Arkadaşlar philips 5990 DVD player alıcam elimde sony dav-dz300 ses sistemi var .
Philipsin arkasında coaxial çıkış ve LR çıkışları var sony nin arkasında LR girişleri ve 5 hoparlörün girdiği şu uçları çıblak ve tırnakların altına sıkıştırılan çıkışlardan (adını bilmediğim için bu şekilde yazdım kesin bi adı vardır bunun) var.
Şimdi sorum şu coaxial çıkış bu şartlar altında benim işime yararmı ? Ben bir şekilde bu sistem de 5.1 ses almayı başarabilirmiyim ?
Eğer alamassam coaxial çıkış ile yani bu DVD ile birbirine bağlayıp 5.1 ses alabileceğim bir ses sistemi varmıdır daha doğrusu ben bu player ile 5.1 ses almak için hangi özelliklerde bir ses sistemi aramam lazım (z5500 dışında 1050 TL vericek durumum yok ne yazıkki)
sisteminizden zaten 5+1 ses alıyosunuz dısc oynatmasıda var dolby-dts ses codec leride mevcut neden dışardan dvd bağlamak istiyorsunuz? illa bağlamak istiyosanızda setinizde optik-coax girşişlerinden varsa dvd playerinizden bu şekilde bağlantı yapın...5+1 "3.2.1" dıgıtal ses alırsınız normal şekliylede zaten alıyosunuz
Dışardan dvd bağlatmak istiyorum çünkü HDMI bağlantılı tv varken ve HDMI tadını bi kere almışken bunu kullanmamak saçma oluyor xboxden izliyodum filmleri ama xbox bozulunca HDMI bir dvd player almak şart oldu işte ama bu sisteme bağlıyamıyorum ve masrafım artıyor tabi.
Neyazıkki sette optik coax çıkışlar yok zaten olsa hiç sorun yaşamıycam =)
ozaman dıgıtal girişleri bol olan bir avr ye ihtiyacınız var hatta özellikle: en az 3hdmı giriş 1hdmı çıkışı olan "1080p" avr lere bakın mümkünsese 7+1 olsun
hd ye önem veriyosanız ancak böyle tadını alırsınız ama masrafta artacak...karar sizin
sony dav-dz300 ün teknik özelliklerine bakıldığında dijital ses girişi görünmüyor. eğer analog 6 kanal ses girişlerine sahipse hdmi çıkışın yanında 6 kanal analog ses çıkışının da bulunduğu dvd player lar ile bu sisteme bağlantı yapabilirsiniz.