ismail baskin (@baskindev) on Xtwitter - Hastayı dinle
- Şikayetine göre gerekliyse test iste
- Test sonuçları ve şikayetlere göre ilaç yaz.
Şu sıralamayı yapay zekanın insandan çok çok daha başarılı şekilde yapması 1 seneyi bulmaz. Bu da doktorların tamamını olmasa da %80'ini rahatlıkla işsiz bırakır. https://twitter.com/baskindev/status/1732677142171832639
ismail baskin (@baskindev) on Xtwitter Övünürken ne kadar çok şeyi ezberledikleriyle övünüyorlar ama AI işinizi elinizden alacak deyince "Ama biz hastaya dokunuyor, onlara sevgimizi veriyoruz" filan diyorlar. :) https://twitter.com/baskindev/status/1732748938904531321ismail baskin (@baskindev) on Xtwitter AI’ye hesap soramazmışız. Yahu sanki insan doktorlara hesap sorabiliyor muyuz? https://twitter.com/baskindev/status/1732792739408834667 |
Yazılımcıdan büyük itiraf, doktorların %80i işsiz kalabilir
-
-
Bu muhabbetin sürekli doktorlar üzerinden yapılmasını anlamıyorum.Tm teknoloji çok gelişebilir robotlar hayatımıza dahil olabilir ama bu sadece doktorları mı ilgilendiriyor,gelen hastanın derdini dinleyecek sorular soracak hastalığını teşhis edecek ilaç yazacak gerekirse ameliyat edecek bi robot geliştiğini düşünelim bu robot sadece doktorları mı işsiz edecek bunları yapabilen bi robot kasiyerlik,şöforlük,öğretmenlik,mimarlık vs herhangi bir mesleğin işlerini yapamayacak mı,niye sadece robotlar gelecek doktorlar işsiz kalacak lafı dönüyor.
Ayrıca şunu söyleyeyim robotlar,yapay zeka vs nin işsiz bırakacağı son mesleklerden biridir doktorluk.Mantıken önce basit el işlerine dayanan şöforluk,kasiyerlik gibi işleri bitirecektir sonrasında teknik bilgi gerektiren mühendislik tıp gibi alanları bitirecektir ama nedense kimse kasiyerler işsiz kalacak öğretmenler işsiz kalacak demiyor.
-
Min 200 yıl
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
doktorluğun %90'ı boş iş aslında. Çok yüceltmeye değecek bir meslek değil. Uzmana gidiyorsun, şikayetini dinliyor, ilacı yazıp yolluyor. Eğer komplike bir durum varsa ben anlamam araştırma hastanesine git diyorlar. Aslında 11 sene eğitim almaya değecek bir meslek değil, çoğu durumda ve branşta.
Cerrahları, ilaç üreten doktorları, araştırmalar yapan kişileri ayrı tutuyorum.
Tıpa geçmeyi düşündüğümden baya bir araştırma yapmıştım yazın.
Malum şahıs ile mbg'ci dayı polemiğe giriyordu yazın. Hekim değilsin diye mbg'ci dayıyı aşağılıyordu ama dayının işi bizim trollden (kbb istediğini söylemişti) çok daha önemli bence. Ağza buruna bak alerji ilacı, burun spreyi yaz yolla.
-
sen daha hangi bölüm seçtiğinden bihabersin ve oyun yapacağım diye kendini kandırıyorsun yapay zekaların yanında hiç şansın olmadığını sen de biliyorsun
onu da ben söyledim oyunda para var dedim hemen atladın oraya
-
Prensesim
Şu doktor fanboyluğuyla yazılım 31ciliği amputelikte ölümüne kapışır
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sen de hemen alınıyorsun
Bu konu twitter’da defalarca tartışıldı, doktorların “yapay zeka belim pıttırıyor kıçım zonkluyor gibi şikayetleri nasıl anlayacak?” Dışında bir argümanını göremedim
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
yapay zekanın geldiği bu seviyede hala muhasebecilik kasiyerlik gibi meslekler yok olmamış gelmiş doktorları bitireceğini savunuyor bu herifin zeka sorunu oldugunu dusunuyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Requiem41 -- 9 Aralık 2023; 9:47:17 >
bu bakış açısıyla bakçak olursak “oyun sektöründeki bütün yazılımcıların yaptıgı iş boş” diyebiliriz insanlığı ileri götürecek hiçbir şey yapmıyorlar oyun üretip geliştiriyorlar bunlar da insanın anlık zevklerine hitap ediyor.
Kasiyer zaten asgari ücret alıyor ve bir vasıf gerektirmiyor self kasalar yaygınlasirsa o adam baska bir vasıf gerektirmeyen is yapar.ama doktor/mühendis yıllarca emek verip okuyor yapay zeka sayesinde maaşların ciddi seviyede düşeceği çok bariz.en azından başlangıc seviyeleri için.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Evet boş iş zaten
Bu halkın en sevmediği meslek grubu doktorluktur.İşleri güçleri doktorlar.
Knk mezun olunca robot doktor yap kapışmayı çok isterim ama sağlam olsun önce bizim hastanelere gönder bi her şeyi öğrensin
para nerede ben oradayım. kompleks mühendislik işlerinden ziyade girişimcilik kovalayacağım. o dediğin şeyler benim bölümümü de aşıyor, master doktora yapacaksın, fon bulacaksın da araştırmalar yapacaksın, üstelik alacağın para da tatmin etmeyecek. Ben o kadar idealist değilim. İdealist olsam tıp, matematik, fizik falan yazardım :D
Bu muhabbetin sürekli doktorlar üzerinden yapılmasını anlamıyorum.Tm teknoloji çok gelişebilir robotlar hayatımıza dahil olabilir ama bu sadece doktorları mı ilgilendiriyor,gelen hastanın derdini dinleyecek sorular soracak hastalığını teşhis edecek ilaç yazacak gerekirse ameliyat edecek bi robot geliştiğini düşünelim bu robot sadece doktorları mı işsiz edecek bunları yapabilen bi robot kasiyerlik,şöforlük,öğretmenlik,mimarlık vs herhangi bir mesleğin işlerini yapamayacak mı,niye sadece robotlar gelecek doktorlar işsiz kalacak lafı dönüyor. Ayrıca şunu söyleyeyim robotlar,yapay zeka vs nin işsiz bırakacağı son mesleklerden biridir doktorluk.Mantıken önce basit el işlerine dayanan şöforluk,kasiyerlik gibi işleri bitirecektir sonrasında teknik bilgi gerektiren mühendislik tıp gibi alanları bitirecektir ama nedense kimse kasiyerler işsiz kalacak öğretmenler işsiz kalacak demiyor. |
Şu doktor fanboyluğuyla yazılım 31ciliği amputelikte ölümüne kapışır
|
bu bakış açısıyla bakçak olursak “oyun sektöründeki bütün yazılımcıların yaptıgı iş boş” diyebiliriz insanlığı ileri götürecek hiçbir şey yapmıyorlar oyun üretip geliştiriyorlar bunlar da insanın anlık zevklerine hitap ediyor. |
yapay zekanın geldiği bu seviyede hala muhasebecilik kasiyerlik gibi meslekler yok olmamış gelmiş doktorları bitireceğini savunuyor bu herifin zeka sorunu oldugunu dusunuyorum |
Benzer içerikler
- concerta sicile işler mi
- marmara ybs
- tyt 60 net nasıl yapılır
- 50 bin sıralama ile alan bölümler sayısal
- atölye eğitim ücret
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X