Ertesi gün olduğu gibi hesaba geçmiyor. Saat 14:30 gibi hesaba geçmiş olur. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Triplxt. -- 4 Şubat 2025; 14:45:18 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU] (727. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
-
-
Forumlar bilgi alışverişi için vardır, insanları hor görmek için değil...yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Beyler fon işinde yeniyim , Midas kullanıyorum fonu satmadan takas eder gibi başka fona geçiş yapabilir miyim ? stopaj vs bozulmadan
-
Maalesef. Fonu sattıktan sonra 1 gün beklemeniz bile gerekiyor fon degismek isterseniz. Ustelik stopaj da bozulur.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: mojnoTahvil de içerdikleri için. Dün tahvil faizleri çok yükselince haliyle PPF’ler de olumsuz etkilendi. Şimdi baktım aşağıdaki veriler güncel ise tahvil faizleri yine düşmüş, yarın daha iyi getiri yazarlar diye tahmin ediyorum.
Bu mesaja güncelleme olsun. Doviz.com sanırım daha güncel veri çekiyor. Tahvillerde şu anda son durum bu, yarın hem PPF'lerde hem borçlanma araçlarında yüzler gülecek gibi
-
Odeabank’ta PPF satarsanız anında satılıyor. Alırken de anında alınıyor. Yani 10 saniyede fon değiştirmiş oluyorsunuz. Kullanılan kurum çok önemli.
Hocam ben cuma günü 3 adet fon almıştım, onların stopajı düşük olacak dimi, dün de 1 adet fon aldım onun stopajı da maalesef yüksek olacak herhalde?
Fonun alındığı tarihte stopaj ne ise,satarken de o orandan stopajı kesilir.
-
Evet hocam aynen öyle
Yatırım sepetini fazla risk almadan düzgün ve doğru enstrümana yapan yatırımcı bu yıl kaybetmez. Önemli olan bilinçli olarak yatırım yapmak
GO6 güzeldir. Genelde sırtlar sırtını yere getirmez. Bende ekleyeceğim önceki sepetlerimde vardı. Foneria aktif yönetiyor fonu.
iyigelir, fonbul, fintables vb hizmetlere üye olanlar hangisine ne zaman ne kadara üye olduğunu yazabilir mi acaba?
iyigelir yıllık ücreti şu an 2250 lira. Bir acemi olarak baktığımda sistem fena değil, takibi kolaylaştırıyor. Front-end tarafı epey kötü (fontlar orantısız, düğmeler kocaman ve hizasız vs) ama yine de kullanışsız değil. Ancak 2250 lira pahalı mı ucuz mu, hangi rakipleri var bunları görebilmek herkes için faydalı olur diye düşündüm.
Bir de bu verileri ücretsiz çekebileceğimiz resmi bir api var mı? Eminim yoktur da bir sorayım dedim :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hEro_ -- 4 Şubat 2025; 16:50:52 > -
hsbc danısmanım aradı bugun bende hpt vardı bıraz, 2m uzerı modern hesap premium avantajından faydalanabılıyormus 10 subattan sonra,
HMG önerdi stopaj 0 oldugu için ama risk seviyesini 3 gördüm, hisse senedi agırlıklı fon, borsa patlarsa bizde patlarız yani.
HMG tutan varmı elinde, genelde kazandırmış ama bu devirde ne olacagını kestiremiyoruz artık
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi social -- 4 Şubat 2025; 17:25:49 > -
Hesabınız odebank'da ise olur bu gibime geliyor.Yani hesabınızın bulduğu bankanın PPF sini alıp satarsanız saniyesinde işlem tamam.Ama başka bir bankanın ya da portföy yönetiminin ppf sini alırsanız durum böyle değil bildiğim kadarıyla.
-
Odea’da herhangi bir kurumun ppf’siyle saat 13:30’dan önce işlem yaparsanız yaptığınız işlem anında gerçekleşiyor. Valör 0 olan tüm fonlarda var mı bilmiyorum ama ppf’lerde durum böyle. Önceden böyle değildi.
RPP ve FSK ile denedim. Hepsi anında satıldı ve alındı.
-
İlginç hakkaten.Acaba özel bir anlaşması mı var bazı portföy kurumlarıyla.
-
Hmg nin risk değeri 3 gibi makul bir seviyede görünse de alışta t+1 satışta t+2 valör var. Ters bir durumda kapana kısılmış fare gibi çaresiz kalabilirsiniz. Herkesin risk profiline uyacağını sanmıyorum. Hesabınızı iyi yapın bence.
bakın HMG içinde hisse senetleri var ama bunun borsa ile ilgisi yok. yani borsa düşsede çıksada arbitraj fonları azar azar kazandırmaya devam eder.
mavi çizgi hmg fonu, turuncu çizgi ise BİST100 grafiği
mhg istirarlı şekilde düz çizgide yükselirken bist100 ssert düşüşlerinde dahi kazandırmaya devam ediyor.
evvela arbitraj fonlarının çalışma mantığını kavramak gerek. youtube arbitraj fonu nedir diye yazın videolar çıkaar. veyahut yapay zekaya sorun arbitraj fonu nedir diye
htp ve hmg grafik karşılaştırması
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 4 Şubat 2025; 18:24:28 >
-
Uzun süre yüklü miktarda MGH tuttum takip ettiğim kadarıyla HMG daha iyi yönetiliyor tekrar arbitraj fonu alsam tercihim HMG olur.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X