Arkadaşlar su soğutmalı gtx 1070'im var. Arctic Accelero Hybrid soğutucunun adı. Bunu bilgisayarcıya macun yenilettiğimde çok güzeldi oyunlarda 40 dereceyi aşmıyordu. Kendim sonradan macun bitip ısınmaya başlayınca yenilemek istedim ve eski performansını alamıyorum 50-60 derecelere yükseliyor ısı. Macun pek kaliteli değil küçük bir kapta bilgisayarcıdan idarelik almıştım onu kullandım. Sebep macun mudur ? Pek zorlanmış bir kart değil günde 1-2 saat oynanıyor yıpranmış olacağını düşünmüyorum. Yarın en kaliteli macundan alacağım. Bana bu ısınma ve soğutma konuları hakkında bildiğiniz püf noktaları söyler misiniz ? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Can Tahir -- 19 Ekim 2020; 2:20:31 > |
(YARDIM) Su Soğutmalı Kart Çok Isınıyor
-
-
Sıvı soğutma ne zaman eklendi bilmiyorum ama kaliteli bir macun sürüldüyse kısa sürede işlevselliği azalmamalı, neye dayanarak macunun işlevini yitirdiğini düşündün? Bunun dışında macundan olabilir veya yanlış montaj olabilir, düzgün bir macun alıp dene zaten parçalarla uğraşıyorsan ileride yine ihtiyaç duyarsın.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
@melihcskn Ben yeni aldım 2.el olarak bunu Furmark testlerinde 2560x1440 çözünürlükteki testte bile 50 dereceyi geçmiyordu adamın bana attığı güncel videoda. Normal oyunlarda 40 dereceyi görmüyordu bile. DirextX 12'yi açtım 63 dereceye çıktı Borderlands 3. Sonra Rise of the Tomb Raider'da denedim DX 12 bu sefer 90'lara çıkmaya başladı sıcaklık. Bende macunun bitmiş olabileceğini düşündüm. Şu anda DX 11 Full Ultra ayarda Tomb Raider ilk 50 dereceden başlıyo sıcaklık 64'e kadar gördüm 40 dakikalık bir oynamada. Belki dahada yükselicekti. 2560x1440 testte bile 50'yi geçmiyordu şimdi DX11 oyunda 64'lere geliyor. İlk gün 33 derecede oynatıyodu böyle Tomb Raider'ı DX11'de. Heralde DX 12 çok yüklendi karta ve macunu eritti sonra bu macunda dandik olduğundan bunu yapıyor şimdi. Daha önceki ekran kartımda da ısınma sorunu yaşadım gittim 26 liralık macun aldım azıcık bile fayda etmedi sanki hiç macun sürmemişim gibi aşırı ısınıyodu. Sanırsam macun sebebiyle ama bu DX 12 çok mu yüklenir karta bu şekilde ? 1070'in gücü yeterli midir bunun için ? Normal stock soğutucuyla oynayan Youtube'da oyuncuları izledim bi sürü oyunda testte 70 dereceyi nadiren geçiyor sıcaklık. Onlar da DX 11 ile oynuyor sanırım o sebeple. Belki onlarınki de 80'i aşacak 12 ile.. Şimdi bunu yazdım ve baktım Youtube'dan ve sonuç bu resimdeki gibi.. Stock fan GTX 1060 6GB 74 dereceyi geçmiyor... Şu anda bunu yazarken DX 12 açtım aynen DX 11'deki performansı veriyor 60'a kadar yavaş yavaş geliyor ve 60'ı zor geçiyor. 15 dakikalık bir oynama ile 65 derecede kaldı ama geçebilir de belki. Galiba macun sebebiyle böyle.. Hele şükür 7-8 saattir bununla uğraşıyorum tak çıkar tak çıkar. Açtığında mecbur macunu yeniden sürmek zorunda kalıyosun. Bi fanlarıyla uğraşıyorum bi macunuyla. Sonunda anlaşıldı macun sebebiyle büyük ihtimal..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Can Tahir -- 19 Ekim 2020; 5:27:38 >
-
Her tak çıkarda macun değişmesine gerek yok, kuruduğunda değiştirilir genelde. Dx12-11 olayı falan değil bu, olur mu onu bile sanmam ama Dx11-12 arasında 3-5 derece anca fark olsun diyelim bahsettiğin farklarla alakası yok. Satıcı arkadaş seni kandırmış olabilir, 90 derece sıcaklık sıvı soğutmayı geçtim dandik soğutuculu kartlarda bile zor rastlanır, hatta macunsuz olsa bile o kadar ısınmamalı. Montajdan eminsen, pompası falan sıkıntılı olabilir, daha yavaş çalışıyodur vs. sıvı soğutmayla ilgili çok bilgim yok ama ne yaparsan yap bu kadar ısınmamalı onu biliyorum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X