< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU] (735. sayfa)
-
-
yarin kısa vadelilerde düşük , uzun vadelilerde eksi göreceğiz büyük ihtimal .
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
bence yanlış iş yaparsın. çünkü vadesiz altın hesaplarında stopaj yokken, vadeli altın hesaplarında %15 stopaj var.
yapacağın en iyi şey bankaya gidip o altınlarını fiziki altına çevirmek olur.
-
altın fonlarında %15 stopaj var. fiziki altında ve vadesiz altın hesabında ise stopaj yok
-
güzelyali evet gbl kisa vadeli devlet tahvili,yot,gbt tbt bunlarin hepsi uzun vadeli ve hepsinin oranlari yükseltilmis,ölme essegim ölme,ppk faizlerini assa cektikce uzun vadelilerin faizleride düsecek :)))ppk faizi düstü uzun vadelilerin faizleri yükseltilecene bunlarida düsürüyorlar,gecen 25 yillik borsaci arkadasda sasirdi,ppk faizi düserken uzn vadelilerin faizi yükselir demisti,simdi tam tersi oluyor diyor,demekki bu devlet eflasyon sorununu cözemiyor,düsük devlet tahvil faizleri ile milletin parasini ucuza kapacak :)))...
Yabanci yatirimci zaten hic gelmiyor,manipülede olsa olmasa,cünkü fed ve ecb ppk faizlerini sabit tuttu..
Uzun süre yot ve gtf lerdeki zararlar ciksin diye bekliceme,n kolaydan %45 yillik ve %15 stopaji öderim daha iyi..
Millet borsa endeksi cikarsa yüksek riskli fonlarda 7 veya 10 katini kazanirim diyordu,8inci aya girildi halen borsa endeksi 11172 üzerine ciktigi yokki 10 katini alsinlar,ben yüksek risklileri,kariyla sattim 10145 puandan aralik sonunda,iyiki satmisim,borsa 10145 i gecemiyor :)))..
Yarin borsa endeksi 11172 nin üzerinede ciksa,malesef her hafta zamlaniyor hersey,10 kati alacak kisinin kazanci ozaman zaten erimis olacak,en mantiklisi suan ya n kolay ve mevduat veya kisa süreli al sat yapacaksiniz baska türlü zamlara karsi kar edemezsiniz..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin345 -- 5 Şubat 2025; 21:10:55 >
-
Şekerbankın nerede olduğunu bile bilmem semtimde ilçemde ilimde.
Ama keşke telefon ile MH, şubeye bi sorsan
Bak 1 dakkada bunu buldum. Varmış demek
https://www.sekerbank.com.tr/urun-ve-hizmet-ucretleri/para-aktarma
Orta dilim 2 kez yolların saha avantajlı olur
Birde burada yanlış yerde soruyorsun, burası banka faiz vs konusu değil ki
Cevabı doğru yerlere sorarak daha çabuk ve doğru öğrenirsin bence
Attığın taş ürküttüğün kurbağaya değermi orası yukarda örnekte verdim tek tek bankalara şu gram altın şu süre der oran alırsın, belki 365 günü geçen vade seçince stopaj avantajıda olur. Onuda değerlendir. ( İlave/edit sanırım stopaj altın vadelide vadeden bağımsız tek oran emin değilim )
Yada BES ALTIN FONU avantajlarını araştır.
Ben yeni altın alsam bordadan hisse alır gibi altın s1 alırım 50gram üstü katlarına fiziki eve teslim darphsneden başvurum.
Yada güvenilir IAR, nadirgold , vs vs altın satan resmi sertifikalı yerlerden yani 10x1 Gr tabletlerden alırdım yatırım veya ihtiyacta bızma kolaylığı sebebli. Ama var olan için durumlar kişiye göre değişir.
Buraya çok bakmıyorum vaktim bu aralar kaos karmançorman çok yazamam bakamam bu yazdıklarım kafi olmaz ise doğru konularda oralara soruver, yoğurtcudan et istemeğe gerek yok. Ya bilmez cevap vermez yada yalanyanlış cevap verir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoGoBaBa -- 5 Şubat 2025; 21:33:39 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
hacı nasıl daha düşük? VGA fonu 1 yılda altından daha çok kazandırmış ya.
1 yılda vga %67
altın ise %62
-
Son bikac haftadır demek istdim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
gecen haftaki perşembe günki tahvillerdeki yükselişler salı vurdu piyasayı .enflasyonla alakası yok.pazartesi enflasyon düşüşü salı çarşamba yaktı milleti .yarın artı getiri yapıcak ama cuma günü eksi getiri garanti.hafta sonu ne olur bekleyip görücez.
-
Orta vadede tahvil fonları ppf üstü getirecek bence bikac haftaya geçilebilir tam kivam zamanı ppknoncesi
Bende size o işin detayını aktarayım.
Bankalar müşteriden topladıkları uluslararası standartlardaki altını(0.995) ne yaparlar? Altındaki beklentilerine göre sizin altınlarınızla swap pozisyon açarlar ve ticari kar-zararlarını arttırırlar. Sizin altınınız vadesinde geri alınmak üzere başka bir bankaya ödünç verilir(%99 yabancı) kendiside karşılığında USD-EUR likidite sağlar ve banka açtığı pozisyona göre kar ya da zarar yazar. Tr'de çoğu banka bunu sıklıkla yapar, size altın için verdikleri özel faiz oranlarıda bunun bir parçasıdır. Piyasadan topla swap bağlayacağın zamanlarda müşteriye olta at. Altında durağanlık bekliyorduk çeker faizini 0,1'e, artış bekliyordur pozisyon açacaktır yükseltir faizleri.
Bankaların bağımsız denetim raporunda kur riskinde türev işlemler için diğer yp'nin büyük kısmı xau'dur.
-
Tahvillerdeki faiz oranın artışı veya azalışı 2 gün sonrasına mı fonlara yansıyor? Bugün artı idi örneğin cuma günü fonlar eksi mi yazacak?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Gldtr isimli borsadan alınan qnb portföy altın katılım fonu var.Bunda durum nedir acaba stopaj vs. Altins1 göre daha avantajlı olabilir mi
GLDTR hisse gibi işlem görüyor, s1 gibi istisnası olması lazım.
-
hıı, çünkü vga fonu kıymetli madenler cinsinden ihraç edilen kamu kira sertifikaları ile dolu.
yani düşen veya çıkan faiz oranlarından etkileniyorlar. eurobondlarda öyledir altına endeksli kira sertifikaları da.
İçerisinde kıymetli madenler cinsinden ihraç edilmiş kamu kira sertifikaları bulunan bir altın fonunun, fiziki altının fiyat artışına kıyasla geride kalmasının birkaç temel sebebi olabilir:
1. Altın Fiyatına Endeksli Değil, Altına Dayalı Getiri Sunması
- Kamu kira sertifikaları (sukuk), doğrudan altın fiyatına endeksli değildir. Bunlar, altın rezervlerine veya altın varlıklarına dayalı olarak ihraç edilir, ancak getirileri kira gelirine dayanır.
- Fiziki altın fiyatı yükseldiğinde, kira sertifikalarının getirisi aynı oranda artmayabilir. Çünkü kira sertifikaları, belirli bir kira getirisi sunduğundan, altın fiyatı sert yükselse bile, fonun getirisi altın kadar hızlı artmaz.
2. Fon İçeriğindeki Kira Sertifikalarının Getiri Dinamikleri
- Altın kira sertifikaları, belirli bir kira oranına sahiptir ve getirisi önceden belirlenmiş kira ödemelerine dayanır.
- Altının fiyatı yükselse bile, kira sertifikaları altın fiyatına doğrudan birebir bağlı olmadığı için, fonun toplam değeri altın kadar hızlı artmaz.
- Eğer fon, fiziki altın yerine büyük oranda kira sertifikalarına yatırım yapıyorsa, altın fiyatının yükselişinden sınırlı şekilde faydalanır.
3. Kur Riski ve Döviz Kuru Etkisi
- Kira sertifikalarının getirisi genellikle TL cinsinden belirlenir. Eğer fonun varlıkları TL cinsinden ve altın fiyatı dolar bazında yükseliyorsa, ancak TL dolar karşısında çok fazla değer kazanıyorsa, bu durumda fonun getirisi düşük kalabilir.
- Örneğin, altın ons bazında %10 artarken, TL’nin dolar karşısında %5 değer kazanması, altın fonunun TL cinsinden fiyatının altının birebir performansını yansıtmasını engelleyebilir.
4. Likidite ve Fon Yönetim Ücretleri
- Altın fonları genellikle yönetim ücreti ve işlem maliyetleri içerir. Bu ücretler, fonun getirisini düşürerek, altının fiyat artışının gerisinde kalmasına neden olabilir.
- Ayrıca, fonun fiyatı talebe bağlı olarak piyasa tarafından belirlenir ve bazen fon fiyatı, fonun içeriğinde bulunan varlıkların reel değerinden farklılaşabilir.
5. Altın Kira Sertifikalarının Vadeye Bağlı Performansı
- Kamu kira sertifikaları, belirli vadelerde düzenli kira getirisi sunduğundan, altının ani fiyat yükselişlerine aynı hızda tepki vermez.
- Vadeye yaklaşıldıkça getirisi netleşen sertifikalar, dalgalı altın fiyat hareketlerinden sınırlı etkilenir.
Sonuç: Neden Fiziki Altın Kadar Yükselmiyor?
Altın fiyatı hızlı yükseldiğinde:
- Kamu kira sertifikalarının getirisi altın fiyatı gibi artmaz, çünkü altına endeksli değil, kira getirisine dayanır.
- Altın fiyatındaki oynaklıklar, fonun kira sertifikaları içeriği nedeniyle doğrudan birebir yansımaz.
- Kur etkisi ve yönetim ücretleri getiriyi aşağı çekebilir.
Eğer altın fiyatıyla birebir hareket eden bir yatırım arıyorsan, altına dayalı Borsa Yatırım Fonları (ETF) veya fiziki altına dayalı fonlar daha iyi bir alternatif olabilir.
-
sen eylül ayinda risk 6 ve 7 li fonlardan hic aldinmi,herkes borsa endeks 14 bine cikacak umidiyle aldi ve aradan 6 ay gecti,ppf lerin 6 aylik verdigi kari bile alamadi millet,malesef türk borsasi manipüleye devam ediyor,yarin yok su olacak bu olacakla olmuyor bu isler,3 gün arka arkaya borclanma fonlari yüksek zararlar veriyorsa ve tahvillerin orani fonlarda yükseltiliyorsa ozaman bir manipülenin döndügü ortada,sen yenimisin bilmiyorum ama cogu eskilerin agzi yandi,borsa cikti cikacak diye,bu borclanma fonlari sonucta düsük riskli ama gel görki zararlar asiri yüksek...para fonlarin kar marji bile düstü,icinde barindirdigi devlet tahvili yüzünden..
Ben sadece cebimden eksilene bakiyorum artik,6 ay milleti ugundurdular,simdide borclanma fonlari üzerinden ugunduracaklar..
TBT satmasaydim sadece ondan zararim 4000 tl olacakti bunu kac haftada geri almayi düsünüyorsun :)))
YOt bile 2000 TL zarar verdi,tahvil orani yükseltince ondada zarar yükseldi,hangi fon icindeki devlet tahvil fon oranini yükseltiyor,o fon asiri deger kaybediyor..
PPF ler bile mevduat faizlerin altina indi degerleri,manipüle oldugu sürece bu borsa düzelmez,eflasyon inse haklisin sana diyecem,eflasyonda inmiyor,devletin paraya ihtiyaci var,vergiler yetmiyor,simdi gözünü borsadaki sermayeye dikti,mevduat faizlerinde faizini yükseltti..
devlet biliyor kimse uzun vadeli mevduat tutmuyor,cünkü eflasyonda eriyor uzun süreli mevduatta tutunca,herkes günlük mevduat faizlerine yöneldi oda para fonlari idi,naptilar icine devlet tahvili mecburiuyeti soktular birde stopaj oranini yükseltti,baktilar,kimse elinde bulundurdugu eski 0 stopajli fona dokunmuyor,hemen bu uygulamayi getirdi bir anda 0 stopajli firsatini elinden almak icin,manipüleli sekilde kendi verdigi devlet tahvil faizini düsürdü buda para fonlarinada yansidi..
Halen eflasyonla alakasi yok diyorsun,eflasyonla alakasi yoksa neden bu tedbirleri aldi bu devlet,devlet neden borsadaki sermayeye gözünü dikti sen söyle,yabanci sermaye gelmiyor,bu döngüyü nasil dönderecekler sicak para olmadan,varsa fikrin mehmet simsege bildir cimer üzerinden :))))...
-
tr.investing.comJust a moment...https://tr.investing.com/rates-bonds/turkey-5-year-bond-yield-historical-data
-
tr.investing.comJust a moment...https://tr.investing.com/rates-bonds/turkey-10-year-bond-yield-historical-data
-
Hocam benim altın ve mudisi için şahsi izlenimim;
Altın alan güvenli liman olduğunu düşünerek alıyor, uzun yıllar duruyor, genelde de bir ihtiyacı için altınından vazgeçiyor.
Eğer bu kitlede iseniz ben fona girmenizi öneririm.
KZL zaten %%99.9 direkt grama yatırım yapıyor.
Bu arada gram altın bazlı girişlerdi kur farkı harici kısım için stopaj ödeniyor , normal kıymetli maden fonları gibi çalışmıyor.
Fonda grama oranla ekstra getiri şansı var ama yatan mevduatta yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ressi1 -- 5 Şubat 2025; 22:39:13 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X