Şimdi Ara

Yaya geçidi özürlüleri cinayetten yargılansın! anne ve oğluna yaya geçidinden geçerken otomobil çarp

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Boşuna Tıklama (@bosunatiklama) on X
    https://x.com/i/status/1857061199545770206

quote:

HASSAS | Adana'da anne ve oğluna yaya geçidinden geçerken otomobil çarptı, arkadan gelen otomobil ise üstlerinden geçti.

• 2 sürücü gözaltına alınırken, anne ve oğlunun ağır yaralı olduğu öğrenildi.

Evrimini tamamlayamamış bu mahlukatlar şimdi birkaç hafta içeride kalıp çıkacaklar en kötü! Evrimini tamamlayamamış mahlukatlar sürüsü!

====================

x (formerly twitter)
    https://x.com/i/status/1853473063670599832

Sakarya'da yaya geçidinden geçerken araba çarpan 11 yaşındaki kız çocuğu ağır yaralandı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 14 Kasım 2024; 17:11:7 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• salarlar adamı geçmiş olsun tüm ülkeye teşekkürler akp

• şoray uzun yolda kullanıcısına yanıt

x (formerly twitter)
    https://x.com/i/status/1853551281400672703

çarpan doblolu kaçmış! Doblo! anlaşılmıştır.

• Çarpan araç doblo değil. Ford Connect

Üzülerek söylüyorum ki bu sürücü 2-3 ay yatmadan tahliye olacaktır. ( Kaçtığı için belki 5-6 aya çıkabilir yatması ama ağır ceza alması zor. Alkollü veya ehliyetsiz ise cezalar arttarabilir. )

Tamam orası bir yaya geçidi ama IŞIKTA VAR. Ve dikkatli bakarsanız ışık yayaya kırmızı yanıyor gibi geldi bana. Suç çoğunlukla şöförda o kadar hızlı yaya geçidinemi girilir. Ama kızımızda çok kontrolsüz atlamış yola . Araçta hızda var belli zaten bir kazaraya karışmış ondan kaçıyormuş. gerçekten yazık olmuş ufakcık kıza.

Trafikte özellike bu yaya gecidi ve kırmızı ışıl ceza işlerinde denetimler sıklaştırılmalı ve cezalar arttırılmalı. Okul bölgelerinde bu yaya gecidi çevrelerinde hız sınırının 50 olduğu yerlerde 90-100 ile gitmeler nedir. Üstelik gençlerede ışıklardan nasıl geçmesi gerektiği çocukluktan öğretilmeli.

Benim evimin yakını okul bölgesi gençlerin hepsinin elinde telefon hiç yola bakmadan çift şeritli bulvara atlıyorlar araçlar80-90 la giderken önlerine atlanmaz sağa sola bakmadan yola çıkılmaz. Trafikte acele edilmez bunların çocukluktan aşılanması lazım. Sürücülerinde yaya geçitlerine hızlı girmemesi girerse cezası olduğu sürekli ceza yazılarak zorla öğretilmeli.

Not: Bu arada sözde söfor az geride park halindeki bir araca çarpmış. Ondan kaçıyormuş benim anladığım. Orada yakalanmamak için hızlı giderken bu kızcağızıda canından etmiş şerefsiz. ( Hadi çarptın neden kaçıyorsun ambulans ara yardımcı olmaya çalış ama nasıl insanlıksa bu. )

Yaya geçidi özürlüleri cinayetten yargılansın! anne ve oğluna yaya geçidinden geçerken otomobil çarp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 5 Kasım 2024; 1:43:38 >

• Bu olay için söylemiyorum ama yaya geçitleri ile ilgili genel bir sıkıntı var. Bizde devlet hiçbirşeyi doğru yapamıyor.
    Bir dönem de yayaları gaza getirdiler, "yaya geçidi hakkınızdır, ayağınız yola bastığı anda araçlar durmak zorundadır, korkmayın, vaz geçmeyin " der gibi. Millet de, ışık var mı, yaya geçidi var mı, yol uygun mu? diye bakmadan kendini yola attı, bir sürü insana araç çarptı, yaya geçidinde duran araçlara arkadan çarptılar...
    Öncelikle ülkedeki yaya geçitlerinin tamamının elden geçmesi gerekiyor. Benim görüşüm her 2 yaya geçidinden birisi, belki de daha fazlası olmaması gereken yerde. Hızlı ve vızır vızır trafik akan yerlere yaya geçidi olmaz, ya üst ya da alt geçit yaparsınız.
    Birgün üşenmedim ölçtüm, 1100 metrelik ve başında, ortasında ve sonunda 3 tane ışık olan, araç trafiği yoğun ama yayası az olan 3 şeritli yolda 13 tane yaya geçidi saydım. Bu da yaya geçidini anlamsız kılıyor.
    Aşırı yaya olan yerlerde de yaya geçidi olmamalı zira bu defa trafik durma noktasına gelir.
    Yaya geçidini okul, hastane, kreş gibi ya da gerçekten gerekli olan bazı yerlere yaparsınız, hem yayalar, hem sürücüler bilir ve sürekli dururlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• vardır bı bıldıklerı kardesım

• Işık varsa ve yeşilse adam niye ceza alsın ?

Heee , burası türkiye kardeşim her şeye bakıcaksın 10 tane gözün olucak araba kullanırken bak 11 yaşında çocuk yok yere gitti , diceksin

Haklısın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ülkede ki tüm trafik ışıklarında kendinden gömme kameralı sistem ve kızıl ötesi algılama olmalı.

Kırmızı ışıkta geçenin ehliyetine en az 1 yıl el konulmalı.

Kırmızı ışıkta geçip kazaya sebep olanın ehliyetine ömür boyu el konulmalı.

Kırmızı ışıkta geçip yaya veya bisiklete çarpıp ölümüne sebep olana ise müebbet hapis cezası verilmeli.

Kırmızı ışıkta geçmenin şakası yok. Bunu insanlar anlamalı. Et ile demirin buluştuğu yer trafik ışıkları. Hataya yer olmamalı

• Trafik ışığının olduğu yerde yaya geçidinin önceliği yoktur. Kaldı ki araç tam geçerken yaya geçidine atladığınızda aracın birden durmasını beklemek fizik kurallarına bile aykırı. Görüntü çözünürlüğü çok kötü olduğundan, kamera hareket ettiğinden ve yakınlaştırıp uzaklaştırıldığından hızı tahmin etmek zor ama dikkatli bakarsanız kaza anında aracın arkası yükselip önü alçalıyor. Yani fren yapılmaya çalışılmış. Yine de yardım etmek yerine olay yerinden kaçılması kabul edilemez. Ne diyelim Allah rahmet eylesin

• Işık arabaya yeşil yanarken bu kız çocuğu yola birden atladıysa araç sürücüsünün kusur oranı "sıfır"dır.Her olayda duyar kasmaktan ziyade araç sürücüsü kırmızıda mı geçmiş yeşilde mi onu öğrenmek,bu gerçeği ortaya çıkarmak gerekir.

Ayrıca çarpıp kaçma olayına gelecek olursak;bu tarz olaylar insan hayatında çok nadir yaşandığı için travma halinde kişinin sağlıklı düşünmesini bekleyemeyiz.Özellikle araç sürücüsü yeşilde geçtiği halde birden önüne fırlayan çocuğa çarptıysa ki (ışığın rengi hariç olay böyle yaşanmış gibi görünüyor) burada haklı olduğu halde haksız duruma düşme,linç edilme korkusu gibi gibi nedenlerle olay yerinden kaçmış olabilir.Suçlu olmasa dahi bilinçsiz taksirle adam öldürme veya yaralama suçunu eğer ki yakalanmazsa yaşamamak adına kaçmış olabilir.Çarpan kişinin adli sicil korkusundan dolayı bir başkasına olayı devretme durumu olabilir.Birçok detay söz konusu.İnsaniyet göstermek bu ülkede başınızın daha çok derde girmesine sebebiyet verebildiğinden hızı da normal gibi görünen sürücünün kaçması çok da abes değil.

• bakın 11 yaşında bir çocuk bu, ailesinin sorumlu olduğu henüz reşit olmamış küçük insan... yani yaya geçidinde ışık varsa ve çocuk trafik kurallarına aykırı şekilde yola atladıysa bu kazada araç sürücüsüne ceza uygulanmaz... burada suç o çocuğun ailesinin olur çünkü çocuklarıyla ilgilenmek ile yükümlüler.

fakat burada vahim olan şey herkesin gözünden kaçmış... çocuğa çarpan karaktersiz şahıs kaçmış oradan. KAÇMIŞ! yahu belki çocuk ölümcül yara aldı ve hızlı müdahale sayesinde kurtulacak belki, niye onu hemen hastaneye yetiştirmiyor yada ambulans çağırmıyor hemen.

niye kaçıyor? bu trafik kurallarının dışında bir suçtur ve bunu yaptığı için ağır para cezası yemeli ne bileyim 300 bin 500 bin lira ceza yemeli en az. abi insanlık suçudur bu ve cezası çok ağır olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nikita7404 -- 5 Kasım 2024; 19:50:45 >

• x (formerly twitter)
    https://x.com/i/status/1857061199545770206

quote:

HASSAS | Adana'da anne ve oğluna yaya geçidinden geçerken otomobil çarptı, arkadan gelen otomobil ise üstlerinden geçti.

• 2 sürücü gözaltına alınırken, anne ve oğlunun ağır yaralı olduğu öğrenildi.

Evrimini tamamlayamamış bu mahlukatlar şimdi birkaç hafta içeride kalıp çıkacaklar en kötü! Evrimini tamamlayamamış mahlukatlar sürüsü!

• Navi kullanıcısına yanıt
    Bu yorumu arabanız olduğu için yazıyorsunuz

Türkiye'de yaya geçidi sayısı yetersiz

Sürücüler şehir içinde yüksek hızlarla gidiyorlar sonra neymiş yüksek hızda gidilen yerde yaya geçidi olmazmış

Ya sanki otobana yaya geçidi konulmuş gibi algı yapıyorlar

Şehir içinde hız sınırı bellidir yaya geçidi varsa hızını düşüneceksin yok durması imkansızmis ta bilmem ne şehir içinin yarış pisti olmadığının farkında olursan durman imkansız falan olmaz

Trafik durma noktasına gelmesinin önemi yok öncelik yayanindir zaten dediğiniz miktarda yaya trafiği varsa orayı araç trafiğine tamamen kapatmaları gerekir yaya geçidini kaldırmaları değil

Türkiye'de bazen kilometrelerce yaya geçidi olmuyor. Bazen kaldırım bitiyor yolun ortasında kalıyorsunuz. Işık koyuyorlar karşıya geçemeden süre bitiyor. Cidden el geçirilmesi gerekiyor ama sizin dediğiniz gibi değil araba beklesin önemli değil. Yaya geçidi sayısı artmalı arabalar yavaş gitmeli yol vermeli. Işıklarda arabaların süresi kisaltilip yayanın süresi uzatılmali.

• Proprietor P kullanıcısına yanıt

Ben genel sayıdan bahsetmedim, mevcut yaya geçitlerinin çoğunun olmaması gereken yerde çizildiğini söylüyorum. Genel olarak bir yetersizlik olabilir. Yani yaya geçitleri kaldırılsın derken yerine yenileri olmasın demiyorum. Anlamsız, işlevsiz ve güvenliği tehlikeye atan geçitler var.

Ben haftanın 5 günü yaya, 2 günü sürücüyüm. Burada taraf olacaksam yaya tarafındayım. Trafik ışıklarının yaya süresi çok az, buna katılıyorum. Bazı yerlerde yayaya yeşil yanıyor, resmen koşturuyorum belirlenen sürede yolu geçebilmek için. Özellikle ankarada ışıklar hiç yaya dostu değil.

Bir konuda katılmıyorum size, önemli olan sadece yaya değil trafiğin etkin ve güvenli şekilde akmasıdır. Burada trafik derken yaya trafiğini ve güvenliğini de katıyorum. Trafik akmasa da olur diyemeyiz. Akmayan trafik zaman kaybıdır, fazla yakıt tüketimidir, sinir bozukluğudur. Orta bir yol bulunur.

Sürücüler kadar yayaların da eğitime ve kurallara uymaya ihtiyacı var. Elinde telefonla kırmızı ışıkta sallana sallana geçen yayaların fa trafiğe olumsuz etki ediyor.

• Yaya geçidi varken yayaya kırmızı yanıyorsa trafik aynen devam eder. Kırmızı ışıkta, yaya geçidine atlayan yaya suçludur buradaki olayları tabii detaylarına bakmadım hızlı bir cevap yazıyorum çünkü konudaki haberler ilgimi cekmedi ancak eğer yaya geçidinde size kırmızı yanıyorsa, geçiş üstünlügünüz yoktur, Türkiye'de bazı kisiler, yayaya kırmızı yansa bile geçiş üstünlügü yayada sanıyorlar..

Birkac yıl önce böyle bir yaya geçer goygoyları yapılmıstı, o kuralı yanlıs anlayıp, yayaya kırmızı yanarken, yaya geçidine atlayan çok fazla kisi türedi.. Kırmızı ışık size yanıyorsa yaya geçidine atlamayacaksınız, bu mevzu, eğer yaya geçidinde ışık yoksa, o zaman geçiş üstünlügü yayadadır şeklindedir.. Işık varsa yayaya yeşil yandıgında yaya geçer, yayaya kırmızı yandıgında yaya bekler.. Yayaya kırmızı yanıyorsa yaya geçmeyecek trafik devam edecektir.. Bu şekilde bir kaza olusursa ve sürücü normalden hızlı da degilse sürücüye ceza verilmemelidir.. Cünkü yaya yüzde yüz sucludur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 14 Kasım 2024; 18:40:6 >

• Navi kullanıcısına yanıt

Türkiye'de bazı yerlerde yaya geçitlerinde yaya ışığı koyulmakta. böyle saçmalık mı olur? yaya geçidi varsa orada isterse polis olsun o da durur ve yayaya yol verir! görüyorum bazı cahiller aramızda yaya geçidinin ne olduğunu kavrayamamışlar.

yaya geçidinde yaya her zaman haklıdır!

trafikte ilkelliğinizi aşmalısınız sevgili Türk sürücüsü milletdaşlarım. medeni kişiliğinizi ister istemez geliştirmelisiniz yaya geçidi düşmanı vatandaşlar.

• şerefsiz mahlukatlar kaçmışlar!

x (formerly twitter)
    🎙 Muhbir (@ajans_muhbir) on X
    https://x.com/i/status/1857084361562054663

polis bunları bulup hukuk bunları cinayetten yargılamalı!

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt

Eğer beni kast ediyorsan sükutu hayale uğradım.

• Işık olan yerde ışığa göre hareket edilir. Araca yeşil yanıyorsa yayaya kırmızı yanar. Videoda kime yeşil yanıyor bilmiyorum ama yayaya kırmızı yanıyor ise bu acı kaybın sebebi anne yada eğitim sistemidir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.