Şimdi Ara

Yanlış yağ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi akşamlar sayın forum ahalisi. 2011 model 49.000 km 1.4 lpg'li fiat punto aracıma dalgınlıkla 10w40 yağ koydurdum. Usta ısrarla 5w30 castrol edge koyalım demesine rağmen beni kazıklıyor zannederek reddettim. Yağı koyalı 3000 km oldu. Yaklaşık bir ay sonra 2000 km'lik uzun yola çıkacağım. Kafama takıldı bu yolculuk öncesi yağı değiştirmeli miyim yoksa zaten kışa girerken yağ değişimi yaptıracağım için yolculuk öncesi değiştirmezsem herhangi bir sorun çıkarır mı? Öneriler için teşekkürler.

• Gerek yok değiştirmenize. 10W-40 yağı sanayide hemen hemen her araca koyulmuştur Sanayi değil Honda yetkili servisinde 10-40 Castrol doldurulmuştu hatta Kendim özele gitmeye başladıktan sonra belirtiyodum tam sentetik yağ koyalım 5-30 falan dolduralım diye
  • Değiştirmeye hiç gerek yok...Güle güle git gel...
  • Arkadaşlar teşekkür ederim yorumlarınız için. Yine de içim rahatlamıyor. Araba 2010 çıkışlı 50.000 bile olmadı ama trigeri de değiştiricem sırf aklıma takılmasın diye. Peki sadece yağ alsam bulunduğum yerde komşumuzun uygun yeri var. Kendim eski yağı boşaltsam 5w30 koysam filtreyi değiştirmeden? Onu bile düşündüm. Anlayacağınız baya takıldım bu konuya. Eski aracım şahindi. Vur kır parçala içim acımıyordu. Buna kıyamıyorum
  • bişey olmaz dostum kafana takma git gel kışa doğru değiştirirsin
  • Kullanma kılavuzunda ikisinin de kullanılabileceği, uygun olduğu yazıyordur. Oraya bakın da rahatlayın.
  • aktuz A kullanıcısına yanıt
    Dostum kullanma kılavuzunda yağ çeşidi ile ilgili birşey bulamadım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kaç litre yağ lazım?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: CaNeRR

bişey olmaz dostum kafana takma git gel kışa doğru değiştirirsin

Hocam alakasız ama, imzanıza bi el atın
  • createemir kullanıcısına yanıt
    ne yapim ki imzaya dostum kim ugraşcak aman
  • CaNeRR kullanıcısına yanıt
    2 4 6 kayık durunca bi değişik geliyor, siz bilirsiniz
  • createemir kullanıcısına yanıt
    aynen haklısın yeni fark ettim valla
  • Hicbirsey olmaz. İyi yolculuklar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • cand_mag kullanıcısına yanıt
    Gerek yok rahat olun Ha kafanızın rahat etmesi için cebinizden ille para çıkmalıysa öğrenciyim bana verebilirsiniz
  • hiç bir şey olmaz
    10 40 en ideal yağdır bana göre
  • Senin aracına uygun olanı 10w-40 yada 5w-40 olabilir hava sıcak 10w-40 yağ iş görür problem yapmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazın sorun olmaz. Kışa girerken değiştirirsin. Filtreyi de mutlaka degistirmelisin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.