Şimdi Ara

Yardım bekliyorum; 2.el Audi A4 mü, sıfır Skoda SuperB mi? (Audi A4 alındı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
12.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2.el Audi A4 1.8 TFSI 160 hp multitronic (2009 model 5.500 km’de) ile sıfır Skoda SuperB Elegance 1.8 TFSI 160 hp multitronic arasında karasız kaldım. Audi’nin fiyatı 41.000 euro (yaklaşık 90.200._TL), Skoda’nın fiyatı 76.590. Arada 14.000 TL ye yakın fark var. Aracı uzun süreli kullanmak amacıyla alacağım. Özellikle bu araçları kullanan arkadaşlar yardımcı olurlarsa memnun olurum. 2.el bir araca 14.000._TL daha fazla vermek mantıklı mı? Bu araçlar arasında kalite farkı var mı? Benim için kullanacağım aracın Audi olmasının çok bir önemi yok. 2. elde az veya çok kaybettirmesinin de önemi yok. Ben sadece 2.el araca 14.000 fazla vererek marka farkına mı ödeme yapacağım, kalite farkına mı, bunu merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werty -- 20 Kasım 2009; 20:26:13 >

• Audi tabikide.
  • 14 bin tl verdiğin farkı satarken geri alırsın merak etme.. skoda değer kaybeder audi o kadar kaybetmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sodömizer

14 bin tl verdiğin farkı satarken geri alırsın merak etme.. skoda değer kaybeder audi o kadar kaybetmez
    audi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sodömizer

14 bin tl verdiğin farkı satarken geri alırsın merak etme.. skoda değer kaybeder audi o kadar kaybetmez
    superb il a4 arında tercih yapacaksanız kriterleriniz önemli. eğer audi'ye bineyim daha sportif olsun derseniz a4. ikinci el performansı dizel olmadığı için çok da iyi olmayacaktır.

superb alırsanız rakipsiz bir iç mekan genişliğine ve konforuna saip olacaksınız donanım olarak a4 opsiyonlar seçilmemişse superb elegance kadar donanım sunmayabilir. iki araçta da aynı motor var ağırlıkları da benzer bu durumda pratikte benzer yakıt tüketimi demek. aradaki 14 bin lira ile 14.000/3,38=4142 lt yakıy eder yaklaşık. 100 km de ort. 10 litre yakıt tüketseniz yaklaşık 40.000 km eder. hesap ortada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: budak_1903

superb il a4 arında tercih yapacaksanız kriterleriniz önemli. eğer audi'ye bineyim daha sportif olsun derseniz a4. ikinci el performansı dizel olmadığı için çok da iyi olmayacaktır.

superb alırsanız rakipsiz bir iç mekan genişliğine ve konforuna saip olacaksınız donanım olarak a4 opsiyonlar seçilmemişse superb elegance kadar donanım sunmayabilir. iki araçta da aynı motor var ağırlıkları da benzer bu durumda pratikte benzer yakıt tüketimi demek. aradaki 14 bin lira ile 14.000/3,38=4142 lt yakıy eder yaklaşık. 100 km de ort. 10 litre yakıt tüketseniz yaklaşık 40.000 km eder. hesap ortada.

Alıntıları Göster
    5.500 km sıfır sayılır.Yani her iki aracı da sıfır sayarsanız ibre Audi tarafına kayar.Superb bana biraz +40 yaşı arabası gibi geliyor güncel kasanın tasarımı yüzünden.Ben olsam A4 alırdım..

• quote:

Orijinalden alıntı: bianconera

5.500 km sıfır sayılır.Yani her iki aracı da sıfır sayarsanız ibre Audi tarafına kayar.Superb bana biraz +40 yaşı arabası gibi geliyor güncel kasanın tasarımı yüzünden.Ben olsam A4 alırdım..

Alıntıları Göster
    Bence superb nin kalite açısından pekta farkı yok, biri daha ağır araç diğeri ise sportif tabi performansı aynı o ayrı.Eğer 2.el değer, isim marka gözardı ediyorsanız süperb alın.14 lira az fark değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GT_500

Bence superb nin kalite açısından pekta farkı yok, biri daha ağır araç diğeri ise sportif tabi performansı aynı o ayrı.Eğer 2.el değer, isim marka gözardı ediyorsanız süperb alın.14 lira az fark değil.

Alıntıları Göster
    A4 donanım olarak aynı olacaksa ikisi arasında seçim yapacak olsam Audi alırdım ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: L30N

A4 donanım olarak aynı olacaksa ikisi arasında seçim yapacak olsam Audi alırdım ..

Alıntıları Göster
    A4 .Sanırım başka söze gerek yok....
  • quote:

Orijinalden alıntı: kakir

Alıntıları Göster
    quote:

marka farkına mı ödeme yapacağım, kalite farkına mı, bunu merak ediyorum.

marka farkına ödeme yapacaksınız.

Eğer ağırbaşlı tasarımı sizi soğutmuyorsa Superb tercih edin. 14.000 lira daha az ödeyeceksiniz, "0" olacak ve anladığım kadarıyla sizi de memnun edecek. Ayrıca iç mekanı inanılmaz geniş aracın. Tek eksiği (ya da eksisi) biraz "sıkıcı" tasarımı.

• quote:

Orijinalden alıntı: kakir

Alıntıları Göster
    Eğer dolu ve temiz bir araçsa A4 için verilen farka değer tabii ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vincentvega

Eğer dolu ve temiz bir araçsa A4 için verilen farka değer tabii ki.

Alıntıları Göster
    30-40 binlik araçlarda 14 bin önemli fark ama 75 bin vermeyi göze aldığınız için 14 bin pek bi para sayılmaz.sonuçta audi alıyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akhilleus

30-40 binlik araçlarda 14 bin önemli fark ama 75 bin vermeyi göze aldığınız için 14 bin pek bi para sayılmaz.sonuçta audi alıyorsunuz

Alıntıları Göster
    Uzun süre binecekseniz ve Superb yi tip olarak beğeniyorsanız bence Superb alın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: edebi

Uzun süre binecekseniz ve Superb yi tip olarak beğeniyorsanız bence Superb alın.

Alıntıları Göster
    uzun süre kullanacaksınız tahminim en az 100-150.000 km demek bu

önceliğiniz fiyat/fayda oranının yüksek olması

motorlar ayni zaten ayrıca süperb kabin kalitesindede cok başarılı vw grubu nede olsa

bir önemli nokta kabin genişliği baş omuz diz görüş acıları bagaj hacmi kullanışlılık süperb daha iyi durumda

14.000 tl yi imaj için vereceksiniz audi olduğu için

ben 0 km süperb almanızı tavsiye ederim

ve her iki aracıda yakından incelemenizi test sürüşü yapmanızı ön arka koltuklara oturmanızı heryerini detaylı şekilde incelemenizi tavsiye ederim..

• quote:

Orijinalden alıntı: NİTROUS666

uzun süre kullanacaksınız tahminim en az 100-150.000 km demek bu

önceliğiniz fiyat/fayda oranının yüksek olması

motorlar ayni zaten ayrıca süperb kabin kalitesindede cok başarılı vw grubu nede olsa

bir önemli nokta kabin genişliği baş omuz diz görüş acıları bagaj hacmi kullanışlılık süperb daha iyi durumda

14.000 tl yi imaj için vereceksiniz audi olduğu için

ben 0 km süperb almanızı tavsiye ederim

ve her iki aracıda yakından incelemenizi test sürüşü yapmanızı ön arka koltuklara oturmanızı heryerini detaylı şekilde incelemenizi tavsiye ederim..

Alıntıları Göster
    Superb derim bende.Çünkü sıfır.5000 kmde olsa hiçbir 2.el araç, 0 aracın yerini tutamaz.Sırf markası yüzünden aynı motor, aynı kalitedeki aracı üstelik 2.el olduğu halde 14000 TL fazla verip almam.Üstelik Superb, daha geniş ve konforlu.Aslında bahsettiğiniz A4' ün donanımları nedir onuda yazsaydınız keşke.Eğer standart donanım varsa üstünde o zaman hiçmi hiç değmez.Ama araç S-Line olur, elektrikli deri koltuklar vs vs olur o zaman düşünülebilir belki.

• quote:

Orijinalden alıntı: 207m

Superb derim bende.Çünkü sıfır.5000 kmde olsa hiçbir 2.el araç, 0 aracın yerini tutamaz.Sırf markası yüzünden aynı motor, aynı kalitedeki aracı üstelik 2.el olduğu halde 14000 TL fazla verip almam.Üstelik Superb, daha geniş ve konforlu.Aslında bahsettiğiniz A4' ün donanımları nedir onuda yazsaydınız keşke.Eğer standart donanım varsa üstünde o zaman hiçmi hiç değmez.Ama araç S-Line olur, elektrikli deri koltuklar vs vs olur o zaman düşünülebilir belki.

Alıntıları Göster
    şimdi herkes 14bin tl imaj için vereceksiniz demiş. bir araca 90 bin vermek zaten imaj odaklı bir harekettir. yoksa 35bin tllik araç götüreceği yere aynı şekilde götürmüyor mu? madem bu kadar para dökülecek a4 olsun şekliniz olsun. eğri oturup doğru konuşmak gerek.

bütçem 90bin lirayı bir araca verecek durumda olsa ve bu iki seçenek arasında kalsam tabiki audi derdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: mitsulover

şimdi herkes 14bin tl imaj için vereceksiniz demiş. bir araca 90 bin vermek zaten imaj odaklı bir harekettir. yoksa 35bin tllik araç götüreceği yere aynı şekilde götürmüyor mu? madem bu kadar para dökülecek a4 olsun şekliniz olsun. eğri oturup doğru konuşmak gerek.

bütçem 90bin lirayı bir araca verecek durumda olsa ve bu iki seçenek arasında kalsam tabiki audi derdim.

Alıntıları Göster
    Skoda SuperB harika bir araç yalnız 2.elde çok değer kaybeder ve birazda marka prestijinden dolayı Audi A4 almanızı tavsiye ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: Ömer Yiğit

Skoda SuperB harika bir araç yalnız 2.elde çok değer kaybeder ve birazda marka prestijinden dolayı Audi A4 almanızı tavsiye ederim

Alıntıları Göster
    Uzun süre kullanılacaksa superb
    Fakat uzun süre kullanılmayacaksa a4 daha sportif vede prestijli

• quote:

Orijinalden alıntı: anilxx92

Uzun süre kullanılacaksa superb
    Fakat uzun süre kullanılmayacaksa a4 daha sportif vede prestijli

Alıntıları Göster
    Audi neredeyse sıfır sayılır.Ayrıca 2.el açısından,servis açısından daha iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mert

Audi neredeyse sıfır sayılır.Ayrıca 2.el açısından,servis açısından daha iyidir.

Alıntıları Göster
    mantıgım superb diyor kalbim a4
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.