Şimdi Ara

yazıcı paylaşımı sorunu... Ne yaptıysam olmadı....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
9.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • windows 7 ultimate kurduktan sonra biligisayar birtürlü ağdaki yazıcıyı görmüyor. XP varken grüyordu ama ip den falan arama yapmama rağmen bir türlü girmiyor.

yazıcı paylaşımı için herhangi bir program var mı? veya bu sorunu nasıl çözebilirim

• önce şunu bir kontrol edin ..bilgisayarınız yazıcının bağlı olduğu bilgisayarı görüyor mu? eğer görmüyorsa yazıcıyı da görmemmesi normal..
  • kaspersky kullanıyorsanız, o da ağda sıkıntı yaratıyor
  • elbetteki yazıcı bağlı olan bilgisayar yazıcı grüyor. sürekli kullanılıyor.. ama bi türlü ihtiyaç olan bi makine yazıcı görmüyor.. virüs rogramı olarak nod 32 kullanıyorum
  • Bir yazıyı paylaşma birkaç işlemin yapılmasını gerektirir. İlk önce, yazıcının takılı olduğu bilgisayarda aşağıdaki adımları izleyin.

1- Dosya ve yazı paylaşımını etkinleştirmek için

*Gelişmiş paylaşım ayarlarını açmak için Başlat düğmesini ve ardından Denetim Masası'nı tıklatın. Arama kutusuna ağ yazın, Ağ ve Paylaşım Merkezi'ni tıklatın ve sol bölmede Gelişmiş paylaşım ayarlarını değiştir'i tıklatın.

*Geçerli ağ profilini genişletmek için köşeli çift ayracı tıklatın.
    *Yazıcı paylaşımı devre dışıysa, Dosya ve yazıcı paylaşımı altında, Dosya ve yazıcı paylaşımını aç'ı seçin ve ardından Değişiklikleri kaydet'i tıklatın. Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.

Şimdi yazıcının kendisini paylaşmanız gerekir.

2- Yazıcınızı paylaşmak için

*Aygıtlar ve Yazıcılar'ı açmak için Başlat düğmesini , ardından da Başlat menüsünde Aygıtlar ve Yazıcılar'ı tıklatın.

*Paylaşmak istediğiniz yazıcıyı sağ tıklatın ve ardından Yazıcı özellikleri'ni tıklatın.

*Paylaşım sekmesini tıklatın ve Bu yazıcıyı paylaş onay kutusunu işaretleyin.

*Ağınızdaki diğer kişiler, bu yazıcıya şimdi bağlanabilir. Tek yapmaları gereken bilgisayarlarına bir ağ yazıcısı (sizin yazıcınızı) eklemektir.

3- Bir ağ yazıcısı eklemek için

*Aygıtlar ve Yazıcılar'ı açmak için Başlat düğmesini , ardından da Başlat menüsünde Aygıtlar ve Yazıcılar'ı tıklatın.

*Yazıcı ekle'yi tıklatın.

*Ağ, kablosuz veya Bluetooth yazıcı ekle'yi tıklatın, paylaşılan yazıcıyı tıklatın, İleri'yi tıklatın ve ekrandaki yönergeleri izleyin.

(Alıntıdır)

• Bende de aynı sorun vardı. ama anladım ki bir yerlerde eksik yada yanlış işlem yaomışım aşağıdaki linkte detaylı anlatmışlar. ben ordan baka baka yaptım sorun çıkmadı . Gayet güzelde çalışıyor. 👍

https://www.teknocinim.com/yaziciyi-paylasima-nasil-acilir//

• Sorun düzeldi mi hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.