Şimdi Ara

[YARDIM!] anakart mi islemci mi yandi, hangisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar talihsi bir sekilde anakartim yandi galiba, ve beraberinde islemci de ayni sekilde...

Eski macun kurumus ve kati idi yenilemek icin cikartmam lazimdi, islak mendilden birkac damla damlacik damlattim isoemci uzerine hala anakartta takili iken.. (Ah salak kafam) anakarta ve islemcinin oldugu kisma biraz tasti, bede islemciyi sokup mendil ile kuruladim pesinden de sac kurutma makinasi ile iyice kuruttum... Macun yeniledin islemci sogutucu taktim pc actim basladim kullanmaya...

Sonra ani sekilde donmaya basladi ve drrrrrrrr diye ses etmeye basladi bi restart edim dedim pc bu sefer post etmemeye basladi allah allah dedim. Bios sifirladim yine duzelmedi... Sogutucu islemci soktum ve islemcinin arka tarafinda o altin noktalarda 3-5 tane siyah nokta olustu, ve anakartta denk geldigi kisimda ise hafif siyahlik var.

Islemci mi yandi. Anakart mi yandi. Bunu sormak istiyorum
    (Post etmiyor, goruntu gelmiyor, anakarta elektrik geliyor fanlsr islemci fani donuyor)

Resimler.!!

[YARDIM!] anakart mi islemci mi yandi, hangisi?..... [YARDIM!] anakart mi islemci mi yandi, hangisi?..... [YARDIM!] anakart mi islemci mi yandi, hangisi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LazPacino -- 26 Şubat 2015; 2:59:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• valla hocam çamaşır suyu dökmüşsün gibi bir durum var burada
    şaka bir yana, işlemcinin bacakları akmış / iletkenliğini kaybetmiş gibi görünüyor. tamiri pek muhtemel bence yapılır. bga işlemi yapan teknik servislere bir göster.
    ana kart kısmı hakkında bir fikrim yok ama işlemciden akanlar oraya akmış, bir karartı oluşturmuş olabilir bilemiyorum.
    yine bu sebeple ana karttaki pinler arası kaynadılarsa kısa devre yaratmış olabilirler.

verebileceğim tek tavsiye heba edebileceğin ana kartın desteklediği başka bir işlemcin varsa takıp denemen. böylece mobo nun sağlam olup olmadığını anlarsın en azından.
    işlemci konusunda, o kısımda yer alan iletkenleri tedavi ettirmen şart çünkü pinlere deymeleri mümkün değil bu şekilde.

tamirini yapan hiç kimse bulamazsan, yerinde olsaydım şişe dibi gözlüğümü takıp o noktalara lehim tutturmaya çalışırdım çöpe atacağıma en azından :P

yanma gibi bir durum olduğunu düşünmüyorum, şahsi görüşüm.

tabi daha iyi bilen anlayan kesin bir yorum yapabilir, bilgim yeterliliğinde söyleyebileceklerim bunlar yanlış yönlendirmek de istemem :)

• Baska islemcim var ama onu da problemli hale getirmekten korkuyorum. Bari o saglam kenarda dursun hesabi :)

Aciklamaya ek olarak bu linkte ki problemi de yasadim... Bir defa geldi ekrana sonra zaten daha da gelemedi.. Klavyemi de tanimadi (usb)

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=103151325

Birde bga islemci baya afra tafrali ismis.. Erzurumda okuyorum ve burda bulabilirmiyim......... Hic bilemedim simdi...

• Anakart soket değiştirilerek denenmeli bence ki bu ucuz ve basit bir işlem ama oralarda yaptırılabilirmi bilemem.
  • Simdi diger islemci ile denedim olmadi bios cmos resetledim gene olmadi... Islemciyi sokerken de arkasinda digeri gibi siyah noktalar olusmadi.. Problem anakartta.

Banada mantikli islemci soketin degismesi.. Ama bios post yapmiyor ki? Orayi degissek ne yazar.? Normalde bios her turlu post yapmasi gerekmiyor mu.? Acaba bios mu gumledi ?

Kafamda deli sorular :)

Cunku yukarda mesajda verdigim linkteki gibi oldu aynen... Bende orda enter dedim duzgun notmal calissin diye ama nafile...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LazPacino -- 26 Şubat 2015; 13:39:16 >
  • hoca işlemcisi olmayan ana kart nasıl açılıp ta hangi zekayla biosa post atacak :D

diğer işlemci sorun çıkarmadıysa soket arızalanmıştır. biosa bir zarar verdiğini sanmıyorum yine
    büyük ihtimalle soket pinleri arasında kısa devre olabilir. Saf alkol varsa etrafında bir yerlerde soketi bir diş macunu ile alkolleyerek fırçalamanı tavsiye ederim. Karartı geçerse soket temizlenir ve kurtarırsın gibime geliyor. Tabi bunu yaptıktan sonra bu sefer iyice kurumasını bekle aynı hatayı bir daha yapma :D

ihtiyacın olan şu: ana kartın modeline göre kullanım klavuzunu bulman ve ana kartın kasaya bağlı speakerdan verdiği seslere anlam vermeye çalışman. hatayı en net böyle anlarsın.
  • Dostum iyi hos guzel laf cakiyorsun, yok islemci olmadan post nasil olcak falan diye. E diyorum ya diger calisan islemciyi taktim gene yok diye haha. Hadi onu gectim. Post yapmayan makina nasil bip mesaji versin :) bende boyle karsilik vereyim bari :)

Saf alkol yok. Islak mendil falan var ondan damlatmistim zaten. Tekrar damlatsam sikinti olmaz herhalde. Zaten gitmis. Belki kurtaririm

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Foxconn mu Esonic mi tercih?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: LazPacino

Dostum iyi hos guzel laf cakiyorsun, yok islemci olmadan post nasil olcak falan diye. E diyorum ya diger calisan islemciyi taktim gene yok diye haha. Hadi onu gectim. Post yapmayan makina nasil bip mesaji versin :) bende boyle karsilik vereyim bari :)

Saf alkol yok. Islak mendil falan var ondan damlatmistim zaten. Tekrar damlatsam sikinti olmaz herhalde. Zaten gitmis. Belki kurtaririm

hocam niye kızdın yardımcı olmaya calısıyoruz laf sokma falan yok estf.

ana kart işlemciyi görmüyor demek istedim, sağlam işlemci bir şeyi değiştirmez. Ana kart başlatılamadığında dahi hata mekanizması eğer hala sağlamsa devreye girip
    en kötü ana kartın bozuk olduğunu bipleyerek belli eder. Bu eski yeni neredeyse tüm ana kartlarda var.
    takılı bir işlemci tespit edilemediğinde veya takılan işlemci bozuksa/görmüyorsa bunu da belli bir şekilde bipleyerek iletir.
    atıyorum kısa aralıklarla uzun biplemeler. Bunun için dediğim gibi ana kartın kitapçığını bulup ona bakman gerekiyor.

Bu arada ıslak mendili sakın deneme derim

• Bipleme hic yok ... Arkadasin pcden soktum benimkine taktim hic bkr ses yok. Sokup ters taktim gene yok.. Yanlis yere de takmadim speaker yaziyor yani .... Eski yeni islemci denedim ikisinde de ses yok..

Islak mendille denedim :) yine bir iki damlattim dis fircasiyla orda ugrastim durdum beklettim iyice islesin diye sonra yine sac kurutma makinasi ile uzerinden gectim. Bu sefer faha uzun sure bekledim. Yani tam emindim kuruduguna :) yine denedim yine olmadi..

Anakarta ceyran geliyor fanlar donuyor goruntu yok bip yok post yok....

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.