Şimdi Ara

Yamaha Ybr, Honda Cbf 150 ve Haojue hj 150 tecrübelerim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Daha önce başka bir yerde paylaştığım bu yazımı faydalı olabilir düşüncesi ile burada da paylaşıyorum.

2013 ybr ile 9bin, 2013 model cbf ile 7bin, Haojue ile de yaklaşık 3bin km yol yaptım. Şu an cbf 150 ve haojue hj 150 var. Aktif olarak haojue kullanıyorum. Haziran gibi de ya Haojue ya da Cbf'i satacağım. Tecrübelerimi kısaca aktarayım.

-Konfor
    Konfor konusunda içlerinde en iyisi Cbf 150. Cbf çok iyi bir süspansiyonu var, koltuğu da çok rahat. Haojue biraz daha sert ve koltuğu rahat değil. Yine de süspansiyon olarak ybr'den iyi. Ybr ise süspansiyon olarak çok zayıf. Özellikle iki kişi binince rahatsız ediyor, çukurlarda tümseklerde belinizde kütürtüler hissediyorsunuz. Yine de ybr koltuk olarak başarılı, yol bozuk olmadığı sürece konforlu. Ybr ile günde 1000km yol yaptığım bile oldu ama haojue ile o kadar yol yapabileceğimi hiç sanmıyorum.

-Yol tutuş.
    Bu konuda lastiklerin rolü çok önemli ama haojue daha başarılı gibi geldi bana. Ağırlık transferlerinde daha dengeli, daha tok. Biraz da sert olmasından kaynaklı olabilir.

-Titreşim
    Bu konuda hepsi de başarılı, rahatsız edici bir durum yok. Yine de birini seçmek gerekirse haojue derim. Çift balansör kullanılmış diye biliyorum ve ciddi manada titreşim yok.

- Fren
    Fren konusunda da yine haojue daha başarılı diyebilirim. Gayet güçlü frenleri var. Ybr'de cbf den daha başarılı bu konuda. Cbf ani frenlerde tedirgin ediyor.

- Tüketim
    Tüketim konusunda da ybr > cbf > haojue diyebilirim ama fazla fark yok. Ybr 2.2lt/100km, cbj2.3lt/100km, haojue 2.4lt/100km gibi düşünebiliriz(Sakin kullanan birisiyim)

- Performans
    Bu konuda da en başarılılar Haojue ve Cbf haliyle. Haojue şanzıman oranlara daha küçük ayarlanmış bu sayede alt devirlerde daha canlı, üst devirlerde ise Cbf daha iyi gibi. 5. vites 7bin devirde cbf 90 ile giderken haojue 83 ile gidiyor. Uzun yolda cbf daha rahat bu sayede. Düşük devirlerde ise cbf'in nazlandığı hızlarda(yokuşlarda) haojue daha rahat çıkıyor. Ybr ise bu konuda hacmine göre başarılı olsa da bu modellerden biraz geride.

- Donanım
    Haojue bu konuda daha başarılı. Vites göstergesi, dijital gösterge, yağ değişim göstergesi, topukla vites arttırabilme gibi özellikleri diğer modellerde yok. Özellikle topukla vites arttırma özelliği çok hoşuma gitti. Ayakkabılarımın üst kısmında genelde siyah iz oluyordu, Haojue'da bu dert yok.
    Ybr ve haojue da kick start var ama cbf'de yok. Çalışma olarak da ybr çok başarılı. Haojue'da geçen denedim, kick starttan çalıştıramadım Ybr de bir basmaya çalışırdı.

- Arıza durumu
    Cbf'de elektrik arızaları yaşadım. Sol sinyal çalışmaz oldu, sonra gösterge ışıkları birer birer yanmaz oldu. Cbf'ler meşhur yağ yakma problemi gerçeğini de atlamak olmaz. Haojue'da da motor ısındıktan sonra 5bin - 6bin devir arasında çıkan hırıldama sesi korkutuyor.(Bu ses ince bir sübap ayarından çıkıyormuş, bugün öğrendim.) Onun dışında sağlamlık hissi güzel. Ybr ise bu konuda en iyisi. En küçük problem yaşamadım. 14 saatte 1000km yol yaptığım oldu, iki kişi uzun yola çıktığımız da oldu ama bana mısın demedi. Hiç bozulacak hissi vermiyordu. Takdiri hakediyor o konuda. Malzeme olarak da haojue daha iyi diyebilirim. Daha çok özenmişler, belli oluyor. Herhangi bir malzemeyi tutup esnetince belli ediyor. Örneğin sinyale tutup esnetin, yerinden bile çıkmaz. Ybr'de arka sinyal sürekli yerinden çıkardı.

-Fiyat
    Bugün bir haojue hj 150 modeli 5.250tl civarına alınabiliyor, diğer modeller ise 6000tl civarı. Eğer konfor öncelikli ise tercihim Cbf > Haojue > Ybr olur, diğer türlü Haojue > Cbf > Ybr diyorum.

Değerlendirmelerim bu kadar. Sorusu olan varsa yanıtlarım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.