Anakartı resetlerken bozuldumu acaba bı yardımcı olurmusunuz bi sitede okuyup biosu resetleme yapıyordum anakartım g31esl2m pili güç kablosunu cıkarttım sonra anakartın ustundekı pilide cıkarttım pilin yuvasında + ve - uclarına degecek şekılde bı tornavidayla şase ettırrım sonra onun yanında clr_cmos yazan yerde 2 tane tırnak vardı orayıda şase ettırdım bi 10 dk sonra taktım ve pc açılıyor ama goruntu gelmıyor acaba anakartımmı bozuldu
anakartında onboard ekran çıkışı var PCI-E ekran kartın takılı ise onu çıkar vede onboard çıkış al eğer görüntü gelirse bios ayarlarını fix le hatta bios güncelleme yap. bios ayarlarını save and exit sonra windowssa ulaşmaya çalış bir kere boot ettikten sonra pc ini kapat vede PCI-E ekran kartını tak. bakalım görüntü gelecekmi ?
Anakartını resetlerken bozulmuş olma ihtimali de var resetlerken pc donanımın çalışma esnasında elektrik voltajları düzgün olarak kesilmediğinden dolayı pc parçalarının birisi bozulmuş olabilir. Bunu test etmek icinde
hdd nin data vede power çıkar iki tane ram in varsa bir tanesini tak voltajdan dolayı sorunlu olan bir parca varsa onu bulmaya çalış. Hepsinden önemli olan PSU nun arızalı olması durumudur onu test etmek zordur. Elindeki imkanlarla.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme