Camilerde çok karşılaşıyorum. Yaş arttıkça namaz sırasında çıkan sesin şiddeti artıyor? Sessiz-içinden söylese mesaj gitmiyor mu?
quote:Orjinalden alıntı: Haşin_ErKeK O yaşa geldiğin zaman anlarsın... O yaşa geleceğim garanti mi ? R03; Zaten ben de bunu söylüyom, neden ses çıkarma gibi bir zorunluluk hissederler ki? İçlerinden okusalar olmaz mı?
Şöyle bir inanış var; Duaları az da olsa sesli okumak daha iyidir gibi...Bununla alakalı olabilir diye düşünüyorum...
Sesli kılmıyorlar kanımca nefes alıken zorlandıklarından agızları continous acık kalıyor Bunun sonucundada agızdan gecen hava dile carpıp ecolu namaz duası sesleri cıkarıyor Kısacası yankı gibi birsey olsa gerek denedim oldu Nefesinizi uzun verip uzun alın kasamdan kendinizi birde duayı dilinizi ve cenenizi oynatarak sessizce okuyun Boguk bir ses çıkıyor Namaz surelerini bilmeyenler "Evimin onu boyalı direk" sarkısını soylesin
Bilerek yapmıyorlar kulakları duymadıgı için çıkardıkları sesin farkında değiller onlar aslında içinden okuyor sanıyor yani Mesela benim ananem de öyle içinden konuşurken sanki fısıldıyor gibi oluyor ama o bunun farkında değil