< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Yatak Tavsiyeleri [ANA KONU] (315. sayfa)
-
-
tavsiyeniz için teşekkürler. hemen inceleyeceğim.
hatta mağazadan da gidip bakabiliriz
peki kızım için de mi bu yatağı önerirsiniz tek kişilik olarak ona başka birşey mi? yıllarca kullanacak diye alıcaz acaba 4 yaşla 14 yaşın ortopedik olarak yatak istediği benzer olur mu yoksa farklılaşır mı?
-
yatsan'a firma olarak ve model bazında kullanım ömrü açısından kefil olmadıgım için bu notu ekliyorum:
Bu arada Yatsan burada amerikan lisansları sebebiyle övülüyor özetle fakat müşteri memnuniyeti açısından sorun var, hep vardı bu foruma denk gelmedi veya kendilerini salmaya başadılar.
sikayetvar sitesinde switzerland soft yatagini araştırın, otellere veriyoruz vs. vs.
şikayetlere ve yatsanın umursamazlığına bağlı olarak yatsan marka yataklara ne kadar para ayıracağınıza siz karar verin.
türkiyede maalesef yataga 50 bin tl verdim 10 sene kullandım, kullanırım cümlesi bile temelsiz. çok ciddi para verip alınan yataklar 2 ay geçmeden göçme yaşatırsa yatsan'ın cevabı bazanızda sorun var veya yere koyun orda deneyin vb.
ve firmanın cirosu nazarında tek bir müşterinin bırak 50 bini bir yataga 100 bin tl vermesi bile aslında onlar açısından büyük bir olay değil. ancak bir otel projesi siparişi geçip sözleşmeler yapıp taahüt edilenleri alamazsanız hukuk yoluyla ilerliyeceksiniz ki ispatı ile bir yatakta problem olduğunda (tüketici hakem heyetinin belirlediği eski yatak döşek monte eden şimdi bilirkişi kalfalar değil üniversite bilirkişi ilgili eğitim kürsüsü raporları misal mak. kürsüsü itü raporu) o zaman yatsan veya diğer markalar ticari zararı ve mahkeme masraflarını baştan öngörüp ciddiye alacaklar taleplerinizi.
eğer türkiyede sürekli amerikan konforu amerikan teknolojisi diyerek reklam yapan Yatsan bile servis gönderip bazaya attığı kabahati basit şekilde yatagi yere alıp da incelemiyor ise (elinde terazi çubukla yatak göçmesi anlaşılmaz) bizim bu ülkede pek de çaremiz kalmamış demektir.
önceki mesajımda link vermiştim, elin oğlu sealy yatsan'ın lisansı ile övündüğü 120 senelik amerikan markası her yatagi tek tek robotlar ile aşınma/dinamik yük testinde geçirip öyle paketliyor ve gönderiyor müşteriye. Sorun varsa da koşulsuz memnuniyet sunuyor.
Türkiyeye gelince işler birden bire türkiye'ye özgü karaktere bürünüyor...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicknick -- 3 Ağustos 2024; 8:1:44 >
-
doğal lateks tüm dünyada ve türkiyede maalesef % karışım lateks için kullanılıyor, malzeme değerli olduğu için pazarlama/hile her yerde he aynı kafalar
yatagi aldiginiz yere %100 doğal mı diye sorun, üretici model/ürün kodunu ve sertifikasını isteyin
-
blok latekslere dair:
yan yatanlar için yatakla temas alanı azalıp denk gelen yerlerde azami noktasal basınç arttığından dağıtabilmek için daha derin yatak gerekiyor, 18 cm derinlikteki standart kalıp dökme kurtarmıyor,
%doğal vb. detayların haricinde bu da önemli bir konu, blok lateks alacaklar mutlaka mağazada tüm yatış pozisyonlarına göre misal yan yatışta omuz altı bel boşluğunu doldurma, omuz kürek kemğine baskı vb. değerlendirmeleri yapsın.
sırt üstü yatış için uygun sertlik çeşidindeki lateks blok 18 cm yeterli ama tüm gece hiç dönmeden sırt üstü yatabilen insan var mıdır ben de hep merak ederim.
Yurtdışındaki çözümü bizdeki gibi paket yaylı hybrid yatak yapılması veya birden fazla lateks blok kulanılması, amerikadaki müşteri sadece 1000 dolara 2-3 katmanlı ve tam istediği blok lateks yatagi sipariş edebiliyor!
şimdi işin esasına gelelim:
Bu ülke ne zaman adam olur? (birinin bir lafı idi biz çocukken aklımıza kazınmış, 30 sene geçti ve soru hala güncelliğini koruyor! ne kadar acı değil mi?)
Bu devlet ne zaman uyanacak, ülke insanının uyku kalitesinin sittin senedir ekonomistlerin siyasetçilerin ağzına pelesenk olan o "yapısal dönüşüm" ve katma değer artışının altın anahtarı olduğu gerçeğini idrak edecek?
Ben bugün hükümet kursam ilk işim Türkiyedeki yatak piyasasının ıslahı ve dönüşümü için tse, universiteler işblirliği ve derhal kamu iktisadi teşebbüs kurarak başlatmak olurdu.
Bir yatagin kişiye uygun olup olmadığının parametrizasyonu mümkündür, basınç haritası, kişinin yataydaki postürünün kamera ve konum sensorleri ile takip edilerek deplasmanların mmlik ölçümü...
Doğru yatagi anlamanın en kesin çözümü mağazada Türk tipi fenotipe göre belli gruplara ayrılmış yatakların basınç haritası ile müşteriye özel yerinde ölçümüdür, gerekli iyileştirmelerin gerekirse reçete bazından fabrikaya "kişiye özel yatak" siparişi geçilmesi. Dünyada bunu yapanlar var.
Bugün kişiye özel ayakkabı tabanı yapılabiliyor, yarın yatak için de bu artık standart hale gelecek.
Ulan hadi bu motodoloji bugün için çok ileri ve özel hizmete girsin, yaygınlaşması da 10-20 sene sürsün.
Elin amerikalısının 1000 doları bize aslında bugünkü kurla 33 bin tl değil taş çatlasın 8-10 bin tl olarak tekabul ediyor (abartarak yazdım, ort. hane halkı gelirlerine istinaden amerikadaki, basit hesapla asgari ücretlinin 1 aylık maaşının/gelirinin yarısı ile 3 katmanlı %100 doğal lateks yatak yaptırabilmesi demektir!)
Yani ağır işte çalışan madencisinden öğrencisine kadar herkes ama herkes Amerikada dünya standartları üstünde kaliteli uyku ve dinlenme hakkına sahiptir!
Amerikadaki toptancı da lateks bloklarını tropikal üretim bölgelerinden temin ediyor, Türkiye de ediyor, avrupa da, çin de!
O zaman bu fahiş fiyat farkı neden?
Lateks yatagi bu ülkede biz mümessillik almış tüccar zihinli eski yatak kalfalarının kurduğu iştiraklere neden teslim ediyoruz? Homojen yapısı sayesinden tüm subjektif etkenleri izole ederek müşterinin kolayca doğru yatagi seçebilmesi için yegane malzemedir lateks, 3 katman yatagi birleştir ve kılıfı dik işlem tamam! Üstelik 2 farklı yatagi 2 farklı kişi için tek bir yatak içinde yaratmak da mümkün, diğer tüm hibrit çelik yaylı ürünlerin aksine.
latex mattress factoryDunlop Latex Mattress Layers | Order Natural Latex Foam Mattress Layers Online - Latex Mattress Factoryhttps://latexmattressfactory.com/products/dunlop-layers?variant=40125703651381
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicknick -- 3 Ağustos 2024; 9:31:33 >
-
Herkese merhaba
Öncelikle 13 senedir kullandığım bellona stres dht yaylı 150x200 yatağımı değiştirmek istiyorum.
Piyasada nerede ise bütün markaları gezdim fakat isyediğim yatağı bulamadım.
Sorun şu genelde pocket yaylı yataklar bir süre sonra çökme yapıyor şikayet vardada okudum.
Benim bütçem 15 ile 20 bin arası orta sert bir yatak arıyorum.Gene dht yaylı sistememi geçeyim yada farklı tavsiye edeceğiniz yatak varmı ? Teşekkürler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
biz de bu ülkede, Türkiye'de, 50 bin tl! (3 asgari ücret!) yatak alıp firmanın bir problem olursa kalfa gönderip yatakta çökme var mı yerinde teşhis etmesi için elinde mezura/çubuk/su terazisi ile gelip keyfine göre rapor düzenlemesini konuşuyoruz.
3 senedir parasını da ödesem düzgün yatak alamamaktan çekinen ve hala yatak yani 24 saatin en az 7-8 saati vücudun kendini tamir etme, dinlenme safhasını çözememiş biri olarak nihayet şiştim ve patladım :)
yazık bize, bu ülkeye, çok yazık.
-
Hocam yatsanda denediklerim arasinda serta modelini begenmistim sma hangi serisiydi tam hatirlamiyorum tabi magazadaki 31 binlik bir seriydi
dun aksam kararimi bu modelde verdim ve 9600 den pesin fiyata 3 taksit aldim artik insallah iyi bisey cikar da rahat ederim suanki yatagim ölmüş durumda ona gore kesin rahat ederim de uzun vadede rahat edebilmek onemli gelince yorumlarimi paylasirim😅
www.yatsan.comSerta Sleep True Alverson Cool Visco Hybrid Yatakhttps://www.yatsan.com/serta-sleep-true-alverson-cool-visco-hybrid-yatak_81686?p=458577
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhabalar,
lateksel.com 'dan satın aldığım 90x200 cm %100 doğal Latex 20 cm Blok 82 dns yatağı 3 gündür kullanıyorum.
Bu süre genel bir kullanıcı deneyimi paylaşabilmek adına elbette yeterli değil fakat en azından ilk izlenimlerimi paylaşmak istiyorum.
Aslında satıcı ile son görüştüğümde yarın ya da öbür gün fiyatları arttıracağını söylemişti fakat ben klasik satıcı taktiği deyip pek ciddiye almamıştım, ancak firma gerçekten de ben yatağı satın aldıktan 2 gün sonra fiyatları arttırdı.
Ben yatağı 26.000 TL peşin ödeyerek, yatağı görmeden ve haliyle deneyemeden satın aldım, yanında 1 adette Latex yastık hediye edildi.
Yatak ücretsiz kargo şeklinde İstanbul'dan Ankara'ya gönderildi.
Ben asla ve asla sırt üstü ya da yüz üstü uyuyamayan biriyim, sağ ve sol taraflarıma dönerek uyuyabilirim.
Boyum 177 cm ve kilom 82.
Yatak çok ağır, sanırım 35-40 kg civarı, bu yatak benim kullanım senaryomda (salonda yerde yatıyorum) pek kullanışlı değil zira kaldırıp, kurmak çok zahmetli, hoş yaylı bir yatakta satın alsam yine ağır olacaktır, sorun benim kullanım senaryosu ile alakalı.
Fakat bunu yatağı odanın uzak bir köşesine yemek masasının yanına konumlandırmakla çözdüm, misafir vs gelirse yatağı zorda olsa farklı bir odaya alabilirim
Evlenirken satın aldığımız İşbir Visco star 75 dns 160x200 cm yatağımız var, bu yatağı hiç bir zaman sevmemişimdir, Visco asla bana göre değil.
Blok Latex, Visco yataklardan farklı olarak size yatağa gömülüyorsunuz hissiyatı yaşatmıyor, uyku esnasında dönüşler daha kolay.
Visco dan farklı olarak vücüdunuzun yatağa temas eden yüzey alanlarına geri güç uyguluyor.
Yan yatma esnasında koltuk altınızda oluşan boşluklar yatağın size uyguladığı bu güç ile doluyor, Viscoda ise bu alanlar sizin yatağa uyguladığınız ağırlığınız ile yatağın çökmesi sonucu doluyor, umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir.
Yatağın gerçekten hissedilir bir geri güç uygulaması var fakat bu yatağın sert olduğu anlamına gelmesin.
Yatağın kenar sınırları dahi çok mukavemetli.
Yani yatağın kenarına otursanız dahi neredeyse yatağın ortasındasınız gibi bir geri bildirim alıyorsunuz, ki bu iyi bir şey, bu durum uyku esnasında dönerken yatağın sınırına geldiğinizde düşme ya da baza çerçevelerine temas etme sorunu yaşamayacaksınız anlamına geliyor.
Ben yatağın sağladığı uyku konforunu şimdilik sevdim.
İlk gecenin sabahında boyun ve sırt ağrısı ile uyandım ve bu ağrı gün boyunca sürdü fakat bunun sebebi yatak mı yoksa spordan sonra duş alıp klima sabaha kadar açıkken (Klimaya uzak bir köşede uyudum, sabit sıcaklık 26 derece) uyumuş olmam mı bilmiyorum.
İkinci gün itibari ile ağrılarım geçti ve halen tekrar etmedi.
Blok Latex yatak, ne Visco ne de yaylı bir yatak gibi hissettirmiyor bu çok net, nevi şahsına münhasır bir uyku deneyimi sunuyor fakat elbette bunu herkes sevmeyecektir, genele hitap edebilecek bir deneyim olduğunu sanmıyorum.
Yastıktan da gayet memnunum sertliği ve yüksekliği benim için yeterli ki ben yüksek yastıkları severim.
Sabah uyandığımda yüzümde oluşan kuruluk ve kırışıklıklardan bıktığım için kendim ve eşim için birer adet saf ipek yastık kılıfı satın almıştım, bu kılıfı da 3 gündür kullanıyorum ve bunu da çok beğendiğimi söylemeliyim evet çok pahalı ama ben Prime Day indirimlerinde 45 usd daha az ödeyerek satın almıştım, kızlarım içinde bu kılıflardan satın alacağım, black friday döneminde yine aynı fiyatlara düşeceğini umuyorum, linki aşağıda paylaşacağım.
Eşim kendisine aldığım kılıfı yanında uyuyan küçük kızımın yastığına taktı ve üç gündür gözlemlediğimiz kadarı ile geceleri ciddi şekilde terleyen kızımın terlemesi çok çok azaldı.
Aynı ürünü amazon Türkiye fiyatından kabaca 1.800 TL civarı daha ucuza satın almış oldum (Çifti 4,800 TL)
Şimdilik paylaşacaklarım bu kadar, bir süre daha deneyimledikten sonra daha detaylı bir yazı yazacağım.
https://nisaorganik.com/urun/sonett-organik-zeytinyagli-yunlu-ve-ipekler-icin-yikama-sivisi/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vega -- 3 Ağustos 2024; 13:14:2 >
-
Merhabalar. geçen yıl homelli firmasının, gomma gomma marka olduğunu söylediği blok lateks yatağını görmüştüm. Yatak, desenlerinden dolayı biraz engebeli ve beli fazla yüksekte tutan bir his vermişti. Ayrıca çok fazla bir kokusu vardı, 10 dakikalık bir deneme süresinde, bizde baş ağrısı yaptı. Lateksel firmasının yatağı aynı yatak olabilir mi? Farklı bir yataksa, bir seçenek daha bulmuş oluruz. Bu arada 18 cm yükseklik, yan yatanlar için yetersiz ise Wellmat 22 cm bir blok lateks yatak üretmiş. Henüz lateks bir yatak denemedik, deneme süresi veren firmalardan alıp bir denemek istiyoruz. İade garantisi veren firmaların sayısı artsa güzel olur. Denemek isteyebileceklerimizin, genelde iade garantisi yok.
-
Merhabalar
Evet Homelli de lateksel gibi İtalyan Gommagomma marka blok latex yataklar satıyor.
Fakat Homelli nin sattıkları 18 cm kalınlığında, 75 dns yoğunluğunda ve 7 bölgeli.
Benim satın aldığım model ise 20 cm kalınlığında, 82 dns yoğunluğunda ve 9 bölgeli.
Koku %100 doğal latex yataklarda oluyor bunu yatağı satın almadan önce hem sordum hem de okudum, ben koruyucu kılıf ile kullanıyorum ve koku konusunda en ufak bir rahatsızlık yaşamadım.
Ben Wellmat markasının orjinal, doğal ve sertifikalı latex yataklar sattığına inanmıyorum bu sebeple hiç yanaşmadım.
Homelli ve lateksel sertikalarını sitelerinde paylaşıyorlar.
Ben görmeden, denemeden bir yatak satın alarak risk aldım fakat şimdilik bir pişmanlığım yok zira ziyadesiyle araştırdım ve ne istediğimi de biliyordum.
Benim için ölçü Serta Majesty serisiydi zira 1 gece denemiş olmama rağmen Majesty i çok beğenmiş sabah uyanınca yatağın markasına bakmıştım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vega -- 3 Ağustos 2024; 16:7:40 > -
Wellmatt sertifikaları konusunda ben de emin değilim. İade hakkı ve 22 cm seçeneği olduğu için düşünüyorum. Lateksel firması, anladığım kadarıyla deneme süresi vermiyor.
-
İnanın bu soruyu sormadım, sormak istemedim.
Evet deneme süresi var deselerdi dahi güvenmezdim.
Türkiye'de amazon dışında hiç bir firmaya güvenmem.
Hatta ben %10 daha ucuz olsun diye faturasız satın almak istedim fakat elimde fatura olsun herhangi bir sorun ve ya memnuniyetsizlik durumunda 14 gün içerisinde değişim ya da iade hakkım olsun istediğim için faturalı şekilde satın aldım.
Ayrıca birine soru sormak istiyorsanız o kişinin mesajını alıntılamalısınız, bu haliyle ortaya konuşuyor gibi oluyorsunuz :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vega -- 3 Ağustos 2024; 16:34:50 > -
Anladım, teşekkür ederim.
-
Merhabalar, kardeşim ile beraber yatak almayı düşüyoruz genelde Yatsan ve İşbir önerilmiş. İkimiz de 1.80 boy 110 kilo civarındayız, sabah uyanırken çok fazla bel, sırt ağrısı yaşıyoruz ve gece uyurken terlemeler oluyor. Bütçemiz 2 yatak için 20 bin lira. Önerilerinize ihtiyacımız var, teşekkürler şimdiden.
-
edit: bir arkadaş serta true sleep alverson serisi sipariş vermiş, 5 bölgeli yay içeriyorlar, uykucu serisi yerine bu seriden de seçim yapılabilir.
yatsan:
uykucu lateks (pedsiz) denemiştim, bana sert gelmişti fakat sizin kilolar için ideal olabilir. deneme şansı yok, online sipariş vereceksiniz, yan yatışta omuza baskı, koltuk altını dolduruyor mu, sırt üstü belde çökme var mı bakacaksınız, zaten ilk 1-2 sabahtan itibaren belli eder postürünüzü nasıl koruduğu ve kan dolaşımını/lenf drenajını bloke edip etmediği, sinir skışması yapıp yapmadığı.
en son cloudy modelini denedim, kilom 90 ve belde çökme vardı, vücut bu bel çökmesine de alışabilir ama postür yanlış oturur, sabahları da ilk kalkışta omuzlar ense gayet zinde, sinuslerde geniz akıntısı vs. de yok ama belde agri/belde gerginlik issediliyorsa o yatak da uygun degildir.
bu lateks yatagi sipariş geçin veya pedlisi çıkmış onu ikili kombine yapın, hangisini begenirseniz o kalsın. uykucu serisinin eksigi yayların bölgesel olmaması bu arada fakat sert yataklarda etkisi daha az hissedilebilir. online yataklardan önce veya sonra magazadaki modellerle karşılaştırın, bariz fark görürseniz ida eder magazadaki ürüne geçiş yaparsınız
yataş: atletik diye bir modeli var, dht bonel yaylı, eğer yataklar tek kişilik olacaksa dht yaylı saglam ve gayet rahat bir model, uzun süre de hiç sorun çıkarmadan kullananlar var, mutlaka yataş'ta o modeli de inceleyin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicknick -- 4 Ağustos 2024; 10:2:15 >
-
Merhaba, ben 1.70 72, eşim 1.68 62 kilolardayız. 160x200 ebatlarında kaliteli bir yatak arayışımız var. masa başı çalışan insanlar olduğumuz için bel boyun ağrımız oluyor her insan kadar lakin özel bir sağlık durumumuz yok. 30.000tl civarlarında bütçemiz var. işbir ergoplas, 100 plus, yataş five-z black ice modellerine baktık, beğendik. orta-orta sert yataklara bakıyoruz daha çok. aldığımız yatak bizi yarı yolda bırakmasın, en azından bir 10 sene yatak bakmayalım tekrardan istiyoruz.
tamamen viscodan oluşan yataklarda biraz şüpheyle yaklaşıyorum (bkz 100 plus), o yüzden hybrid modeller önerebilirseniz sevinirim. (serta majesty ve perfect sleeper twin nasıldır?)
yaşadığımız yerde yatsan bayisi bulunmuyor o yüzden yatıp deneyemeyiz ancak şu modeli kesin almalısınız dediğiniz varsa biraz yol yapmaya razıyız.
şimdiden teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SevenPacer -- 5 Ağustos 2024; 1:7:43 > -
Yerinizde olsam ve 30.000 tl bütçe var ise serta majesty alıp geçerdim.quote:
Orijinalden alıntı: SevenPacerMerhaba, ben 1.70 72, eşim 1.68 62 kilolardayız. 160x200 ebatlarında kaliteli bir yatak arayışımız var. masa başı çalışan insanlar olduğumuz için bel boyun ağrımız oluyor her insan kadar lakin özel bir sağlık durumumuz yok. 30.000tl civarlarında bütçemiz var. işbir ergoplas, 100 plus, yataş five-z black ice modellerine baktık, beğendik. orta-orta sert yataklara bakıyoruz daha çok. aldığımız yatak bizi yarı yolda bırakmasın, en azından bir 10 sene yatak bakmayalım tekrardan istiyoruz.
tamamen viscodan oluşan yataklarda biraz şüpheyle yaklaşıyorum (bkz 100 plus), o yüzden hybrid modeller önerebilirseniz sevinirim. (serta majesty ve perfect sleeper twin nasıldır?)
yaşadığımız yerde yatsan bayisi bulunmuyor o yüzden yatıp deneyemeyiz ancak şu modeli kesin almalısınız dediğiniz varsa biraz yol yapmaya razıyız.
şimdiden teşekkürler.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Arkadaşlar yeni aldığım Yatsan Allure Ravello cumartesi geldi.
2 gündür kullanıyoruz daha ama hanım memnun ama bende bel ağrısı yaptı. Bu normal midir ? Süre tanımak mı lazım ? 22cm yatak boyu olunca bunla alakalı bir şey olabilir mi dedim ama çok ihtimal de vermedim.
Değişim için süremiz ve hakkımız var ama acele etmek de istemiyorum. Eski yatağımız orta sert kıvamındaydı. Bu biraz sert bununla mı kaynaklı anlamadım.
Var mıdır düşüncesi yorumu veya bilgisi olan arkadaşlar ?
-
tek söyleyeceğim şey magazaya gittiğiniz aynı gün yatak seçip satın almanız hatadır. eskiler meselenin üzerine yatmak/istişare derler.
yatsan kendi serisi switzerland, otel yatagi vs.
magazaya gidin, switzerland yatagini sorun, bekleyin, satış temsilcisine verin sözü size anlatsın yatagi. bekleyin ve otellere veriyoruz, en çok satan modelimiz vs. diyecek mi bir durun.
sonra da yatın yataga :)
neden bu şekilde anlattım/aktarıyorum?
-:> sert yatak yapmak bu zanaatteki en kolay iştir, ister som altından isterseniz de çelik yaydan, sert keçelerden vs. aklınıza ne gelirse sert yatak yapma imkanınız vardır.
- mesele omurgayı dogru pozisyonda desteklerken aynı zamanda kas ağrısı yapmayan,
- platizma dediğimiz kolajen yogun ve işin gerçeği tıbbın bile henüz yeni keşfettiği (evet 1800 ve ezelden beri insan kesip biçip anatomi külliyatı inşa eden insanoglu bu yeni "organı" ve önemini yeni yeni keşgediyor) ince zar kas dokusunda aşırı gerilmeler yaratıyor mu?
- lenf drenajı ile sabah yüzünüz dokularını şişmemiş şekilde kalkıyor musunuz?
- yine kan dolaşımına izin veriyor ve enejik /bomba gibi kalkabiliyor musunuz?
- son olarak kürek kemiği, omuz kapsülleri, keğen kemiğinin etrafında ağırlık bindiği ve yatak basıncı azaltamadığı için noktasal/küçük bölgesel ağrılar oluyor mu?
pahalı yatak iyi yatak değildir. Fakat iyi yatagin mutlaka belli bir maliyeti vardır. Kolay gelsin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicknick -- 5 Ağustos 2024; 8:53:53 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X