Şimdi Ara

Yardım ( DNS AYAR SORUNU)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dün nette gezerken bir anda internet bağlantım koptu ve hala da kopuk. "Sınırlı Bağlantı" sorunu var. AirTies ADSL modem kullanıyorum. Bugün gidip modemi de değiştirdim fakat sorun hala devam ediyor. Laptop ile modemin kablosuz hizmetini kullanabiliyorum fakat desktop göçük. Kesinlikle bağlantı sağlayamıyorum. Sorun DNS ayarlanda imiş. Fakat ayarlarda görülen her iki değerin de (TCP/IP) Otomatik olarak ayarlı fakat hala sorun var. Bilgisayar hala "Sisteme Takılı bir modem bulunamadı" diyor.

Konu ile bilgisi olanlar yardımcı olabilirse çok sevinirim. Bilgisayara birileri girdi de hack mi yaptı acaba. Hayır garibime giden bu olayın ben internette iken bir anda başlaması ve sorunun devam etmesi. Bilgisayara sırf bu yüzden format atmak ta istemiyorum ( istesem de yapamam ayrı konu)

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanda39 -- 7 Kasım 2007; 15:11:54 >

• Sorunumu yanlış ifade etmişim. Sanırım şimdik daha net oldu.

Syg.
  • Eğer sorunun dns ise laptopdan da bağlansan sorun devam etmesi gerekir. Ethernet kablolarını ve girişleri bir kontrol et istersen.
  • Ethernet kablolarını ve girişleri defalarca kontrol ettim. Fakat sorun malumunuz aynı. Benim düşüncem Desktopun ayarlarında bir sorun oldu. Muhtemelen bir virüs veya başka birşey olabilir. Bazı ayarları değştirerek porblem çözülebilir belki ( en azından ümidim bu ) fakat yine malumunuz bu ayarlar nasıl ve nerden yapılır bilemediğim için sizlerden yardım isiyorum. Yardımcı olabilirseniz tabii

syg.
  • dns sorunu olduğunu düşündüğünüzden en azından o sorun aklınızdan çıksın diye telekomu arayın diyeceğim ama grevdeler. Onun dışında bir anda bağlantı gitmesi dns le alakalı olacağını sanmıyorum. Muhtemelen gözden kaçırdığınız ufak bir ayrıntı var. Kabloda sorun yoksa ve soketler de de sorun yoksa gözden kaçan birşey vardır. Dikkatlice inceleyin bağlantıları. Sokette kısadevre veya ani güç girişi olduysa bunu yapabilir. Etrafınızda fazladan ethernet varsa onunla bir deneyin isterseniz. Veya kasayı başka bir modem le deneyin.
  • "Sisteme Takılı bir modem bulunamadı" hatasının dns ile hiç bir ilgisi yok.
    En son kurduğunuz yazılımları kontrol edin gerekirse silip baştan deneyin.
  • arkadaşım modemin cdsini tak yeniden kur sonra 192.168.2.1 adres satırına yazarak modem arayüzüne gir ve ayarlarını kontrol et
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    IP sabitleme lütfen yardım..
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar sorunu çözdüm. Nasıl çözdün derseniz ;

5 Temmuz 2007'de "MeTeCiK" isimli kullanıcının yazdığı bir mesajdan :

Çalıştır > cmd > netsh winsock reset

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.