Şimdi Ara

yanlış diske format sorunu?!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • harddisk c ve d olarak ikiye bölümlüydü...c de windows kurulu d de ise mp3 ve filmler vardı.format atarken c de ki bölümü silip windowsu oraya kurdum...windows kurulduktan sonra ilk açılışında c de ki dosyalar d ye geçmiş ve d de ki dosyaların silindiğini gördüm.c ye windows kurulmuştu ama c de ki bütün herşey d ye geçmiş...bu nasıl oluyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi labrie -- 13 Eylül 2005, 23:35:19 >

• oha falan oldum...
  • Abi heralde windows bugünlerde topluca kafayı yedi..Bende format atmak istiyorum ama windowsun kurulu olduu sürücü gözükmüyo..
    Artı ''d'' yi biçimlendir diyorum ''c'' de kiler gidiyo..Bill yanlış yapıyo
  • harddiskin balataları erimiş herhalde senin .... hdd progrmalarıyla bak sağlıklı çalışıyor mu diye
    gir google arattır "hdd health" diye bi de program download falan fıstık bişiler ekle o programlar hata bulursa derler hata var diye
  • Bende de c deki bir kısım dosyalar d ye geçmiş format attıktan sonra. Çok önemsemedim ama nasıl oldu anlamadım.
  • Sen formatı nasıl atıyorsun?
    Win98 başlangıçdisketi kullanmanda fayda var.
    A:\Format c: yazıp entera basacaksın.Format atmadan önce dir c: yazıp entera bas ya da
    A:\c: enter
    C:\DIR ENTER
    Klasör isimleri tanıdık geliyorsa hangi bölüm olduğunu anlarsın.

Ama pardon NTFS kullanıyorsan dosta görülmez o partition.
    Http://www.bootdisk.com/bootdisk.htm

adresinden başlangıç disketiyle ilgili dosyaları çekebilirsin.

Ayrıca yedek partitionu FAT32 olarak tutmanda fayda var.Böyle sorunlar yaşamazsın.

• valla bende anlamadım işte size soruyorum ama heralde bilen yok neden olduğunu..aslında bende önemsemicektim gidenleri ama yeni indirdiğim 9gb mp3 ve 2gb klip tarih oldu. nese gidipte şimdi bill gatese dava açacak diilim ama bunun neden oldugunu bi anlasam çok sevinicem..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ram disk oluşur bilgisayarı win98 le boot ettiğin zaman.. onun için harfler değişir biraz. bunun dışında NTFS formatındaysa gözükmez...

Bide quick format attıysan ve üzerine birşey yazmadıysan geri getirebilirsin...
  • Hocam ilginçtir aynısı banada olmuştu.
    C'ye format atmıştım ama bilgisayar C'dekileri D'ye, D'dekileri ise E'ye taşımış, E'dekileri ise silmiş.
    Ama bi fark var benim en önemli dosyalarım E'deydi, herşeyim maalesef uçup gitti,
    bu dediğim 2 ay önce olmuştu şimdi format atmam gerekiyor bi sorun yüzünden ama korkumdan atamıyorum. Herşeyi yedeklemem gerekiyor.
  • zaten yamalı bohçaydı şimdi yamalar yırtılıyor sanırım
  • ala ala demek bi tek bana olmamış bu olay...bu sorunun kesin bir çözümü vardır acaba ne?? hata belki bizdedir ama sanmıyorum alt tarafı basit bir format işlemi nesini yanlış yapacaz..hadi ben yanlış yaptım diyelim sizdemi aynı hatayı yaptınız?!!bence sorun windowsta ama bulamadım valla ne olduğunu halen araştırıyorum..hatta bi kere daha format attım ama aynı şey olmadı...microsoftun bug ımıdır nedir anlamadımm gittii....
  • quote:

Orjinalden alıntı: _black_

Ram disk oluşur bilgisayarı win98 le boot ettiğin zaman.. onun için harfler değişir biraz. bunun dışında NTFS formatındaysa gözükmez...

Bide quick format attıysan ve üzerine birşey yazmadıysan geri getirebilirsin...

evet 98 le açtığında sürücü harflerini kaydırıyor.bende o kazazedelerdenim.5-6 sene önce yanlış yeri formatladı bütün bilgiler gitti.98 le boot ettiğinde ve birkaç sürücün varsa savagenin dediği gibi
    dir komutuyla sürücünün içeriğini görneden formatı basana bol şanslar derim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SavageWarrior

Sen formatı nasıl atıyorsun?
    Win98 başlangıçdisketi kullanmanda fayda var.
    A:\Format c: yazıp entera basacaksın.Format atmadan önce dir c: yazıp entera bas ya da
    A:\c: enter
    C:\DIR ENTER
    Klasör isimleri tanıdık geliyorsa hangi bölüm olduğunu anlarsın.

Ama pardon NTFS kullanıyorsan dosta görülmez o partition.
    Http://www.bootdisk.com/bootdisk.htm

adresinden başlangıç disketiyle ilgili dosyaları çekebilirsin.

Ayrıca yedek partitionu FAT32 olarak tutmanda fayda var.Böyle sorunlar yaşamazsın.

Evet kesinlikli her format işleminden önce DIR komutunu ne olur ne olmaz diye kullanırım,en garantilisi budur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.