Şimdi Ara

yaş 20 myo mezunuyum. tekrardan öss mantıklı mı? önerileriniz ne?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Lisede otomatik kumanda denilen bir bölümden mezun olup sonrasında 2 yıllık endüstriyel elektronik okudum 3. yılımdayım alttan bir kaç ders var onları veriyorum. Sırf ailemin cehaleti yüzünden meslek lisesine gittim. Akademik kariyer yapmış babamın ve eğitimde bu kadar titiz olan annemin böyle salak bir karar almasına hergün lanet ediyordum eskiden hala ediyorum da orası ayrı mevzu. neyse ikinci öğretim okuyordum zaten yüksek okulu lise iki civarında merak ile 3d tasarım modelleme öğrenmeye başladım yüksek okulda da bir produksiyona girip çalışmaya başladım. Tabi verdikleri maaş yaptıkları işçilik ve çalışan sömürüsünü farkettirmediklerini sanmalarına yetmedi. kriz bahanesiyle maaşlar ay ebatında gecikti cart curt sonradan farkettim ki ben böyle emek sömüren işlerle uğraşmak istemiyorum yükselemeyeceğim işlerde sürünmek istemiyorum ömür boyunca.
    4 yıllık adam gibi üniversite okumak istiyorum.

Ve 2 yıllığın bana açıkçası liseden sonra bir hocamın bana kattıkları dışında hiçbirşey kattığını sanmıyorum. Sırf meslek liselerine üniversite engeline isyan etmesinler sussunlar diye önlerine serilmiş bir vakit öldürme aracı gibi görüyorum. Lisedeyken programlamaya ilgiliydim ufak tefek şeyler yapıyordum kendi çapımda hatta bir ara linux sistem yönetim kursuna vs gidiyordum meraktan. ama ailem başta bunun bilgisayara yeteneği var otomatik kumanda bölümüde puanın yettiği en yüksek anadolu teknik lisesi. dandik anadolu lisesine gideceğine buna gitsin dedi ve lanet olsun ki hayatımı kararttı okul merakalrım hobilerim psikolojim her şey kötü yönde değişti. Neyse kısa keseyim

20 yaşındayım. Bu sene öss ye girmeyi denedim ama olmadı heves hırs şu katsayı olayının dalgalanmasıyla gitti dersaneden de ayrıldım. Dikey geçişe gitmeyi göz önünde bulunduruyorum ama elektronik müh. yapamayacağımı sanıyorum hevesim elektronikten çok ve bilg müh. alanında. Gerçi bazı tanıdığım büyük bilgisayar akademisyenleri elektronik müh.ten gelme ama 10yaşında programlamaya başlayan ve şansı ve hırsı çok olan insanlar onlar sanırım.

Şu an öyle karışık ki aklım ne yapmalıyım hiç bir fikrim yok. Kendimi onların yolundan gitmeyi istediğim kişilerin akademik kariyerlerine bakınca çok geride kalmış hatta yarış bile bitmiş gibi hissediyorum eheh. meslek lisesi & yüksek okul okumuş olmak ta o yıllarımı bomboş geçirmişim gibi hissettiriyor.

ne öneriyorsunuz?

• öss kaldı mı ki? çoğu insanın hayatını yediler içtiler.
  • Yaşın küçük ama şimdi kazansan 4 yıl sonra iyi bir iş bulacağının garantisi var mı?Mühendisler bile eskisi gibi rahat iş bulamıyor.Dgs daha mantıklı geliyor.20 yaşında birine hemde yeni mezuna pek yüksek maaş vermezler.4 yıl tekrardan okusan bu sefer tecrübeyi bahane edecekler.İş sıkıntısı çekmek istemiyorsan sağlıkla ilgili bir bölüm okumanı tavsiye ederim.
  • hiç birşey için geç değil benim arkadaşım 25 yaşında üniversiteye girdi başka bir arkadaşım 26 yaşında bu sene tekrar üniye hazırlanıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: photonist

Sırf meslek liselerine üniversite engeline isyan etmesinler sussunlar diye önlerine serilmiş bir vakit öldürme aracı gibi görüyorum.

heyt be kardeşime bak gel öpejem alnından...

helal olsun sana valla çok beğendim bu lafını...

bende bu düşüncedeyim...bunun ötesinde ben aslında toptan üniversiteleri türk gencini oyalama olarak görüyorum...

aslında bi yandanda alan memnun satan memnun...bakma işte ulaşım yemek barınma vs vs vs diye öğrenci milleti şikayet eder ama çoğu okumaya değil sevişmeye geldiği için bunlar gülün dikenine katlanmak gibi masum zorluklardır :DDD

neyse işte konuya dönersek..

valla kardeşim yıllarını aptal üniversite köşelerinde geçirmişi biri olarak sana şunu sölicem.

eğer amacın kariyer ise çoğu saf insanın yaptığı gibi okumak için okuma...

yoksa bu ilerde en fazla kısa dönem er olarak sana avantaj sağlar başkada bi halta yaramaz...he birde cahil halka bakın işte ben 4 yıllık okudum diye boş hava yaparsın bu...

gerçekten kariyer sahibi olarak hayatına yön vermek istiyorsan...bugün iş sahası geniş bir alanı seçmen çok önemli..bunun dışında seçkin bir üniversite de ayrıca artı puan...

ama sende biliyonki aptal bi sınav sistemi var...öss

bizim bi tanıdık var adam arkeoloji mezunu ama ilaç mümesiili olarak çalışıyor :DDDDD

işte türkiyenin rezalet eğitim sistemi

zaten sende çözmüşsün az biraz olayı..çokta kasma kendini üniversite için...olduğu kadar..

sonuç olarak iş sende biter....karakterin iş bitiriciliğin insan ilişkilerin insan ilişkilerinde kurnaz olman yönetici vasıfların vs vs bunlar inanki diplomadan çok daha geçerli

iyi düşün iyi oyna

asllında benim sana kendiminde yapmak istediği bi tavsiye vereyim...

yaşın ggenç kafa sağlam...

ingilizceyi su gibi öğren konuşacak şekilde..yanına bilgisayar programlama dillerinde C ++ C# gibi diller öğren sertifikalar alabiliyorsan al bas git yurtdışına...valla paraya para demezsin hem orda kral hem burda türkiyede kralllar gibi yaşarsın...

• benzer durumlardayız yaş 20 üniversite 2. sınıfta öğrenciyim fakat bölümü isteyerek seçmedim çok hatalı bi seçim yaptım ve pişmanım geçen sene bırakmayı düşünüyodum sistem değişcek sınavların ne olucağı belli olmadığı için cesaret edemedim ama önümüzdeki sene girmeyi düşünüyorum sıkı bir şekilde hazırlanıp
  • askerliğini yapmadan,4 yıllık (ya da 2 yıllık) yeni bir okula kayıt yaptırdığında tecil olmuyor haberin olsun. Ancak DGS ile devam edersen,açıköğretimle 2.üniversite (3.sınıftan işletme,iktisada geçiş) okursan askerliğin tecillenir. He kazanıp 4 yıllığa kaydolursan da şuanki tecilin bittiğinde okulu dondurup alırlar seni askere.
  • arkadaşım en iyisi sen git radyoloji teknisyenliğini oku...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.