Şimdi Ara

YAZ SONUNA KADAR KİLO VERME PROGRAMIM (SİZDE KATILABİLİRSİNİZ) [BAŞARANLAR VAR] (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
784
Cevap
26
Favori
25.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mutlaka yazılmıştır ama bende genel olarak bilgi vereyim , 2 haftadır yememe ve sporuma dikkat ederek 3 kilo verdim , ama 5 kiloluk incelme sağladım sıkılaşmadan dolayı.

Sabah kahvaltınızda zencefil çayı için , müthiş yararlıdır. Metabolizmayı hızlandırarak gün içinde daha aktif olmanızı sağlar ve daha rahat yağ yakarsınız. Zeytinlere birkaç parça pul biber de ekin.Gene metabolizmayı hızlandırıcı etkiye sahip.

Her öğlen 3 sarımsak , salatalık , maydonoz ( kokusunu alması için ) karışımı bir kase cacık hazırlayın kendinize. Sarımsak da metabolizmayı hızlandırıcı etkiye sahiptir.(sayısız faydasının yanında)

Kilo vereceğim diye uçmayın , her gün düzenli olarak bir avuç fındık, ceviz içi , 1-2 badem ve bir tatlı kaşığı bal karışımını yiyin.(rondo da çekebilirsiniz) Kiloyu beden verir zihin değil , gerekli şeyleri mutlaka yiyin. Hatta gidip balınıza arı sütü de katın. Bunlar hem kilo verirken yorgun düşen vücudunuzu toparlar hem de sağlıklı bir yaşamın ayrılmaz parçasıdırlar.Alışkanlık haline getirin.

Günlük almanız gereken tahıl miktarı 1 dilim ( insan gibi ) tam buğdaylı ekmekte mevcut . Ekmeği kesin , hayatınızdan çıkarın. İlle de ekmek diyorsanız tanesi 3-4 tl olan avakadolardan alabilirsiniz , olgunlaşmış olanları acı değildir ve tuzsuz beyaz ekmekle aynı tada sahiptir. Yok beğenmedim derseniz ekmek yerine taze ceviz içi tüketin , herşeyin yayına yakışır çorbadan salataya.

Hazır ton balıklarının bütün yağı süzülür , daha sonra eczanelere balık yağı adı altında kapsül olarak satılır. Geriye kalan vakumlanmış kuru eti ıslatmak içinde içine zeytinyağı veya ayçiçek yağı eklenir. Balığın omega 3 içeren bütün faydaları da yağındadır , size geriye protein dolu beyaz et kalır . O yüzden haftada 1 de olsa ızgarada balık yiyerek balık yağını muhakkak vücudunuza sokun. Olmadı eczaneden balık yağı kapsülü alın.

Su çok önemli , kendinizi matematiksel olarak kısıtlamayın. Her öğün öncesi ve öğün sonrası bir bardak su için , meyvalardan ve sulu yemeklerden alacağınız sıvı miktarıyla birlikte günlük ihtiyacınızı rahatça karşılayacaktır.

Ben her ne kadar hepsini tam uygulayamasam da , haftaya tamamiyle uygulayıp bunu artık bir yaşam düzeni yapmaya başlayacağım. Zaten kilo vermek için ekstra birşey yapmanıza gerek yok , doğadan gelen hiçbir besin size yağ bağlatmıyor. Kötü ve düzensiz beslenme alışkanlığının eseri hep bu yağlar , yoksa brokoliyi fazla kaçırıp da kalçası sarkan adam yoktur. Siz bozulmuş beslenme düzeninizi normal ve doğal olana çevirince vücut zaten kendiliğinden bozulmuşluğun eserlerini çıkarıp atıyor.

Ve şu sürekli tartılma , bel ölçme vs. işine de karşıyım.Mümkünse hiç bakmayın. Sizi insanlara tartınız değil kıyafetleriniz gösterir. Size olmayan veya kötü duran kıyafetlerinize girmeye başladığınızda , pantolonlar rahatladığında kemer artık bollaştığında zaten işler iyiye gidiyor demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frostmourne Hungers -- 7 Mart 2013; 18:32:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Conquérant'

merhaba arkadaşlar.

öncelikle 87 kiloyum. yapılı bir formum olduğu için obez hastası gibi görünmüyorum fakat göbek ve basenler biraz fazla. bu konuda yaza kadar azimle 75 e ve daha altına inmeyi planlıyorum. buraya yaptıklarımı yazarak sizlere de örnek olmak istiyorum.

ilk olarak diyetle falan uğraşmak istemiyorum. çünkü çoğumuz bilgisayar karşısında oturmaktan metabolizmamız yavaş çalışıyor haliyle kilo alıyoruz. öncelikli hedefimiz vücudumuzun metabolizmasını hızlandırmak. bunun için çok hareketli olmalıyız.
    yaza kadar 4 ayımız var. bu yaza formda girmeyi kim istemez.

yapacaklarımı maddeler halinde yazacak olursam

1) spor çok önemli. 2 ya da 3 günde bir halı saha maçlarına çıkmayı planlıyorum. olmazsa stadta düz koşu yapabilirim. yapptığınız koşuların bilgisini edinmek istiyorsanız telefonunuza pedometre programı yükleyebilirsiniz.
    2) günde en azından 3-4 litre su içmeliyiz. su içmek iç organları çalıştırır ve yağı söker.
    3) bilgisayar karşısında çok oturmamaya çalışalım. hareketli olalım. okula bakkala işe giderken hafif koşu tarzında bile gitsek bizim için çok iyi olur.
    4) akşam 7 den sonra yemek yememeye çalışalım. çünkü akşamları yenilen yemekler zor sindirilir. yarına bırakılır bu da yağa çevrilir.
    5) öğünlerde ekmek kullanmadan az yiyerek kalkmaya çalışalım. arada gelen açlık hissini eti form gibi yiyecekler bastırabilir.
    6) yağlı yiyeceklerden şekerden özellikle hamur işi ve çikolatadan uzak durmaya çalışalım ( amedra çikolataları tam yollayacak zamanı buldun sende )

aklıma gelen maddeleri yazdım. eklemek isteyen olursa söyleyebilir. aşağıya haftalık kilo programımı ekliyorum. ve her hafta kilomu buraya yazarak kendimi motive etmek istiyorum. isteyen başlayabilir ve kilosunu buraya yazdırabilir.

ama istekli ve inatçı olun. şimdi başlayıp vazgeçecekseniz hiç girmeyin. burası inananların yeri

her türlü sorunuzu sorabilirisiniz.

Conquérant' ------------------87,7---------------86
    MrCnR06----------------------93
    BrockLyn----------------------90------------------93
    Risk Budur---------------------92
    Smartly-----------------------82
    Gky159-----------------------85
    jasonn123--------------------82
    Heaven&Hell------------------79
    ExSeLaNs35------------------72-------------------69
    Nape-------------------------80
    WestCoast043----------------83
    Muhammet--------------------75
    siriusblack2051--------------105
    zbstr--------------------------90
    Hayalbaz93-------------------94
    Norvexses---------------------75
    can kırıkları.-------------------81
    ösym*ye ----------------------95
    mırmırcann--------------------80
    ceqqu-------------------------75.5----------------73,3
    tzadkiel----------------------103.9---------------101
    Glaber-------------------------73
    pilot32-------------------------97
    yusufziya---------------------
    marmix------------------------97------------------91
    Rodin---------------------------68
    sunturlu1-----------------------92-----------------90,5
    -AltaiR- ------------------------89-----------------86
    Sebastian Bach----------------70
    SpyderS------------------------84
    ygultekin82------------------81,5
    fberen-------------------------112
    kanakattak---------------------84
    TÜRKO -------------------------93
    Bey Amca----------------------128,8-------------125,2
    ToMa46------------------------83,7----------------82
    kimliksiz47----------------------83
    Lyndra---------------------------80
    Risk Budur----------------------89,5
    marcowarner--------------------81
    Ebüyubiiii------------------------104
    gorko15--------------------------77

eğer hızlı kilo düşümü gerek diyosan ben boks yapıyorum maç öncesi kendi bulduğum bi diyeti yapıyorum 1 haftada 5 kg verip sonra sabit tutup dengeliyorum

sabah öğle akşam ara öğünler vs sadece meyva yiyerek ve 3-4 litre su içerek hızlı şekilde kilo düşülebiliyor yağ oranı az olan kişilere tavsiye etmem kas yakımına sebebte bulunuyor 2 ayda 5 kg verdim diyetsiz antrenmanlarla beraber maç var diyede 1 haftada 5 kg verdim ve kilomu 3 aydır sabit tutuyorum 82.5 kgden 72.5 kgye düştüm şimdide yeni program yaptım uzun sürede 69 kgye düşücem siklet amaclı benimde ama kilo vermenin en kolay yolu EKMEK ŞEKER YAĞ hayatından çıkarmak :) 6 ayda 20 kg veren biliyorum
  • Kilo vermeye yardımcı olacak öneriler
    - Ekmeğe tereyağı veya margarin sürüp yemeyin.
    - Mutlaka kahvaltı yapın ve çocuklarınızın da kahvaltı yapmasını sağlayın.
    - Kızartmalardan uzak durun.
    - Yemeklerden sonra tatlı yerine meyve yemeye çalışın.
    - Kola ve gazoz içmeyin, onun yerine su içmeye çalışın.
    - Bol sebze yiyin. Ancak incir, üzüm ve kayısı gibi tatlı meyveleri fazla yemeyin. Daha çok meyve ve sebzelerin renkli olanlarını tercih edin.
    - Porsiyonları küçültün ve daha ufak tabaklarda yemeye çalışın.
    - Yemekleri yavaş yiyin ve yemeğe konsantre olun.
    - Yemek tabaklarının mavi renkte olanlarını tercih edin.
    - Süt içmiyorsanız, brokoli yiyin.
    - Yemeklerde sos kullanmayın, dışarıda sucuk, sosis, salam ve mayonezli yiyecekler yemeyin ve evinize de almayın.
    - Patatesi ve beyaz pirinç pilavını çok nadiren yiyin.
    - Yemeklerden sonra dişlerinizi fırçalayın.
    - Yemeğe salata ile başlayın.
    - Akşam yemeğinden sonra yemek yemeyin.
    - Meyve suyu içecekseniz, domates suyu içmeye çalışın. Meyve sularını maden suyu ile sulandırarak içmeyi adet haline getirin.
    - Ara öğünlerde bisküvi yerine elma, 3-4 tane ceviz, badem veya yer elması yiyin.
    - Yemeklerden önce 1 bardak su için ve günde en az 8-10 bardak su içmeye çalışın.
    - Günde 2-3 fincan yeşil çay için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: semihözel

eğer hızlı kilo düşümü gerek diyosan ben boks yapıyorum maç öncesi kendi bulduğum bi diyeti yapıyorum 1 haftada 5 kg verip sonra sabit tutup dengeliyorum

sabah öğle akşam ara öğünler vs sadece meyva yiyerek ve 3-4 litre su içerek hızlı şekilde kilo düşülebiliyor yağ oranı az olan kişilere tavsiye etmem kas yakımına sebebte bulunuyor 2 ayda 5 kg verdim diyetsiz antrenmanlarla beraber maç var diyede 1 haftada 5 kg verdim ve kilomu 3 aydır sabit tutuyorum 82.5 kgden 72.5 kgye düştüm şimdide yeni program yaptım uzun sürede 69 kgye düşücem siklet amaclı benimde ama kilo vermenin en kolay yolu EKMEK ŞEKER YAĞ hayatından çıkarmak :) 6 ayda 20 kg veren biliyorum

6 ayda 20 kilo zaten çok bir şey değil. Kilosu ciddi anlamda fazla olan - mesela 1.80e 120 kg - 6 ayda 24-30 kg vermesi lazım düzenli spor ve diyetini yapıyorsa -
  • quote:

Orijinalden alıntı: ExSeLaNs35

quote:

Orijinalden alıntı: srkndg

quote:

Orijinalden alıntı: BrockLyn

quote:

Orijinalden alıntı: srkndg

quote:

Orijinalden alıntı: BrockLyn

kilo 91.5

kilo vermeyi kafamıza koyduysak eğer öncelikle günlük kalori ihtiyacımızı hesaplamamız gerekiyor.

GÜNLÜK KALORİ İHTİYACI HESAPLAMA

sonrasında da bence en basit diyet olan su diyetini uygulayabiliriz. su içerek senede 20 kg zayıflayabilmek kadar güzel ne olabilirki hem de egzersiz yapmadan. bir de egzersiz yaparsak kaymaklı kadayıf gibi olur

SU DİYETİ İLE SENEDE 20 KG VEREBİLİRSİNİZ

kışın su içesim gelmiyor yaza bırakayım bu diyeti en iyisi

ama zaten böbreklerin çalışması, vücudun temizlenmesi, cilt sağlığımız, vb vb. için günde en az 2 litre su içmeliyiz. bence ertelemeyelim.ben yarın başlayacam bu diyete

Ekmeği falan kesmezsen sadece suyla olmaz o iş

Su içtikçe tıkandığın, tokluk hissi oluştuğu için ne yiyebiliyosan ye, ama bu diyetle oldukça başarılı kilo verenler var.
  • Daha oncede yazdim sekeri kestim ekmez cok az.bol su iciyorum + spor ama gobekte ggram oynama yok kafayi yicem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar siz ne diyorsunuz açlıktan nefesim kokuyor artık 2 günden beri köydeydim ne kadar kalori yaktım allah bilir geberdim bugün geldim hala tartılmıyorum 4. haftadayım vücutta pat diye değişim beklemeyin spor+diyet iyi yere getirir ama bende hafif sarkma var özellikle göbekte olucak galiba bu karın kası çalşmak lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Le0

abiler (yasım 19 benden buyuksunuzdur heralde)
    bende bugun basladım klasik hareketlerle 10dk bisiklet 10 dk koşu 5dk bel çevirme 5 dk dumbell ile sağa sola yatma +biraz mekik.. ilk gün için yeter dedi haftada 4 gün gideceğim. universite okudugum için yurtta kalıyorum,yurtta ne çıkarsa onu yemek zorundayım, diyet konusunda ne önerirsiniz birde salonda çalışma konusunda ?

edit: boy 1.75 kilo 86

20 yaşındayım kardeşim hemen hemen aynıyız benden sana tavsiye yurtta yemeğe mecbursun sabah iyi ye öğlen erken akşamda erken yemeye özen göster yeşil çay iç lanet bir tadı var ama işe yarıyo mendabur ben limonlusundan içiyorum napalım güzel olmasada içicez yatmadan önce egzersiz yap bide
  • Bugün gittim doktora tekrardan 2,9 kg vermişim. Yalnız bunun 3,6kg kastan gitmiş 700 gram yağ artışı olmuş.

Nedeni ise öğle ve akşam yemeklerinde yoğurt ve ekmek yemiyor olmammış. Bu hafta tam olarak yiyip sonuçlara bakacağım.

Güncel kilom 122,3kg
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bey Amca

Bugün gittim doktora tekrardan 2,9 kg vermişim. Yalnız bunun 3,6kg kastan gitmiş 700 gram yağ artışı olmuş.

Nedeni ise öğle ve akşam yemeklerinde yoğurt ve ekmek yemiyor olmammış. Bu hafta tam olarak yiyip sonuçlara bakacağım.

Güncel kilom 122,3kg

Kardeş özelden yazmıştım bi bakarmısın?
  • Arkadaşlar bi baktım da orda ismi olanlara bu kilosu 70 li olanlar neden kilo vermeye çalışıyorlar ki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ToMa46

Arkadaşlar bi baktım da orda ismi olanlara bu kilosu 70 li olanlar neden kilo vermeye çalışıyorlar ki ?

Belki boyları kısadır :)))
  • quote:

Arkadaşlar bi baktım da orda ismi olanlara bu kilosu 70 li olanlar neden kilo vermeye çalışıyorlar ki ?

1 70 boya 72 kg fazla olduğu için benim fazlalığım var o yüzden, diğerleri de muhtemelen öyledir. Diğerlerini bilmiyorum ama benim ideal kilom 63 65 arası, kas yoğunluğuna göre değişiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Besiktasli9

quote:

bende bugun basladım klasik hareketlerle 10dk bisiklet 10 dk koşu 5dk bel çevirme 5 dk dumbell ile sağa sola yatma +biraz mekik.. ilk gün için yeter dedi haftada 4 gün gideceğim. universite okudugum için yurtta kalıyorum,yurtta ne çıkarsa onu yemek zorundayım, diyet konusunda ne önerirsiniz birde salonda çalışma konusunda ?

20 yaşındayım kardeşim hemen hemen aynıyız benden sana tavsiye yurtta yemeğe mecbursun sabah iyi ye öğlen erken akşamda erken yemeye özen göster yeşil çay iç lanet bir tadı var ama işe yarıyo mendabur ben limonlusundan içiyorum napalım güzel olmasada içicez yatmadan önce egzersiz yap bide

teşekkürler kardeş ama salonda ne gibi hareketler yapabilirim o konuda bilgin varmı
  • 14.Gün 85 Kilo bu hafta sadece 1 kg gitmiş
  • Arkadaşlar spor salonuna gidiyorum ben 15 falan oldu sizce yağ yakıcı falan kullanmalımıyız ne dersiniz?
  • quote:

Arkadaşlar spor salonuna gidiyorum ben 15 falan oldu sizce yağ yakıcı falan kullanmalımıyız ne dersiniz?

kullanınca hakkını verirsen faydası olur tabi
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Besiktasli9

quote:

teşekkürler kardeş ama salonda ne gibi hareketler yapabilirim o konuda bilgin varmı

Ben genellikle koşu bandı, salonda hafif sporlar yapıyodum biraz karın kası oda çok az çalışıyorum , sanada tavsiyem hafif sporlar yap zaten zayıflayınca vücut biraz kendini çekçek ondan sonra biraz ağıra kaçmak gerek kas için
  • En yakın zamanda güncelleyeceğim kilomu ama önce bir şey soracağım belim inceldi çünkü pantolonun bol gelmeye başladığı gözle görülebilir halde ama vücut kısmında göbek vs. de kilo almış görünüyorum neden olabilir ?
  • Arkadaşım kilomu güncellermisin 90,7 dim 4. hafta sonunda 86,3 4 kilo vermişim arkadaşlar aç kalmadan 4 kilo daha ne olsun :)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Besiktasli9 -- 9 Mart 2013; 18:45:16 >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.