Şimdi Ara

YARDIM !!! Megan2 1.4 sizce nasıldır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun süreli araştırmalarımı neredeyse sonuçlandırıp, 2 gün önce sıfır polo alıyordum ki, hiç sürüş deneyimim olmadığı için "ilk aracın öğrenene kadar 2. el olsun " şeklinde gelen çevresel baskılar sonucu vazgeçtim.
    Şimdi , 1-2 yıl kullandıktan sonra satıp sıfır alalım noktasına geldik.

Bugün bir arkadaş akrabasının 2008 1.4 megan2 hb aracını satacağını söyledi.forumda bazı problemleri olduğundan(silkeleme,ağır kalma, 1.4 olması sebebiyle ikinci elinin iyi olmaması gibi) bahsediliyor.

araç 2008 model hatchback
    1.4 benzinli+tüplü
    15.000 km de
    22000bin civarı bir rakam teleffuz edildi.

sizce bu araç nasıldır? fiyat iyi mi? ayrıca ikinci eli nasıldır?
    Önerileriniz için şimididen teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gitartur -- 9 Mart 2011; 20:27:39 >

• 1.5 dizelleri 25 civarına gidiyor (temiz olanları) km cok iyi fiyat normal kmye göre. ikinci eli hakkında fikrim yok ancak arac sac bas yoldurabilir. (authantiqe mdiir nedir o donanım seviyesiyse uzak durun arac resmen çağ dışı)
  • teşekkürler

Bu arada satan kişi çok yakın olmasa bile tanıdık olduğu için cazip gelmişti. aracın herhangi bir sorunu yok, sıfır ayarında dendi.evleneceği için satıyormuş

saç baş yoldurtur derken, kastınız donanımsal boşluk mu yoksa çekişindeki güçsüzlük mü? açabilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: banchi_doğan

1.5 dizelleri 25 civarına gidiyor (temiz olanları) km cok iyi fiyat normal kmye göre. ikinci eli hakkında fikrim yok ancak arac sac bas yoldurabilir. (authantiqe mdiir nedir o donanım seviyesiyse uzak durun arac resmen çağ dışı)

neresi çağ dışı arkadaşım
    6 hava yastığı ,abs ,klima,yol bilgisayarı standart
    kullanamadan bilmeden yorum yapıyorsunuz..

arkadaşımız alacak ise de dizelini tavsiye ederim
    2007 ve sonrası faz2 versiyonlar mevcut,,hatcbackleri makyajsız kasalara göre çok şık gercekten
  • teşekkürler dr
  • quote:

Orijinalden alıntı: gitartur

Merhaba arkadaşlar

Uzun süreli araştırmalarımı neredeyse sonuçlandırıp, 2 gün önce sıfır polo alıyordum ki, hiç sürüş deneyimim olmadığı için "ilk aracın öğrenene kadar 2. el olsun " şeklinde gelen çevresel baskılar sonucu vazgeçtim.

Bugün bir arkadaş akrabasının 2008 1.4 megan2 hb aracını satacağını söyledi.forumda bazı problemleri olduğundan(silkeleme,ağır kalma, 1.4 olması sebebiyle ikinci elinin iyi olmaması gibi) bahsediliyor.

1.4 benzinli+tüplü
    15.000 km de

DH formunda sizin durumunuza benzer bir durum daha olmuştu.

Araç kullanmayı öğrenmek için alınmaz, bir araç alırsınız ve bu aracı uygun şekilde ve şartlarda kullanırken zaten "araç kullanma"yı da öğrenmiş olursunuz. Bu araın sıfır veya ikinci el olması bu kuralı değiştirmez.

Kafanızdaki sıfır aracı almak en doğrusudur, aksini iddia etmek kesinlikle doğru değildir. Yani iki yıl sonra alacağınız sıfır aracı şimdi alıp kullanmaya başlamak mantıklıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: gitartur

Merhaba arkadaşlar

1.4 benzinli+tüplü
    15.000 km de

Dostum hiç kullanmayı bilmeden, bende ikinci el diye yola çıkıp 2008 senesinde sıfır Clio3 1.2 aldım. 2010 yazına kadar çizik yoktu, benim hatam olmaksızın, başkasının hatası yüzünden aracım pert oldu. Bana sorarsan, beğenmeyerek bir araç alacağına, beğendiğin arabayı al, keyfine bak...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3008 1.2 Sizce Mantıklı mı ?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

1.5 dizelleri 25 civarına gidiyor (temiz olanları) km cok iyi fiyat normal kmye göre. ikinci eli hakkında fikrim yok ancak arac sac bas yoldurabilir. (authantiqe mdiir nedir o donanım seviyesiyse uzak durun arac resmen çağ dışı)

Megane ıı'yi beğenmeyebilirsiniz ama ancak bu kadar önyargı olabilir. "Megane saç- baş yoldurur, baz modelini almayın o çağ dışı."

Hocam, 6 yıl kullandığım megane ıı aracın bazı bile çok fazla donanıma sahiptir.

Örneğin, 5 yıldızlı olan bu aracın baz donanımında bile ön ve arka hava yastıkları mevcuttur.
  • 1.4 olmasın..hem gitmez, hem çok yakar..
    hem de kolaylıkla elden çıkaramazsın....
    arkadaşımdan tecrübem var.. alma..
  • bilmedne yorum yapıyorsun diyen arkadaşa hitaben.. 4 aydır arabasızdım bir hafta megane kullandım dizel olan ve aut bilmem ne olanından. arka camlar sağolsunlar 90 model araclarda olan otomatik düğmeyi koymamıslar. plastik kalitesi berbat. iç mekan berbat. 1.4 de kullandım . 1.6 hitlerden sonra bile (gayet standart bir motor bence) zayıf geldi. özellikle baz donanımı guzel bir arac degil. diğer donanımları kullanmadık bilemeyeceğim. 1.4 motorda facia. hocam yapabileceğiniz en mantıklı şey içinize sinen aracı olmak olacaktır. alın içinize sindiyse polo park sensörü falan keyfnze bakın
  • teşekkürler arkadaşlar
  • Fiyatı çok çok fazla.17-18 ediyor malesef.
  • quote:

bilmedne yorum yapıyorsun diyen arkadaşa hitaben.. 4 aydır arabasızdım bir hafta megane kullandım dizel olan ve aut bilmem ne olanından. arka camlar sağolsunlar 90 model araclarda olan otomatik düğmeyi koymamıslar. plastik kalitesi berbat. iç mekan berbat. 1.4 de kullandım . 1.6 hitlerden sonra bile (gayet standart bir motor bence) zayıf geldi. özellikle baz donanımı guzel bir arac degil. diğer donanımları kullanmadık bilemeyeceğim. 1.4 motorda facia. hocam yapabileceğiniz en mantıklı şey içinize sinen aracı olmak olacaktır. alın içinize sindiyse polo park sensörü falan keyfnze bakın

Kusura bakmayın ama bu tamamen marka takıntısı ve ön yargısı.

Yukarıdaki mesajımda dostumuza zaten sıfır olan poloyu tavsiye ettim. Eğer marka takıntım olsa megane derdim ve poloyu yerden yere vururdum.

• 17-18 mi? sahibinden.com dan baktığımda ortalama bu fiyatlardaydı.oradaki fiyatlar mı şişirilmiş o vakit?
  • ya aracın fiyatı normal gayet heleki temizse. sezginaydogan, hocam takıntınız var demedim bilmeden yorum yapıyorsun diyen arkadasa o cevabı verdim ben. megane 2 kullanmıs biri olarak size yettiğim kadar yardımcı olmaya calısayım:
    + ları:
    - yedek parca ucuz
    - motor arızası pek yok
    - heryede anlayan usta var.
    - yan sanayi bol
    - ikinci el ortalamanın uzerinde.
    - 6 java yastıgı.(absyi saymıyorum artık yıl 2011)
    eksiler:
    -performansz motor
    - kalitesiz iç mekan
    - teknoloji fakirliği (bazı konularda)
    - yetersiz konfor
    - çıtırtı sesleri.
  • teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.