< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU] (769. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
-
-
geçen yıllarda sosyal medyada orda burda heryerde telefon alacağına hisse al araba alacağına araba hiasedi al, neredeyse su içeceğine su hissesi al vb mesajlar yazan troller uzun zamandır görünmüyor🤔
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Peşin satan tüccar havası . :)
Biz veresiyeci grubunda kaldık.
-
Bu %7.5 stopaj neye göre alınıyor bizden hep %15 kesiliyor yaaa
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Etkilenmemek için fon alış satış ini hangi saatler arasında yapmalıyız
1 şubat ve sonrası aldığınız için
hep bir düşüş bekledim almak için ama maalesef fırsat bulamadım.
her gün ekran önümde yükseldi gitti. buralardan girmekte zoruma gidiyor artık.
ne yapmalıyız sence hocam?
-
Haftasonu için tekrar FSK'ya döndüm hadi yine yüksek ver koçum. :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
parayı faizde tutup izlemek lazım hedef zaten 3000 dolar ve neredeyse geldi. artık alacağımız riske göre çok bir getiri vaat etmiyor ancak gümüş henüz hedeflerinden çok aşağıda. 2-3 gün önce 31 küsürlerden vurgulamıştım 33'lere geldi sebebim ise altın/gümüş rasyosunun altın lehine çok şişmiş olması ve altında zaten beklenen hedeflerin gelmiş olması.
örneğin altında 2930 dolardan 2900 dolara bir geri çekilme oldu, altın %1 geri gelirse gümüş %2 gelir. altında %5 geri çekilme gördüğümde ben gümüşe sallarım parayı onun dışında dahil olmam
seviyem 30,700-31 dolar arası, 1 kademe altı 29,500-30 dolar arası. hedef 35,200 sonrası 40 dolar civarları.
altında 3250 dolar, gram altında doların da gittiği fed'in faiz indireceği dönemde (yaz sonrası) 4000 liranın üstü farz gibi
rusya-ukrayna savaşı bitti, israil gerilimi bitti veya mahallenizde bir abla "altın çok düşmüş yeğenim" dediğinde alım fırsatı gelir, "yeğenim altın ne kadar çıkmış gördün müğğ" satış fırsatı.
-
-
guv 0,78
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bunların alım satım saati nedir hocam. Cuma en geç saat kaçta alınmalı.
Hafta içi 09.00- 13.30 arası alırsan aynı gün 15.00 gibi hesaba geçer. 13.30 sonrası yarına kalır
Her ne kadar %0.03 gibi getirilerle sinir bozsa da düşük stopajlı para piyasası fonlarıma hiçbir şekilde dokunmadım. Birinci sebep bazı dönemler düşük yazsa da, bazı dönemler yüksek yazarak telafi etme ihtimali, ikinci ve en önemli sebep ise bileşiklenme etkisi. Yatırım fonlarında en büyük silah, bozmadığımız sürece getirinin stopajsız olarak bileşiklenmesi. Gecelik mevduatta %15 peşin kesildiğinden bileşiklenme etkisi zayıflıyor, bu detay gözden kaçırılıyor. Şöyle bir örnek vereyim, PPF ve gecelik mevduat 1.000 TL getirdi diyelim, fonda 1.000 TL anapara üzerine eklenirken, gecelikte 850 TL eklenir. İşte bu yüzden 1-2 haftalık getirilere sinirlenip özellikle %0 stopajlı PPF'leri bozmak büyük hata. Para piyasası fonların yapısı değiştirildiği için artık sabit getirili olmaktan çıktılar, bu yüzden en az 1 aylık bakmak lazım olaya. 2 haftadır kanser eden FSK, bir süre %0.15+ getirirse zararı kolaylıkla kapatır. Bileşik getiriyi asla küçümsemeyin, büyük paralarda çok fark yaratıyor.
-
Teşekkür ederim hocam.
Osd nin haftasonu getirisini görebilen varsa yardımcı olabilir mi, ben ancak 12 den sonra e-yatirimci dan görebiliyorum, teşekkür ederim
benim çalıştığım banka tefasta işlem görenlerin stopajını kesiyordu günlük .kendisinin fonlarını satarken kesti
-
Kesemez bir yanlışlık olmalı.
Satmadığın sürece nasıl kesebiliyor, eşyanın tabiatına aykırı. Birden fazla bankada fon satışı yaptım, hep sattığım esnada kestiler stopajı.
Hangi bankaymış o kapısından bile geçmeyelim
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X