Şimdi Ara

Yaris mi Corsa mı??? Yardımm!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
7.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • belki hatırlayanlar vardır,uzun bi süre önce yine araba sormustum. tabi o zaman durumlar biraz değişti ve araba alamadık. simdi her hangi bi aksilik cıkmazsa 1 hafta içinde araba alcaz,ama ben hala karar veremedim.

bayanım,otomatik vites olcak arabam. bugün yaris ve corsa ya baktık.
    yaris sol otomatik benzinli, yaris sport otomatik dizel, corsa enjoy arasındayım. polo ya hiç bakmadık ama onun hakkındada fikirleriniz varsa paylasırsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecceeemmm -- 28 Kasım 2010; 0:25:41 >

• niye kimse bana yardım etmiyo?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ecceeemmm

niye kimse bana yardım etmiyo?
    opel'de bu aralar güzel indirimler mevcut
    Essentia C'mon Paketli 1.4i Twinport otomatik şansıman tavsiye edilen perakende kampanya indirimi 5.550 TL, tavsiye edilen kampanyalı anahtar teslim fiyatı 31.029 TL
    otomatik bir polo almaya kalkarsanız opelin fiyatına kıyasla bir hayli fazla ödemek zorunda kalırsınız. yaris hakkında pek bilgim yok ne yazık ki ne fiyat ne performans olarak bir yardımım dokunamaz. ancak corsanın yeni kasa olması ve bu indirimler dolayısıyla bu 3lü arasından corsayı tercih ederdim.
    ancak en güzeli gidip test etmek yakından görmek araçları. ben corsa diyorum ancak eminim yaris yada polo diyenler de olacaktır. gidin 3 araç için de pazarlık edin fiyat alın bakın, mümkünse de bir test sürüşü yapın içinize en çok sinen aracı alın. şimdiden hayırlı olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: bangez

opel'de bu aralar güzel indirimler mevcut
    Essentia C'mon Paketli 1.4i Twinport otomatik şansıman tavsiye edilen perakende kampanya indirimi 5.550 TL, tavsiye edilen kampanyalı anahtar teslim fiyatı 31.029 TL
    otomatik bir polo almaya kalkarsanız opelin fiyatına kıyasla bir hayli fazla ödemek zorunda kalırsınız. yaris hakkında pek bilgim yok ne yazık ki ne fiyat ne performans olarak bir yardımım dokunamaz. ancak corsanın yeni kasa olması ve bu indirimler dolayısıyla bu 3lü arasından corsayı tercih ederdim.
    ancak en güzeli gidip test etmek yakından görmek araçları. ben corsa diyorum ancak eminim yaris yada polo diyenler de olacaktır. gidin 3 araç için de pazarlık edin fiyat alın bakın, mümkünse de bir test sürüşü yapın içinize en çok sinen aracı alın. şimdiden hayırlı olsun.

Alıntıları Göster
    sectiğimiz özelliklere göre corsa 32.500, yaris benzinli 35.500 dizelide 36.500 fln. tabi dediğim gibi poloyu hiç bilmiyorum. benim için önemli olanlar,benzini cok tüketmesin,içi cok dar olmasın, otomatik bi bayan arabası olsun işte. ilk arabam olcagı için neyi düsünüp neye göre kıyaslama yapıcamı bilmediğimden size soruyorum.

• quote:

sectiğimiz özelliklere göre corsa 32.500, yaris benzinli 35.500 dizelide 36.500 fln. tabi dediğim gibi poloyu hiç bilmiyorum. benim için önemli olanlar,benzini cok tüketmesin,içi cok dar olmasın, otomatik bi bayan arabası olsun işte. ilk arabam olcagı için neyi düsünüp neye göre kıyaslama yapıcamı bilmediğimden size soruyorum.

Alıntıları Göster
    eğer arac cok km yapacak ise dizel secmeniz daha makul olur.
    1,4 motorlu benzinli otomatik polo 35,700
    1,6 motorlu dizel otomatik polo ise 41,200 tl görünüyor internet sitesinde.
    ancak araçların donanım bilgileri verilmemiş ne yazıkki.
    en güzeli bayilerine gidip araçlaı kendiniz inceleyin donanımlarını öğrenin.
    polo yakıt tüketimi benzinli olanın şehir içi 8lt/100km şehir dışı 4,7lt/100km oldugu verılmıs.
    corsa ise şehir içi 6,9lt/100km şehirdışı ise 4,4/100 km verilmiş. yani corsa yakıt konusunda polodan daha az tüketiyor.

bu arada otomatik vites alacağınızdan dolayı tam otomatik olan honda jazz 1,4 joy modelini önerebilirim. fiyatı da 35,700 olarak görünüyor. ayrıca yakıt tüketimine bakıldıgında ise şehir içi 6,6lt şehir dışı 4,7lt oldugu gorunuyor. ayrıca içine girdiğinizdeki konfor ve donanımı da sizi fazlasıyla mutlu eder. bir de honda jazz'a göz atın derim. b segmentinde benm en beğendiğim araçtır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bangez -- 27 Kasım 2010; 17:04:53 >

• quote:

eğer arac cok km yapacak ise dizel secmeniz daha makul olur.
    1,4 motorlu benzinli otomatik polo 35,700
    1,6 motorlu dizel otomatik polo ise 41,200 tl görünüyor internet sitesinde.
    ancak araçların donanım bilgileri verilmemiş ne yazıkki.
    en güzeli bayilerine gidip araçlaı kendiniz inceleyin donanımlarını öğrenin.
    polo yakıt tüketimi benzinli olanın şehir içi 8lt/100km şehir dışı 4,7lt/100km oldugu verılmıs.
    corsa ise şehir içi 6,9lt/100km şehirdışı ise 4,4/100 km verilmiş. yani corsa yakıt konusunda polodan daha az tüketiyor.

bu arada otomatik vites alacağınızdan dolayı tam otomatik olan honda jazz 1,4 joy modelini önerebilirim. fiyatı da 35,700 olarak görünüyor. ayrıca yakıt tüketimine bakıldıgında ise şehir içi 6,6lt şehir dışı 4,7lt oldugu gorunuyor. ayrıca içine girdiğinizdeki konfor ve donanımı da sizi fazlasıyla mutlu eder. bir de honda jazz'a göz atın derim. b segmentinde benm en beğendiğim araçtır.

Alıntıları Göster
    Size tavsiyem kesinlikle Skoda Fabia 1.2 TSI 105 HP DSG Tiptronic (Ambiente Dinamik). Ben 3 ay önce eşime alacaktım ancak o zaman henüz satılmıyordu, kısmet olmadı. Biraz pazarlıkla 32.500 TL'ye alabilirsiniz.

http://www.fabia.com.tr/gorunum.asp

http://www.skoda.com.tr/new/index.asp

• Fabia da TSI motoru ve DSG şanzumanı ile piyasadaki fiyat/performan olarak en iyi B segmant araçlardan biri. Ancak donanım seviyesi biraz boş gibi. Ben performans sizin için çok da önemli değilse Punto Evo ya da bakmanızı öneririm. Fiat Punto Evo 5K DYNAMIC Start & Stop 1.4 FIRE 77 HP DUALOGIC ve ASSIST KIT (YAĞMUR SENSÖRÜ, CRUISE CONTROL, IŞIĞA DUYARLI OTOMATİK KARARAN İÇİ DİKİZ AYNASI) paketi 30.000 gibi bir fiyatı var. Pazarlıkla daha da aşağı çekilir herhalde. Donanım da alabildiğine dolu. ABS, mp3 çalar falan zaten her araçta var artık. Diğerlerinin sıralamak gerekirse 15" alüminyum jantlar, Deri direksiyon simidi ve vites topuzu, Estetik iç aydınlatma, Sıkışma sensörlü elektrikli arka camlar, Eşya gözlü ön kolçak, Çift bölgeli otomatik klima+polen filtresi, Park sensörü, Viraj içini aydınlatan ön sis farları , Start&Stop, ESP (Elektronik Stabilite Programı), ASR (Otomatik Çekiş Kontrol), MSR (Motor Fren Torku Düzenleyici), HBA (Panik Fren Destek Sistemi), Hillholder (Yokuş Yukarı Kalkış Desteği) ,Yağmur sensörü, Cruise Control (Hız sabitleme sistemi), Işığa duyarlı otomatik kararan iç dikiz aynası. Motor gücü düşük olsada neticede şehir otomobili için yeterli ve tüketim olarak da gayet başarılı. Bence bu kadar özelliği kendi sınıfını bırakın bir üst sınıfta bile bir arada veren araç sayısı çok az. Bu fiyata ve donanıma göre Punto Evo nun pek rakibi yok diye düşünüyorum.
    quote:

Orijinalden alıntı: mightywings
    Size tavsiyem kesinlikle Skoda Fabia 1.2 TSI 105 HP DSG Tiptronic (Ambiente Dinamik). Ben 3 ay önce eşime alacaktım ancak o zaman henüz satılmıyordu, kısmet olmadı. Biraz pazarlıkla 32.500 TL'ye alabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: mightywings

http://www.fabia.com.tr/gorunum.asp

http://www.skoda.com.tr/new/index.asp

Alıntıları Göster
    Bence tercihinizi ya opel corsa tam otomatikten yada yaris m/m kullanmalısınız çünkü polo çok boş ve ayrıca dsg şanzımanın şikayet eden ve sorunlu olan çok kişi var

• quote:

Orijinalden alıntı: A_R_D_A

Bence tercihinizi ya opel corsa tam otomatikten yada yaris m/m kullanmalısınız çünkü polo çok boş ve ayrıca dsg şanzımanın şikayet eden ve sorunlu olan çok kişi var

Alıntıları Göster
    evden okula okuldan eve gitcem. yani öyle cok km yapcak değilim. tam otomatiğin farkı ne acaba? corsa yada yaris tam otomatik deilmi?
  • quote:

evden okula okuldan eve gitcem. yani öyle cok km yapcak değilim. tam otomatiğin farkı ne acaba? corsa yada yaris tam otomatik deilmi?

Alıntıları Göster
    Corsa iki çeşit otomatigi var biri tam otomatik (1.4 motorda sadece var,4 ileri,yokuşta geri kaçırmaz),diger otomatigi ise yarı otomatik (1.2 motorda var sadece yokuşta geri kaçırır 1.4 göre az yakar, vites geçişleri sarsıntılı olur.Ama tam otomatikte böyle bir sorun yok. Yariste isi m/m dedigimiz yarı otomatik var ( yokuşta geri kaçırır,az yakar, easytronice göre az sallar vites degişimi, dizel ve benzinlide olmasıda cabası) ama ben size madem az kullanıcaksınız toyota 1.3 yaris sol m/m öneririm ;)

• quote:

Gerçekten yardım istiyorsan.
    kendinize bir iyilik yapın ve yarın ilk iş bir mitsubishi bayisine gidin.

Mitsubishi colt AMT incelemek istiyorum deyin.
    gerisini onlara bırakın eminim çok beğeneceksiniz.
    hem otomatik. hem az yakar. bayan için uygundur. sorun çıkarmaz. dışardan küçük görünür içi inanılmaz geniştir. donanımı yeterlidir.

sanırım sıfır colt AMT 28-29.000 liraya alabilirsiniz.

saygılar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: toşu

quote:

Gerçekten yardım istiyorsan.
    kendinize bir iyilik yapın ve yarın ilk iş bir mitsubishi bayisine gidin.

Mitsubishi colt AMT incelemek istiyorum deyin.
    gerisini onlara bırakın eminim çok beğeneceksiniz.
    hem otomatik. hem az yakar. bayan için uygundur. sorun çıkarmaz. dışardan küçük görünür içi inanılmaz geniştir. donanımı yeterlidir.

sanırım sıfır colt AMT 28-29.000 liraya alabilirsiniz.

saygılar...

Alıntıları Göster
    tesekkürler ama simdi babamla konustum yaris ve corsa arasında karar vermemi söyledi. ikiside iyi araba sonucta,hangisi olursa olsun dimi?

• quote:

tesekkürler ama simdi babamla konustum yaris ve corsa arasında karar vermemi söyledi. ikiside iyi araba sonucta,hangisi olursa olsun dimi?

Alıntıları Göster
    corsa 111.yıl indirimleri dolayısıyla yaristen biraz daha ucuza gelir ancak 1.3 yaris sol'un donanımına baktığımda yarisin corsaya göre daha tercih edilebilir olduğunu düşündüm ben şahsen. ayrıca görüntü olarak bayan arabası imajı veren bir araba. ikisinden biri olacaksa yarisi seçin derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bangez -- 27 Kasım 2010; 18:58:01 >
  • quote:

corsa 111.yıl indirimleri dolayısıyla yaristen biraz daha ucuza gelir ancak 1.3 yaris sol'un donanımına baktığımda yarisin corsaya göre daha tercih edilebilir olduğunu düşündüm ben şahsen. ayrıca görüntü olarak bayan arabası imajı veren bir araba. ikisinden biri olacaksa yarisi seçin derim.

Alıntıları Göster
    az önce yarisin fotolarına baktımda hız göstergesi fln orta konsolda. sanki bana sorun yasarmısım gbi geldi. hızıma bakcam die kaza fln yaparım. :) en iyi secenek corsa gibi gözüküyo galiba.

• quote:

az önce yarisin fotolarına baktımda hız göstergesi fln orta konsolda. sanki bana sorun yasarmısım gbi geldi. hızıma bakcam die kaza fln yaparım. :) en iyi secenek corsa gibi gözüküyo galiba.

Alıntıları Göster
    aslında ben beğendim iç dizaynı ve konsolunu. görüş açısı çok geniş gibi geldi bana. ancak en güzeli gidip arabayı bayisinde inelemek. sonucta ayakkabı alırken bile deniyoruz, arabayı da bir gidin görün sonra bir de corsaya bakın içine binin görüş açısına falan iyice bakın hangisi içinize sinerse onda karar kılın :)

• quote:

aslında ben beğendim iç dizaynı ve konsolunu. görüş açısı çok geniş gibi geldi bana. ancak en güzeli gidip arabayı bayisinde inelemek. sonucta ayakkabı alırken bile deniyoruz, arabayı da bir gidin görün sonra bir de corsaya bakın içine binin görüş açısına falan iyice bakın hangisi içinize sinerse onda karar kılın :)

Alıntıları Göster
    offf off cok zormus ya dertlendim valla.
  • quote:

offf off cok zormus ya dertlendim valla.

Alıntıları Göster
    vallahi araba almak 2-3 günde olcak iş değil. çok ince elemek lazım çünkü aldıktan sonra telafisi yok. üşenmeden tek tek gidp denemek lazım düşünülen araçları. forumlarda falan kronik arızaları var mı sürenler memnun mu bir bakmak lazım ki sonradan kötü bir süprizle karşılaşılmasın.
  • quote:

vallahi araba almak 2-3 günde olcak iş değil. çok ince elemek lazım çünkü aldıktan sonra telafisi yok. üşenmeden tek tek gidp denemek lazım düşünülen araçları. forumlarda falan kronik arızaları var mı sürenler memnun mu bir bakmak lazım ki sonradan kötü bir süprizle karşılaşılmasın.

Alıntıları Göster
    Toyota bölümüne bakmanızı tavsiye ederim ecem hanım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: A_R_D_A

Toyota bölümüne bakmanızı tavsiye ederim ecem hanım :)

Alıntıları Göster
    siz olsanız hangisini alırdınız mesela?
  • quote:

siz olsanız hangisini alırdınız mesela?

Alıntıları Göster
    bence jazz al
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.