Şimdi Ara

Yaptığınız oyunlara Türk Yapımı demekten vazgeçin artık.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben artık cringe olmaktan sıkıldım siz çalıntı assetleri google play veya steame atmaktan sıkılmadınız. Yani bu mudur kaliteniz ? Adam gibi oyununu yap kendi emeğin bir şey olsun paylaş ama gidip assetstoredan 2 tane şey indirip bunu steame atıp logoya Türk bayrağı ekleyip beyler türk oyunu 5tl alın destekleyin demek dolandırıcılık rezillikten başka bir şey değildir.

Şu yaptığınız oyunların logosuna neden Türk Bayrağı astığınızı anlamadım ben kaç yüz tane oyun oynadığım hiç birinde bayrak asıldığını görmedim logoya. Neden yaptığınızı anlıyabiliyorum oyununuzun dandik ve çalıntı olduğunun sizde farkındasınız ama steam greenlighttan geçmek veya reklam için asmak zorundasınız zaten. Türklerden başka kimse sizin çalıntı ve dandik oyununuzu desteklemez.

Biraz şerefiniz varsa milliyetçi duygularını sömürmek yerine kendi yeteneğinize güvenirsiniz.

Ben artık oyunların logosunun yarısında bayrak görmek istemiyorum en azından bayrak asıcaksan bari kendi yaptığın bir şey olsunda çalıntı bir şeye türk bayrağı asıp bizi rezil etme.

İyi günler. Umarım gelecekteki oyun geliştiricileri yazımı dikkate almıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E94B9CA23 -- 13 Ocak 2017; 15:21:31 >

• Bursalıyım. 6 sene öncesine kadar Bursaspor'u tutuyordum ve BS'la hiç alakası olmayan fakat makam sahibi kişiler özellikle siyasiler Bursa'ya herhangi birşeye ziyarete geldiklerinde kürsüde konuşma yapacakları veya biryerin açılışını gerçekleştirecekleri sırada boyunlarına BS atkısı dolayıp pozlar verip dururlar. Aslında onların kendileri de istemez böyle şeyi fakat Bursa medyasında adettir, birisi hemen çıkartır atkıyı dolayıverir "resim için tak şunu" gibisinden. Aslında BS'lu kişiler bilir bunun formalite icabı yapıldığını ancak yine de öyle önemli kişileri BS atkılı görmek hoşlarına gider, kendilerini de önemli hissederler. Futbol işte, kandırma üzerine kurulu , spor harici her birşeyin olduğu oyun.

Oyun dünyasında da "bu insanların hoşuna gider" varsayımı ile yapılıyor demek ki. En son 2010'da iPad'te otobüs yolculuklarında Prince of Persia oynamış kişi olarak takip etmiyorum ancak doğrudur. Her bir haltı suistimal etmek zaten yaygınlaşmıştı ancak Türk Bayrağını suistimal geçen yaz tavan yaptı. Ancak Türk Yapımı Oyun olayı ithal içeriği 80% olan ürünlere Made In Turkey damgası vurmak gibi hele ki o ürünleri ihraç edince "ihracatımız cok arttı" demek gibi diğer yanılgılarla da benzer nitelikte.

• Assetlereen yararlanılmayacaksa neden varlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: FoxiDogi

Assetlereen yararlanılmayacaksa neden varlar?

Kimse assetlerdan yararlanmasına bir şey demedi. Direk Hazır bir project komple satın alıp ona türk bayrağı ekleyip steame atanlara söylüyorum kendi yaptığı veya geliştirdiği bir şey olmadan.

Oyunun bir kısmı eksiktir assetle tamamlasrın bir şey demem ama oyunun tamamı alıntı asset olunca oyunu sen yapmış olmuyorsun. O asseti alan 1000 kişi var neden direk steame atıp para kazanma derdinde olan kişi Türk ? Çünkü beleşciyiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zafer Korkmaz

quote:

Kimse assetlerdan yararlanmasına bir şey demedi. Direk Hazır bir project komple satın alıp ona türk bayrağı ekleyip steame atanlara söylüyorum kendi yaptığı veya geliştirdiği bir şey olmadan.

Oyunun bir kısmı eksiktir assetle tamamlasrın bir şey demem ama oyunun tamamı alıntı asset olunca oyunu sen yapmış olmuyorsun. O asseti alan 1000 kişi var neden direk steame atıp para kazanma derdinde olan kişi Türk ? Çünkü beleşciyiz

Şu jahreinin çektiği videodan mı bahsediyorsun?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Zafer Korkmaz

quote:

Şu jahreinin çektiği videodan mı bahsediyorsun?

Evet. Türk oyunu diye paylaşılan tamamen hazır asset alınmış bir oyunun greenlighttan geçmesi.

• hocam hort olacak ama dediklerinizi "Konu dışı" bölümündeki oyun yapalım tarzı konulara da yazdım . Gerçekten çok büyük sahtekarlık yapıyorlar . Özellikle Jahrein'in o videosunu izlerken izlemişsinizdir gerçekten cringe geçirdim . Daha geçenlerde 10 milyon dolarlık arama motoru skandalı çıkmıştı hatırlarsanız . Gerçekten elin ülkelerindeki geliştiriciler nasıl daha iyisini yaparız diye düşünürken bizim ülkemizdekiler ise nasıl parayı kırarız diye düşündüğünden bunlar oluyor . Tabi kızmıyorum ülkenin zihniyeti malum böyle her konuda .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben mobil uygulamalar yapıyorum. Yaklaşık 1-1.5 senedir de Unity ile oyun yapmaya çalışıyorum, oyun programlamayı öğrenmeye çalışıyorum. İnternette birçok oyunun kopyasını yapma videosu var. Birçok hazır oyun kodları var ücretli/ücretsiz. Ne yazık ki marketlerde de böyle kopya oyunların yayınlandığını görüyorum. Marketler çöpe dönmüş durumda. Özellikle Google Play. Bir kez olsun aklımdan böyle oyun yayınlamak gelmedi. Çünkü anlamı yok. Hem oyunu ben yapmamış oluyorum hem de maddi manevi bir getirisi olmayacak. Kimse kalitesizliğe değer vermez ve para da vermez. Konuyu açan arkadaşa sonuna kadar katılıyorum. Nedir bu "Türk yapımı" sloganı? Kusura bakmayın ama bu bir komplekstir. "Türkler normalde oyun yapamaz ama bu Türk yapımı" demektir bu aslında. İşin üzücü tarafı Türk yapımı falan da değil. Başkasının ürünü ve emeği o. Vazgeçelim şu işlerden artık. Traffic Racer diye bir oyun var. (adını yanlış hatırlıyor olabilirim) Türk bir arkadaş yapmıştı. Bilenler bilir. Oyun on numara ve baya da sevildi indirildi. Yapacak öyle oyun yapalım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• serbest piyasa istediğini der. serbest piyasa doğal seçilim gibidir, doğal seçilim iyi ol demez uyum sağla der. kitle böyleyse yazılımcılar uyum sağlar.
  • Nycha kullanıcısına yanıt
    "cringe geçirdim" nedir ya Türkçede kelime i kalmadı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • konu 2017 de açılmış.

2021 oldu halen aynı :) şu aralar aşırı bir talep var.

Gelir elde etmek için giren çok var.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.