Şimdi Ara

Yaz tatilinde çalışmak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Ben bu sene liseden mezun oldum ancak daha eylülde tam 18 sayılacağım. Ben bu yaz evde pineklemektense çalışıp en azından aldığım parayla istediğim bir kaç bişeyi alırım diye düşünüyorum. Ama sigorta işi aklıma çok takılıyor. Her yeri sigorta yaptırıyor ancak ben bir kere babanın sigortasından çıkınca tekrar dönülemiyor diye duydum. Yani ben şimdi 3 ay çalışmak için babamın sigorta hakkından vaz mı geçicem? Sonradan kendi sigortamı yatırmak zorunda mı kalıcam. Kafam karıştı iyice?

• 18 yaşına gelen ve üzerinde resmi bir okul kaydı olmayan erkeklerden baba sigortası düşer aslanım. Eğer üniye başlarsan üzerinde sigorta yoksa babanın üzerine üni boyunca geçebilirsin. Tabi üni hayatında da sigortalı iş yapmaman lazım. Tespit edilirse babanın üsütünden düşürürler. Ayrıca devlet bursu çıkmışsa paralı geri ödemeli krediye döner diye biliyorum.

Yani sigorta yaptırmanın bir sakıncası yok. Okula başlayınca iptal ettirir babanın üstüne gçersin. Yok hem okuyup hem çalışcam dersen sigortasız alan olmaz artık sigortalı bir iş bulup kendi sigortandan kendin faydalanırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ntr34 -- 27 Haziran 2012; 0:09:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bm34

18 yaşına gelen ve üzerinde resmi bir okul kaydı olmayan erkeklerden baba sigortası düşer aslanım. Eğer üniye başlarsan üzerinde sigorta yoksa babanın üzerine üni boyunca geçebilirsin. Tabi üni hayatında da sigortalı iş yapmaman lazım. Tespit edilirse babanın üsütünden düşürürler. Ayrıca devlet bursu çıkmışsa paralı geri ödemeli krediye döner diye biliyorum.

Yani sigorta yaptırmanın bir sakıncası yok. Okula başlayınca iptal ettirir babanın üstüne gçersin. Yok hem okuyup hem çalışcam dersen sigortasız alan olmaz artık sigortalı bir iş bulup kendi sigortandan kendin faydalanırsın.

Ohh be teşekkürler. Kaç gündür bu konuda tereddüt ediyordum. Geri dönülebiliryorsa süper. Sadece bu tatil için düşünüyorum. Üniversitede çalışmayı düşünmüyorum yani. Çok teşekkür ederim

• quote:

18 yaşına gelen ve üzerinde resmi bir okul kaydı olmayan erkeklerden baba sigortası düşer aslanım. Eğer üniye başlarsan üzerinde sigorta yoksa babanın üzerine üni boyunca geçebilirsin. Tabi üni hayatında da sigortalı iş yapmaman lazım. Tespit edilirse babanın üsütünden düşürürler. Ayrıca devlet bursu çıkmışsa paralı geri ödemeli krediye döner diye biliyorum.

hocam peki benim mesela 2 Temmuz'da reşit oluyorum üniversite kazansam bile kayıtlar Eylül'de falan, aradaki dönem için 212 TL mi ödeyeceğiz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Sébastian

quote:

hocam peki benim mesela 2 Temmuz'da reşit oluyorum üniversite kazansam bile kayıtlar Eylül'de falan, aradaki dönem için 212 TL mi ödeyeceğiz ?

Ödemek zorunda değilsin diye biliyorum. Genel sağlık sigortasından faydalanmak istersen eğer gelir testi denen şeyi yaptırmazsan ödersin.

Aradaki sürede hastalanmamaya bak. Hastalansanda devlet hastanelerinden randevu alıp vezneye 15.5 TL ödeyip tedavi olursun.

Üniversiteye geçincede baba üstün egeçmek için öğrenci belgesi alıp sgk ya başvurman lazım. Otomatik geçmiyor.

Ayrıca Üniversitelerin birçoğuda sigortası olmayan öğrencye öğrenimi boyunca sağlık karnesi veriyor. Böylece anlaşmalı yerden tedavi oluyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: elif-k

quote:

Ohh be teşekkürler. Kaç gündür bu konuda tereddüt ediyordum. Geri dönülebiliryorsa süper. Sadece bu tatil için düşünüyorum. Üniversitede çalışmayı düşünmüyorum yani. Çok teşekkür ederim

üniversiteye başlarsan öğrenci belgenle sgk ya başvurman lazım. Ayrıca çalıştığın yerden ilişiğinin ve sigortanın kesilmesi lazım gerek diye biliyorum.

Siz yinede herşeyden emin olmak için sgk nın numarasını alıp arayıp bilgi alın. Bilgiler değişmiş falan olmasın. Normal şartlarda büyük ihtimalle baba üstüne dönmeye bir engel yok diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ntr34 -- 27 Haziran 2012; 22:59:24 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.