Şimdi Ara

Yargıtay: 'Banka konut kredisinden dosya masrafı alınamaz.' (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.234
Cevap
71
Favori
136.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: uk.bjk

dileyen olursa iletişim bilgilerini pm atabilirim.(Ankara)

bende pm isterim.....
  • Bundan 3-4 yıl önce almıştım bende tüm masrafların iadesini aldım. Garanti ve Akbank hesap işletim ücretinden.

Bankalar Yargıtay'a götürmek terine parayı iade ediyorlar.

Bizde 5 kisi icin uğraştık davalarımızı actık. Bakalım kredi icin geri dönüşleri bekliyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende pm isterim benden haksız yere cıkan para toplamı yapılandırma dahil 3900 tl
  • Bende finansbank zedelerdenim. Konuyu takipteyim.
  • Bir avukata danismadan bu islere kalkismayin her dosya kendi icinde ayri olarak degerlendirilmelidir. Sonra uzulursunuz. ayrica size kim bankadan kredi cekin dedi onuda anlamiyorum. Sanki banka sizi kandirdida aldi reklamlarda basbas bagiriyorlar. Neyse herkesin hakki kendine beni ilgilendirmez:)

• quote:

Arkadaşlar, bir arkadaşım vasıtasıyla ulaştığım bir avukat ("kredi kartı aidatlarını 10 yıl geriye dönük olarak geri alma"yargıtay kararı çıkarttıran avukat kendisi) çatır çatır alıyor bankalardan tüm masrafları(ekspertiz hariç). ben de ona vekalet verdim.bütün mahkeme masraflarını o karşılıyor, kazanırsa kazandığı meblağın %15'ini ona vereceğim. kaybederse cebimden bir kuruş para çıkmayacak...(o şekilde sözleşme yaptık)

dileyen olursa iletişim bilgilerini pm atabilirim.(Ankara)

Normalde tüketici mahkemelerine (konusu para olan veya para ile değerlendirelen hukuki davalarda) meblağ 25 bin TL'ye kadar %12 si avukatlık ücretidir. Yüzde %15 isteyerek o aradaki %3 lük fark ilede masrafları karşılıyor sanırım. ama kaybedince senden ücret istememesi güzel demekki kendine güveniyor davaların durumu tüketici lehine sonuçlandığınıda bilincede böyle bir görev üstlenmesi iyi olmuş.Akıllı adammış helal olsun.

• Konu takip. Komşulardan biri dilekçe yaz diye rica etti...
  • arkadaşlar pm leri gördüm . epey bir isteyen var.Avukata biraz önce mail attım.gece gece rahatsız etmeyim diye.

Bir sakıncası yoksa iletişim bilgilerinizi arkadaşlara vereceğim diye.zannetmiyorum ki olumsuz cevap versin.ama yine de sorayım dedim ne olur ne olmaz kimse mağdur olmasın.

olumlu ya da olumsuz mutlaka pmlere cevap yazacağım.
  • quote:

arkadaşlar pm leri gördüm . epey bir isteyen var.Avukata biraz önce mail attım.gece gece rahatsız etmeyim diye.

Bir sakıncası yoksa iletişim bilgilerinizi arkadaşlara vereceğim diye.zannetmiyorum ki olumsuz cevap versin.ama yine de sorayım dedim ne olur ne olmaz kimse mağdur olmasın.

olumlu ya da olumsuz mutlaka pmlere cevap yazacağım.

Avukat Bey'den iyi haber bekliyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: kocaballi

ben 2006 da kullandım krediyi, ayrıca aradaki yıllarda yapılandırma da yaptım.
    bunlara makbuz vermediler. Ancak banka kayıtlarından çıkarılabilir...

Katılıyorum, aynı şekilde 2006 Kredi + 2009da da refinansmanla 2 kez dosya masrafı aldılar benden de, bırakın makbuz vermeyi, mail ile dahi bilgi vermeyip sürekli bankada görüşme yoluyla halledebildik.

Banka işleri maalesef haberlerde anlatıldığı kadar kolay yürümüyor...
  • Avukat bey, iletişim bilgilerinin aleni olarak paylaşılmamasını özellikle vurguladı.Sadece özel mesaj (pm) olarak verebilirsiniz dedi .
    ben de isteyen arkadaşlara pm olarak göndermiş bulunmaktayım.
  • Yargitayin verdigi kararin gerekcesi ,alinan dosya ucretinin musterinin bilgisi olmadan yani imzali herhangibir dokuman olmamasi nedeniyle dosya ucretinin iadesi yonunde bir karar vermis.kisacasi banka tuketici hakem heyeti karaina uyarak masraflari oder fakat banka ilgili belgeleri sunarsa parayi kesinlikle geri alir.ortada bir anlasma varken ,banka benden haksiz bir ucret aldi veya bilgim olmadan aldi gibi sacma bir yaklasim icin kanit lazimdir ki buda sozlesme veya bilgi formunun olmamsiyla gecerlilk kazanir.bankalarin aldigi dosya ucreti faiz disi gelirdir .banka bunu almaz ise faize mutlaka yansitmak zorundadir.her bankanin masrafsiz kredileri mevcuttur.dosya masrafi vermek istemeyenl

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeuma55

Yargitayin verdigi kararin gerekcesi ,alinan dosya ucretinin musterinin bilgisi olmadan yani imzali herhangibir dokuman olmamasi nedeniyle dosya ucretinin iadesi yonunde bir karar vermis.kisacasi banka tuketici hakem heyeti karaina uyarak masraflari oder fakat banka ilgili belgeleri sunarsa parayi kesinlikle geri alir.ortada bir anlasma varken ,banka benden haksiz bir ucret aldi veya bilgim olmadan aldi gibi sacma bir yaklasim icin kanit lazimdir ki buda sozlesme veya bilgi formunun olmamsiyla gecerlilk kazanir.bankalarin aldigi dosya ucreti faiz disi gelirdir .banka bunu almaz ise faize mutlaka yansitmak zorundadir.her bankanin masrafsiz kredileri mevcuttur.dosya masrafi vermek istemeyenl

O zaman dosya masrafı yerine desinki ben şu kadar faiz ile para veriyorum desin bakalım.Banka 0,38 den para veriyor.Dosya masrafına bakıyorsun 380 tl sen 0.38 den kredi versen ne olur önce dosya masrafı adı altından aldığın paraya bak..

• quote:

Avukat bey, iletişim bilgilerinin aleni olarak paylaşılmamasını özellikle vurguladı.Sadece özel mesaj (pm) olarak verebilirsiniz dedi .
    ben de isteyen arkadaşlara pm olarak göndermiş bulunmaktayım.

slm ben de pm alabilir miyim_ Antalyadayım vakıfbanktan konut kredisi cekmistim bi fikir almak isterim

tşkler
  • arkadaşlar az çok içinizde borsa oynayan varsa bakın, amiral kim garan, en çok işlem gören hisselerin arasında iş, vakıf halk..

bu karar karşısında kaybedecekleri para çok çok büyük rakamlar.. maazallah sadece garanti küsse ayvayı çiğ yer bu borsa, dolayısıyla bu işte goy goy mantığı ile alınmış bir karar var gibime geliyor. bankaların kredibilitesi bitti, birde bu yolla halkı ütecekler galba.

eğer kaybedersem masraf almam diyorsa bir pm de ben alabilir miyim

• Arkadaşlar garanti bankasından toplam üç ihtiyaç kredisinden 700 tl aldım.Toplamda beş ay sürdü ama değdi.Yaptığım işlemler sırayla.
    1.Bankaya gidip ilgili kredilerin dosya masraflarını gösteren hesap özetlerini almak.
    2.Sonra bu özetlerdeki tarihlere ve tutar lara göre bankaya dilekçe yazmak.Masrafların iadesi ana konu olacak
    3.En geç bir hafta içinde bankada kayıtlı e mail adresinize Olumsuz cevap gelir.Bu mail in çıktısı ile birlikte bankadan aldığınız hesap özetlerini üst üste koyup en üstede yeni bir dilekçe yazıyorsunuz.:)
    Yeni dilekçe hakem heyetine olacak.Bunun ana konusu ise masrafların iadesini bankadan istediğiniz ancak bankanın olumsuz cevap verdiği olacak.
    Olumsuz cevabı ve hesap özetini bu dilekçeye ekleyip hakem heyetine vereceksiniz.
    Işlemler bu kadar bundan sonrası beklemek.Benim tamı tamına beş ay sürdü ama bir kuruş eksiksiz aldım bu yöntemle.Inşallah kimsenin bir kuruşu kalmaz bankalarda.
    Dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım sabah sabah umarım yardımı dokunur.
    Kolay gelsin herkese.

• Merhabalr bende hukuk bürosunda çalışmaktayın bu konudan bnımde yeni haberim oldu bnde bu konudan muzdarıbım avukat arkadaşlara danısacagım bnde 2010 yılında konut kredisi cekmıstım 85000 TL yapı kredıdrn bnde bayağı dosya masrafı odemıstım 2500 TL kadar bakalım duruma gore sızı bilgilendıtırım

• Arkadaşlar iletişim bilgilerini isteyen çok arkadaş var. siz bana pm göndererek isteyin ben de onu cevaplayarak bilgileri göndereyim.
  • başvuru için Matbu dilekçe varmış elinde olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: harunresitz

Bende finansbank zedelerdenim. Konuyu takipteyim.

Bende finansbank zedelerdenim. Ben de Konuyu takipteyim.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.