< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07kubi07 -- 23 Aralık 2022; 0:42:15 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Yazılımcı Olarak Aldığım Teklifi Açıklıyorum (1 Milyon 100 Bin Tl) (2. sayfa)
-
-
biz de mühendis çalıştırıyoruz, belli bir deneyimden sonra yıl arttıkça değerlenmiyorsun, tam aksine yaşı 40’ı geçen ve teknik işlerle uğraşan mühendisler tercih edilmez. Doktorluk değil bu. Araştırma arge, akademi işlerinde öyle değil tabii.
Türkiye’de bir bir mühendisin yıllık 70 bin dolar kazanması için çok extrem biri olması lazım. kendisi de diyor ki şirkette en az maaş alan benim diye. öyle bir yer türkiye’de yok.
7 yıl tecrübeli biri için normal yazılımda, bizim üniden mezun 32 yaşında abd’den doktorası olan bir bilgisayar mühendisi ile konuştum o da 120 bin alıyor mesela, ama onun gibi kişilerin yeri dolmaz. amele gibi ezbere kod yazmıyor, görüntü işleme üzerine çalışan bir takımı yönetiyor. O takım da code monkey değil hepsi en azından yüksek lisansı olan, odtü, bilkent, hacettepe mezunu ee ve bilgisayar mühendisleri
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FB6B71D1A -- 23 Aralık 2022; 1:28:15 > -
Yüksek maaşınızı kendinize saklayan abi. Zaten sıkıntılarımız var şimdi de yüksek maaşlıları düşünerek yatacam. Zerre gram uyku hazzı alamayacağım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aspartamsız -- 23 Aralık 2022; 1:51:53 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İyiler zaten size başvurmuyor hocam, benim aileden bir mühendisi Dubai'den çağırdılar adam artık orada yaşıyor
İşini iyi yapanı doğudaki ülkeler kapıyor hemen. Ailemde birçok insan mevcut yurtdışından iş teklifi alan
-
sektör inşaat
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FB6B71D1A -- 23 Aralık 2022; 3:14:12 > -
uçuyorsunuz be birader :D 70k net he?
hacı youtube da var almanya da yazılımcılar. maaşlarını gösteriyorlar. 55k alan adamın eline bürütten kalan aylık 2600 euro.
ama size kolay tabi :)
-
İki arkadaşım var biri dubaiye iş yapıyor uzaktan ayda 3 bin dolar kazanıyor. Biri almanyada çok uluslu bir firmada çalışıyor 3100 euro alıyor. İkisi de iyi üniversiteden mezunlar bu arada, uzaktan iş yapıp dolar olarak maaş almak bence en güzeli.
-
Yazılım işinden heç anlamam.
uzaktanegitim.comPython Ne İşe Yarar? | Uzaktan Eğitimhttps://www.uzaktanegitim.com/blog/python-ne-ise-yararburda çok övülmüş, buraya kanarak öyle yazdım... Peki o zaman yukarda saydığım özelliklere sahip program hangisi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 23 Aralık 2022; 15:50:13 > -
öyle bir dil yok hocam, olsa zaten herkes onu kullanır.
python data konusunda avantajlı ama mesela javascriptte mobil uygulama yazabiliyorsun.
diğer yandan python golang c# java gibi diller yanında yavaş kalıyor. her işi çekiçle yapabilirsin ya pythonda çekiç gibi düşün.
çekiçle ağaç kesebilir misin kesersin ama ne gerek var al eline testereyi kes.
insanlarda öyle yapıyor. projenin data kısmı python olur backend golang olur mobil swift kotlin olur ortaya karışık yani.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
almanyada net 7k aldığını iddia eden biri var Türk.
çalıştığı şirkette üst düzey yazılımcı takım yöneticisiydi.
70k net hepsi almaz ama elbette alan var.
ortalama 3bin net diye biliyorum yeni yazılımcılar için.
bana kolay tabii ben almanyada değilim sağdan soldan duyduklarımı söylüyorum aynı senin yaptığın gibi :D
bu arada almanya değilde hollanda diye düşünsen orda maaşlar daha yüksek. avrupa sosyalist almanya dan ibaret değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07kubi07 -- 23 Aralık 2022; 17:35:15 >
hocam türkiyede 40 yaşında yazılımcı hala yok, yavaş yavaş 2000 mezunları 40 yaşında yazılımcı olmaya başladı.
20 yıl sonra ben arkadaşlarım 45 yaşında olucam ve yazılımcı olacağız hepimiz. 45 yaşında emekli olmak diye bir şey kolay değil.
işte o zaman 40 yaş falan normal olacak.
ama dediğin doğru facebook mesela resmen açıkladı biz genç alıyoruz diye onlar daha zeki dedi.
yazılımcı açığı büyüyeceği için ileride teknik işlerle uğraşan 40 yaşında mühendis normal olacak bence.
şuan 40 yaşında adama sen kod yazamazsın manager ol, manager değilsen demekki senden bir cacık olmaz diye bakıyorlar ama ileride bu değişir benim tahminim.
tr de bu değişecek. yurtdışında zaten sen yaşlısın seni o yüzden almadık demek yasalara göre yasak. ayrımcılık çünkü.
türkiyede yıllık 70k dolar kazanmak için extrem olmaya biraz gerek var ama dahi falan olmana gerek yok hocam.
toptalent turing gibi siteler 70k dolar rahat veriyor. yurt dışına çalışmış oluyorsun. türk şirketinden 70k dolar bekleyen avucunu yalar ona lafım yok.
ancak uluslararası bir şirkette üst konuma geldiyse bir yazılımcı 70k$ alır onun içinde şirkete yıllarını vermiş olması lazım.
yabancı şirketlere remote çalışanlarda bu paraları alıyordur tahminim.
hocam internetten tanıdığım biri var türkiyede yazılımcı, yurtdışına çalışıyor remote, geliri benim tahminim verilen hisselerle birlikte yıllık 500k$.
adam dünya çapında marka. bu tip insan olmak kolay değil.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
gel sarılalım bende aynı şekilde uyudum dün gece
ailem inşaat sektöründe, dediğim şey inşaat içinde geçerli. Babam mesela 53 yaşında, odtü inşaat mezunu 10-15 yıldır işin teknik kısmı ile ilgilenmiyor. bir yaştan sonra problem çözme yeteneği genç yaşlara göre zayıflıyormuş. İşe alırken de seniorlar arasından olabildiğince genç olanları seçiyorlar. Aslında yönetim işleri daha karmaşık ve zor, arge falan yapılmıyorsa teknik şeyler angarya olarak geliyor. 2 abim de yaşları genç odtülü mühendis, onlar da çizim hesap kitap işleri yapmıyor.
Ben bilgisayar mühendisliği okuyorum, yazılımcı olma gibi bir hedefim yok, machine learning taraflarına kayacağım, master kesin yapılmalı, belki doktora da yapabilirim. Spesifik bir alanda uzmanlaşan mühendislerin işsizlik yaşama gibi bir sorunu olmaz bence. Ama işi salt kod yazmak olan biri ileride sıkıntı yaşayabilir. yapay zeka özellikle chatgpt yazılımcılar için büyük kolaylık sağlıyor, geliştikçe yazılımcıya olan istihdam azalacak. IT sektörü inşaat sektörüne dönebilir yani.
Bir de belki duydun mu bilmiyorum ama havelsan’da 10-15 yıllık mühendisler atılıyor veya mobbing ile işten çıkarılmaya zorlanıyor. Bu adamların çoğu odtü, bilkent, hacettepe mezunu. İlerleyen yaş mühendis için sıkıntı yani.
Türkiye’de bir yazılımcının 70k alması için yönetici olması lazım, senior alamaz o parayı. Duyduğum maksimum maaş şu ana kadar 84 bin dolar net. Orta ölçekli bir start-up’ın yönetici mühendisi.
Yabancı şirketlere remote çalışanlar nasıl alsın ki? almanya’da ortalama yazılımcı maaşı 50-60 bin euro, adam daha az para vermek için türkiye gibi ekonomik gücü düşük, parası değersiz ülkeleri tercih ediyor. Aşağı yukarı 2500-3000 euro’ya kalifiye senior yazılımcı çalıştırıyor.
Tanıdığım biri mezun olur olmaz londra meta’ya girdi, onun bile maaşı 70k dolar seviyesinde değil.
maaşlı çalışan olmak hiçbir zaman tatmin etmez, batık denen inşaat sektöründe dönen (tutunabilen kişiler için) paraları duysan kafayı yersin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FB6B71D1A -- 23 Aralık 2022; 17:53:8 >
-
sağdan soldan değil sendeki hacı, sınırlar ötesi ...
ben kendim Almanya'dayım. burada az çok bellidir. 7k alan adam yılda 85 k alıyor demek oluyor. takım leader için bile fazla para. münihte olmalı en ihtimal. 70k nın da pek bir getirisi yok. karı koca 105k üzerinde maaşa sahip olunca zaten istediğin steuer sınıfında ol, vergin %40 üzerine çıkıyor. Almanya vergiler ülkesi. ben yeni konu açtım, batı avrupa çöplüğü yerine iyi maaşa bulgaristan veya romanya başlığı ile bu konuya bir uğramanı öneririm. ama batı yalayıcı ise bir insan, ne yapsan da batıyı yalayacak. bizim gördüğümüzü bize bozuk olarak satmaya çalışacak vs :)
-
hocam 10-15 yıl bir şirkette çalışmak redflag. iki olasılık var. %5 oran ile ya adam işini şirketi çok seviyor.
%95 olasılıkla adam rahata alışmış. o kişilerin işten atılması çok iyi oldu.
70k net için avrupaya çalışarak kazanmak zor ama bu dediğim toptal falan amerikaya çalıştırıyor. amerika için 70k yıllık junior maaşı. 1.5 kıymalı pide parası.
avrupadaysan zaten amerikaya göre baya zarardasın. tr deysen zaten andersen.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07kubi07 -- 23 Aralık 2022; 19:24:26 > -
bu kişi kendi internette söylediği için adını açıklayabilirim.
15 senelik yazılımcı hocam ar-ma -ğan am-ca-lar. wayfair de çalışırken 7k€ aldığını söyledi aylık. koskoca wayfair amerikan şirketi çift kaşarlı senior yazılımıcıyı yıllık 120k$'a falan çalıştırmış oluyor.
bulgaristan romanya hakkında hiç bilgim yok . o konunuzu buldum araştıracağım.
ben tr de vasat maaşla çalışan bir yazılımcıyım. romanya bulgaristan inan hiç fark etmez bana
-
yani piton ile ne web sitesi kurabilirim, ne de uygulama.. sadece data işlerinde kullanıılır diyorsun, doğru mu?
-
yook hocam web siteside kurarsın. mobil uygulama bile yazarsın ama uygulama yazmak için kötü bir dil.
python'un en avantajlı olduğu alan data işleri. diğer alanlarda da iş yaparsın yapamazsın değil.
-
C#'i tavsiye ederim hocam arastirin siz de isterseniz. her isi yaparsin neredeyse ve oldukca performansli
-
peki hangisini öğrenmek daha kolay acaba? C# mi yoksa piton mu?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X