Şimdi Ara

Yaşadığım Üzücü Bir Olay

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba. Dün başımdan geçen üzücü bir olayı paylaşmak istiyorum sizlerle. Zira içime dert olmuş durumda.

Ben yaklaşık 5 yıldır aktif olarak otomobil kullanıyorum. İlk 3 sene aile arabamızı kullandım. Son 2 yıldır kendi aracımı kullanıyorum. 5 yıllık süre zarfında gerek şehir içinde gerek şehirlerarası yollarda çok fazla km yaptım. Ve bu süre zarfında en ufak bir kazaya karışmadım. Sadece şehir içinde ufak çaplı 1-2 kere tampon sürtme durumları istisna. O da işin nazar boncuğu sanırım.

Fakat dün itibariyle kendi adıma üzücü bir olay yaşadım. Manisa'nın Salihli-Alaşehir ilçelerini bilenler bilir. Bağ bahçe ayrı güzel olur. Bende üzerimdeki bunalmışlığı atmak adına 3-4 günlüğüne memlekete kaçmıştım. Kardeşim ve dedemle birlikte bağdan dönüyorduk. Dönüş yolu iki şeritli genişçe bir yol. Etrafta yerleşim yok. Sadece belli aralıklarla bağ evleri var. Her ne kadar yol boş olsa da genelde o yolda sürat yapmam. Yanlış hatırlamıyorsam hızım 75-80 civarıydı. Yaklaşık 50 metre ileride bir bağ evinin önünde beyaz Ford Connect duruyordu. Ne olur ne olmaz düşüncesiyle hafif yolun ortasına kaydım araçtan uzaklaşmak adına. Connect ile neredeyse aynı hizaya geldiğimde Connect'in önünden benim önüme şimşek gibi süratli bir şekilde ufak bir köpek atladı. Kaputun önünden değil yanından görebildim sadece. Yani o derece yakın bir mesafeden direk benim aracımın altına koştu. Adeta milisaniyelik bir anda panik fren yapıp direksiyonu sola kırmam ile birlikte hayvanı altıma aldım. Sola kırıp panik fren yapmama rağmen kurtarmaya vakit kalmadı ve sağ iki lastik köpeğin üzerinden geçti. Dedem ve kardeşim ise köpeği görmemişler bile. Ben araçtan inince gördüler. Arabayı hemen sağa çekip aynadan ne olduğuna baktım zira o an ezdiğim şeyin hayvan mı yoksa ufak bir çocuk mu olduğunu anlayamamıştım. Gerçi hoş ikisi de can taşıyor. Aynadan yerde can çekişen köpeği görünce hemen inip köpeğin yanına koştum. O an aklımdan geçen tek şey köpeği hemen veterinere yetiştirmekti. Fakat ben köpeğin yanına geldiğimde hareketi kesti ve can verdi. Ufak tatlı bir ev köpeğiydi. Herhangi bir yeri kanamamıştı fakat beli kırılmış görebildiğim kadarıyla. Asıl mesele sahipleri gelince başladı. Bağ evinden 2-3 kişi koşup geldi. Görünce kısa bir şaşkınlık yaşadılar. Ben ''özür dilerim, hakkınızı helal edin hiç bir şey yapmama fırsat yoktu'' dedim. Connect'in içindeki şoför inip o da olayı anlatmaya çalıştı köpeğin sahiplerine. Yapılacak hiç bir şey yoktu arkadaşın hatası yok falan dedi. Buna rağmen köpeğin sahipleri ters ters bana bakmaya devam ettiler. Sanırım ev sahibi olan beyfendi ''inşallah senin de çoluğun çocuğundan çıkar'' gibi bir laf söyledi. ''Çoluğum çocuğum yok ama haksız yere ettiğin beddua sana döner be abi'' diyip tekrar helallik istedim. Beyfendi duruşumu bozmadığım halde ''defol git işine'' şeklinde bir tepki aldım. Yine ses çıkarmadım belli ki çok sevdikleri bir hayvandı. O yüzden tatsızlık çıkarmak istemedim. Köpeğin tasmasından tutup götürdüler evin bahçesine. Ben de arabama geri döndüm. Koltuğa oturduğumda gözlerim doldu hayvanın yerde çırpınışı gözümün önüne geldi. Araçta her hangi bir hasar oluşup oluşmadığı aklımın ucundan bile geçmedi. Ta ki eve gelip araçtan inene kadar. O zaman bile sadece göz ucuyla uzaktan baktım bir şey yok gibi geldi ve eve girdim. Keşke yaşasaydı veterinere yetiştirseydim en azından bir şey yapmış olurdum fakat ölünce hiç bir şey yapamadım. Bir hayvanın canını aldığıma mı yanayım yoksa yediğim bedduaya mı bilemedim. İçim içimi kemiriyor açıkçası. Bir şeyler yapmak istiyorum fakat aklıma da bir şey gelmiyor. Memlekete her gittiğimde o yoldan defalarca geçiyorum. Küçük bir hediye alıp köpeğin sahiplerine vermek geçiyor aklımdan. Neticede o anlık sinirle öyle konuşmuş olabilirler diye düşünüyorum. Belki bir süre sonra olayı unutacağım fakat neticede o insanlar o köpekle güzel anılar yaşamışlar. O insanların gönlünü almak lazım diye düşünüyorum. Beni rahatlatacak öneriniz varsa dinlemeye hazırım.

Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Sürç-i lisan ettiysem affola.

Saygılar.

• lexpol kullanıcısına yanıt
    Olur böyle seyler gecmis olsun.. Siz diyeceginizi demissiniz eminim ki elinizden bisey gelseydi yapardiniz.. Bence sahiplerine hic gitmeyin.. Bazen anlik karar vermek gerekiyor sizin karar verecek zamaniniz yokmus.. Belki de budur hayirlisi ya köpegi önce görseydiniz de kaçmak için manevra yapmaya calissaydiniz? Bu acidan bakin belki daha buyuk bi olaya sebep olacaktiniz..Herseyin hayirlisi..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapilacak birsey yok dogru olani yapmissiniz o anda.Kendi icinizi rahatlacaksa gidin gorusun.
  • Geçmiş olsun, siz elinizden geleni yapmışsınız. Karşı tarafın tepkisi tabiki hoş değil, ne süretle olursa olsun, böylesine bir beddua etmemesi gerekirdi. Tamam kızgınlıkla söyle bir şeyler, sineye çekilir ama çok ağır olmuş.

Bence 1-2 hafta sonra o köpeğin cinsinden bir köpek alıp götürebilirsiniz. Kabul ederse ne ala, yok yine aynı tepkilerde devam ederse, bir şey demeden, getirdiğiniz köpeği de alıp gidin bence.
  • Geçmiş olsun...Allah daha büyüğünü göstermesin...Bu durumda yapılabilecek birşey yok...Görseniz zaten durup çarpmayacaktınız...
    Adamların ettiği beddua boş...Allah herşeyi görüp biliyor...Kendinizi hiç sıkmayın ve üzülmeyin...
  • Madem o kadar seviyorlarmış neden hayvan başıboş geziyor,birde ettiği beddua ya bak. Bende hayvanseverim ama böyle durumlarda yapacak bir şey yok..aklıma bir anım geldi. İstanbulda bir sokaktan geçtiğinizi düşün. Çift yol gidiş geliş,sağ tarafta benim gittiğim yolda kamyonlar tek sıra şeklinde park etmiş. Mümkün değil kaldırımda kimin olduğunu göremezsiniz..iki tane 6-7 yaşlarında çocuk kamyonların arasından önüme atladı..görmemle frene basmam bir oldu. Abartısız 40-50 cm kala durabildim. Çocuklar çok korktu,ben buz kesildim. İndim arabadan bişeyiniz var mı dedim? Kafa salladılar..tam o sırada anne-babası geldi. Bana biraz daha dikkat etsene,sen nasıl insansın,babanın yolunu böyle gidiyorsun falan dedi..bende sadece dayı dedim..ben bu yaşlarda iken annem elimden tutar,bırakmazdı..siz saldım çayıra mevlam kayıra şeklinde gezerseniz başınıza çok iş alırsınız dedim..bizim milletimiz malesef böyle,ne araba kullanmayı bilir,ne çocuğuna dikkat eder,ne de evcil hayvanına..birde herkes herşeyi çok iyi bilir..toplumun büyük çoğunlundan adam olmaz,o yüzden kafaya takmayın geçiniz. Siz hediyenizi alın götürün,içiniz rahat edecekse eğer.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• köpeğin sahipleri ile muhattap olmayın artık, anlayacak tipte insanlar değiller demek ki...
  • quote:

Orijinalden alıntı: quadream

köpeğin sahipleri ile muhattap olmayın artık, anlayacak tipte insanlar değiller demek ki...

Sen sevdiğin birşeyi kaybetmemişsin demek.
    Olayın sıcaklığı anlamayabilir , sonradan düşünür kendi hatalarınında farkına varır.

Olan olmuş , ölen ölmüş yapacak bir şey yok bu dakikadan sonra.
  • quote:

Orijinalden alıntı: L&M

quote:

Orijinalden alıntı: quadream

köpeğin sahipleri ile muhattap olmayın artık, anlayacak tipte insanlar değiller demek ki...

Sen sevdiğin birşeyi kaybetmemişsin demek.
    Olayın sıcaklığı anlamayabilir , sonradan düşünür kendi hatalarınında farkına varır.

Olan olmuş , ölen ölmüş yapacak bir şey yok bu dakikadan sonra.

olayda adamın suçu yok, özür de dilemiş, beddua etmek nedir? hem de çocuğuna beddua etmek...
  • geçmiş olsun, fazla sıkmayın bence canınızı. benim de köpeğim var, benzer bir durum başıma gelse değil yoldan gelene, gökten zembille gelene bile hak vermem, Allah'a çıkışırım. anlık buhranla öyle bir tepki vermişlerdir, suçunuz günahınız yokken bedduadan ne olacak zaten?
  • Geçmiş olsun.Ben de bir sokak köpeğinin kaza sonucu üzerinden geçtim maalesef, inanın elim ayağım titredi.köpeğin o an çıkardığı sesi ölene kadar unutamam sanırım.Evet üzüldüm, ama yapabileceğim hiç bir şey yoktu.
    Beddua konusuna gelince, o köpeğin sahibi insan olsa, zaten öyle bir söz söylemezdi.Kafanıza takmayın bence, sonuçta kasıtlı olarak yaptığınız bir şey değil.
  • bizde 40-50 ile giderken karanlık bi yolda yavru köpek atlamıştı önümüze çok şükür ölmemişti hemen devletin barınaklarından birini aradık veteriner gelip aldı ölmez falan demişti içimiz rahatladı en azından bazı insafsızlar gibi bırakıp gitmedik.

sen sonuna kadar haklısın üzme canını hocam.
  • Öncelikle iyi dilekleriniz için tek tek teşekkür ederim. Aslında çoğu insan kolayca unutabiliyor böyle bir durumu fakat ben hayvanları çok seven birisiyim. 5-6 yıl kedi besledim. Şuanda ise papağanlarım var. Neticede bu hayvanlarda can taşıyorlar. Kendi beslediğim evcil hayvanlarımın başına bir şey gelse ben de elbette çok üzülürüm. Fakat karşı tarafın çoluk çocuk karıştırması kanıma dokundu tabiri caizse. Bu sebepten ötürü ben büyüklük gösterip gönül alayım diye düşündüm. Yorum yazan arkadaşlardan birisinin aynı cins köpek hediye etme fikri çok hoşuma gitti. Sanırım bunu yapacağım. Kabul etmezlerse yeni bir evcil hayvanım olmuş olacak. Ben kendimi elimden geleni yaptığıma inandırmaya çalışıyorum. Belki 2-3 saniyelik vaktim olsa kurtarabilirdim fakat adeta milisaniyeler içinde olup bitti. Kendimi bu şekilde rahatlatmaktan başka çarem yok galiba. Bu olaydan bu kadar etkilenmemin diğer bir sebebi de sanırım yıllardır en ufak bir kaza yapmamış olmam. Haliyle etkisinden kurtulamadığımı düşünüyorum.

Beğendiğim hediye fikrini uygulayıp en kısa zamanda sonucunu buradan paylaşmayı düşünüyorum. Güzel yorumlarınız için tekrar teşekkür ederim.

Saygılar.

• Tecrübe denen çoğu zaman üzücü bir anı olabiliyor malesef.

Ne kadar dikkat etseniz de bazen benzer olaylar kaçınılmaz olmaya devam edecektir, tecrübe istenmeyen olayları azaltır ama tamamen yok edemez.

Geçmiş olun.
  • sizin bir suçunuz yok."şans" işte.size denk gelmiş, suçlamayın kendinizi. orda hiçbir şöför yada araba duramazdı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.