Günün sonunda yine işçiye girecek. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yemek kartları için yeni düzenleme! Marketlerde kullanıma kısıtlama (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
durmak yok yolmaya silkmeye soğana çevirmeye devamkeeeeee
-
Al bir tuzu kuru daha..
-
Bunların akıl aldığı adamların beyni bu kadar.
-
resmi gazete linki bulamadım. Bulan varsa aydınlatabilir mi
-
Öncelikle tam bilgi sahibi değilim.
Migros ve cSA da benim bildiğim kadarıyla yemek kartları geçiyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Marketler peki o yemek kartlarıyla %20 prim aldığını ve marketlerin de bile bile yemek kartlarının kullanıldığını bile bile %40 fiyat bindirimi yaptığını bazı ürünlerde biliyor musunuz? Bence çok iyi oldu. Market fırsatçılarının önü kesilmiş oldu. Yemek kartı, işçi gidip yemek yesin diye verilir. İşçi gidip evine çamaşır suyu deterjan falan alsın diye verilmiyor. Şimdi ya nakit yemek parası ayrı yatıracaksın deniliyor ya da bir yemek firması ile anlaşacaksın diyor. Yapmazsan vergiyi bindiririm diyor.
-
Vatandaşın evine aldığı üç beş malzemeye de çökün aferin ! Açıkçası bu rezalet ötesi ekonomide maaşlarımız yetmediği için kimse yemek kartlarıyla yemek yemiyor, gidiyor evine makarna, un, süt, yağ, et, deterjan almaya çalışıyor. Yeter artık insanların gırtlağına çöktüğünüz ! Bu ülkede orta sınıf için ciddi bir geçim problemi var. Ve siz bunu göz ardı etmeye çalışıyorsunuz.
https://www.turmob.org.tr/arsiv/mbs/resmigazete/-SGKgenelge-22.pdf
İlgili haber yeni değil aslında. 12 gün önce yayınlanmış genelge. Bugün bir köşe yazarı duyurunca haber oldu her yerde. Aslında şu anda yürürlükte.
2.1.5.1-Yemek kartlarına/çeklerine/kuponlarına yüklenen yemek bedellerinin sigorta priminden
istisna tutulabilmesi için söz konusu kartların/çeklerin/kuponların yalnızca yemek yenilmesi amacıyla
kullanılması gerekmektedir.
Madde bu.
Ancak bunun denetiminin nasıl yapılacağı yazmamış. Denetim olmadan bu iş olmaz ki. Örneğin ben çalıştığım yerden günlük 50 TL yemek yardımı alıyorum. Geçen ay 19 gün işe gitmişim, 950 TL yatırdılar. Bu rakamı da daha geçen gün komple markette harcadım. Yani 1 Aralık'tan sonra bu işlemi yaptım. Genelgeye karşı geldim. Ee ne oldu? Gene millet alışveriş yapar.
Bunu durdurmak için marketlerden bu SETCARD, Multinet vs pos cihazlarını kaldıracaklar mı? Eğer cihazlar kalırsa millet kullanmaya devam eder. Zira başka türlü önüne geçemezler. Ha cidden kaldırırlar ya da engellerler o zaman başka.
Diyelim kaldırdılar, o zaman yukarıda biri de yazmış zaten bu karttaki bakiyeleri belirli komisyon keserek nakite çeviren yerler vardı. Onlar komisyonlarını arttırır hatta belki yüzde 50'ya çekerler. Bizde bizlere yüklenen 1000 TL'lik yemek kartını 500 TL olarak (sallıyorum) alır kullanırız. Komisyon %20-25 olarak kalırsa daha yüksek.
Bunlar olumsuz ve saçma tarafları. Ama aynı genelgede bu rakamın nakit olarak da işçiye ödenebileceğine dair ibare var. Yani bu rakamı şirketler direk maaşa ek nakit olarak da ödeyebilir ve aynı şekilde vergiden muaf kalabilir. Bunu uygulasalar herkes için çok daha iyi olur aslında.
-
gecmiyor.
-
uçağın otomobilin benim hayatıma bir etkisi yok. türk genci ayakkabı mont laptop alamıyor pringles alırken bile 3 defa düşünüyor. . 2 domates 4 bibere 9 TL verdim. açıkçası hevaller ucmusmus Türkiye otomobil cikartmismus en ufak umrumda değil. ama yemek kartı benim hayatımı direkt etkiliyor o yüzden bu konuya yazdım.
Boşuna velveleye veriliyor ortalık. Tamamen nakite dönülsün diye işverene zorlanan bir uygulama. Kullanıcılar hiçbir şeyden etkilenmeyecek.
Kabaca durum şu:
Devlet diyor ki bak sana yemek parası için yatırdığın tutarın şu kadarını istisna kapsamına alıyor vergilendirmiyorum fakat senin elemanın bunla alışveriş yaparsa istisnadan çıkarırım.
Hoş bu durum tek tek denetlenmedikçe tespit edilebilmesi mümkün değil.
Lakin nakit olarak ödenirse yine istisna tutarı kadar vergiden muaf olacak. Çalışan da istediği gibi harcama yapabilecek. Aslında çalışanların faydasına olacak bir uygulama.
İşverenin cebinden aynı para çıkacak hatta yemek kartlarına göre daha uygun olacak.
-
Orta sınıf mı kaldı? Fakir fukara ve ultra zenginler kaldı artık.
-
Tog otomobilimiz yerli ve milli direksiyon da dünya lideri...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Lokanta sahiplerinden oy alacam diye işçilerden oy kaybediyor. Kafa yapılarına hayranım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X