Şimdi Ara

Yargıtay: 'Banka konut kredisinden dosya masrafı alınamaz.' (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.234
Cevap
71
Favori
136.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hükümet bir karar alır direk sorun çözülür ama nerdeee,Bu aralar Suriye vatandaşları onlar için daha önemli...
    Bizde burda bol bol tartışır hatta yargıya gider birde DİMYATA PİRİNCE GİDERKEN, EVDEKİ BULGURDAN OLURUZ.Biz bunlarla uğraşırken Suriye'den gelenler bizim vergilerle yan gelip yatsınlar.
  • ARKADAŞLAR SİZE BİR BİLGİLENDİRME YAPAYIM

DÜNDE BİR ARKADAŞIM AYNI KONUYU SORDU ONA ANLATTIKLARIMIN AYNISINI SİZE DE AKTARAYIM

DOSYA + KOMİSYON VB GERİ ALABİLMENİZ İÇİN

ELİNİZDE BANKA TARAFINDAN İMZALANMIŞ

1- SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU
    2- KREDİ SÖZLEŞMESİ

BULUNMASI VE BUNLARDA DOSYA+KOMİSYON VB. İÇİN HERHANGİ BİR TUTAR BELİRTİLMEMİŞ (BOŞ) OLMASI LAZIM

YARGITAY KARARLARININ ÖZÜ ; "MÜŞTERİ İLE MÜZAKERE EDİLMEMİŞ BİR BEDELİN ALINAMAYACAĞI" DIR

YANİ ORADA TUTAR BELİRTİLMİŞSE MAAALESEF ALAMIYORSUNUZ

BEN 2008 YILINDA KULLANDIM VE SÖZLEŞMEM TAMAMEN BOŞTU ESKİ BİR BANKACI OLARAK ALEYHİME BİR DURUM OLUŞMASIN DİYE YALNIZCA FAİZ ORANLARINI ELİMLE DOLDURDUM VE SÖZLEŞMENİN BİR ÖRNEĞİNİ İSTEDİM. ONLARDA BİLGİSAYARDAN BOŞ BİR SÖZLEŞME ÇIKTISI VERDİLER
    TABİ İLERİDE DAVA KONUSU OLMASINI ÖNGÖRMEDİĞİMDEN İMZALI OLMASINI ÖNEMSEMEDİM.
    SONRASINDA BANKADAN BU BELGELERİ İSTEDİĞİMDE HERYERİNİN DOLDURULMUŞ OLDUĞUNU GÖRDÜM VE YAZI BENİM EL YAZIM DEĞİL. BU NASIL OLUYOR
    SİZ KREDİYİ KULLANIRKEN SİZE 30-40 SAYFAYI İMZALAMANIZ GEREKİYOR VE YALNIZCA SİZ İMZALIYORSUNUZ. BENİM TAHMİNİM 2 SÖZLEŞME VE 2 SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU İMZALADIM VE SONRADAN BANKA BOŞ OLAN SÖZLEŞMENİN İLGİLİ YERLERİNİ DOLDURDU.

KISACASI BU HATAM BANA 2.200 TL YE MALOLDU.

İLAVE AÇIKLAMA: EĞER ŞARTLARINIZ UYMUYORSA İYİCE ARAŞTIRMADAN DAVA AÇMAYIN
    NEDEN Mİ: TÜKETİCİ HAKEM HEYETİNİN SİZİ HAKLI BULMASI SİZE HİÇBİRŞEY KAZANDIRMAZ ASIL OLAN TÜKETİCİ MAHKEMESİNDE HAKLI ÇIKMANIZ VE BUNU YARGITAYIN ONAMASIDIR.
    EĞER TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ SİZİ HAKLI BULURSA BANAKA TÜKETİCİ MAHKEMESİNE GİDER EĞER ORADA DA LEHİNİZE ÇIKARSA YARGITAYA GİDER.

HER BANKANIN HUKUK BİRİMİ VARDIR VE PARA VERMEMEK ADINA HER DAVAYI AÇAR.

EĞER SİZ DAVALARDAN BİRİNİ KAYBEDERSENİZ NUR TOPU GİBİ BİRDE " DAVA MASRAFI" NIZ OLUR. TAM TUTARINI BİLMİYORUM AMA DURDUK YER YAKLAŞIK 1.000 TL DAHA ÖDERSİNİZ

KISACASI BANKANIZI ARAYIN VE

1- SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMUNU
    2- KREDİ SÖZLEŞMESİNİ

İSTEYİN BUNLARDA DOSYA+KOMİSYON VB. İÇİN HERHANGİ BİR TUTAR BELİRTİLMEMİŞ İSE YOLUNUZ AÇIK OLSUN

YOK DOLU İSE BENİM BİLDİĞİM BOŞA DAVA AÇMAYIN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darbazdarbaz -- 28 Ağustos 2012; 12:18:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kuseyr

Arkadaşlar size bu konuyla ilgili birkaç bilgi vermek istiyorum.

Bankalar kullandırdıkları kredilerin neredeyse tamamından dosya masrafı alırlar, hatta 0 faizli deyip, 500 lira dosya masrafı kitlerler (bana öyle yaptılar)

Bu parayı geri alabilmeniz için öncelikle bir dilekçe ile şubenize başvurmanız lazım, şube zaten size red cevabı verecek. Red cevabından sonra Her ilçede bulunan TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ (genelde hükümet konağında kaymakamlığın yanında olur) 'ne başvuracaksınız.

Elinizde her hangi bir belge veya makbuz olmasına gerek yok. Yine bir dilekçe ile şubenize başvuru yaparak o çektiğiniz krediye dair tüm sözleşme belge ve makbuz örneklerini alma hakkınız var, bankanın bu belgeleri size vermeme gibi bir lüksü yok.

Tüketici Hakem Heyetleri %99 oranında tüketici lehine karar veriyor, ancak bununla bitmiyor olay.

Banka Tüketici Hakem Heyetinin kararına karşı Tüketici Mahkemesine itiraz ediyor, diyelim ki Tüketici Mahkemesi de tüketici lehine karar verdi, bu sefer banka Yargıtaya temyiz başvurusunda bulunuyor. Eğer Yargıtay da tüketiciyi haklı bulup tüketici lehine karar verirse ortada hiç bir sorun kalmıyor. Ancaaaaakkkk...........

Yargıtay bankayı haklı bulur ve kararı bozarsa işte o zaman tüketici DİMYATA PİRİNCE GİDERKEN, EVDEKİ BULGURDAN OLUR
    Bu sefer banka yapmış olduğu tüm mahkeme masraflarını ve avukatlık ücretini tüketiciden talep eder. Bu da tahminen 700-1000 TL arası bir rakamdır.

Ben adliyede çalışıyorum, burda çalışan bir sürü arkadaşım da kredi çekti, ama hiçbirimiz cesaret edip başvurmadık, çünkü emsal teşkil edecek bir yargıtay kararı bulamamıştık.
    Ama şimdi bir Yargıtay kararı olduğu söyleniyor, o yargıtay kararı ile mahkeme kararını iyi okumak lazım, neye göre karar verilmiş, inceleyip aynı şartları taşıyorsanız başvurunuzu yapın.

Merhaba hocam madem adliyede çalışıyorsun bu mahkeme kararını senden başkası bulamaz :) Allah rızası için bulup buraya koyarmısınız...

• resmi olarak bulamadım.Word dosyası olarak buldum

KREDİLERDE DOSYA MASRAFININ HAKSIZ ŞART OLDUĞUN DAİR YARGITAY KARAR

T.C. YARGITAY
    13.Hukuk Dairesi
    Esas: 2010/11726 Karar: 2011/1870 Karar Tarihi: 10.02.2011

Dava ve Karar: Taraflar arasındaki hakem kurulu kararına itiraz davasının yapılan yargılaması sonunda ilamda yazılı nedenlerden dolayı davanın reddine yönelik olarak verilen hükmün süresi içinde davacı avukatınca temyiz edilmesi üzerine dosya incelendi gereği konuşulup düşünüldü:

Sonuç: Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı delillerle yasaya uygun gerektirici sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik görülmemesine göre, sair temyiz itirazları yerinde görülmemesine göre yerinde olmayan bütün temyiz itirazlarının reddi ile usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, 10.02.2011 gününde oybirliği ile karar verildi.

YEREL MAHKEME İLAMI
    T.C. ISPARTA 1. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
    (TÜKETİCİ MAHKEMESİ SIFATIYLA)

ESAS NO: 2010/48 KARAR NO: 2010/118
    DAVA: Tüketicinin Hakem Kurulu Kararına İtirazı
    DAVA TARİHİ: 23/02/2010 KARAR TARİHİ: 10/06/2010

Mahkememizde görülmekte bulunan Tüketiciyi Koruma Kanunundan Kaynaklanan davasının yapılan açık yargılamasının sonunda,

TALEP: Davacı vekili mahkememize verdiği dava dilekçesi ile davalının müvekkili Isparta Ziraat Bankası Şube Müdürlüğünden 22/04/2008 tarihinde 60 ay vadeli olarak %1,30 faiz oranı üzerinden kullanmış olduğu 57.000,00 TL limitli konut kredisi sözleşmesi imzaladıklarım bu kredinin davalı tarafından 25/11/2009 tarihinde Türkiye Vakıflar Bankası Eğirdir Şubesine refinansman edilerek kapatıldığını davalı kredi kullanımı esnasında alınan komisyon ekpertiz ücreti, hayat sigortası, DASK ve konut sigorta bedelleri ile kapama esnasında alınan %2 erken kapama cezasının iade edilmesi için Isparta Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığına dilekçe verdiğini hakem heyeti başkanlığının 26/01/2010 tarih 22 sayılı karan ile davalının %2 erken ödeme tutarı olan 870,00 TL bedelin iadesi talebinin reddine, tüketiciden komisyon ve masraf adı altında alınan 1.710,00 TL bedelin ise davalıya iadesine karar verildiğini bu kararın haksız olduğunu, bu nedenlerle Isparta Tüketici Hakem Heyeti Kararının kaldırılmasına karar verilmesini talep ve dava etmiş delillerini bildirmiştir.

B CEVAP: Davalı verdiği cevap dilekçesini tekrar ile açılan davanın yerinde olmadığını davanın reddine karar verilmesini istemiştir.

C- KANITLAR: Bu dosyada kanıt olarak tarafların karşılıklı beyanları, Konut Kredi sözleşmesi, yapılandırma kararı mevcuttur.

D- DELİLLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ VE GEREKÇE; Dava davacı vekili tarafından davalı hakkında açılmış olan hakem heyeti kararına itiraz davasından ibaret bulunmaktadır. Davacı davasını kanıtlayamamıştır.

Tüm dosya kapsamı göz önüne alındığında getirtilip incelenen Ziraat Bankası Isparta Şubesine ait sabit faizli konut finansmanı kredi sözleşmesinde davacı ile davalı bankanın 22/04/2008 tarihinde sözleşme imzalayıp davacıya 60 ay vadeli aylık %1,30 faiz oranlı 57.000,00 TL limitli konut kredi kullandırıldığı konularında taraflar arasında herhangi bir uyuşmazlık söz konusu değildir. Tüm dosya kapsamı göz önüne alındığında getirtilip incelenen Isparta Tüketici Sorunları Hakem Heyetinin 26/01/2010 tarihli 2009/154912-22 sayılı dosyasında davalı tarafından davacı hakkında alınan konut kredisinden kaynaklanan 1.710,00 TL masrafın iadesi için şikayette bulunduğu Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığının 26.01.2010 tarihli ve 22 sayılı kararında ise davalının ödediği 1.710,00 TL bedelin kendisine iadesine 870,00 TL bedel iadesi talebinin ise reddine karar verildiği görülmüştür.

Dosya içerisinde bulunan taraflar arasında imzalanan konut kredisi sözleşmesinin 2. maddesinde müşterinin ödeyeceği toplam borç tutarı belirtilmiş olup dosya masrafı adı altında tüketiciden herhangi bir masraf alınacağına dair hüküm bulunmamaktadır. Davacı banka taraflar arasında imzalanan tüketici kredisi sözleşmesinden dosya masrafı adı altında herhangi bir masraf alınması yolunda hüküm bulunmadığı halde tüketiciden 1.710,00 TL dosya masrafı talep ettiği ve bu paranın tüketiciden tahsil edildiği uyuşmazlık konusu değildir. Taraflar arasındaki sözleşmede bu paranın alınmasına ilişkin herhangi bir hüküm bulunmadığına göre Isparta Tüketici Sorunları Hakem Heyetinin tüketicinin talebini kabul ederek dosya masrafı adı altında alınan paranın tüketiciye iade etmesinde herhangi bir isabetsizlik bulunmamaktadır. Bu durumda tüketicinin hakem heyeti kararını icra takibine koyarak takip yapmasında da hukuka aykırı bir yönün bulunmadığından davanın reddine karar vermek gerekmiştir.

Hüküm: Yukarıda açıklanıldığı üzere;

1- Davanın REDDİNE,

2- Harç alınmasına yer olmadığına,

3- Yapılan masrafın davacı üzerinde bırakılmasına,

Dair, davacı vekili ile davalının yüzüne karşı kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde Yargıtay yolu açık olmak üzere verilen karar açıkça okunup anlatıldı.10.06.2010

• quote:

Orijinalden alıntı: darbazdarbaz

ARKADAŞLAR SİZE BİR BİLGİLENDİRME YAPAYIM

DÜNDE BİR ARKADAŞIM AYNI KONUYU SORDU ONA ANLATTIKLARIMIN AYNISINI SİZE DE AKTARAYIM

DOSYA + KOMİSYON VB GERİ ALABİLMENİZ İÇİN

ELİNİZDE BANKA TARAFINDAN İMZALANMIŞ

1- SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU
    2- KREDİ SÖZLEŞMESİ

BULUNMASI VE BUNLARDA DOSYA+KOMİSYON VB. İÇİN HERHANGİ BİR TUTAR BELİRTİLMEMİŞ (BOŞ) OLMASI LAZIM

YARGITAY KARARLARININ ÖZÜ ; "MÜŞTERİ İLE MÜZAKERE EDİLMEMİŞ BİR BEDELİN ALINAMAYACAĞI" DIR

YANİ ORADA TUTAR BELİRTİLMİŞSE MAAALESEF ALAMIYORSUNUZ

BEN 2008 YILINDA KULLANDIM VE SÖZLEŞMEM TAMAMEN BOŞTU ESKİ BİR BANKACI OLARAK ALEYHİME BİR DURUM OLUŞMASIN DİYE YALNIZCA FAİZ ORANLARINI ELİMLE DOLDURDUM VE SÖZLEŞMENİN BİR ÖRNEĞİNİ İSTEDİM. ONLARDA BİLGİSAYARDAN BOŞ BİR SÖZLEŞME ÇIKTISI VERDİLER
    TABİ İLERİDE DAVA KONUSU OLMASINI ÖNGÖRMEDİĞİMDEN İMZALI OLMASINI ÖNEMSEMEDİM.
    SONRASINDA BANKADAN BU BELGELERİ İSTEDİĞİMDE HERYERİNİN DOLDURULMUŞ OLDUĞUNU GÖRDÜM VE YAZI BENİM EL YAZIM DEĞİL. BU NASIL OLUYOR
    SİZ KREDİYİ KULLANIRKEN SİZE 30-40 SAYFAYI İMZALAMANIZ GEREKİYOR VE YALNIZCA SİZ İMZALIYORSUNUZ. BENİM TAHMİNİM 2 SÖZLEŞME VE 2 SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU İMZALADIM VE SONRADAN BANKA BOŞ OLAN SÖZLEŞMENİN İLGİLİ YERLERİNİ DOLDURDU.

KISACASI BU HATAM BANA 2.200 TL YE MALOLDU.

İLAVE AÇIKLAMA: EĞER ŞARTLARINIZ UYMUYORSA İYİCE ARAŞTIRMADAN DAVA AÇMAYIN
    NEDEN Mİ: TÜKETİCİ HAKEM HEYETİNİN SİZİ HAKLI BULMASI SİZE HİÇBİRŞEY KAZANDIRMAZ ASIL OLAN TÜKETİCİ MAHKEMESİNDE HAKLI ÇIKMANIZ VE BUNU YARGITAYIN ONAMASIDIR.
    EĞER TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ SİZİ HAKLI BULURSA BANAKA TÜKETİCİ MAHKEMESİNE GİDER EĞER ORADA DA LEHİNİZE ÇIKARSA YARGITAYA GİDER.

HER BANKANIN HUKUK BİRİMİ VARDIR VE PARA VERMEMEK ADINA HER DAVAYI AÇAR.

EĞER SİZ DAVALARDAN BİRİNİ KAYBEDERSENİZ NUR TOPU GİBİ BİRDE " DAVA MASRAFI" NIZ OLUR. TAM TUTARINI BİLMİYORUM AMA DURDUK YER YAKLAŞIK 1.000 TL DAHA ÖDERSİNİZ

KISACASI BANKANIZI ARAYIN VE

1- SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMUNU
    2- KREDİ SÖZLEŞMESİNİ

İSTEYİN BUNLARDA DOSYA+KOMİSYON VB. İÇİN HERHANGİ BİR TUTAR BELİRTİLMEMİŞ İSE YOLUNUZ AÇIK OLSUN

YOK DOLU İSE BENİM BİLDİĞİM BOŞA DAVA AÇMAYIN

bunun bir benzeri benim başıma geldi.

sözleşme öncesi bilgi formu verilmişti. Orada ifotek fek ücreti alanı boştu. ben imzaladım. örneğini istedim ama onlar tarafından imzalanmamışları vermişler.

sonra ifotek fek ücreti için THH ye gittim. THH bankadan belgeleri istemiş. belgede ipotek fek ücretine 300 tl yamışlar.
    belgeye istinaden THH talebimi reddetti.
    red sebebi, tüketici belgedeki ücreti görmüş ve imzalamış olduğundan kabul ettiği kanaatine varılmıştır gibi bir şeydi.

eğer kredi alıyorsanız, belgelerde karşı tarafın imzası kaşesi olmalı ve o belgelerin örneğini almalısınız. yoksa imzasız belgelerin hiçbir esprisi yok. onlar kafalarına göre dolduruyorlar.

• bende bankayı bir yoklayım dedim gelen cevabı altta belirtiyorum, bankalar ödememek neler yapıyorlar.

Bankamıza göndermiş olduğunuz e-mailiniz tarafımıza ulaşmıştır.

Bankalarca verilen hizmetlerin karşılığı olarak talep edilen masraf ve ücretlerin yasal dayanağı sırasıyla; 01.11.2005 tarihinde yürürlüğe giren 5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun “Faiz Oranları ile Diğer Menfeatler” başlıklı 144. maddesinin “ Bakanlar Kurulu, bankaların ödünç para verme işlemleri ve mevduat kabulünde uygulanacak azamî faiz oranlarını, katılma hesaplarında kâr ve zarara katılma oranlarını, özel cari hesaplar dâhil bu maddede belirtilen işlemlerde sağlanacak diğer menfaatlerin nitelikleri ile azamî miktar ya da oranlarını tespit etmeye, bunları kısmen veya tamamen serbest bırakmaya yetkilidir. Bakanlar Kurulu, bu yetkilerini Merkez Bankasına devredebilir “ hükmü ile maddede sayılan işlemlerden sağlanacak menfaatlerin nitelikleri ile azami miktar yada oranlarının tespiti ve bunların kısmen veya tamamen serbest bırakılma yetkisi “Bakanlar Kuruluna” verilmiş ve bu yetkilerin “Merkez Bankasına” devredilebileceğinin de madde hükmünde yer almış,
    Bankacılık Kanunu’nun 144. maddesinden aldığı yetkiye istinaden Bakanlar Kurulu’nun 22.11.2006 tarih ve 26354 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 16.10.2006 tarih 2006/11188 sayılı kararının “Diğer menfaatler” Başlıklı 4. maddesi “Bankaların kredi işlemlerinden sağlayacakları faiz dışındaki diğer menfaatlerin ve tahsil olunacak masrafların nitelikleri ile azami miktar ya da oranları ve bunların kısmen yada tamamen serbest bırakılmasının Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yayımlanacak tebliğlerle düzenlenir “ hükmü ile tahsil olunacak masrafların nitelikleri ile azami miktar ya da oranları ve bunların kısmen yada tamamen serbest bırakılmansın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yayımlanacak tebliğlerle düzenlenmesi öngörülmüştür.

T.C. Merkez Bankası’nın 09.12.2006 tarih ve 26371 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan, 2006/1 sayılı “Mevduat ve Kredi faiz oranları ve Katılma Hesapları Kar ve Zarar Katılma Oranları ile Kredi İşlemlerinde sağlanacak Diğer Menfaatler Hakkında Tebliğin” 4. Maddesinin, “Bankalarca Reeskont kaynaklı krediler dışındaki kredilere uygulanacak faiz oranları ile faiz dışında sağlanacak diğer menfaatlerin ve tahsil olunacak masrafların nitelikleri ve sınırları serbestçe belirlenir” hükmü ile, bankalara kredi işlemlerinden faiz dışı elde edilecek menfaat ve komisyonların belirlenmesinde herhangi bir sınır getirilmemiş aksine Bankalara bu hususta serbesti getirilmiştir.
    Sözkonusu masraflar yukarıda belirtilen hükümler doğrultusunda tahsil edilmiş olup iptali yapılamamaktadır.
    Her türlü istek ve önerinizi, 365 gün 24 saat hizmetinizde olan Dialog’un 444 0 400 numaralı ve (212) 340 09 99 no’lu faksı aracılığı ile iletebileceğinizi hatırlatır, Bankamızın size sunduğu tüm avantajlardan yararlanmanızı dileriz.
    Saygılarımızla,

• Arkadaşlar benim 1350 lira kesintim olmuştu 2007 ayındaki yenilemede.Ben tüketici mahkemesine dava açtım 120 lira masraf ödedim.20 eylülde ilk duruşmam var.
    Bu arada biz bu kararı zaten aylar öncesinden biliyorduk.Yargıtayın kararını dosyaya ekledik.

http://resim.donanimhaber.com/m_35126916/mpage_11/f_/key_//tm.htm

bu linkten herşeyi takip edebilirsiniz.tek tek fotoğraflarla izleyeceğiniz sırayı oraya yazdım.kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orada Olmayan Adam -- 28 Ağustos 2012; 13:05:58 >
  • Arkadaşlar banka bu parayı bu isimle size yansıtmasada başka bir isimle yansıtır,
    iki tarafın da rızası olmadan bir iş yapılamaz.
    Banka şartlarını ortaya koyuyor, siz kabul ediyorsunuz.
    Sonra ben bunu geri alayım, nasıl olacak. yazılı bir anlaşma var.

Banka her halükarda alacağını almadan size kredi vermez. Dosya masraf almıyoruz diyen, dosya masrafı tutarını kredi ödemeleri içine zaten koyuyor. düşük faiz diyen, ilk baştaki komisyon ve tutarlara faiz tutarından az aldığı tutarı yüklüyor. böyle böyle 5 türlü şaşırtmaca..

Baştan iyi araştırmadan kredi kararı almayın.
    Bir akıl, düşük gelirli insanların yaşadığı yerdeki şube çalışanları kredi hizmeti satma konusunda kotalarını dolduramıyorlar, daha caip faiz ve komisyon ile kredi onayı verebiliyorlar.
    Ben bu hafta içinde 130 bin TL 60 AY 0,93 ten konut kredisi kulanmak için başvurumu yaptım, öncesinde 2 hafta araştırdım. geri ödemeler toplamı ~170.500 TL, masraf komisyon dosya vb. başta tahsil edilen tutar toplamı ise 1.850 TL olacak.

130 bin TL kredi için, başta verilen komisyon masraf doosya vb. dahil toplam ~172,350 TL geri ödemem var 60 Ayın sonunda.

• Bankalar her türlü parayı (tabiri caizse) bağırta bağırta alır...Çünkü tüketicinin arkasında,onu savunacak hiçbir güç yok...Devlet,hükümet dahil...

Bu hükümetin ekonomik olarak sırtını dayadığı iki sektör var...Müteahhitlik yani inşaat ve banka...Dolayısıyla bu sektörleri üzecek hiçbir şey yapmazlar...

Sandık başında duyguyla değil akılla oy verin...
  • arkadaşlar tüketici kredisi çekip dosya masrafını geri almak için başvuran varmı? ben iş bankası ve garanti den çektim fakat elimde hiç bir belge yok bunları nasıl halledebiliriz nasıl bankaya başvuru yapabiliz bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.
  • Bizde çektık ev için 85000 tl. Ve tahminı 700 tl filan dosya masrafı alınmıştır. Şu olaya tamamen hakim olmak lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nabu

arkadaşlar tüketici kredisi çekip dosya masrafını geri almak için başvuran varmı? ben iş bankası ve garanti den çektim fakat elimde hiç bir belge yok bunları nasıl halledebiliriz nasıl bankaya başvuru yapabiliz bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

bende iş banasından çektim aynen ne bi belge ne bi şey bu iş bankası nasıl iş yapıyor suç bizde sormuyoruz etmiyoruz

herşeyin altına imza attırdılar orada
  • benim üç kredim içim 500 tl civarı bir dosya masrafım var bankadan dekontlarımıda aldım dilekçemi de hazırladım önümüzdeki hafta bankaya dilekçemi ileteceğim. garanti bankasından gelecek cevabı sizlerle paylaşırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdar1457

quote:

Orijinalden alıntı: nabu

arkadaşlar tüketici kredisi çekip dosya masrafını geri almak için başvuran varmı? ben iş bankası ve garanti den çektim fakat elimde hiç bir belge yok bunları nasıl halledebiliriz nasıl bankaya başvuru yapabiliz bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

bende iş banasından çektim aynen ne bi belge ne bi şey bu iş bankası nasıl iş yapıyor suç bizde sormuyoruz etmiyoruz

herşeyin altına imza attırdılar orada

Bende yıllardır İşbankasıyla çalışıyorum şu ana kadar da 5 kez kredi çektim ve 4 kredimi de erken kapattım... Her seferinde %2 erken kapatma komisyonu ödedim. Allah kimseyi bankalara ve başka hiç kimseye muhtaç etmesin... Devamlı çalıştığım banka olmasına rağmen ne komisyondan vazgeçtiler ne de masraflardan... Bir daha asla kredi çekmeyi düşünmüyorum... Şu an güncel bir kredim var ve erken kapatmaya kalksam %2 komisyon ile kredinin bitiminde ödeyeceğim parayı buluyor...

• bankadan konut kredimin sözleşmesinin iki tarafında imza ve mühürleri bulunan aslının bir örneğini ve o tarihte alınan masrafların dökümünün tarafıma ulaştırılmasını istedim .. bakalım gönderecekler mi.. ne cevap verecekler.. bence ilgili şubeye gidin diyecekler masraf hesap dökümlerini de parayla vermeye çalışacaklar..

masraf dediğiniz bankanın kendisinin yapmadığı tek iş ekspertiz ücreti.. o da 350 tl.. diğer işlemler için aldığı para zaten kendi asli işi.. mahkeme kararları da bu yönde..
  • rahatsız olduğum konularda twitter dan takip ettiğim milletvekili bakan ve cumhurbaşkanına gazetecilere twit atıyorum.. bu bankaların masraf adı altında aldıklarını da twitter dan takip ettiğimiz kişilere yazalım, çözüm isteyelim,
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atını Seven Kovboy

benim üç kredim içim 500 tl civarı bir dosya masrafım var bankadan dekontlarımıda aldım dilekçemi de hazırladım önümüzdeki hafta bankaya dilekçemi ileteceğim. garanti bankasından gelecek cevabı sizlerle paylaşırım

hocam bende 3 sene önce garantiden kredi kullanmıştım. fakat elimde belge yok. dekontları nasıl aldınız? dekont illa şartmı? orda dosya masrafı adı altında bir şey yok çünkü bildiğim kadarı ile. sadece müşteri numaramızı öğrensek yetmiyormu acaba?
  • Arkadaşlar, bir arkadaşım vasıtasıyla ulaştığım bir avukat ("kredi kartı aidatlarını 10 yıl geriye dönük olarak geri alma"yargıtay kararı çıkarttıran avukat kendisi) çatır çatır alıyor bankalardan tüm masrafları(ekspertiz hariç). ben de ona vekalet verdim.bütün mahkeme masraflarını o karşılıyor, kazanırsa kazandığı meblağın %15'ini ona vereceğim. kaybederse cebimden bir kuruş para çıkmayacak...(o şekilde sözleşme yaptık)

dileyen olursa iletişim bilgilerini pm atabilirim.(Ankara)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uk.bjk -- 30 Ağustos 2012; 18:17:57 >
  • dava içeriği olsa okusak neye göre paranın iade edildiğini öğrensek iyi olurdu
  • quote:

Orijinalden alıntı: uk.bjk

Arkadaşlar, bir arkadaşım vasıtasıyla ulaştığım bir avukat ("kredi kartı aidatlarını 10 yıl geriye dönük olarak geri alma"yargıtay kararı çıkarttıran avukat kendisi) çatır çatır alıyor bankalardan tüm masrafları(ekspertiz hariç). ben de ona vekalet verdim.bütün mahkeme masraflarını o karşılıyor, kazanırsa kazandığı meblağın %15'ini ona vereceğim. kaybederse cebimden bir kuruş para çıkmayacak...(o şekilde sözleşme yaptık)

dileyen olursa iletişim bilgilerini pm atabilirim.(Ankara)

Teşekkür ederim pm gonderebilirmisin.

Dava için masraf istememesi çok iyi oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karantina61 -- 30 Ağustos 2012; 18:47:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.