Şimdi Ara

[YARDIM] Monitörüm Çizgi Çizgi Oluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar monitörümle ilgili teknik desteğe ihtiyacım var.

Samsung C27HG70 model 3 yıllık bir monitörüm var. Aslında gayet normal çalışıyor ancak monitörü ilk açtığımda sanki bozukmuş gibi çizgi çizgi görüntü veriyor, 2-3 dakika sonra yavaş yavaş düzeliyor ve ekranı kapatana kadar da düzgün çalışıyor. İkinci monitörde sorun yok, dolayısıyla ekran kartından şüphelenmiyorum. Monitörün güç adaptöründen şüphelenip yenisini aldım denedim bir şey değişmedi. Display port ile bağlı, HDMI portunu denedim yine aynı sorun var. Sanırım ilk açılışta monitörün şarj olması zaman alıyor. Başka teorisi olan var duymak isterim tabii ki. Asıl sorum da şu; sizce bu sorun tamir edilebilir mi, edilebilirse tamirini herhangi bir yer yapabilir mi, tamir edilemez bir şey ise de bir süre sonra daha da kötü olur mu? Bu soruların cevabına göre yeni monitör bakıcam. Bu cevapları vermek kolay olmasa gerek ama belki benzer sorun yaşamış olan arkadaşlar olmuştur, şansımı denemek istedim.

Sorunu gösteren videoyu da yükledim, izleyebilirsiniz. (Videoyu hızlandırıp kırptım. Açılıştan sonra düzelmesi toplamda 2,5-3 dakika kadar sürüyor.)

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Edit: Monitör kendine geldikten sonra fişi çekip taksam da bi sıkıntı yok. Monitörün tekrar bozulması için bir süre kapalı kalması gerekiyor. Ne kadar uzun süre kapalı kalırsa kendine gelmesi de o kadar uzun sürüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dynuke -- 27 Kasım 2023; 3:14:32 >

• Monitörün fişini çıkarıp taktığında ekrana marka yada sinyal yok gibi monitörün bilgi ekranı çıkıyor mu ?

• slimper1905 kullanıcısına yanıt

Hayır görüntü bozukken monitörün kendi yazıları da görünmüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dynuke -- 27 Kasım 2023; 3:15:25 >
  • Dynuke D kullanıcısına yanıt

Ekran kartından emin olmak istemiştim sorun panelde olabilir anakart ta umarım anakartıdır tamir edilebilir ancak panelse maalesef çöp onu buradan bilgi alarak çözmen zor serviste bakılması gerek.

• Sorun VA panelde. VA paneller bir süre sonra bu tarz sorunlar çıkarabiliyor, yeni monitör almaktan başka çözüm de bulunmuyor. C24FG73 kullanıyorum aynı sorunu yıllardır yaşıyorum. Son zamanlarda daha da farklı sorunlar çıkarmaya başladı, tam ekran film izleyemez oldum flickering sorunu yaşatıyor artık yeni monitör arayışındayım ben de.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.