Bildirim
yardım işlemci hızı 1200 mhz de takılı kaldı yükselmiyor 5820k
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
windows güç seçeneklerinde işlemci performansı diye bi kısım var, ordan bi ayar çekilmiş olmasın? -
BIOS'u "Load optimized defaults" seçeneğine tıklayıp sıfırlayıp öyle dener misin hocam? -
Bios ayarlari default yaptığınız halde duzelmezse bios update edin hocam.Stabil bios versiyonunda yükleyin.Kendi sitesinden bios indirip kurun beta bios yuklemeyin. -
yok hocam ardaki ayarları full performance yaptım biostan ayarlarından olmalıquote:
Orijinalden alıntı: shruikan
windows güç seçeneklerinde işlemci performansı diye bi kısım var, ordan bi ayar çekilmiş olmasın? -
Tahminim Windows 10 kullanıyorsunuz ve KB4100347 nolu güncellemeyi yüklediniz.Bu güncellemeyi sisteminizden kaldırın. -
son versiyon bios indirdim aynı default yaptım acaba bios ayarlarında işlemci hızını sınırlayan bir ayarmı var. mesela anakartın üstündeki oc tuşuna basıyorum
hız 3.9 ghz oldu gösteriyor. windows açılıyor cpu-z ile bakıyorum hız 1.20 ghz
masaüstünde msi comand center kurdum ordada 1.2 ghz yi yukarı hızlara hareket ettiremiyorum
ayrıca windows 10 dan sonra windows 7 yükledim aynı -
Hocam biostan enerji tasarrufu ile ilgili ayarları kapatmayı deneyin. İntelde tam olarak adı nasıl geçiyor bilmiyorum ama speed step, c6e falan gibi birşeyler olmalı. -
Anakart üzerinden bir takım tuşlara mı dokundunuz bir kontrol edin, olmadı bios pilini çıkartın bu esnada güçten de tamamen kesin pc yi. -
step speed kapatım yine aynıquote:
Orijinalden alıntı: Master_Sergeant
Hocam biostan enerji tasarrufu ile ilgili ayarları kapatmayı deneyin. İntelde tam olarak adı nasıl geçiyor bilmiyorum ama speed step, c6e falan gibi birşeyler olmalı. -
Igneleri veya cpu yuzeyini kontrol edin.
Guc iletimi yapan ayaklarda yalitim soz konusu olabilit.. -
Aynı sorun şu anda bende de var. Çözüm bulabildiniz mi acaba? -
biosda şu ayar varsa disable yapıp denermisiniz ? i7 6700k ile başıma gelmişti ve işlemci 800 mhz de kilitlenmişti. o zamanki hata bu ayarın açık olmasından kaynaklı idi ve kapatınca işlemci normal saat hızına dönmüştü.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X