Şimdi Ara

Yardım 2005 clio 1.5 dci direksiyon hidroliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
8.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu aracın direksiyon hidroliği bidonu tam olarak nerededir?

Yanımdaki arkadaş soruyor bir türlü bulamamış

Araç şu an yanımızda değil şirkete dönünce direksiyon hidrolik yağı ekleyeceğiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

2005 Renault Clio 1.5 dCi Direksiyon Hidroliği

Renault Clio ve Symbol araçlarında direksiyon hidroliği, direksiyon sisteminin düzgün çalışması için gereklidir. 2005 Clio 1.5 dCi modelinde direksiyon hidroliği kutusu, motor bölmesinin sağ ön tarafında, silecek sıvı deposunun altındadır.

Renault Clio Direksiyon Yağı Kutusu Nerede?

2005 Renault Clio direksiyon yağı kutusu, silecek sıvı deposunun hemen altında, motor bölmesinin sağ ön tarafında yer alır. Sarı veya kırmızı renkli bir plastik kutudur ve üzerinde "Direction-Hydraulic" veya "DH" yazısı bulunur.

Direksiyon Hidroliği Kontrolü ve Bakımı

Direksiyon hidroliği seviyesini düzenli olarak kontrol etmek ve gerekirse hidrolik yağı eklemek önemlidir. Direksiyon yağının rengi koyulaştığında veya yanmış kokusu geldiğinde değiştirilmesi gerekir. Direksiyon sistemindeki herhangi bir sızıntı veya arıza fark ederseniz, aracınızı bir servise kontrol ettirmelisiniz.

Aşağıdaki anahtar kelimeler, Renault Clio ve Symbol araçlarının direksiyon hidroliği ile ilgili arama sonuçlarında sıklıkla kullanılmaktadır:

• renault clio direksiyon yağ kutusu nerede
    • 2005 clio direksiyon yağ kutusu nerede
    • renault symbol direksiyon hidroliği nerede
    • renault clio direksiyon hidroliği nerede
    • clio 2 direksiyon yağı nerede
    • clio 3 direksiyon hidroliği nerede
    • 2010 symbol direksiyon yağ kutusu nerede
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sağ veya solda bardak büyüklüğünde üzerinde direksiyon işareti olan sarı kapak olması gerek.Eğer yoksa aracın elektroservo direksiyondur.

• quote:

Orijinalden alıntı: LENCER

Sağ veya solda bardak büyüklüğünde üzerinde direksiyon işareti olan sarı kapak olması gerek.Eğer yoksa aracın elektroservo direksiyondur.
    Tesekkur ettim ben de netten baktım bu elektroservo mevzusu çıkınca karşıma kafam karıştı buraya sorayım dedim... hangisi elektro hangisi normal tam belli değil sanırım

• Direksiyonunuz hidrolikse ve bundan eminseniz fren hidroliğini koyduğunuz hazneye benzeyen üzerinde direksiyon işareti olan hazneden koyabilirsiniz.

Fakat onunda ayarları var dot 4 dot 5 gibi...

Renault, Fiat vs. fren hidroliğiyle aynı yağı kullanıyor genelde.

Başka marka araçlarda ATF kullanılıyor.

Direksiyon hidroliğini fren sisteminde kullanılan aynı hidrolik yağı kullanılabiliyor.

Fakat asıl takıldığım mevzu 2005 clio'da elektrikli direksiyon kutusu var diye biliyorum ?

Makyaj sonrası olan modelleri elektrikli olduğuna eminim sizin aracınız makyaj öncesi mi sonrası mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malik the Mafia -- 30 Mayıs 2018; 11:48:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Malik the Mafia

Direksiyonunuz hidrolikse ve bundan eminseniz fren hidroliğini koyduğunuz hazneye benzeyen üzerinde direksiyon işareti olan hazneden koyabilirsiniz.

Direksiyon hidroliğini fren sisteminde kullanılan aynı hidrolik yağı kullanılabiliyor.

Fakat asıl takıldığım mevzu 2005 clio'da elektrikli direksiyon kutusu var diye biliyorum ?

Makyaj sonrası olan modelleri elektrikli olduğuna eminim sizin aracınız makyaj öncesi mi sonrası mı ?
    Teşekkür ettim hocam araç benim değil yanımdaki sığırın... O da daha arabasının ne olduğunu bilmiyor... bir iki saate aracın yanında olucaz fotoğraf atarım olmazsa...

• quote:

Orijinalden alıntı: CihangirCanavarı

Tesekkur ettim ben de netten baktım bu elektroservo mevzusu çıkınca karşıma kafam karıştı buraya sorayım dedim... hangisi elektro hangisi normal tam belli değil sanırım

Alıntıları Göster
    Aracı yarı kontak yapın direksiyon yumuşak dönerse Elekrtoservo dur.

• Elektrik destekli değil sadece hidrolik bu yüzden sert istediği kadar eklesin yağ fark olmayacaktır...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Clio 3 1.5 Dci Motor Yaptırdım
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Malik the Mafia

Direksiyonunuz hidrolikse ve bundan eminseniz fren hidroliğini koyduğunuz hazneye benzeyen üzerinde direksiyon işareti olan hazneden koyabilirsiniz.

Arkadaşım bir konuda bilginiz varsa yorum yapın, yoksa işkembeden sallayarak insanları yanlış yönlendirmeyin Hangi araçta Fren Hidroliği ile , direksiyon hidroliği aynı kapta dır??? Ne alaka??? İkisi de birbirinden çok farklıdır. Size inanıp birisi direksiyon hidroliği yerine, fren hidroliği koyup direksiyon sistemini eline alsa, hiç mi vicdanınız sızlamayacak???

• quote:

Orijinalden alıntı: CihangirCanavarı

Teşekkür ettim hocam araç benim değil yanımdaki sığırın... O da daha arabasının ne olduğunu bilmiyor... bir iki saate aracın yanında olucaz fotoğraf atarım olmazsa...

Alıntıları Göster
    Arkadaşım, sarı kapaklı olup üzerinde direksiyon işareti olan bir kap varsa araç hidrolik direksiyonludur, yoksa elektrikli direksiyondur, elektrikli direksiyon kapalı bir sistemdir, yağ falan eklenmez. Bu kadar basit.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tefennili

Arkadaşım bir konuda bilginiz varsa yorum yapın, yoksa işkembeden sallayarak insanları yanlış yönlendirmeyin Hangi araçta Fren Hidroliği ile , direksiyon hidroliği aynı kapta dır??? Ne alaka??? İkisi de birbirinden çok farklıdır. Size inanıp birisi direksiyon hidroliği yerine, fren hidroliği koyup direksiyon sistemini eline alsa, hiç mi vicdanınız sızlamayacak???

Alıntıları Göster
    Anlatım bozukluğu olmuş hocam pardon yorumu düzenleyip tamamen baştan sonra okumadan göndermenin zararları diyoruz malesef.

Uyarınız için teşekkürler.

• clio elektrik destekli değildi sanki.

sol veya sağ üstte olması lazım, direksiyon logosu olur kapağında.
  • Bende 2004 benzinli var eger ayniysa.Arabaya karsidan bakinca sagda ustteki kap,su deposunun saginda,ondan asagida olan fren hidrolik kutusu.Ustteki direksiyon yaginin kutusu ama hangi yag eklenir bilgim yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sol üstte köşede hocam cam suyu ekleme kapağının 3 4 parmak altında

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.