Şimdi Ara

yanlışlıkla başkasının hesabınapara gönderdim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikler herkeze kolay gelsin ocak ayında birisinin hesabına yuklu mıktarda para yatırırken başka birinin hesabına havale yaptım. ben edırnedeyım yanlışlıkla gonderdıgım yer dıyarbakır yanı cok alaksız.gonderdıgım taraf iflas etmıs ve ortadan kaybolmuşlar bankada tanıdık vardı oyle dedı ben mahkemeye başvurdum 20 nısanda mahkemem var acaba ılk davada para mı gerı alabılır mıyım lütfen yardım ???

• GLaceoN G kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle geçmiş olsun. Burada ki iflas etmek sözünün halk arasında mı kullanılan tabir mi, yoksa hukuki anlamda tabir mi olduğu önemli. Örneğin sebebsiz zenginleşen kişi (Yani parayı hatayla gönderdiğin kişi) hukuki anlamda iflas edip, malvarlığı üzerinde ki tasarruf yetkisini kaybettiyse işler biraz daha karışık durum alır, parayı alman zorlaşır. Ancak halk arasında ki tabir ile iflas ettiyse "yani ben battım, beş kuruşum yok gibi" bir durum söz konusu ise parayı çok büyük ihtimal alırsın. Dava yaklaşık bir buçuk sene sürer gibi düşünüyorum. Eğer kararı temyiz ederse bir altı ay da oradan koyarsak aşağı yukarı iki sene sürer. Yargıtay Kararlarından baktım 2 - 3 sene arasında süren davalar mevcut ortalama bu şekilde, daha uzun da sürebilir, daha kısa da

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yok adam bankadan parayı cekmemıs bende paraya mahkeme kararı ıle dondurdum kımse cekemıyo parayı karsı tarafa hukukı olarak ıflas etmıs ve ortadan kaybolmuş ne bız ne bankalar ulasabılıyomus karsı tarafa
    o zaman bir sonuç alman zor hocam. Malvarlığı blokeli olup tasarruf yetkisi kendinde olmayan kişinin Haciz işlemi devam ettiği sürece paranın sana iadesi mümkün değil çünkü orta da sebebsiz zenginleşme yok

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • abi sen anlatamadım sana ben parayı gonderdım yanlışlıkla ertesı gun dırek bankaya gıttık banka muduru tanıdıktı hesap sahine baktık bu adamlar ıflas etmıs dedı ıcralıklar fılan dedı gıt mahkemeye ver başka turlu alamazsın dedı ben gıttım mahkeye haksız kazanç dava açtım savcı cok ıyı bırıydı ertesı gun dırek paraya bloke koydurdu (para suan bankada ne ben ne karsı taraf yada herhangı bır kurum cekemıyo ) 20 nısandada mahkeme var benım karsı tarfala ne tıcarı ne hukukı bır bağlantım var savcı bır guzellık daha yapıp karsı taraf kayıp onlara mahkeme kararı gıtmez fılan dedı nasıl cozdu bılmıyom bır turlu onuda hallettı suan mahkeme açıldı ılk durumsaada alabılır mıyım dıye merak edıyorum bende ogrencıyım bıraz mıktar yuklu olunca mahdur kaldım :S
    Şimdi burada önemli durum şu kişinin iflası isteniyor ve tüm malvarligina el koydular ise kişinin parası üstünde tasarruf yetkisi olmadığından senin gönderdiğin para onun malvarligina girmediginden sebepsiz zenginlesme olmaz. İşte hukuki anlamda iflas etmek tamda bu anlamdadir ilk mesajımda belirttim özellikle. Şimdi son mesajda yazdığına göre kişinin genel olarak malvarliginda bir bloke yok, sadece senin gönderdiğin para bloke edilmiş. Hal böyle olunca her şey yolunda demektir. Evet parayı alırsın. İlk duruşma da karara bağlanır büyük ihtimalle, karşı taraf temyize de gitmeyeceğine göre bir problem yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok saolsın abi içimi rahatlattın
    Sebepsiz Zenginlesme yapmissiniz.Burada sizin ona parayi Geri vermeniz gerekmektedir

• quote:

Orijinalden alıntı: Geometride30da30

Sebepsiz Zenginlesme yapmissiniz.Burada sizin ona parayi Geri vermeniz gerekmektedir

Hukukçu olduğunuza emin misiniz?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.