Bildirim
Yardım D90-550D arasında kaldım
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Merhabalar,
Seçiminizi kolaylaştırmak açısından biraz yüzeysel cevap vereceğim. Çünkü sayfalarca tartışılan, binlerce görüş olan bir konu. Hiçbir zaman ve hiçbir yerde ortak paydada bulaşamamış bu konuda, teknik özellikler üzerinden bir kıyaslamaya gitmek sadece kararınızı zorlaştırır.
D90 Nikon'un efsane makinesi, 550D ise Canon'un göz bebeği, giriş segmentinin harikası. Giriş segmentinde seçeceğiniz makinelerde ahım şahım bir fark görmezsiniz. Ne kadar araştırıp bakarsanız, birbirinden daha üstün özellikler ve daha iyi çekilmiş fotoğraflar bulursunuz. Bana göre tek kıstasınız iki marka arasındaki menü geçişleri, vizör kalitesi, lens çeşitliliği olsun. Kafanızı karıştırmaya hiç gerek yok. Gittiğinizde iki makineyide elinize alın, hangisi içinize siniyorsa onu tercih edin. İki makinede sizi pişman etmeyecektir.
Sevgiler.
-
çok video cekerim diyorsanız 550d, video derdi yoksa farketmez denir. ama arkadaşın dediği gibi siz makinaları elinize alın, en iyi kriter odur. iki makinanın fotoğraf kalitesi de sizi pişman etmez, siz bu durumda yukarıdaki elinizde inceleme olayından sonra kullanmak istediğiniz lensleri fiyatları, manuel lenslere ilginiz, makinaların dijital olarak kullanım rahatlığı gibi konulara bakın. iso performansı, megapiksel, vs konulara dalmayın, işkenceye döner. :) hayırlı olsun şimdiden.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Fiyat olarak birbirlerine yakın ve yukarıda bahsettiğiniz modellerden sonra çıkan, döndürülebilir ekranlı modeller olan Nikon D5100 ve Canon 600D de düşünebilirsiniz. -
quote:
Orijinalden alıntı: Crosshair
çok video cekerim diyorsanız 550d, video derdi yoksa farketmez denir. ama arkadaşın dediği gibi siz makinaları elinize alın, en iyi kriter odur. iki makinanın fotoğraf kalitesi de sizi pişman etmez, siz bu durumda yukarıdaki elinizde inceleme olayından sonra kullanmak istediğiniz lensleri fiyatları, manuel lenslere ilginiz, makinaların dijital olarak kullanım rahatlığı gibi konulara bakın. iso performansı, megapiksel, vs konulara dalmayın, işkenceye döner. :) hayırlı olsun şimdiden.
+1 -
Canon 550D -
Bütçeniz ne kadar? Amerika'ya gitmişken biraz daha kasıp daha iyi makina almanızı tavsiye ederim. -
nikon daha sağlam-elegelir-görünüşü keskin kenarlı
canon oyuncaksı duruyor-yuvarlak kenarlı -
Canon deyip genellemeyin.Canon'nun çok sağlam kasaları var -
http://forum.donanimhaber.com/m_39183938/tm.htm
şu linke de bakmanızı öneririm. -
550D'yi kullanıyorum tavsiye ederim. -
600d al...
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X