Şimdi Ara

Yardım!! USB FLASH BELLEK YEREL DİSK OLARAK GÖRÜNÜYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
40.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sandisk cruzer blade 8 gb'lık usb flash bellek aldım. Bilgisayara taktığımda yerel disk f olarak gözüktü bunu çıkarılabilir disk olarak tekrar nasıl gösterebilirim? cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

• güncel
  • Bendede aynı sorun var :( bi türlü düzeltemedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmorg4

Bendede aynı sorun var :( bi türlü düzeltemedim

sağ tuş özellikler biçimlendirin tipi NTFS seçin komple sonra tekrar çıkarıp takın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 6 Ekim 2013; 21:12:47 >
  • aynen bendede aynı sorun var..
  • bendede aynı sorun var , sandiskler mi böyle acaba:S
  • samet.10 S kullanıcısına yanıt
    bende de bu sorun var yardım edecek var mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Size bir zararı var mı ? kullanın gitsin.
  • Merhaba arkadaşlar bendede aynı sorun var, Kullanacağım sistemde harici disk olarak gözükmesi gerekiyor yani program yerel sürücüleri değil harici sürücüleri görüyor. 20 adet sandick 8Gb blade cruser aldım ama yerel sürücü olarak gördüğü için kullanamıyorum yardımcı olursanız sevinirim. Not: Format chkdisk vb. denedim olmuyor. Farklı sürücü yüklemeyi deniyorum yine orjinalini yüklüyor...
  • Windows cd lerini usb den boot etmek isteyenler için büyük bir engel bu.Windows usb dvd download tool görmüyor bu flash bellekleri.Bende de 8gb cruzer fit var sırf bu iş için aldım bulunsun diye gel gelelim yerel disk göründüğü için yazılım görmüyor.Bunu da flash bellekte kullanılan bellek kontrolcüsünün hard disk sıfatında çalışmasına sebep olduğunu düşünüyorum.Konuya daha hakim biri varsa bir açıklama yapabilirse sevinirim.Zira benim dediğim gibiyse durum bir çözüm olacağını sanmıyorum...
  • vambo V kullanıcısına yanıt
    Flash disk takılı iken Komut İstemi (CMD) yi yönetici olarak çalıştırıp , aşağıdaki komutları sırası ile girin ve enterlayın :
    diskpart
    list disk
    select disk (e.g. 1)
    clean
    create partition primary
    select partition 1
    active
    format FS=FAT32 quick override
    assign
    exit
  • quote:

Orijinalden alıntı: genesisss

Flash disk takılı iken Komut İstemi (CMD) yi yönetici olarak çalıştırıp , aşağıdaki komutları sırası ile girin ve enterlayın :
    diskpart
    list disk
    select disk (e.g. 1)
    clean
    create partition primary
    select partition 1
    active
    assign
    exit

işe yaramıyor aynı flash diskten 10 tane almıştım indirime girince n11 5 tl kuponlarıyla. Harddisk olarak gözükmesinin hem avantajı hem dezavantajı mevcut.
    Avantajı harddisk olarak gözüktüğü için 2 parçaya bölünebiliyor.

Dezavantajı ise windows usb download tool flash diski görmüyor ama bunun bir çözümü var. WinSetupFromUSB programı ile boot diski hazırlayabilirsiniz.http://www.winsetupfromusb.com/ adresinden indirin.

Şekilde görüldüğü gibi windows 7, 8 veya 8.1 seçebilyorsunuz. Aynı anda resimdeki gibi XP seçip 2 format diskini tek flash bellekte birleştirebilirsiniz. Açılışta size sorar hangisiyle format atacağınızı. Diski 2 ye bölüp auto format seçeneğini seçmezseniz ilk bölüme format dosyalarını atıyor ikinci bölüme de kişisel verilerinizi kopyalayabilirsiniz.

Resimde görüldüğü gibi 8 gblık flash belleğimi 2 parçaya böldüm ilk parçanın boyutunu 2 format diskine yeticek kadar ayarladım ona dosyaları atıyor.

FORMAT bölümünde format dosyaları var diğer bölümde kişisel data dosyalarım var. Bu şekilde 2 bölüm yapmak istiyorsanız disk yöneticisinden harddisk bölümler gibi bölümleyin am a auto format with FBİnst seçeneğini seçmeyin yoksa tek bölüm yapar.

Flash diskten boot edince böyle bir ekran çıkıyor. Ben hem xp hem windows 8.1 kurdum aynı flasha. siz bir tane seçerseniz sadece o gözükür

Windows NT6(7 or above) Buna benzer bir seçenek seçili yukarıda

Ardından böyle bir ekran geliyor. Windows 8 Industry pro seçince format atmaya başlıyor

Ve görüldüğü gibi diskimiz format atmaya hazır.

• Selamlar.

Hala bu sorunu yaşayanlar için aşağıdaki kurulumsuz programı indirin, arayüz Türkçe olduğu için zorlanmayacaksınız.

Program seçeceğiniz iso ile flash belleği başlatılabilir yapıyor. Boot olarak göstereceğiniz iso'da ki dosyaları kullandığından winsetupusbfrom programından farklıdır.

Windows 7 USB download tool'a benzerdir.

Rufus
  • Teşekkürler Rufus Bir harika.
  • quote:

Orijinalden alıntı: genesisss

diskpart
    list disk
    select disk (e.g. 1)
    clean
    create partition primary
    select partition 1
    active
    assign
    exit

bu şekilde bir flaş çözüldü, tşkler :)
  • aynı işlemi hdd için de yapabiliyor muyuz? sadece c sürücüm var hdd yi d olarak görüyor sanırım bu işlemleri uygulayabilir myim?
  • bende 16GB iki SanDisc var bir normal diğeri ise hdd bölümde görünüyor. . ama hdd olarak çalışmıyor, ne şekilde format yaparsan yap bu bir taşanabilir hdd olmadı bilen varsa yapmasını söylesin zira onu arıyorum. nedeni ise belleği tv de harici hdd olarak göstermek.yayını kayıt etmek için ihtiyacım var.
    bu bellek hdd sırasında görünmesi yanı sıra bir özelliğe sahip, bu da ne olduğunu şu an tam olrak açıklamak zor olacak benim için ama şöyle söylemek gerekirse bu bellekler ikiye bölünüyor ama diğerleri bölünmüyor, tam hatırlamıyorum bölünüyor kullnılamaz oluyor gibi bişey di. ama hdd sırasınd ayer alan bölünüp kullnılıyor yalnız pc bir bölümü görüyor sanırım linüx lerde ikisini görmek mümkün. ya bir bölümü normal diğerini farklı format ile gizli kullanım mümkün gibi , böyle bir şey okumuştum, bunu denedimçok zaman oldu hatırlamıyorum sonuçları, bende bir bölüme format disk diğer bölüme ise live sistem kurmak istemiştim bunun için ikiye bölmeye çalışıyordum.

hazır konu açılmışken hem bu belleği taö bir hdd olarak cevrmek mümkün mü tv için çünkü o işlem için hdd de ısrarcı :)
    diğer konu ikiye bölüm iki bölümü kullanmak tam olarak mümkün mü
    bilen arkadaşlardan fikir bekliyoruz..

• arkadaş konuya yukarda deyinmiş ;)
  • vahit.lafci kullanıcısına yanıt
    harikasın. sorunu çözdü. teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: ottomann

harikasın. sorunu çözdü. teşekkürler

3 yıl olmuş ne güzel de yazmışım. Şimdi olsa 3 5 resim atar bırakırdım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.