Şimdi Ara

Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU] (748. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: vega_vega , OscarOscar Daha Az
2 Kayıtlı Üye ve 9 Misafir (4 Mobil) - 7 Masaüstü4 Mobil
5 sn
15.529
Cevap
743
Favori
778.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
53. Sırada  bugün en iyi #3
Sayfa: önceki 746747748749750
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aslında son 1 ayda tahviil kaynaklı güzel getiriler verdi şimdi duzeltmede ancak düzeltmenin de sonlanmis olması lazım ama devam ediyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • KorayKorkmaz kullanıcısına yanıt

peki sermaye olarak ne kadar harcadin,sermayeni mevduatta degerlendirseydin,aylik ne verecekti,kira ile karsilastirdiginda???

• ersin345 E kullanıcısına yanıt
    1.300 e aldım hocam. İlk başta kiracı 10k ödüyordu. Şimdi 13k oldu kira. 13k kiraya göre bakarsak 8,3 senede amorti ediyor kendisini ki çok iyi gibi duruyor.
    Bütün parayı mevduata koysak tabiki kiradan daha fazla getirisi olurdu..

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 15 yil geri ödemeli konut alirsaniz,2 türlü kariniz olusuyor..

1 Borsada sermayenizle kazanc sagliyorsunuz.

2 evi kiraya ozaman veriyorsunuz..

Hem borsa kazandiriyor hem ev kirasi,1 tasla iki kus vurmak varken,simdi sermayenizi eve dökerseniz´,sadece kira geliri elde edersiniz oda sizi mutlu edecegini sanmiyorum..

Borsa hep böyle devam etmiyecek,konut kredileri düsünce borsada kazandirmaya basliyacak ama suan elinizdeki sermayeyi eve gömmeniz hata olur,kimse sonucta banka kredisine ulasamiyor,ulassa bile faizler yüksek.

Genelde alanlarda borsadan anlamadigi icin konut aliyor ama suan borsada para kazananlarin girmesi akil disi bir olay..

Yatirim amacli alacaginiz evi biraki9n bankadan aldiginiz konut kredisini ya ev kirasi yada borsada degerlendirdiginiz sermaye ile ödeyin,evler zaten her yil degerlenecegi icin ordanda kaybiniz olmaz,konut kredi faizleri düstügünde..

Bundan 1 yil önce kusadasinda 2+1 2.5 milyon idi simdi 3.5 milyon..

2.5 milyonu para fonunda 0 stopajla degerlendirdiginizi varsayalim,1 senede kazanciniz 1 milyon 500 bin..

kazanmisiniz ev ise 1 milyon deger yapmis :))

Ruslar ve ukrayna savasi olmadan önce ev fiyatlari makuldu,ozaman alanlar 3 veya 4 kati kar etti,siz simdi alirsaniz o kari göremezsiniz,yarin ev fiyatlari düserse bu sefer zarar edeceksiniz, o yüzden elinizde var olan sermayenizi car cur etmeyin derim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin345 -- 7 Şubat 2025; 23:41:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: KorayKorkmaz

1.300 e aldım hocam. İlk başta kiracı 10k ödüyordu. Şimdi 13k oldu kira. 13k kiraya göre bakarsak 8,3 senede amorti ediyor kendisini ki çok iyi gibi duruyor.
    Bütün parayı mevduata koysak tabiki kiradan daha fazla getirisi olurdu..

birseyi unutuyorsun,13 binin 33 binini vergiden düstün geri kalandan %15 gelir vergisi ödüyorsun devlete,senelik eline gecen para 104550,ev kirasini yükseltikce bu sefer elde ettigin kazancin gelir vergi oranida cikiyor,yani 8 yilda amorti etmiyor,iyi hesapla..

Kira geliri vergisini ödemezsen cezasida var..

104550 8 yila carptinmi 836 bin tl yapiyor....

3 ay önce stopaj mevduatlarda %7.5 idi 180 gün,1 sene ise %5 idi..

1 milyon 300 bin diyelim ozaman %50 idi 1 senelik...

1 senede getirisi sana 650 bin tl kar yapar..

ev degerlense bile 1 milyon degerlenecek hali yok,kusadasinda 1+1 evler bundan 3 ay önce 2.5 milyondan assa degil,senin oturdugun sehirde evler demekki fazla deger yapmamis..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin345 -- 7 Şubat 2025; 23:58:59 >

Öyle tabi bir sürü gideri var evin onlarıda düşmek lazım asıl oranı bulmak için ama benim yaptığım düz hesap. Genelde gayrimenkul piyasasında böyle kullanılır geri dönüş süresi hesabı için.

• KorayKorkmaz kullanıcısına yanıt

bende senin gibi düsündüm ama inan konut kredisi ile evi bedavaya getiriyorsun,hem kira aliyorsun,hem borsada sermayeni degerlendiriyorsun birde evin degerleniyor,yani 3 kere kazanc elde ediyorsun,kendin oturmak icin alsan ok ama gelir elde etmeki icin suan icin iyi degil..

Ben konut kredisi düsünce hem ev alacam hem araba ve hepsini aylik kredi ile,inan hepsi bedavaya gelecek bana,borsa hep böyle devam etmiyecek..

Birileri bundan 3 veya 4 yil önce,3 veya 4 konut almis,araba almis,hepsinide borsadan gelen karlarla,arkadasim var,o bile feci paralar kazandi borsadan sonra gitti otel aldi :))..

2021 de bir arkadasi 1 milyon yatirmis ismene ,adam 40 milyon tl kazanmis :)))...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin345 -- 8 Şubat 2025; 0:4:23 >
    Kredi çıksa zaten gözüm kapalı atlardım ama çıkmadı malesef.
    Kendi evim için pusudayım ama kredi için bakalım.
    Bu arada gene birikimimin çoğu hisselerde..
    Darısı başımıza 😁

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KorayKorkmaz -- 8 Şubat 2025; 0:7:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KorayKorkmaz

Kredi çıksa zaten gözüm kapalı atlardım ama çıkmadı malesef.
    Kendi evim için pusudayım ama kredi için bakalım.
    Bu arada gene birikimimin çoğu hisselerde..
    Darısı başımıza 😁

bak ne yap biliyormusun,banka konut kredileri düsünce,elindeki sermayenin %40 ni pesin öde gerisini taksit,bankanin isine geliyor,cunku risiko iniyor anladinmi...veya %30 banka diyorki yarin ödüyemezse,ihale ile %30 altindaki degerle satacagi icin,risk düsmüs oluyor banka icin..

Kredi cikmasi icin %30 veya %40 pesin ödüyecem deseydin banka ani9nda verirdi krediyi ama suan aptallik olur kredi cikmasi,ozaman bankaya calisirsin,simdilik bekliyeceksin konut kredisinin düsmesini ozamana kadar sermayeni borsada degerlendirmeye devam ed..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin345 -- 8 Şubat 2025; 0:12:34 >
    Benimde akşımdaki rakam o. %40 peşinatla almak evi.
    Tabiki kredi oranına, o günki pşyasa durumuna göre değişir ama şimdilik 40 gibi düşünüyorum.

• Bgp 0,36
    Fsk 0,34

3 günlük getiriler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • marcopashaa M kullanıcısına yanıt

düzeltme diyorsunda mehmet simsege vergi parasi lazim,adam stopajlari yükseltti,devlet tahvilleri sonucta devletin,adam faizini düsürdümü olan sana oluyor,suan manipüle var,düzeltme felan yok,nvb benim 0 stopajli,suan nvb yerlerde sürünüyor,gelecek hafta düzelmezse durmanin anlami yok,yillik getiris %10 na düsüyor..

Senin haberin yok,cogu kisiler borsa endeksi eylulde 14 bini bulur diye yüklendi,ben borsa endeksi 10250 den aldim risk 6 ve risk 7 li fonlari,8600 e kadar düstü endeks,6 ay herkes ugum ugum süründü,6 ay boyunca ha düzeldi ha düzelecek diye bekledi durdu,sonunda 10145 den sattim 22500 tl karla..

6 ayin kari para fonlari kadar getirmedi anlican..

Düzeltme gecmisde oluyordu,eflasyonu düzeltemiyorlar..heryerden para koparmasi lazim mehmet simsegin,milleti pusuya düsürdüler,tahvil faizlerini yukari cekerek,simdide tahvil faizlerini düsürdü devlet ve herkes asiri zarar ediyor,ben tbt yi 1600 tl zararla sattim,cuma günkü zarara baktim,tbt 4500 tl zarar yazmis :)))...

Arkadasin biri iki hafta önce almis,dedi alis fiyatima geldi karim eridi gitti dedi...

Risk 6 ve risk 7 li fonlar kar edemedi 6 aydir borsa endeksi 11172 ye gelemiyor,düzeltme olsa suan borsa endeksi 8 ay gecti 11172 yi coktan gecmisti...

Dönen dümeni söylüyeyim sana mehmet simsek daha önce düsük stopaj avantajli,para fonlarindaki avatanji sifirlamak icin para fonlarina zorunlu devlet tahvilini koydu,cunku cok yüksek meblag para var para fonlarinda..

Amaci herkesin avantajini elinden alib herkesi %15 stopaja sokmak,para fonlarinda herkes ciktiginda düzeltir devlet tahvilini,o olmadigi sürece borclanma fonlarinida zarara ugratacak..

kkm leride sifirlama derdinde adam..

Senin hayallerini yikmak istemiyorum ama 8 aydir yükselmeyen bir borsa endeksi var..sebebi ise,devletinde gizli hisseleri vardi borsada,yabancilar istanbul borsasina gelsin diye yapmisti ama yabanci gelmedi,elindeki tüm hisseleri satib borsa endeksini bilincli düsürdü..

Bugünde devlet tahvili üzerinden para fonlarini vuruyor,kurunun yaninda yasda yaniyor yani borclanma fonlari..

Yot un devlet tahvili %63 lerdeyken bir anda bir kac günde %87 yue cikardilar,yot feci zarar etmeye basladi..

TBT de devlet tahvili %95 deydi,o tümden zarar etti..

Para fonlari borclanma fonlarina oranla pek zarari yok,gelecek hafta para fonlari düzelmezse bilki katilim fonlarida(borclanma fonu olacakti)herkes katilim fonlarina yöneldi,icinde devlet tahvili degilde özel sektör tahvilleri olan,en fazla sermaye para fonlarinda,bende artik durmayib n kolaydaki %45 e gecmem gerek,zaten 10 ay iyi para kazandirdi nvb bana..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin345 -- 8 Şubat 2025; 10:13:58 >

• dolcia kullanıcısına yanıt

Fsk fıssssi. Hemen hemen her fon fısss. Bakalım daha neler göreceğiz.

• darksideofthemoon kullanıcısına yanıt
    Yine önceki haftaya göre iyi ama yüksek diyemeyiz tabii. En az bu kadar getirse keşke bundan sonra

• darksideofthemoon kullanıcısına yanıt

mehmet simsek cani isterse kazandiracak,adam daha iki gün önce dedi,hedefe devam edecez yani manipüleye devam diyor.Suanki para fonlarinda feci miktarda sermaye var,ordan alacak vergilerini,onuda düsük devlet tahvili ile,para fonlarindaki avantaj sifirlanana kadar devlet tahvilleri düsük doguracak..

• bazi arkadaslar belirli katilim fonlari arayisina girmis,icinde devlet tahvili olmayan,onlarin getirisi suan iyi durumda,fon arayisinda iseniz devlet tahvilli fonlardan uzak durun derim,para fonlardaki avantaj bitmeden kimseye kazanc vermicek,sevgili mehmetcigimiz :)))...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin345 -- 8 Şubat 2025; 0:52:14 >
  • Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU]
  • Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU]
  • dolcia kullanıcısına yanıt

Bu da olumlu. Ölümü gösterip sıtmaya razı ettiler resmen Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU] Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU] 

• 
Sayfa: önceki 746747748749750
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.