Çok sağol hocam. Konunun ilk sayfasında, tuketici.btk.gov.tr sitesinden kayıt açarken listede çıkmayan işletmeciler için, söz konusu işletmecilere nasıl ulaşılabileceğine dair bilgi yer alıyor. Bu şekilde BTK ya ulaşarak ilgili taleplerinizi dile getirebilirsiniz. |
Yaninet (Eski Adı Pelicell) Ana Konu (35. sayfa)
-
-
Hocam çözüme faydası olur diye paylaşıyoruzda; hem şikayet edip hem de görmezden gelinmesi bir tuhaf.
-
Bu ve benzeri konularda söz konusu firmaya ulaşamıyorlarsa veya firma taleplere yanıt vermiyorsa, normal şartlarda tuketici.btk.gov.tr adresinden oluşturulabilen şikayet kayıtlarına, söz konusu işletmecinin form listesinde yer almaması sebebiyle bu işletmeciye nasıl ulaşılabileceğini bu ve benzeri konularda çok kez yazdık. Gördüğüm kadarıyla bu mesajlar okunmuyor hiç. Mesela üye diyor ki xdsl no öğrenemiyorum tamam diyoruz bak buradan btk ya ulaş. Birkaç gün sonra yine benzer bir mesaj atıyor foruma. E diyoruz ulaştın mı? Cevap yok. Çok garip bir durum var ben çözemedim.
@PelicellTelekom Siz çözebildiniz mi?
-
@XpressMusic34 tarafından anlatılanları özet geçeyim; BTK sitesinde şikayet edeceğiniz operatörün ismi gözükmüyorsa aşağıda alıntıladığım kısmı okuyun yeter. Diğer kısımları okumanıza gerek yok genel bilindik şeyler anlatılmış.. Teşekkür ederim kendisine
quote:
Not: İşletmeci listesinde hizmet aldığınız işletmeciyi göremiyorsanız, Cimer üzerinden "Bilgi teknolojileri Kurumu" başlığı ile, hizmet aldığınız işletmeciyi listede göremediğiniz için Cimer üzerinden ulaştığınızı beyan edin ve durumu anlatın. Sonraki ekranda ilgili kurum seçeneğinde "iletişim başkanlığı" seçiniz.
Not2: İlinize bakan Btk bölge müdürlüğü için :
www.btk.gov.trBirimler ve Görevleri - Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuhttps://www.btk.gov.tr/birimler-ve-gorevleri
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ben bi mesaj bıraktım ama orada firma seçeneklerince yaninet yok mecbur ttnet ve rastgele bir anone no seçip devam ettim mesaj bölümünde istedim xdslno yu ne kadar sürede dönerler acaba
-
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben de poyraz net için e devlet üzerinden geçiş başvurusu yapmıştım ve internetim geldi. Pelicell yani yaninet ne hikmetse geçişimi onayladı. Ben de 1 aylık ödeme yapmıştım onu kaptırdım ☺️
Bu dolandırıcılardan sonunda kurtuldum 🙏
internetler yeniden bağlandığından beri
fiberde 100 Mbps hız için anlaştık (gördüğüm hız 30 küsür kesitiden önce 100-110 görüyordu) (caner yüce 3400062792)
ADSL de ise 50 Mbps hız için anlaştık (gördüğüm hız 10 küsür kesintiden önce 35-40 görüyordu) fayik karaer
size 180tl ödüyoruz ve anlaştığımız hızların çook çok altında internetlerimiz
size paraları peşin verdik
hem 3 hafta internet kestiniz hemde düzelme sonrasında hızları felaket bi şekilde düşürmüşsünüz.
eğer konuyu çözmez hem hızı düzeltmez hemde 3 hafta yi iade etmezseniz bu para size haram olsun.
sorumlu TT falan deyip üzerinizden atamazsınız çünkü bizim muhattabımız sizsiniz gerisi sizin onlarla aranızda olan sorunlardır bizi hiiiiç ilgilendirmez ve bağlamaz..
biz sizi biliriz sizi tanırız.
çok kişinin ahını aldığınıza eminim bence artık bu konuyu çözmelisiniz ahh lar veballer le işleriniz zaten nasıl doğru gidebilirki...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnryc34 -- 23 Aralık 2023; 14:38:14 >
-
Firmaya ulaşamayıp BTK üzerinden talep açıp firmadan XDSL nosunu öğrenen oldumu şimdiye kadar. Nekadar sürede dönüş yapıyor bu BTK
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alivelinedemeli -- 23 Aralık 2023; 12:9:20 > -
Ben de dahil neredeyse tüm yaninet mağdurları poyraznet'e geçmiş sanırım. Şimdi bu firmaya geçtiğimiz için xDSL numaralarımız değişti mi, yoksa halen aynı mı? Ayrıca e-devletten geçiş yaptığım halde sabit hat sorgulama yapınca "aboneliğiniz bulunmuyor" diye yazı çıkıyor. Herkeste böyle mi durum?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kafayareset.exe -- 23 Aralık 2023; 15:51:58 >
Çok teşekkürler hocam.
-
Sizin mesajınızın bir üstündeki forum arkadaşımız benim konudaki ilgili kısmı alıntılayıp paylaşmış oraya bakabilirsiniz hocam.
-
Xdsl numaramı nasıl öğrenebilirim bu yüzden geçiş yapamıyorum.
maalesef xdsl no öğrenmenin kesin bir yöntemi yok.Hukuk sistemindeki boşluklar sebebiyle ve caydırıcı cezalar verilmediği için, bazı operatörler bunu fırsat bilip xDSL numarasını gizleyerek geçişlere engel olmaya çalışıyor.
Deneyebileceğin birkac yöntem var.
1. info@yaninet.com.tr adresine e-posta gönderip xdsl no istemek. (sanırım diğer iss'ler burdan iletişim kuruyor ve geçiş talebi gönderiyor)
2. apartman girişindeki ankastre kutusuna bakıp etiketlerde xdsl numarası bulmaya çalışmak.
3. Cimer, BTK, THH şikayetleri oluşturup çözüm beklemek
4. noterden ihtarname çekip hukuki ihtarda bulunmak
Ben önceden mail atarak almıştım xdsl numarasını bu yeniden kurulum olmadan önce fixnet üzerinden kontrol ettiğimde aynı xdsl numarası aktif olduğunu gördüm pazartesi geçiş işlemini başlatacağım umarım pellicell geçiş işleminde engel olmaz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harce74 -- 23 Aralık 2023; 19:56:27 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bilgi için teşekkürler. Gecikmeli de olsa benim geçişi onayladılar. Burdan takip ettiğim kadarıyla xdsl no'sunu bilen üyelerden geçişi onaylanmayan kimse kalmadı..
Geçiş işlemi kaç gün sürdü ve hangi firmaya geçtiniz ? Umarım Şu yeni on ödemeli fatura dönemi kesilmeden kurtulurum şunlardan
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harce74 -- 23 Aralık 2023; 20:38:49 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
4 gün sürdü. poyraznet
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X