Şimdi Ara

Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU] (726. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
15.092
Cevap
735
Favori
754.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 724725726727728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Çoğu banka aracı kurum nitelikli için gereken 1 milyonu ispat zorunlu olmadığı için beyanı kabul ediyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • espial kullanıcısına yanıt

Örnek hangi banka , ben çok uğraştım ama olmamıştı

• Konuda bazı çok bilmişler var 'bak ben çok şey biliyorum ama açıklamam haa' modundalar. 'Konuşursam çok fena olur ha' deyip bir türlü konuşamayan Ahmet Davutoğlu gibi balon bunlar.

İstiyorlar ki sadece kendileri at koştursun, stopaj artışı nedeniyle fonlara kaçmak zorunda bırakılan bizler gibi yeni arkadaşlar uzak dursun. Çok beklerler!

Konunun sahibi donanımhaber forumudur, kimse ne yazıp ne yazmayacağını bu arkadaşlara soracak değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugun tahvli piyasası ne oluyor acaba bakinayim dedim hepsi 0 gozukuyor ne artis ne dusus.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • glory34 kullanıcısına yanıt
    bu yazi bana sanirim , isim verebilirsin sikinti degil.
    tek dediğim bilgilenmeniz, öğrenmeniz sizin adınıza iyi olur yoksa beni ilgilendirmiyor kaybiniz/kazanciniz.
    “biraz finansal bilginiz olması lazım şu hayatta” cümlesi herkes için geçerli , ben dahil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guzelyali -- 4 Şubat 2025; 11:30:48 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • antireis A kullanıcısına yanıt

n kolay , midas tan falan alabilirsiniz

• Guzelyali kullanıcısına yanıt
    Evet onlardan birisiniz ama sadece siz değil başka arkadaşlar da var. Siz kendi çapınızda 'pro' seviyede olduğunuzu düşünebilir, öyle takılabilirsiniz ama insanlara mobbing yapmaya gerek yok. Herkes her şeyi konuşabilsin diye vardır forumlar...

kendimi “pro” olarak görmedim hiç bi zaman, her zaman yeni şeyler öğrenebiliriz yaşadığımız süre boyunca, o yüzden her türlü bilgiye açığımdır .
    sadece bildiğim bilgileri/dogrulari aktarmaya çalışırım ama insanların kendince her zaman kendini geliştirmesini dogru bulurum , o yuzden bilincsiz/bilgisiz yatirim yapmayin arkadaslar diye söylemlerim olur, okuyup araştırmak kötü bir şey değil sanırım.
    tartisma yaratma değil niyetim, iyi günleriniz olsun.

• Kalyon enerji halka arzına katılacak olan var mı? ben katılmayı düşünüyorum.

neden bugüne kadar ki gelmiş geçmiş en büyük güneş paneli üreticisi şirket.

üstelik tüm aşamalarında üretim yapıyorlar. yani hem maddesinden son aşamasına kadar üretim yapıyorlar. yerlilik oranı %90

• ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Kredi geri ödemesi %30

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İnsanların en büyük hatası yatırım yaparken kendi risk algısına göre hareket etmemeleri. Risk alma konusunda da kendilerine karşı dürüst olmamaları. En basitinden 1 gün bile düşük veya negatif getiriye tahammülünüz yoksa, fon yatırımı size göre değil demektir. Çünkü para piyasası fonu gibi risk 1 fonlarda bile getiriye minimum aylık bakmak gerekiyor, nasıl bir bileşik getiri yapmış o önemli. Bir de piyasaların çalkantılı olduğu dönemlerde al-sat kararı verilmez, en çok da bu yapılıyor. Yani neden bir insan birkaç gün kötü performans gösterdi diye %10 stopajdan bağladığı fonu bozup, Ortak’a falan gider ki? Yarın Ortak’ın faizi %35’e düşürmeyeceğinin garantisi var mı mesela? BES tarafında bile fonu 1 ay zarar yazdı diye isyan edenler var. Abi 56 yaşında çıkış yaptığınızda anlam kazanan bir sistem bu, biraz sakin. Her gün açılıp bakılacak şeyler değil bunlar. Piyasada radikal değişimler olduğunda müdahale etmek gerekir sadece, sonra dönüp bakmazsın bile.

• ozbey08 kullanıcısına yanıt
    çoğu hedef pörtyöfmüş heh fonundan biraz adım minnak bişeyde yeni çıkan iş Bankası fonundan aldım.sepetin gözünü sevem go6 bugün sepeti sırtladı.hisselerden ve hisse yoğun fonlardan bi çıkabilsem sepetimi çökerttiler

• ppf ler neden böyle oldu bilen var mı

Evet benim de amacım tartışma çıkarmak değil, iyi günler...

• answer my question kullanıcısına yanıt

Tahvil de içerdikleri için. Dün tahvil faizleri çok yükselince haliyle PPF’ler de olumsuz etkilendi. Şimdi baktım aşağıdaki veriler güncel ise tahvil faizleri yine düşmüş, yarın daha iyi getiri yazarlar diye tahmin ediyorum.

Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mojno -- 4 Şubat 2025; 12:21:31 >
  • ersin345 E kullanıcısına yanıt

Hocam şu bahsettiğiniz yeni mevzuatın linkini gönderebilir misiniz? Resmi gazete linki de olabilir.

Şu aşağıdaki yazı 2-3 tane haber sitesinde var ve birebir aynı yazı. Biri diğerinden kopyala yapıştır yapmış gibi.

"Yatırımcıların yeni açacakları mevduat hesapları ve fonlarda yeni stopaj oranları geçerli olacak. Mevcutta bulunan mevduat ve fonların stopajlarında değişiklik olmayacak ancak fonu olup üzerine yeni fon ekleyecek olanlar için önceki fonlar da dahil olmak üzere yeni fonlarla birlikte güncel stopaj oranı işlemiş olacak. Bu nedenle mevcut fonuna ekleme yapacak olanlar başka bir aracı kurum üzerinden fonlarına ekleme yapmaları halinde eski fonlarını eski stopaj oranından elinde tutmuş olacak. "

Ancak mevzuat.gov.tr'de Gelir Vergisi Kanunu geçici madde 67'ye bakınca o lotun tabi olduğu stopaj kesilir anlaşılıyor.

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuatmetin/1.4.193.pdf

Geçici Madde 67- (Ek: 30/12/2004-5281/ 30 md.)161

...

"(Değişik ikinci paragraf: 22/12/2005-5436/14 md.) Aynı menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası aracından değişik tarihlerde alımlar yapıldıktan sonra bunların bir kısmının elden çıkarılması halinde, ilk giren ilk çıkar yöntemi kullanılmak suretiyle, tevkifat matrahının tespitinde dikkate alınacak alış bedeli belirlenir. Bir menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası aracının alımından önce elden çıkarılması halinde, elden çıkarılma tarihinden sonra yapılan ilk alım işlemi esas alınarak üzerinden tevkifat yapılacak tutar tespit edilir. Aynı gün içerisindeki işlemlerde ağırlıklı ortalama yöntemi kullanılabilir. Alış ve satış işlemleri dolayısıyla ödenen komisyonlar ile Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi tevkifat matrahının tespitinde dikkate alınır."

...

• Arkadaşlar dün 13.30 öncesi odeabank'tan njr aldım, ancak hala hesaba geçmedi, normalde bugün geçmesi lazım değil miydi?

fazla tevazunun sonu ..
    ama hata bende dogru , kibarlığı acizlik sanar bizim insanımız.
    cahilce/bilgisizce/fikirsizce tercihlerde/yatirimlarda zarar yazar .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guzelyali -- 4 Şubat 2025; 12:46:50 >
    Tevazulu davrandığınız yok ki ben de o yüzden yukarıdaki yorumumu yaptım. Ayrıca tevazuyu elden bırakmayacak bilgi birikiminiz olduğunu da sanmıyorum orası ayrı. Sadece istediğim her lafa 'Biraz bilgi edinin, of ne tipler yazıyor, ya fonlar konusunda ne kadar cahiller' tarzı yazanlar gölge etmesin.

gölge etmek güneş etmek benim tercihimdir, size kalmaz.

• 
Sayfa: önceki 724725726727728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.