Arkadaşlar bi el atıverin banada yani ben topladım aslında taamen ama yapacağınız yorumlar benim için önemli. Sparkle calibre 8800gtx Asus striker extreme 2xOCZ nvidia sli 800 mhz ram(toplam 4 gb) Intel q6600 Samsung syncmaster 226bw logitech g15 razer copperhead Silverstone Tj05 850 watt psu kasa 2xhitachi320gb 16mb hdd asus dwdrw Firebal'dan bi kaç ıvır zıvır uv ışık,fan falan Thermaltake big water 735 sıvı soğutma Yorumlarınız benim için çok önemli konfigürasyonda değişiklik yapabilirim.
Ben beğendim şahsen kral sistem ancak, fazla para harcamışsın diyenlerde olacaktır tabii ama yüksek performans istiyorsan gayet güzel sistem toplamışsın.Yanlız işlemciyi bekle biraz o işlemci 266$ seviyelerine düşecek beklemekte fayda var
İlgilendiğin için çok teşekkürler ancak fx57 sanırım q6600 fiytı düştü diye topic açmış.Verdiğin linkte 266 $ yazacağını söylüyor ama oradaki resimde 600 küsür bişeyler yazıyordu.O yüzden bende daha fazla beklemeyeyim dedim.
23 24 temmuz da Q6600 fiyatı 266 olucak. bende o tarihi bekliyorum su an. Forumdan aldıgım bılgılere gore tabii. en gec 24 une kadar fiyatlar Türkiye ye yansır demıslerdi.
Eh umarın yansırda sende faydalanırsın indirimden ama bide seçim falan olacakya dolar coşcak yine ondan tereddütlüyüm.İşlemci fiyatı dışındada görüşlerinizi bekliyorum
Arkadaşlar hadi lütfen eksik gördüğünüz yanları falan paylaşın benimle tavsiyeleriz benim için oldukça önemli
Ekran kartini XFX 8800GTX XXX Edition olarak degistir. Kasayi da TJ07 ile degistirirken yanina Be Quite Dark Power Pro 850W PSU al (TJ07 su anda yok ama bu hafta gelicekmis) Islemci olarak E6850 yi tavsiye ederim benchler haricinden Q6600 den her türlü iyidir performans olarak. (saat hizi cok daha yüksek oldugu icin) Anakart olarak da P35 Chipsetli bir sey düsün, Giga, Asus, Msi vs. Ramlari 4Gb sectigine göre vista kullanicaksin demektir. XP de 4GB ram israftan baska bir ise yaramaz.
Toplam olarak yaklasik: 5430YTL yapiyor. Illede sınır 5000 YTL diyorsaniz ben olsam Ramlari 2GB ye düsürü Klavye mouse setini daha uygun bir sey alirdim
bir pc ye 5000 lira vermen hata . o paranın yarısına bile fazlasıyla yeterli sistem toplanır.
hoparlör şu an lazım değil.İşletim sisteminide halletim.evet sınır 5000 ytl belki 30-40 milyon oynayabilir ama ben zaten tt735'i oc yapmak için alıyorum.Yani sadece hızı önemli değil cpu'nun benim için.Bu ,leriye dönük iyi olacak gibime geliyor.Kasayı düşünücem tekrar öneri için teşekkürler.Ama vga olarak niye xfx tavsiye ettiinizi açıklarsanız sevinirim.Bu ultralarla yarışan bir kart çünkü.Anakart konusunda piyasadaki en performanslı bu diye biliyorum.Ddr3'e geçmeyide düşünmediğim için p35 istemedim.Nforce 680i daha iyi performans verir diye düşündüm.Ram 4gb evet vista kullanıcam ve sistemin uçuk olması birazda ileriye dönük bi yatırım yaptığım için.Önümüzdeki 2-3 sene boyunca hiç parça değiştirmemeyi düşünüorum.
Yattara sende saolda sence bu sistem parasnı haketmiyor mu?hem dediğim gibi bu uzun süreli bi sistem olacak.Yinede saol yorumunu paylaştığın için.Donanım önerilerinide görmek isterim bu arada
quote:
Orjinalden alıntı: xXx__AL1EN__xXx
hoparlör şu an lazım değil.İşletim sisteminide halletim.evet sınır 5000 ytl belki 30-40 milyon oynayabilir ama ben zaten tt735'i oc yapmak için alıyorum.Yani sadece hızı önemli değil cpu'nun benim için.Bu ,leriye dönük iyi olacak gibime geliyor.Kasayı düşünücem tekrar öneri için teşekkürler.Ama vga olarak niye xfx tavsiye ettiinizi açıklarsanız sevinirim.Bu ultralarla yarışan bir kart çünkü.Anakart konusunda piyasadaki en performanslı bu diye biliyorum.Ddr3'e geçmeyide düşünmediğim için p35 istemedim.Nforce 680i daha iyi performans verir diye düşündüm.Ram 4gb evet vista kullanıcam ve sistemin uçuk olması birazda ileriye dönük bi yatırım yaptığım için.Önümüzdeki 2-3 sene boyunca hiç parça değiştirmemeyi düşünüorum.
Yattara sende saolda sence bu sistem parasnı haketmiyor mu?hem dediğim gibi bu uzun süreli bi sistem olacak.Yinede saol yorumunu paylaştığın için.Donanım önerilerinide görmek isterim bu arada
z5500 bir hoparlör degildir, o bir uzay mekigidir, karistirmayalim lütfen
Saka bi yana madem hoaprlörün var o zaman Benim söyledigim sistem 4800 YTL civarina düsüyor. 200 YTL ye BW 735 alabilirsin
bahsettigim kart 8800GTX lerin en güclüsüdür. Calibrede cok güclüdür ancak XFX in adi yeter
Ekran kartinda Nvidia alirken XFX, Ati alirken HIS den baska markaya bakmayacaksin
Anladım çok teşekkür ederim o zaman ben xfx'e u dönüşü yapıyorum.(aslında calibrenin tipi acayip hoşuma gitmişti ama neyse ya) bide calibrenin soğutması baya gelişmiş daha iyi oc yaparım diye düşünmüştüm cok saol
Sparkle Calibre 630/1950 calisir shader hizi: 1200Mhz dir. XFX ise 630/1800 calisi ve Shader hizi : 1350Mhz dir
Hemen hemen ayni aslinda, tamamen sizin kisisel tercihiniz önemlidir.
Yalniz XFX in bellek hizini rahatlikla calibre seviyesine gtirebilirsiniz ama Calibrenin shader hizini XFX in seviyeni getirmek cok zor ve riskli bir istir (bios felen yazmaniz gerekiyor sanirsam)
hmm.. aslında ben bu yüzden asus striker extreme 'den yana kullandım anakart tercihimi.Oc ayarları çok gelişmiş.iki kartında ben performans açısından bi fark yaratacağını sanmıyorum.Xfx sessiz olacak.Sparkle daha ileri oc'a izin verecek.Bilmiyorum sabaha kadar bol zamanım var düşünmek için.Kutu içeriklerini falan araştırıcam şimdi heralde öyle veririm kararımı.İlgilendiğiniz için çok çok teşekkürler.
quote:
hmm.. aslında ben bu yüzden asus striker extreme 'den yana kullandım anakart tercihimi.Oc ayarları çok gelişmiş.iki kartında ben performans açısından bi fark yaratacağını sanmıyorum.Xfx sessiz olacak.Sparkle daha ileri oc'a izin verecek.Bilmiyorum sabaha kadar bol zamanım var düşünmek için.Kutu içeriklerini falan araştırıcam şimdi heralde öyle veririm kararımı.İlgilendiğiniz için çok çok teşekkürler.
Derdiniz O.C ise ve bir kac sene PC ye yatirim yapmayacaksaniz ayriyetten SLi de düsünmüyorsaniz Asusu Commando O.C konusunda Striker dan cok daha yeteneklidir. 965 chipsetinin getiridigi avantajdan dolayi. Hatta 680i chipsetlerinde alacaginiz puanlar 965 e gere bir miktar daha düsük cikar. Eger her bir puan sizin icin kiymetli ise gecerlidir tabii bu dedigim
Aslına bakarsanız ben sentetiklere benchmarklara falan cok fazla da bakmam.Önemli olan gözle görülebilir performanstır benim için.Commandoyuda değerlendiricem az sonra şu anda xfx ekran kartı incelemelerini okuyorum yabancı sitelerden.Commando ile striker extreme arasında eğer kutu içeriği ve diğer yönlerden fark yoksa(yani striker ex daha iyi değilse) tabiki commandoyada bakabilirim.
quote:
Aslına bakarsanız ben sentetiklere benchmarklara falan cok fazla da bakmam.Önemli olan gözle görülebilir performanstır benim için.Commandoyuda değerlendiricem az sonra şu anda xfx ekran kartı incelemelerini okuyorum yabancı sitelerden.Commando ile striker extreme arasında eğer kutu içeriği ve diğer yönlerden fark yoksa(yani striker ex daha iyi değilse) tabiki commandoyada bakabilirim.
Kutu iceriginde fark yok. tamamen ayni. Striker in farki SLi desteklemesi ve ayrica O.C yaparken Ramlari sabitleme secenegide sunuyordu yanlis hatirlamiyorsam. Yani islemciyi ramlarden bagimsiz O.C edebiliyorsunuz. Bildigim kadari ile Commandoda bu özellik yok. Bildigim farklar bunlar.
kardes bence git Xbox Xbox360 PSP ps2 ps3 al güzel güzel oyna 2de bir PC ile ugrasmak ayrı dert ha illede alıcam diyorsan seni takdir etmek hakkını yememek lazım şimdiden hayırlı olsun süper bir sistem yapıorsun
Baktığım zaman arada pek fark yok cidden ama striker'ın o özelliği işime yarayabilir ve sli konusundada her ne kadar şu an almayı düşünmesemde sonradan upgrade seçeneğim olsa iyi olur.ben almasam bile hediye falan alabilirler(yani umarım) xfx'e baktım şimdi ya kartın tipi zaten hiç hoşuma gitmiyordu ve calibre ile arasında performans farkı olacağınıda sanmıyorum pek.Calibre soğutmasıyla bana daha esnek oc imkanı sunacak.O yüzden sparkle calibre tercih ediyorum ekran kartında.Siz bana tj07 kasa ve başka bir güç kaynağı önermiştiniz.tj05 gayet düzgün bir kasa(yani 07 kadar olmasada) 850 watt güç kaynağıda tam olarak ihtiyaçlarıma cevap verecek.Acaba bu ürünlerle ilgili bilmedeiğim birşey mi var?
teşekkür ederim tibuk bende konsol düşünmüştüm baştan ama sonra pc'de karar kıldım inşallah dediğin gibi sorunsusuz süper bişey olur:)
quote:
Baktığım zaman arada pek fark yok cidden ama striker'ın o özelliği işime yarayabilir ve sli konusundada her ne kadar şu an almayı düşünmesemde sonradan upgrade seçeneğim olsa iyi olur.ben almasam bile hediye falan alabilirler(yani umarım) xfx'e baktım şimdi ya kartın tipi zaten hiç hoşuma gitmiyordu ve calibre ile arasında performans farkı olacağınıda sanmıyorum pek.Calibre soğutmasıyla bana daha esnek oc imkanı sunacak.O yüzden sparkle calibre tercih ediyorum ekran kartında.Siz bana tj07 kasa ve başka bir güç kaynağı önermiştiniz.tj05 gayet düzgün bir kasa(yani 07 kadar olmasada) 850 watt güç kaynağıda tam olarak ihtiyaçlarıma cevap verecek.Acaba bu ürünlerle ilgili bilmedeiğim birşey mi var?
Tj05 i bilmiyorum ama Su sogutma kuracaksaniz ve disarida bir sey işstemiyorsaniz Tj07 benim bildigim tek secenektir. Kendisine Kasalarin krali diyebiliriz. Ama asiri pahali. Tj05 hakkinda pek bir bilgim yok.
850W PSU her türlü isinizi görür, Be Quite, Silverstone ve Enermax ücülüsünden sasmayin derim. Özellikle Enermax Galaxy 850W en iyisidir ama o da su anda stoklarda yok. Bu yüzden size yine cok kaliteli bir PSU olan Be Quite yi tavsiye ettim. Özelliklede sessizlik konusunda Be Quite cok basarilidir. Ne de olsa Alman yapimi