Şimdi Ara

YARDIM !! ASUS P5N32-SLI ANAKART ile ASUS EN6600 Ekr.Kartı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Anakart ASUS P5N32-SLI DELUXE (yani SLI destekli)
    Ekran Kartı ise ASUS EN6600 SILENT/TD/512 MB
    benim sorunum pc'yi topladım ancak monitöre kesinlikle görüntü gelmiyor. Acaba Anakart Ekran kartı uyum sorunu olabilirmi?
    Yani SLI destekli kart olduğu için iki adet aynı özelliklerde ekran kartı mı kullanmam gerekiyor ? Eğer cevap hayır ise sorun nedir ? Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi.
    Şimdiden teşekkür ediyorum !!!!!!!!!!!!!!!
    ANAKART:http://www.cizgi.com.tr/pageStructure.aspx?intPageStructureNo=24&sintLanguageId=0&bytContentType=7&intRefPartNo=5&intCatId=141&intProId=443
    EKRAN KARTI:http://www.cizgi.com.tr/pageStructure.aspx?intPageStructureNo=24&sintLanguageId=0&bytContentType=7&intRefPartNo=5&intCatId=106&intProId=573

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mistik_33 -- 5 Ağustos 2006; 17:49:31 >

• parçaların tam olarak yerine yerleşip yerleşmediğini kontrol et. (ekran kartı, ram). bir de sistem hoparlöründen ne gibi bir ses geliyor (uzun bip mi, ard arda üç kısa bip mi?) bunu da söylersen daha çok yardımcı olabiliriz
  • Parçaların yerine doğru yerleşip yerleşmediğini defalarca kontrol ettim, tekrar tekrar gözden geçirdim. herşey normal.
    Sistem hoparlöründen ise her hangi bir ses gelmiyor. birde Ram değiştirip deneyeceğim. Ayrıca LCD monitör takarak deneme yapacağım. sonuçtan bilgi veririm. Tabi çözebilirsek :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: mistik_33

Parçaların yerine doğru yerleşip yerleşmediğini defalarca kontrol ettim, tekrar tekrar gözden geçirdim. herşey normal.
    Sistem hoparlöründen ise her hangi bir ses gelmiyor. birde Ram değiştirip deneyeceğim. Ayrıca LCD monitör takarak deneme yapacağım. sonuçtan bilgi veririm. Tabi çözebilirsek :)

evet ramleri bir deneyin ilk önce. genelde ilk akla gelen odur, kontrol etmesi kolay ve temel bir parça.

bakın aklıma şu açıldıktan 5 sn sonra bir tek bip diye bir ses gelir, herşey normal ise. o geliyor mu? geliyorsa görüntülemede bir problem vardır. gelmiyorsa diğer parçaları denemye devam edin.
  • Ses geliyomu geliyosa CD-Rom'un IDE kablosunu çıkar ööle çalıştır
    bu size komik gelebilir ama dene genede denemekten zarar gelmez yakmazsın yani pc yi
  • İlginize gerçekten teşekkür ederim. Sorunu çözdüm ve burda paylaşmak istedim. İyiki elimde Ampermetre var. . Anakartın üst kısmında bulunan 4 pinli ATX12Volt besleme soketine takılan PowerSupplay (Aslında Kasa iyi kaliteli ve tanınmış bir marka ama demekki olabiliyor) kablosunun +12 volt kablosu fabrika çıkışı sıyrılmadan takılmış dolayısıyla besleme olmadığı için Ekran Kartı ve HDD çalışmadı. Şimdi ise herşey normal, deyim yerindeyse canavar gibi, ama benide az uğraştırmadı doğrusu
  • quote:

Orjinalden alıntı: mistik_33

İlginize gerçekten teşekkür ederim. Sorunu çözdüm ve burda paylaşmak istedim. İyiki elimde Ampermetre var. . Anakartın üst kısmında bulunan 4 pinli ATX12Volt besleme soketine takılan PowerSupplay (Aslında Kasa iyi kaliteli ve tanınmış bir marka ama demekki olabiliyor) kablosunun +12 volt kablosu fabrika çıkışı sıyrılmadan takılmış dolayısıyla besleme olmadığı için Ekran Kartı ve HDD çalışmadı. Şimdi ise herşey normal, deyim yerindeyse canavar gibi, ama benide az uğraştırmadı doğrusu

sorunu çözdüğüne sevindim. yeni bilgisayarınla mutlu günler diliyorum

• teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.