< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyuboo1 -- 7 Kasım 2018; 19:44:29 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyuboo1 -- 7 Kasım 2018; 19:44:29 > |
Tutamayacağınız yeminler etmeyin.
"Hekim apollon aesculapions, hygia panacea ve bütün tanrı ve tanrıçalar adına!... and içerim, onları tanık ve şahit tutarım ki, bu andımı ve verdiğim sözü gücüm kuvvetim yettiği kadar yerine getireceğim. Bu sanatta hocamı, babam gibi tanıyacağım, rızkımı onunla paylaşacağım. Paraya ihtiyacı olursa kesemi onunla bölüşeceğim. Öğrenmek istedikleri takdirde onun çocuklarına bu sanatı bir ücret veya senet almaksızın öğreteceğim. Reçetelerin örneklerini, ağızdan bilgileri şifahi malumatı ve başka dersleri evlatlarıma, hocamın çocuklarına ve hekim andı içenlere öğreteceğim. Bunlardan başka bir kimseye öğretmeyeceğim. Gücüm yettiği kadar tedavimi hiçbir vakit kötülük için değil, yardım için kullanacağım. Benden ağı ( zehir ) isteyene onu vermeyeceğim gibi, böyle bir hareket tarzını bile tavsiye etmeyeceğim. Bunun gibi gebe bir kadına çocuk düşürmesi için ilaç vermeyeceğim. Fakat hayatımı tertemiz bir şekilde kullanacağım. Bıçağımı mesanesinde taş olan muzdariplerde bile kullanmayacağım. Bunun için yerimi ehline terk edeceğim. Hangi eve girersem gireyim, hastaya yardım için gireceğim. Kasıtlı olan bütün kötülüklerden kaçınacağım. İster hür ister köle olsun erkek ve kadınların vücudunu kötüye kullanmaktan mazarrattan sakınacağım. Gerek sanatımın icrası sırasında, gerek sanatımın dışında insanlarla münasebette iken etrafımda olup bitenleri, görüp işittiklerimi bir sır olarak saklayacağım ve kimseye açmayacağım. Vegrorum arcana visa, audita intellecta nemo eliminet." "Tıp fakültesinden aldığım bu diplomanın bana kazandırdığı statü,hak ve yetkileri kötüye kullanmayacağıma, hayatımı insanlık hizmetlerine adayacağıma,hastalarımı memnun edeceğime, insan hayatına mutlak surette saygı göstereceğime,mesleğim dolayısıyla öğrendiğim küçük sırları saklayacağıma, hocalarıma ve meslektaşlarıma saygı ve sevgi göstereceğime dil,din, milliyet, cinsiyet,takım, ırk ve parti farklarının görevimle vicdanım arasına girmesine izin vermeyeceğime, mesleğimi dürüstlükle ve onurla yapacağıma namusum ve şerefim üzerine yemin ederim." |
Hatta İngilizce öğrenip İngilterede tedavi olsun.
|
Ben göz muayenesine gitmiştim sigortan yok dedi ve sıra numarası vermedi. Yani bakmadılar. Neyse ki gözüm bozuk değilmiş bozuk olsaydı kimsenin umrunda olmazdı. Türkiye halkına bakmakta acizken bir de suriyeli vs mülteciler çıktı başımıza. Malum partiyi hala tutanların allah cezasını versin.
|
Hipokrat yemini edenler konuya bekleniyor.
|
Doktorlara saldırıların arttigi ve desteklendiği bi ülkede sadece acil durumlarda müdahale ederim.
Bir kez olsun duyar kasmak yerine ülkenin gerçeklerini görün. Hekim sözlerini ve yeminlerini buradan öğrenecek değiliz. Doktorda doktorluğunu bilsin gibi saçma salak laflar edecekler. Vatandaş da buna her seçinde destek olacak. Biz de kariyerinizi ve güvenliğimizi riske atacağız! Malesef. Ayrıca geçmiş olsun gidilen yer özel hastane ise gitmeyeceksin. Paran yoksa saglik yok. Devlet hastanesi ne güzel sıra beklemiyorsun, hemen tetkikler başlıyor. Laboratuarlar hemen sonucları veriyor. En iyi doktorları istediğiniz gibi yönlendiriyorsunuz. Siz olmasanız onlar bi hiç. Hemen beyaz masayı arayın, aglayin. doktor bana bakmadı. Edit: artık hasta ile ilgili bu detaylarla hekimler veya başhekim bakmıyor. HASTANE MÜdÜrü diye bi organ var. Şey e benziyor. O ilgileniyor idare ile. Genelde imam veya el ayak isimlerini latince öğrenen besyöcü eski fedocu tayfa oluyor. Yani işiniz gücünüz doktorla uğraşmak. Doktorsuz kalın inşallah. Zaten bi çok doktor pişman yıllarını bu mesleğe verdiğine. Diğer zengin çocukları gibi müteahhit veya mimar olsaydık daha kıymetli olurduk. |
Yazıklar olsun, diyecek söz yok.
|
İş bul ve yazı yazmayı öğren.
|
Yok sistem buymuş yok kurala uycakmış. Millet vekili olacak hanzolar gözünüzün önünde televizyonlarda sizin paralarınızı afiyetle yerken onlara gık diyemezsiniz ama gücünüz bu çocuğa ayar vermeye yetiyo di mi? Acayip aşağılık yaratıklarsınız.
|
|
|
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |