Şimdi Ara

Yatırım Amaçlı Araç Tercihi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yeni kredisini bitirdiğim VW Golf 1.4 Benzin Otomatik 140 bg Highline aracım var ve satıp yeni araç almak istiyorum (Euro halen artmakta iken),

Aracımı satıp üzerine ekleyerek yaklaşık 130-140 bin bütçem var,
    Kalite olarak daha altına düşmeden, değer kazanacak bir araç almak istiyorum yine bir kredi ile,
    Olmazsa olmaz tercihim Otomatik olması ve CrossOver-Suv gibi yerden biraz yüksek olması,

Gitmediğim marka kalmadı,bir çoğu bayram sonrasında sabitledikleri Euro kurunun tekrar artacağını ilettiler, bu yüzden elimi çabuk tutmak istiyorum !

Gönül isterdi ki BMW X3 alıyım, biraz çok yakıyor ama süper araç ve 189 bin TL :(
    Baktıklarım;
    BMW X1 kasa değişcek - riskli
    Audi Q3 bence ederinin üzerinde satılıyor- en ucuzu 135 bin TL
    Honda CRV özellikleri çok iyi ama hem fiyatı yüksek hemde kalitesi biraz düşük, fakat 5 ay sonra ödeme seçeneği olması güzel :)
    Volvo V40 CrossCountry, pahalı bir araç kısaca ve şanzımanı biraz eski geldi bana,
    Mercedes GLA var ama hem pahalı hemde normal araç gibi nerdeyse yerde araba..

Tabii hyundai tucson, ford kuga, subaru forester vs gibi araçlara baktım ama kalitesi çok daha düşük geldi yada deli gibi yakıyorlar..

Önerilerinizi rica ediyorum.

• Cetta, passat. Bugun 2 ye al yarin 4e sat.

Tercih belirtmissin. Ancak deger kaybetmeyecek arac bunlardir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pi -- 13 Eylül 2015; 22:29:33 >
  • Yatırımlık diyorsan vw ye gideceksin bugün al yarın 5 bin tl fazlasına satarsın.
    Suv istemişsin ama passat tam yatırımlık araç.
  • Civic.5 sene sonra 0 fiyatına koy kimse yadırgamıyor nasıl olsa
  • 1-2 yıl kredi ödeyeceğim, bu süre içinde aracı kendimde kullanayım istiyorum,
    yoksa değer kazancı olarak kesinlikle katılıyorum size.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Klorf

Civic.5 sene sonra 0 fiyatına koy kimse yadırgamıyor nasıl olsa

O paraya iki tane civic alınabilir ama milletimiz artık civic den soğumaya başladı ilerde ne olur bilinmez.
  • 8 TANE toros al .
  • Passat higline
  • Kafanıza koymuşsunuz alacaksınız belli. Şahsi görüşüm sürekli borcta duracaginiza şuan bulunan aracınızın tadını çıkarın. Faize daha fazla bulaşmamış olursunuz.

İllede alacağım diyorsanız Vw yada BMW derim değer kaybı açısından..
  • Araba yatırım aracı değildir, yatırım için arsa alın, borsaya girin.

Ben olsam 100'e Kuga ve Tuscon alırım, 140 a satılan Crv felan o paralar etmez.

Gerçi ben Suv de almam. O sınıfta kazık standart.

Edit: Krediyi yeni bitirdim demişsiniz, bunu da kredi ile alacaksanız zaten mantığı olmaz. Sizin ödediğiniz 140 olur 180. 145 e arabayı satsaniz bile icerdesiniz. Hesabınızı iyi yapın altinizdaki arabayla cok farklı hissettirmeyecek alacağınız araba bunu düşünün mutlaka -yanlış anlamayın lütfen paranızın hesabını gene siz bilirsiniz-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasan7 -- 13 Eylül 2015; 23:26:06 >
  • Verticall V kullanıcısına yanıt
    Faiz ile bankaları zengin ediyorum ama parayı bir yere bağlamayınca da birikmiyor, bir yere akıyor evlilik hali sizde bilirsiniz.. :)
    Vw Passat'a biraz uzağım, çok resmi bir araç ve şirkette müdürüm kullanıyor şirket aracı olarak işe git gel sıkıntı...

BMW için ise X1 keşke önceden kasa değiştirseydi, şimdi yakın zamanda değiştirince kafadan değer kaybeder..
    X3 maddi olarak benim üstümde kalıyor zaten..
    Birde BMW 216d Active Tourer araç var yeni, ama araç önden çekişli ve Mini nin 6 ileri şanzımanı kullanıyor, gerçek BMW değil gibi ondan ona da pek ısınamadım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: spad

Faiz ile bankaları zengin ediyorum ama parayı bir yere bağlamayınca da birikmiyor, bir yere akıyor evlilik hali sizde bilirsiniz.. :)
    Vw Passat'a biraz uzağım, çok resmi bir araç ve şirkette müdürüm kullanıyor şirket aracı olarak işe git gel sıkıntı...

BMW için ise X1 keşke önceden kasa değiştirseydi, şimdi yakın zamanda değiştirince kafadan değer kaybeder..
    X3 maddi olarak benim üstümde kalıyor zaten..
    Birde BMW 216d Active Tourer araç var yeni, ama araç önden çekişli ve Mini nin 6 ileri şanzımanı kullanıyor, gerçek BMW değil gibi ondan ona da pek ısınamadım..
    Belki saka gibi gelecek ama highline tdi dsgli passat sizi hic uzmeyecektir. Ya da yeni tiguani bekleyip almak dicem ama o da ayri riskleri barindiriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uniqlo

Belki saka gibi gelecek ama highline tdi dsgli passat sizi hic uzmeyecektir. Ya da yeni tiguani bekleyip almak dicem ama o da ayri riskleri barindiriyor.

Alıntıları Göster
    pasat 1.6 tdi
  • Bmw f30
  • Yatırımlık arsa alırım ya da inek banka girerim.
    Ayda 5 bin tl para gelir oh miss...
  • Yatirim amacli tavsiyemi yazayim:

Arabaya yatirim olmaz tabiki,park edersin gelir biri vuru gider,ne kayit bulursun ne deger kaybi alirsin. Kar yapmak icin arac alinmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prydzsnare -- 13 Eylül 2015; 23:35:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TahtalıKöyünMarangozu

Yatırımlık arsa alırım ya da inek banka girerim.
    Ayda 5 bin tl para gelir oh miss...
    hocam bahsettiğiniz sınıflarda değer kaybı olacaktır. Öneri olarak Passat diyorum ama o kadar paraya passat alınır mı derseniz size hak veririm
  • spad S kullanıcısına yanıt
    Hocam siz bilirsiniz tabiki. Diyecek birşeyim yok. Ancak ben yinede bu tarz bir hareketi mantıksız buluyorum. Onun yerine dokunulmayacak bir altın hesabı açmak benim tercihim :)

Araç olarak ise diğer markalar değer kaybı hakkında pek bilgim yok. Ancak toyotanin da fazla değer kaybettirmeyecegini düşünüyorum..
  • Airapper A kullanıcısına yanıt
    BMW 3 serisi çok güzel tabii, ama hem sedan olması hemde pahalı olması sıkıntı, türkiye paketi alınması zorunlu 150 lerde fiyatlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: spad

BMW 3 serisi çok güzel tabii, ama hem sedan olması hemde pahalı olması sıkıntı, türkiye paketi alınması zorunlu 150 lerde fiyatlar
    Yatırım amaçlı araba kavramı doksanlarda vardı, kriz ve yokluğun olduğu zamanlardı, şimdi yeniden geldi.

Otomobil yatırım aracı değildir, ulaşım aracıdır. Dolar ya da euro bazında kazandıran bir araç olsaydı yatırım aracı da olablir derdim ama öyle bir dünya yok. En az değer kaybedecek araç denirse belki mantıklı olabilir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.