Şimdi Ara

Yazın sıcağında nasıl motor kullanabiliyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yazın kavurucu sıcağında kafada simsiyah kast , üstte simsiyah deri ceket giyiyorsunuz.Güneş tepeden vurdukça vuruyor.İnsanın kurdeşen olması lazım o kıyafetlerin içinde.Nasıl dayanıyorsunuz , zor olmuyor mu?Motor almayı düşünüyorum ama emniyet ve bu sıcak açısından dolayı kararsız kalıyorum.Bir de alttan motorun sıcaklığı geliyorsa eyvah.

• Ben motor kullanmıyorum ama bildiğim kadarıyla motor zaten yazın daha fazla kullanılır ayrıca o kadar rüzgara maruz kalıyorlar ki bence serin bile oluyodur kaskalardada hava kanalları var zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 35alper88 -- 23 Ağustos 2013; 12:17:42 >
  • Yazlık fileli mont alıyorsun. Kaskının havalandırma kapakçıklarını açıyorsun, hava sirkülasyonunu sağlıyorsun. Tiril tiril gidiyorsun. Ama duran trafikte sıkıntı yapacak bir şey yok.

Kask mont alırken farkedilebilir açık renkler alın. Mesela siyah gece için sıkıntı yaratır. Hem sizi fark ederler hem de güneşten daha az etkilenirsiniz.
  • bilgisizce konu acmanın zararları
    ben usuyorum bıle sehır halındeyken sen sıcaktan bahsedıyorsun.
    montun ve kaskın rahatsız ettıgı tek an trafıgın motora bıle ızın vermedıgı tıkalı anları.
    Guvenlık ıcın bunlarada katlanılır tabi
  • motoruna göre giyindiğinde sorun olmuyo
  • motosiklet sevgisi böyle naparsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: S R T

Yazlık fileli mont alıyorsun. Kaskının havalandırma kapakçıklarını açıyorsun, hava sirkülasyonunu sağlıyorsun. Tiril tiril gidiyorsun. Ama duran trafikte sıkıntı yapacak bir şey yok.

Kask mont alırken farkedilebilir açık renkler alın. Mesela siyah gece için sıkıntı yaratır. Hem sizi fark ederler hem de güneşten daha az etkilenirsiniz.

Kasklarda havalandırma olduğunu yazmışlar , peki deri montlarda durum nedir?Yani ben bakıyorum motorcularu , normal siyah deri mont gibi birşey giyiyorlar.Hava alan delikler varmı , sıcaktan korunulabiliyor mu?Bilmiyorum.Mesela google'dan rastgele arattım 2 tane mont koyıyım bunlarda havalandırma var mı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yukarda arkadaşın da yazdığı gibi hareket halindeyken terlediğimi hatırlamıyorum. 30-40 km/s hızdan sonra kolay kolay terlemezsin. Ama duran trafikte ...
    O terin boynumdan akışını hissedebiliyorum .
    Ekleme: Kırmızı kısımlardaki küçük fermuarların açıldığı yer ve bunun gibi montun arkasında da var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86F0316EC -- 24 Ağustos 2013; 2:00:17 >
  • motosikletlere klima şart.
  • Yazlık montların hava girişleri var. Kışın soğuktan koruyan mont da var. Yazın bunaltmayan mont da var. Çok üşüyorsan termal içlik giyersin. Trafikteki denyoların yanında bunlar tırı vırı şeyler
  • quote:

Yazlık montların hava girişleri var. Kışın soğuktan koruyan mont da var. Yazın bunaltmayan mont da var. Çok üşüyorsan termal içlik giyersin. Trafikteki denyoların yanında bunlar tırı vırı şeyler

Eyvah motor alıcaksak hem yazlık hem de kışlık bir mont almamız gerekicek.Fiyatları da pahalı 500 TL'nin altında mont yok.Yurtdışından mı almak lazım acaba.
  • Bulunduğun ilin iklimini bilmiyorum. Fakat çok soğuk değilse 4 mevsim montlar var. İç kısmı çıkabiliyor. Ama bulunduğun yer soğuksa ve kışın aktif olarak kullanacaksan tavsiye etmem. Direk git kışlık mont al, bizim arkadaş aldı pişman oldu.
  • Yazın deri mont yakar adamı ama tekstil ürünler falan var(klimalı) hava alıyor bunlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sorma Kalbim Sorma

quote:

Yazlık montların hava girişleri var. Kışın soğuktan koruyan mont da var. Yazın bunaltmayan mont da var. Çok üşüyorsan termal içlik giyersin. Trafikteki denyoların yanında bunlar tırı vırı şeyler

Eyvah motor alıcaksak hem yazlık hem de kışlık bir mont almamız gerekicek.Fiyatları da pahalı 500 TL'nin altında mont yok.Yurtdışından mı almak lazım acaba.

anlaşılan motor tecrübeniz yok. motor almak öyle marketten birşey almaya benzemiyor. önce ehliyet ve eğitim şart. Bunları aldığında ve biraz da araştırma yaptığınızda kask, mont, pantolon, kilit, alarm vs. neye ihtiyacınız varsa ortaya çıkacak. Tabi ki hepsi maliyetli şeyler; sevmeyecekseniz ve maddi gücünüz elvermiyorsa hiç bulaşmayın. Ehliyetiniz yoksa önce bir kursa yazılın, ehliyetiniz var ama tecrübeniz yoksa eğitim kursuna yazılın. Sonra bu kasktı monttu gibi şeyleri daha net incelersiniz. Ben de daha başındayım hem ehliyet kursu hem de eğitimi araştırıyorum. mont falan kafaya takılmaz ayrıntı bunlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: forumnik

quote:

quote:

anlaşılan motor tecrübeniz yok. motor almak öyle marketten birşey almaya benzemiyor. önce ehliyet ve eğitim şart. Bunları aldığında ve biraz da araştırma yaptığınızda kask, mont, pantolon, kilit, alarm vs. neye ihtiyacınız varsa ortaya çıkacak. Tabi ki hepsi maliyetli şeyler; sevmeyecekseniz ve maddi gücünüz elvermiyorsa hiç bulaşmayın. Ehliyetiniz yoksa önce bir kursa yazılın, ehliyetiniz var ama tecrübeniz yoksa eğitim kursuna yazılın. Sonra bu kasktı monttu gibi şeyleri daha net incelersiniz. Ben de daha başındayım hem ehliyet kursu hem de eğitimi araştırıyorum. mont falan kafaya takılmaz ayrıntı bunlar.

Şimdi ilerisinide düşünmek lazım.Bir hevesle alıp pişman olmak var sonunda.Bu yüzden sordum sıcakta nasıl dayanıyorsunuz diye.Tanıdık motor kullananda yok , olsa 1-2 sürüp hevesimi de görebilirdim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: forumnik

quote:

quote:

Şimdi ilerisinide düşünmek lazım.Bir hevesle alıp pişman olmak var sonunda.Bu yüzden sordum sıcakta nasıl dayanıyorsunuz diye.Tanıdık motor kullananda yok , olsa 1-2 sürüp hevesimi de görebilirdim.

yani sıcakta dayanılmayacak birşey olsa kimse kullanamaz. yolda yürüyorsunuz ve hava sıcak yapacak birşey var mı? yürümekten vazmı geçeceksiniz. O kıyafetlerin her koşul için olanı var. yağmur rüzgar geçirmez montlar var yazlık havadar montlar da var. dirsek ve dizlik kullanıp mont giymeyebilirsiniz bile. benim de çevremde hiç kullanan yok hatta 30 daireli apartmandaki komşularda bile yok. Ama bir heves ettik vazgeçmek yok. pişman olursak da satarız gider ehliyet olmasının da bir zararı yok. en kötü tatil yöresinde motor kiralarsın.

• ben köyler arasında 99cc mondial biniyorum,eskiden honda cg 125 varken aldığımız kask var ama takmıyorum.Zaten motor 80 den fazla basmıyo ayrıca bende 60 tan fazla basmayı sevmem.Kask,mont takmadan püfür püfür gidip geziyorum.
    Düşsem direk kafa göz yapışırım asfalta ama 12 yaşından 15 yaşına kadar honda cg 125 kullandım 1 kere vukuatım motoru yere düşürme olayım olmadı hep dikkat ederim.
    hondadan sonra 100cc mondial oyunca gibi geldi. 16 yaşındayım bu arada
  • Dostum zaten denesen bidaha araba kullanmaktan keyif alacagini cok sanmiyorum. O ruzgar, atmosfer, cevreyle etkilesim, surus keyfi anlatilmaz bisey

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: maldan adam

ben köyler arasında 99cc mondial biniyorum,eskiden honda cg 125 varken aldığımız kask var ama takmıyorum.Zaten motor 80 den fazla basmıyo ayrıca bende 60 tan fazla basmayı sevmem.Kask,mont takmadan püfür püfür gidip geziyorum.
    Düşsem direk kafa göz yapışırım asfalta ama 12 yaşından 15 yaşına kadar honda cg 125 kullandım 1 kere vukuatım motoru yere düşürme olayım olmadı hep dikkat ederim.
    hondadan sonra 100cc mondial oyunca gibi geldi. 16 yaşındayım bu arada

Ben bu tarz bir sürüş için sormamıştım , zaten böyle kullansam bende mont almam , belki kaskta takmam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.