Arkadaşlar ben gümüş takı imalatı yapıyorum ve yaptığım ürünleri sergilemek ve broşür yapmak için iki sen önce Fuji Finepix 3800z digital camera aldım.Okadar uğraşmama rağmen ne yazıkki istediğim sonucu alamdım.Hatta lightbox tabir edilen ışık ortamınıda oluşturdum ama kendi makinam yada diyer digital cameralardada aynı sorunla karşılaştım.Beyaz zemin üzeride çektiğim her fotoğraftaki beyaz zemin ne yazıkki beyaz harici her renge bulaşıyor.Yani tam beyaz deyil.Bu yüzden digital cameralarla yüzlerce foto çekmekten bıktım.Bilgisayara bağlanan web camera yada web camera özellikli ama macro çekim yapabilecek (1,3 Mp en az) digital camera önerebilirmisiniz.Web cameralar iyi foto çekmesede hiç olmazsa hep aynı renkelri alabiliyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.Çektiğim foto örnekleriniwww.beypazari.org adresinde görebilirsiniz ama o fotoların renk uyumlarını birbirine benzetmek için çok uğraştım ve uğraşmaktan bıktım.
Ensar Arkadaşımız Ev yapımı LightBox Adlı Konu Açmış Aşağıda. Verdiği Linkde Gayet Güzel Açıklamasınıda Yapmışlar İngilizce Varsa bir bakın http://thehowzone.com/how/Photo-Softbox/4
White Balance ayarlarını doğru yaptığına emin misin? Burada asıl önemli olan lightbox'tan ziyade bu ayarlar. Aksi takdirde bembeyaz florasan ışığında koyu bej bile gözükebilir beyaz arka plan.
egemensahin ilgin için saol bahsedilen linklere baktım ve bende zaten onlara benzer bir ortam hazırlamıştım.Sanıyorum digital cameralar foto çekerken kendileri görüntüyü düzeltmeye çalışıyorlar.Böyle olunca aynı ortam da harklı renklerdeki objeleri çektiğimde her fotoğraftaki beyaz zemin ne yazıkki tam beyaz rerine yeşilimsi, grimsi,mavimsi renler oluşuyor ne derece doğru bilmiyorum ama bir kaç web cam denedim onlar obje ne olursa olsun zeminin beyaz rengini iyi yada kötü hep aynı renk verdikleri için iyi bir web camera tavsiyesi istiyorum.
iasonion ilgine teşekkür edrim white balance ayarı ile çok uğraştım ben profösyonel fotoğrafcı deyilim ama şunu söyleyim örnek white balace ayarını yaptınız ve ortası mavi taşlı bir yüzük çektiniz daha sonra aynı ayarda ortası kırmızı taşlı bir yüzük çektiniz her iki fotoyu bilgisayarda görünce anlaşılıyorki iki fotonun beyaz zemin renkleri farklı çıkıyor halbuki aynı ayarları kullanmanıza rağmen.
Zaten aynı ayarları kullanmaman gerekiyor bence. Her fotoğraf için white balance ayarlarını iyice yapman gerekir.
Bir de bildiğim kadarıyla mücevherat, takı tarzı ürünlerin fotoğraflanmasında koyu renk (siyah mesela) zemin daha iyi oluyor. Ama tabii, bu sadece kulaktan dolma bir bilgi.
Broşür yapmak için stüdyoların neden çok para istedikleri şimdi anladım her poz için ayrı ayar yapıyorlar demekki.İşin doğrusu bende yıldım ve artık uğraşmama kararı aldım elimden gelmiyecek anlaşılan.Saol dostum keşke ilk başladığımda bu soruları buraya sorsaydım boşu boşuna belkide binlerce foto çekmezdim.İnsanın aklına herşey geliyor ve herşeyi denemek istiyor ve haliyle çok zamanım gitti.
Bir şey daha sormakisterim malumunuz bazı digital cameralar web cam olarak kullanılabiliyor benim finepix 3800 gibi fakat makinanın tüm özelliklerini kullanamıyorsunuz mesala macro çekim yapmıyor web cam modundayken.Acaba web cam modundada macro çekim yapabilen ve mevcut özelliklerini kullanabilen bir digitalcamera varmı.
Arkadaşlara katılıyorum. Banada White Balance problemi gibi geldi. Güzel bir ışık kullandığınız taktirde biraz Ps bilginiz varsa orada basit bir kaç müdehale ile bembeyaz bir fon yakalayabilirsiniz, buda kestirme yolu tabiki. Önce mekineye doğru renkleri çektirebilmek önemli. Makinenizi kullanmadım, özelliklerini pekta bilmiyorum fakat white balance kısmındaki tüm modları deneyerek çekim yapın. Eğer beyaz ölçüm modu varsa zaten gri kart ile problem çözülür
hepinize çok teşekkür ederim ben kendi makinam ve birde nikon marka fotoğraf makinası ile çektiğim fotoğrafları burada örneklerini göstererek yardım istemem gerektiğine kanaat getirdim.Tekrar teşekkür ederim ilginize.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme