Şimdi Ara

yardımm yokuşta arabanın geri gitmemesi için ne yapmalıyımm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar yardımmm ehliyeti geçtik ama bizim arabada(toyota corolla) yokuş çıkamıyorum...debriyajla frene basarken ayağımı debriyajdan çekiyorum motordan ses geldiği an frenden de çekiyorum ama yine de geri geri gidiyor..o panikle stop ettiriyorum:( her zaman olmuyor tabi de hiç olmasın istiyorum ne yapmalıyımm??

• Gaza bas korkma , sonra araba zaten kendi kendine gitmeye başlar yarim debriyaj ile....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • El frenini kullan alışana kadar.
    Boş bir eğimli yol bul ve bol bol pratik yap.
    Diğer bir alternatif ise arabayı sat yokuş kalkış desteği olan araç al.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cowinenge

Gaza bas korkma , sonra araba zaten kendi kendine gitmeye başlar yarim debriyaj ile....

ama yokuşta geri kaçıyor hemen ilerlemiyor ki..düz yolda dediğiniz oluyor sıkıntı yok zaten..ama yokuşta geri kaçıyor hemen
  • Gaz vermekten çekinme. Bol bol pratik yap. Zamanla elin ayağın istemsiz olarak herşeyi gerektiği gibi yapıcak zaten. Burdan nekadar anlatsak boş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mumenu

El frenini kullan alışana kadar.
    Boş bir eğimli yol bul ve bol bol pratik yap.
    Diğer bir alternatif ise arabayı sat yokuş kalkış desteği olan araç al.

araba benim olsa çoktaaaan satmıştım:)) kendime alana kadar mecbur kullanacam:) yada araba değişecek o da şu ara zor
  • evet bol pratik yapmam şart frenden çekip gaza yüklenince dengeyi kuramadığımdan stop ediyor bu sefer de
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • gaz ver ve debriyajı yarımda biraz tut bu sırada biraz araba gittikten sonra çek ayağını debriyajın ömründen biraz yersin ama öğrenirsin
  • arka tekerlere taş yok arabanın kavramasını öğren sonra pratik yap
  • arkla tekerin arkasına taş koy. kalktıktan sonra o taşı al ki diğer yokuşlarda kullanırsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: SonNn_

arkla tekerin arkasına taş koy. kalktıktan sonra o taşı al ki diğer yokuşlarda kullanırsın

çok mantıklı
  • El freni ni cek gaza bas debriyajla birlikte el frenini indir. Zamanla alisirsin basit :)

• Gaza basmaktan cekinme ayagin frendeyken debriyaji kavramaya dogru getir frendem cekince gaza biraz fazla bas bunu hafif egimli yolda pratik yaparak cozebilirsin :)

• Taş çatlasa 20 santim kayar geriye. Rahatsız ediyorsa el frenini deneyin, el frenini yenip de aracı ittiğini hissettiğiniz hızlıca indirin el frenini, sıkıntı olmaz. Kompleksli tipler eleştirebilirler onları kendi hayal dünyalarıyla bırakın.
  • El freniyle yap alışana kadar.Çok kaçırmıyosundur diycem ama en dik yokuşta bile adamlar gelip o arka tampona yapışmaya bayılıyolar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dawras

El freniyle yap alışana kadar.Çok kaçırmıyosundur diycem ama en dik yokuşta bile adamlar gelip o arka tampona yapışmaya bayılıyolar.

evet aynen ya dün öyle oldu zaten güvenemedim kendime dedim şimdi geri kaçarsa vururum arabaya.. sağolsun dibime girmişti durdum daha yanımdan geçerken de tip tip baktı falan
  • quote:

Orijinalden alıntı: tefo42

Taş çatlasa 20 santim kayar geriye. Rahatsız ediyorsa el frenini deneyin, el frenini yenip de aracı ittiğini hissettiğiniz hızlıca indirin el frenini, sıkıntı olmaz. Kompleksli tipler eleştirebilirler onları kendi hayal dünyalarıyla bırakın.

arkada araba olunca sıkıntı oluyor bi de babam sağolsun kırk yıllık şoförüm sanki hiç geri kaçmamalı o araba:) dik yokuşta kendi de el frenini çekiyo benden debriyajla kalkmayı bekliyor:)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.