< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yan sanayi filtre kalite sıralaması ve sahte filtreler (3. sayfa)
-
-
Waben filtre konusunda bilgi ve tecrübesi olan varmıdır, tavsiye edermisiniz ?
-
İki bakımdır filtron kullanıyorum, fiatın yerli üretim dediği orjinal filtrelerinden daha kaliteli.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Opar filtreler sözde orjinal. Ama kalite olarak geride. Gerçi fiyatı da yan sanayi parası.
Mann,mahle,bosch hatta mann yan markası filtron ürünlerini bile alsanız daha pahalıya geliyor.
Bir arkadaşın aracı için opar ve filtronu karşılaştırdım fiyatlar yarı yarıya oynadı.
Tabi oparın kaliteside daha düşük. Mesela karbonlu polen filtresi istedik opar yoktu. Ama filtronda var tabi fiyat ona göre.
Özetle opar parçalar da kaliteli degil.
-
Nissan juke 2012 dci için bulunduğum bölgede yetkili servis dışında tek Nissan üzerine çalışan bir özel serviste yağ shell arl 5-30 filtre olarak da wunder marka kullanıyorlar. 4 yıldır aynı serviste bakım yaptırıyorum. Bir sıkıntı yok arkadaşlar. Yani mann kullansam ne fark olacak, şu an merak ediyorum.
-
Bu filtrelerinin farkını performanslı kullanım, filtreleri zorlayacak tozlu vs ortamlar, bakım süresinin geciktirilmesi ( 10 bin km de bir bizim ülkemizde özellikle 5 yaşından son araçlar bakıma girmesi lazım yağ değişimi dahil) vs durumlarda anlarsınız. Bakım sonrasında çıkan filtreye göre durum anlaşılır. Örneğin bakım zamanında yapıldığı halde yağ çok kötü kokar, klima filtresi eçiş büçüştür, hava filtresi leş gibi veya aşırı temizdir hava tutunca ufak tozlar hiç yoktur vs vs gibi bakılarak kalitesi ve durumu anlaşılır. Sonuçta bunlar orjinal ürünler, çakma değil hepsi kullanılabilir.
-
Teşekkür ederim hocam
-
filtronun pek sahtesi yok, gayet de güzel. n11'de filtremarketim sayfasında var.
Duster 1,5 dci aracım var. İş gereği ayda 5000 km civarı yol yapıyorum. Güzergah genelde aynı, sürüş stilim de standarttır. Yakıtı genellikle aynı istasyondan alırım . Her seferinde pompa atana kadar doldurup mutlaka yolbilgisayarını sifirlar yakıt olcerim. Aracı aldığımda 43000 deydi. Malum dci motorlarda bakım aralığı 20000 km bu bana fazla uzun geldiğinden 50.000 de sanayiden orjinal diye satılan bir hava filtresi aldım. Depoyu doldurup yol bilgisayarını sıfırladım. İki depo denedim yakıt tüketimi yüzde 5 arttı. Daha sonra iki farklı yerden daha alıp denedim sonuç yaklaşık aynı. Son olarak filo kiralama işi yapan büyük bir şirkette müdürlük yapan bir arkadaşıma durumu anlatıp ondan filtre satın almak istedim. Arkadaş bana yetkili servisten almami önerdi. Gerekçe olarak da araba markalarının sonuçta filtreyi bir firmaya urettirdiklerini ancak ürünle ilgili belli özellikleri şart kostuklarini ve filtrenin istenen şartnameye uygun olup olmadığını incelettiklerini söyledi. Filtreyi üreten markanın yetkili servisler dışında piyasaya vermek için de aynı ürünü ürettiklerini fakat bu serilerde yetkili servislere verilecek olanların kalitesinde özelliğinde değil daha ucuza mal edilecek şekilde üretim yaptıklarını , ancak görsel olarak bu farkın ayirdedilemedigini, dolayısıyla aynı fabrikadan aynı markanın ürünü olarak üretilen iki filtreden serviste satılan ile dışarıda satılan ürünün aynı olmadığını söyledi. Gerçekten 10.000 km kullanılmış filtremi geri takınca aracım eski yakıt tüketim değerlerine geri döndü. İnternette orjinal mais diye bulunduğum şehirdeki yetkili servise göre çok daha ucuza filtre bulunaniliyordu. Ancak birkaç satıcıda sattıkları ürünün açıklamasına "bizden aldığınız ürününün orijinalliğini teyid icin bulunduğunuz şehirdeki yetkili servise teyit ettirin, filtrenin orjinal olmadığı söylenirse ürünü iade ediniz " ifadesini gördüm ki bu ürünlerin fiyatları yetkili servisteki fiyata çok çok yakındı Bu durum da arkadaşın sözlerini destekler nitelikte. Yüzde beşlik bir fark sürekli depo doldurup olculmezse çok kolay farkedilmez. Edilse de sürekli yol yapmayan biri için iki sürüş koşulları (iklim,guzergah vs) farklı olacağından farkın filtreye bağlı olduğunu iddia etmek zor . Fakat 20000 km bakım aralığında yüzde beş tüketim farkı; değil yetkili servisle sanayi arasındaki farkı kapatmak , (mazot filtresi değişmezse) yetkili servisteki bakımın tamamını karşılayacak kadar büyük.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medvet -- 13 Kasım 2022; 21:46:17 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
İlk mesajımda açıklamıştım. Aracın üzerinde gelen filtre ile 7000 km boyunca aynı istasyondan yakıt alıp yol bilgisayarını da sifirlayarak ölçüm yapmıştım. Filtre değiştirirken yeni takilanin orijinalliği den şüphe ettim ve ikisini görsel anlamda karşılaştırma amaçlı eskiyi atmadım. Yine her zaman yaptığım gibi aynı istasyondan yakıt alıp aynı guzergahta 2 depo denedim yakıt yüzde 5 arttı. Sonraki iki filtrede de aynı şekilde sonuçlar çıktı. En son 10000 km kullanılmış ama atmadığim filtreyi geri takip yaptığım ölçümde yakıt tüketimi eski seviyeye düştü. Yakıt markası, alınan pompa, güzergah, şoför , sürüş stili , iklim , araçtaki yük aynı olunca aradaki farkın hava filtresi ile ilgili olduğu kanaatine vardım.
yetkili servis ne takıyorsa onu alır takarım. kafam rahat.
ama illaki marka filtre alacağım diyorsanız:
mann
mahle
bosch
ufi
purflux
blueprint
hengst
fram
bunları al arkana bakma.
-
N11 üzerinden F***** satıcısından aldığım Filtron marka polen filtresi ile geçen sene yine n11 üzerinden K***** satısıcından aldığım polen filtresi farkı. Fotoğraftan ne kadar net anlaşılır bilmiyorum ama F***** isimli satıcıdan aldığım yeni filtreyi insan eline alınca "bu ne la böyle, incecik kağıt bu" diyor. Bir diğeri olan K***** isimli satıcıdan 2021 eylülde aldığım filtre seti içerisinde gelen ve fotoğraflarda şuan ömrü tükenmiş olduğu görünen filtre ise sert, diri ve çevresi kalın sünger şeritle çevrili, kaliteli ve ağır duruyor. Ben bu yeni gelenin orijinal olduğuna asla inanmıyorum. Ve iade talebi açtım zaten. Yeni bir tane sipariş ettim başka yerden, onu takacağım gelince. Filtron'un da shtesi oluyormuş sanki!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nArc -- 14 Şubat 2023; 11:33:51 >
-
Benim aracımda da Filtron polen filtresi var ve soldaki gibi , geçen sene aldığım Filtron filtrede öyleydi ondan önceki sene aldığım filtrede. Karton kutusunda ,içinde koruyucu plastik kapalı ambalajda ve tanıtım kağıdı oluyor. Bana sağdaki köpüklü olan garip geldi asıl.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyönetmen -- 14 Şubat 2023; 0:4:38 > -
Yağ filtresi hariç diğer filtreleri ne alırsan al. En önemli filtre yağ filtresidir
Birkaç bakımdır bütün filtrelerimi orijinal Mann alıyorum araç Accent Blue.Yağ filtresi denildiği gibi en önemlisidir,benim yağ filtresinin orijinalini de zaten Mann ürettiği için gözüm kapalı alıp kullanıyorum sorun yok kalitesini hissettiriyor.Daha önce bu araçta bir defaya mahsus Wunder yağ filtresi taktırmak zorunda kalmıştım hiçbir olumsuzluk yaşamadım.Evde bir tane de japon aracımız var onun maalesef oem parçaları bulunmadığı için sürekli yan sanayi parçalar kullanıyoruz.Wunder'i uzun süre onda tecrübe ettim,kesinlikle kalitesiz diyemem tamamen fiyat performans ürünü filtreler üretiyor,fiyatları oldukça makul.Şuanda yağ filtresinde Sakura var,japon araçları için Sakura da ucuz filtreler arasında tercih edilebilirliği yüksek bir filtre üreticisidir.Fil,Filtorq ve Filtronda keza öyle,Mann hariç bu saydıklarımdan sonra ilk gelen Filtron olur.Lakin bu filtreleri uzun süre kullanmamak lazım,örneğin Mann yağ filtresi rahatlıkla 25-30 bin km'lik bakım aralıklarını cebinden çıkarabiliyorken diğerleri 10 bin km'den sonra mefta olur çünkü ona göre üretilirler.Yani kalitesiz filtreleri asla kullanmamak lazım,f/p ürünü filtreleri de bakım aralıklarını fazla açmadan kullanmak,sık değiştirmek lazım.
Elbette ucuz filtre kullanımını önermiyorum,imkan varsa en iyi filtreler takılmalı.Ancak imkan olmadığı durumlarda da bu saydığım markalar bence kullanılabilir.Benim filtre markaları bazında sıralamamda ilk sırada Mann,Mahle,Hengst,ikinci sırada Filtron,Bosch,Purflux,UFI vs,üçüncü sırada da saydığım diğer markalar olurdu.
-
araç için en önemli filtreler hava ve yağ. onun için mann tercih ediyorum. pahalı ama içim rahat oluyor.
-
Aynını yaptım ben de. Hava ve yağ filtreleri için Mann'ın yetkili satıcısından aldım. Piyasada yarı fiyatına bulabilecekken çok daha fazlasını ödedim, o iki filtre 450 liradan fazla tuttu. Yağı falan da sahte ürün korkusundan sürekli daha fazla ödeyerek Cleanpex ten sipariş ediyorum. Ama bu polen filtresini çok umursamadım açıkçası, parasını da umursamadığımdan hemen başka sipariş geçtim. Bu orijinalliğinden şüpheli olduğum ürünü de başkalarının da mağduriyet yaşamaması için iade ediyorum.
Bu arada dün akşam burada yazdığım üstteki mesajıma istinaden az evvel N11 den beni aradılar. "Donanimhaber de yazdığınız yorum üzerine arıyoruz" dediler. Çok şaşırdım. Burada verdiğim bilgiler ve site üzerindeki sipariş ve iptal talebinden doğru beni bulmaları zaten kolaydı, buna şaşırmadım. Şaşırdığım şey; burada akşam yazdığım ve benden önce yaklaşık 3 aydır aktif olmayan bu başlıktaki yorumumu hemen görmüş olmaları. Bu durumla ilgili yapacaklarını anlattılar. Firmadan belge vesair istenecekmiş, satıcının satışı durdurulabilir falan dediler. Sonuç ne olur, ne biter bilmiyorum ama bu sahte ürün konusuna böyle ilgi göstermelerinden dolayı memnun oldum açıkçası. Böyle bir talep olmadı ama N11 bu konuyla ilgileneceğinden ben de yukarıdaki mesajı editleyip satıcı isimlerini şimdilik gizliyorum, duruma göre gerekirse sonra tekrar editlerim.
-
Opar ın çalışma şeklini anlatayım size bi fikriniz olur belki.
Çalıştığım fabrika otomotiv sektöründe. Tr de tofaş başta olmak üzere binek ve ağır vasıta araçlara (şimdi Togg a da başladık) süspansiyonla ilgili bir aksam üretiyoruz fazla ayrıntıya girmeyeyim. Avrupada da Wv grubu audi porsche volvo gibi yine binek ve kamyonlar için aynı parçayı üretiyoruz.
Biz üretip otomotiv üzerine takılmak üzere fabrikaya gönderdikten sonra opar da bizden aynı parçayı istiyor. Aynı malı aynı kalitede üretip opar paketlerine koyarak gönderiyoruz bu sefer. Bütün olay bu. Fakat opar aynı malı başka nerelerde ürettirir ne şartlarda ürettirir onu bilemiyorum.
Bu da böyle bir bilgi olarak kalsın buralarda. Anlatacaklarım bu kadar.
-
Goodyear polen filtresi gri karbonlu nasıl iyi mi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X