Şimdi Ara

YDT'ye Hazırlık (6 AYDA)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
1
Favori
4.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Elimde ELS English Grammar Inside and Out var.
    Ingilizcem B1-B1+ seviyesinde.
    2020 YKS de sadece TYT girmekle aptallık yaptım ve pişmanım. (PC Programcılığı için)
    2020 YDT çözdüm ve 45 50 net arası çıkartıyorum. Lise 4 ü açıktan bitirdiğim için 1 sene boyunca ingilizce kullanmadım ve birazcık paslandım.
    OBP 78.4
    Çok fazla uzattım, sizce 6 ayda TYT ve YDT den toplam 380 yapabilecek duruma gelebilir miyim? Japon Dili ve Edebiyatı okuyacağım.
    [ÖZETI BU KADAR, BUNDAN SONRASI BIRAZ DAHA DETAYLI...]
    Çok özür dilerim ama 1.sınıftan beri hiç ders çalışmadım (sevmiyorum,sıkılıyorum) ve çalışkandım. Ne yazık ki lise 1 de başıma gelen olay yüzünden psikolojim yerle bir oldu ve dersi dinlemeyi felan kestim.
    Türkçem ve sosyalim iyi, sayısalda sadece fonksiyonlara kadar az buz biliyorum (sayısalcı değilim).
    İngilizcemde oyunlar sayesinde iyi. Lisede ortalamam hep 85 üstündeydi.
    Arkadaşlar ne yapmalıyım? Ders çalışırken aklım dersi almıyor en fazla 45dk çalışabiliyorum.
    Yaşım, 2021 Mayısta 20 olacak. 1 sene geç başladım 1 senede mezuna kaldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CyberOyuncu -- 19 Aralık 2020; 23:57:9 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

YDT'ye 6 Ayda Hazırlanma Planı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YDT) 6 ayda hazırlanmak mümkün olsa da son derece yoğun bir çalışma gerektirir. İşte size adım adım bir plan:

• Konuları Belirle: YDT'nin dört ana konudan oluştuğunu unutmayın: Matematik, Geometri, Türkçe ve Sosyal Bilimler. Her bir konuyu kaç günde tamamlamanız gerektiğini belirleyin.
    • Çalışma Programı Oluştur: Günde en az 6-8 saat çalışmayı hedefleyin ve zamanınızı konular arasında eşit olarak bölüştürün. Hafta sonları da çalışmayı ihmal etmeyin.
    • Öncelikli Konular: Matematik, Geometri ve Türkçe gibi temel konulara öncelik verin. Sosyal Bilimler konuları daha az önemli olsa da yine de onları ihmal etmeyin.
    • Düzenli Denemeler Çöz: Düzenli olarak denemeler çözerek hem eksiklerinizi belirleyip hem de zaman yönetiminizi geliştirin.
    • Konu Anlatımlarını İnceleyin: Konuları anlamadığınız noktalar için konu anlatımlarına başvurun. İnternette ve kitaplarda pek çok ücretsiz kaynak mevcuttur.
    • Soru Bankalarından Yararlanın: Soru bankaları, sınav formatına benzer sorular çözmenize ve konuları pekiştirmenize yardımcı olur.
    • Mola Vermeyi Unutmayın: Uzun süreli çalışma seanslarından sonra kısa molalar vermek, odaklanmanızı ve motivasyonunuzu korumanıza yardımcı olur.
    • Yardım Alın: Gerektiğinde öğretmenlerinizden, danışmanlarınızdan veya özel ders verenlerden yardım almaktan çekinmeyin.

Sık Sorulan Sorular

• 6 ayda YDT biter mi? Evet, 6 ay yoğun çalışma ile YDT'ye hazırlanmak mümkündür.
    • YDT kaç ayda biter? Çalışma yoğunluğuna ve öğrenme hızına bağlı olarak YDT'ye 6-12 ayda hazırlanabilirsiniz.
    • YDT konuları kaç günde biter? Konuları kaç günde bitirmeniz gerektiği çalışma programınıza ve öğrenme hızınıza bağlıdır.
    • Dil öğrencileri AYT'ye giriyor mu? Hayır, dil öğrencileri AYT'ye değil, YDT'ye girmektedirler.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ydt ye kac kisi giriyor ?
  • frenilum16 F kullanıcısına yanıt
    105-110K giriyor
  • 50 net ydt yükselir, tyt ayt kaç net yapman gerekiyor?
  • an agony A kullanıcısına yanıt
    Tyt den 50-55 net + ydt den 55 60 arası çıkarırsam rahatlıkla tutuyor. Ama işte ydt de perfect tense saçmalığını aklıma sokamadım.
  • hocam ben zamanında lys5 iken girmiştim, ydtyi hiç bilmiyorum fakat inside out kesinlikle başucu kitabınız olsun, onu bitirmeye çalışın lütfen. tytde de 15 20 matematik yapsanız harika olur, bunun için de karekök mps tarzı fasiküllerden konu konu ilerleyin derim ben. zaten bunu yaptıktan sonra çok vaktiniz kalacağı için türkçe denemelerine geçersiniz. elimde çoookça dil kitabı var, lys dergileri de var. şu an çok lazım olmayacak fakat ilerleyen zamanda iletişime geçelim göndereyim size:) sorunuz olursa da beraber bakabiliriz ne zaman isterseniz. netflix’i de kullanmayı ihmal etmeyin hocam, özellikle de belgesellerde kullanılan gramere dikkat edin. başarılar, bol şanslar.
  • thenewblack T kullanıcısına yanıt
    Allah razı olsun hocam maddi durumumda çok iyi değil zaten. Netflix yerine sesli online oyunları tercih ediyorum (Apex Legends ve Rainbow Six gibi).
    İngilizceyi 80 net yapmak gibi bir niyetim yok. Els bitirdikten sonra tyt çözerim ardından Japonca N5 düzeyinde kanji ve gramer bitireyimki sınıfa iyi başlayayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CyberOyuncu -- 20 Aralık 2020; 19:12:10 >
  • Kolay gelsin. Geçen sene girdim, 5083 sıralama 454 puanla ege İngilizce tercümanlık kazandım. Yardımcı olabilirim istersen
  • Tebrik ederim, umarım istediğin yere ulaşırsın. Yardımcı olabilirsen çok mutlu olurum.
  • CyberOyuncu kullanıcısına yanıt
    Bence 6 ayda rahat 380 hatta 400 puan yapabilecek seviyeye gelirsin. YDT’de zaten belli konular var üzerinde durulması gereken. Özellikle kelime ve paragraf çalış. Tabi gramer konularını eksik etme. Skills bölümünü zaten az biraz altyapın oluşunca yaparsın. Atıyorum bir seansa oturdun, sadece gramer veya kelime değil hepsini birden yap. Örnek olarak 10 kelime sorusu, 6 paragraf sorusu (iki paragraf), 10 gramer sorusu (cümle tamamlama dahil), 5 skills, 5 ingilizce 5 türkçe çeviri, 5 en yakın cümle bulma, 5 tane de anlamı bozan cümle yapsan yeterli gittikçe artırırsın zaten sen de fark edeceksin gittikçe daha fazla yapabileceğini. Ama gramerde özellikle belli başlı kalıplar var onlar çok işine yarayacak. Ayrıca bazı gramer konuları mesela adjectives, adverbs, gerund infinitive, tenses; bunların altyapısını sağlamlaştırırsan işine çok yarayacak.

TYT olarak da, matematik ve problem çözme yetisi diyorum başka bir şey demiyorum. Türkçeyi çöze çöze halledersin zaten, belli başlı dilbilgisi konuları, yazım kuralları var. Paragrafları sürekli çözmekten başka çare yok. Sosyalden zaten 13-14 net yapman yeterli olur bu da temel konuları bilsen yeter ama fazla konu bilmenin de zararı olmaz bak derim. Fen için, fizikte optik, kimyada atom bilgisi, biyolojide topluluk ekoloji, hücre bilgisi bilsen yeter. Baya ileri atıyor fen yapmak, yapabildiğin kadar ilerlesen de zararı olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zulema Zahir -- 21 Aralık 2020; 17:4:11 >

• Allah razı olsun, matematiği kafam almıyor ama deneyeceğim. O zaman ilk ingilizceden başlıyorum hocam. Son 1.5 ay tyt çalışsam.
    Son 1.5 ay biraz tehlikeli açıkçası. Son 3 ay daha mantıklı ve evet İngilizceye şimdiden başlayın, puanın %60’ını YDT belirliyor.
  • Skills test demiştiniz. Bu konu, anlama en yakın cümleyi bulmak mı?

Yok, skills dediklerim diyalog soruları ve duruma uygun düşen cümle bulma soruları. Anlama en yakın cümle bulma paraphrasing oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zulema Zahir -- 21 Aralık 2020; 22:31:34 >
  • Benim ydt uzun bir süre sabit kaldı sürekli 57,58,59 doğru yaptım. Sınavda 66 doğru 14 yanlış yaptım. Ama dediğim gibi ekim gibi ilk defa 60’lara yükseldim sonra sınavda 66 doğru yaptım.
  • Rahat yaparsın hocam. Sadece kendini sıkıp, sıkı bir çalışma sürecine girmelisin.
  • Ydt hakkında bilgim yok seviyenizi de bilmiyorum ama bu iş bence baya zor bir dil öğreniyorsun sonuçta
  • Ekimden sonra çalışmayı mı kestin? Yoksa 60 tan sonrası zor mu?
  • Haklısınız, native olma gibi bir derdim yok ama b2+ olmak isterim. Japoncayıda native'ye çekmem lazım.
  • Sıkı bir çalışma süreci 😆😆. Çalışmayı hiç sevmem ve sıkılıyorum ama mecburen çalışacağım evet.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.