ARkadaşlar ,konu başlığını nerde açacağımı bilemedim ama en uygun yer buarsı galiba. Ben matematik-bilgisayar bölümünden mezun olup matematik öğretmenliği yapıoyorum dershanede.Ama çok sıkılıyorum ...
Öğrenim gördüğüm 4 yıl içersinde 2 yıl programlama dersleri aldım..algoritma,veri tabanı vb. Bir karar verme aşamasındayım. Öğretmenliğe devam yada MCPD kursuna gidip hayatımın yönünü değiştirme gibi...
Bana fikir verir misiniz,yapmalı mıyım ??
bence Mcpd kursuna gitmek çok iyi fikir. Acaba işinden ayrılmadan kursa gitme şansın var mı?
quote:
Orijinalden alıntı: Nicotinell
bence Mcpd kursuna gitmek çok iyi fikir. Acaba işinden ayrılmadan kursa gitme şansın var mı?
hocam size kesinlikle programla üzerinde yoğunlaşmanızı öneririm.
dersane öğretmenliği bir yere kadar ve insanı fiziki olarak çok yoran bir meslektir.
tercih yine de s ize ait :)
quote:
Var ama benim içim çok yorucu olacak.Çünkü dershane 6 gün 8,30 -18,30. da Şöyle bir avantaj var,mcpd kursunu gideceğim yerle çalıştığım yer arkalı önlü. akşam kursları 18.45 de başlıyo ...
quote:
Orijinalden alıntı: Maths_PC
Var ama benim içim çok yorucu olacak.Çünkü dershane 6 gün 8,30 -18,30. da Şöyle bir avantaj var,mcpd kursunu gideceğim yerle çalıştığım yer arkalı önlü. akşam kursları 18.45 de başlıyo ...
Alıntıları Göster
ülkeye eğitim lazım hocam ama çok yoruluyorsanız tabi siz bilirsiniz
quote:
Orijinalden alıntı: Gazef
ülkeye eğitim lazım hocam ama çok yoruluyorsanız tabi siz bilirsiniz
Alıntıları Göster
MCDP Kursu sana daha yararlı olur gibime geliyor.
quote:
Orijinalden alıntı: METALLICA
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: METALLICA
Kesinlikle Matematik Öğretmenliği'nde kal.
Bu sınavlar bitmez nasıl olsa.
Programlama ve mühendislik falan yalan bu ülkede boşver öğretmenlik yap.
Bak biz bile bil müh okuyup bil öğrt olmaya çalışıyoruz.
Neler yaparsınız,nerlerde çalışırsınız ,koşullarınız neler (yazılımcılar için )
quote:
Orijinalden alıntı: METALLICA
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Göster
kendi işini yapıcaksan tabiki yazılım ama başkası için çalışacaksan öğretmenlik tabikide
yazılımcılığı kolay bi iş sanıp öğretmenlikten vazgeçme, emin ol oda çok fazla kafa patlatmayı gerektiren ve zaman kavramı olmayan bi iş
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: ITheHeavenI
Yazılımcılık tabi ki
Neler yaparsınız,nerlerde çalışırsınız ,koşullarınız neler (yazılımcılar için )
Alıntıları Göster
Şu anda mühendislik ve öğretmenlik okuyorum. Hocalarım hep yazılım işinin eskisi gibi olmadığını söylüyorlar. Orda para yok artık anlayacağın. (Eğitim yazılımları hariç tabi) Ama hayaller her şeyden önce gelir. İnsan bu yaşlarda biraz idealist olmalı.
quote:
Orijinalden alıntı: efshane
Şu anda mühendislik ve öğretmenlik okuyorum. Hocalarım hep yazılım işinin eskisi gibi olmadığını söylüyorlar. Orda para yok artık anlayacağın. (Eğitim yazılımları hariç tabi) Ama hayaller her şeyden önce gelir. İnsan bu yaşlarda biraz idealist olmalı.
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: efshane
Pİyasanın yazılımcıya ihtiyacı olduğu yazılıyo çiziliyo heryerde ,yaman bir çelişki değil mi ,yoksa hala ihtiyaç var ama para mı yok ??
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: efshane
Pİyasanın yazılımcıya ihtiyacı olduğu yazılıyo çiziliyo heryerde ,yaman bir çelişki değil mi ,yoksa hala ihtiyaç var ama para mı yok ??
Alıntıları Göster
sen aldırma, yazılım kolay kolay ölmez. Devir bilişim devri. Bak ben cisco kursuna gittim 6 ay boyunca. Çok işime yaradı. Yazılım elbette kolay değil ama az çok bir temelin var, okulda görmüşsün. Yani öğretmen olursan garanti işin olur, ne uzar ne kısalırsın. Yazılım daha renkli bir dünya sunabilir sana. Karar senin.
quote:
sen aldırma, yazılım kolay kolay ölmez. Devir bilişim devri. Bak ben cisco kursuna gittim 6 ay boyunca. Çok işime yaradı. Yazılım elbette kolay değil ama az çok bir temelin var, okulda görmüşsün. Yani öğretmen olursan garanti işin olur, ne uzar ne kısalırsın. Yazılım daha renkli bir dünya sunabilir sana. Karar senin.
Alıntıları Göster
Ben Elektrik öğretmenliği okudum ve şu an yazılımcı olarak çalışıyorum. sana bi kaç şey söylemek isterim.
piyasanın (sadece bizim değil bütün dünya piyasasının) her zaman için yazılımcıya ihtiyacı var ama donanımlı ve bilgili yazılımcıya. firmalar şunu istiyorlar 1000 ytl verip bir kişiye 3 ayda proje hazırlatacağına donanımlı birisine 2000 ylt verip 1 ayda aynı projeyi hazırlatıyor.
öğretmenliğe başlarken hazırladığın notları emekli olana kadar bir iki ufak değişiklikle kullanabilirsin ama programcılıkta bu ay yazdığın bir şeye sonraki ay devam etme garantin yok. sürekli yenilenmen gerekiyor. dünya para verip kursuna gittiğin microsoft un programlama dili 3 sene sonra tarihe gömülmüş olabiliyor. aslında programcılık "zaman"la sürekli harpte olmak gibi birşey.
yazılımcılığa ilk başladığında çok yüksek ücretler, sosyal olanaklar, garanti gibi şeyler bekleme. zamanla tecrübe kazandıkça hepsi gelişecek ve öğretmenliğin yatay çizgisini bir noktada geçecektir.
bunları seni soğutmak veya özendirmek için yazmadım. kararını kendin vermelisin.
quote:
Orijinalden alıntı: narayan
Ben Elektrik öğretmenliği okudum ve şu an yazılımcı olarak çalışıyorum. sana bi kaç şey söylemek isterim.
piyasanın (sadece bizim değil bütün dünya piyasasının) her zaman için yazılımcıya ihtiyacı var ama donanımlı ve bilgili yazılımcıya. firmalar şunu istiyorlar 1000 ytl verip bir kişiye 3 ayda proje hazırlatacağına donanımlı birisine 2000 ylt verip 1 ayda aynı projeyi hazırlatıyor.
öğretmenliğe başlarken hazırladığın notları emekli olana kadar bir iki ufak değişiklikle kullanabilirsin ama programcılıkta bu ay yazdığın bir şeye sonraki ay devam etme garantin yok. sürekli yenilenmen gerekiyor. dünya para verip kursuna gittiğin microsoft un programlama dili 3 sene sonra tarihe gömülmüş olabiliyor. aslında programcılık "zaman"la sürekli harpte olmak gibi birşey.
yazılımcılığa ilk başladığında çok yüksek ücretler, sosyal olanaklar, garanti gibi şeyler bekleme. zamanla tecrübe kazandıkça hepsi gelişecek ve öğretmenliğin yatay çizgisini bir noktada geçecektir.
bunları seni soğutmak veya özendirmek için yazmadım. kararını kendin vermelisin.
Alıntıları Göster
koşa koşa git o kursa bence..
quote:
Orijinalden alıntı: saprofit
Alıntıları Göster
Konu dışına açmalıydın.
Yazılım işi zevklidir tercihin bu yönde olmalı kanımca
quote:
Orijinalden alıntı: Johnny Bravo
Konu dışına açmalıydın.
Yazılım işi zevklidir tercihin bu yönde olmalı kanımca
Alıntıları Göster
Bence öğretmenliği tercih et bu memlekette en garantili iş hele ki matematik öğretmenliği konusunda iyi isen dershanelerden çok iyi paralar kazanabilirsin yukarıda bir arkadaşın dediği gibi o okuduğun yazılım dili bir tarih olursa...
quote:
Orijinalden alıntı: saprofit
Alıntıları Göster
Parasi dersen ve calisirim dersen dersane ogretmenligi, cevre yapan bir ogretmen 6-7 bin ytl para kazanabiliyor (mersinde calisan arkadasim ornegin) .
quote:
Orijinalden alıntı: alimakkaya
Parasi dersen ve calisirim dersen dersane ogretmenligi, cevre yapan bir ogretmen 6-7 bin ytl para kazanabiliyor (mersinde calisan arkadasim ornegin) .
Alıntıları Göster
Türkiye'de belki değil ama Dünya'nın çoğu ülkesinde büyük şirketler yetenekli Yazılımcılara aç.Gerek oyun şirketleri gerek diğer yazılım şirketleri bu konuda gerçekten çok fazla yazılımcı alıyor.Benim görüşüm öğretmenlik bi yere kadar yazılımcı olabileceksen hiç durma derim (: