Şimdi Ara

Yanlışlıkla cüzdanına 200 BTC geldi, içtihatlara konu oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
6.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yanlışlıkla cüzdanına 200 BTC geldi, içtihatlara konu oldu

Cüzdanında bir anda beliren sayısız BTC veya ETH miktarı yatırımcının hep hayali olmuştur. Bu hayali gerçekten yaşayanlar var ve iş Güney Kore’de yüksek mahkemenin içtihat kararı vermesine kadar gitti. 

200 BTC davası sonuçlandı

Kripto paraların ilk patlamasını yaptığı 2018 yılında Güney Koreli bir kullanıcının cüzdanında bir anda 200 BTC belirdi. Kaynağını pek de merak etmeyen kullanıcı bu miktarı diğer cüzdanlarına aktardı ve 3 BTC tutarını kendi ihtiyaçları için harcadı. 

Ayrıca Bkz.Kaybolan kripto para miktarı 100 milyar doları aştı

O dönemde 1.25 milyon dolar olan, şimdi ise 9.8 milyon dolara denk gelen 200 BTC için yanlışlıkla gönderen platform harekete geçerek dava açtı. Dava sonucunda kullanıcı zimmete para geçirme ve güveni kötüye kullanma suçlarından 18 ay hapse mahkum oldu. 

Karar temyize götürülürken bu hafta Yüksek Mahkeme kritik bir karar verdi. Mahkeme ülke yasalarının Bitcoin’i bir varlık olarak tanımadığına, bu nedenle güveni kötüye kullanma ve zimmete para geçirme gibi suçlamalara konu olamayacağına hükmetti. Ayrıca gönderen ve alıcı arasındaki ilişkinin yine zimmete para geçirme suçuna konu olacak kadar net olmadığını da not düştü.

Davacı avukatları ve yerel uzmanlar kararın alelacele alındığını, karmaşık bir dosyanın ince elenip sık dokunması gerektiğini düşünüyor. Ayrıca hesabına yanlışlıkla dijital para gelen kişilerin hızlı bir şekilde bunu harcamasını teşvik edebileceği düşünülüyor.

Güney Kore dijital para birimleri açısından en büyük ülkelerden birisi ancak halen dijital varlıklar suç kanunlarında tam olarak yer bulamadı. Bu da davalarda standart bir hükmün uygulanmasına engel oluyor. 

Kaynak:https://coingeek.com/south-korea-man-who-mistakenly-received-200-btc-will-not-be-punished-for-keeping-it/

• Güya cüzdanlar anonim, kimse bilmiyor ama bu eleman nasıl davalık oluyor?

• sniper23 kullanıcısına yanıt

Exchange wallettır. Oradan bulurlar.

• Hırsızlık

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    KYC dolayısıyla Bitcoin, Ethereum vs. bunlarda anonimlik yok. Anonim coinler ayrı.

• Yani birinin hesabına bir şekilde girip elindeki kripto parayı kendi hesabınıza aktarırsanız kimse sizden bu para kimden nasıl niye gelmiş diye sormaya hakkı yok çatır çatır yersiniz. Yasa dışı işin yasası mı olur diyorlar.

Bir borsanın hesabıdır. Benim evimdeki cüzdanıma gelse veya metamaska falan bulamazlar. Rastgele olarak karakterleri yazarak bir cüzdana para göndermek imkansıza çok yakındır. Rastgele tuşlara basıp bir telefon numarasına ulaşabilirsin. Ama bir kripto cüzdana ulaşamazsın.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Güzel bir karar.

• Biyturs_OnSr kullanıcısına yanıt
    soğuk cüzdanlar anonimdir, bu btc eth vs farketmeksizin. Bir borsada cüzdanınız varsa o zaman kyc nedeniyle anonim olamazsınız hemde hiçbir coin'de...

• Adam nakite çevirmiş BTC'yi. KYC olmadan çeviremez. Belki birkaç yüz dolar elden çevirir ancak 3 BTC'yi nakite çevirmiş sonuçta.

• quote:

Kaynağını pek de merak etmeyen kullanıc...

Benim cüzdana 200 BTC gelse ben de açıkçası kaynağını şaapmazdım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim cüzdanımada gelse ihtiyacım olanı kullanır diğer coinler de trade yapar iade ederim 😆
    Abartmamak şartıyla tabi 😎

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Eşyanın doğasına aykırı. Mutlaka bir merkez ve düzen gerektireceğini daha ilk çıktığı zamanlar söylemiştik. İnterneti de ilk zamanlar böyle pazarlamışlardı, her yere yayıldıktan sonra nasıl bağlandığımızı hep birlikte gördük.

• 200BTC yi yanlışlıkla şahısa gönderen borsa, yanlışlıkla yaksaydı nerde hak arayacaktı ?

• Cüzdan anahtarını bildiğiniz her cüzdanin icin'de ne kadar var ne kadar transfer etmiş ne kadar almış satmış görebilirsiniz bunlar yanlışlıkla gönderdikleri coin adresini google gibi platform'dan aratmışlardır adam'da bir yer de cüzdan kodunu paylaşmıştır ordan hesap sahibine ulaşmışlardır belli firmaların'da alış satış cüzdani oluyor mesela o şekil'de firmalara'da ulaşmış olabilirler aksi halde ben kendi hesap cüzdan numaramı bir yer de paylaşmadı isem kimse o hesabın sahibini bilemez ve bulamaz

• Türkiye'de de bitcoin para olarak kabul edilmiyor ama kaçak elektrikle madencilik yapan biri için bitcoin el salvadorda para olarak kabul ediliyor diye kalpazanlıktan dava açılmıştı. Yani ülkede adalet yoksa isteyen kanunu istediği gibi yorumlar...

• Ya bi s.. gidin.Benim cuzdanima gelmisse catur cutur yerim.O zaman sosyal deney icin yere 100 lira attiklarinda alanlar da hapse gitsin.

• labtek38 kullanıcısına yanıt

Sen metamaska bir borsadan paranı gönderdin.

Borsaya paranı banka hesabından gönderdin

Yani cüzdanın kimin olduğu belli.

Amerika'da coin ile fidye isteyenleri polisler böyle buluyorlar.

Hiç para yatırmamış olsan bile parayı çekerken yine bir banka hesabı olacak yolun sonunda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07kubi07 -- 2 Ocak 2022; 2:7:31 >
  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

Ben korkardım şahsen 10 milyon dolar sonuçta o parayı yedirmezler peşine mafya takarlar yine alırlar parayı

• Antor kullanıcısına yanıt
    BTC yakiliyor mu ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.