Aynen yazdıklarına katılıyorum. Bu ülke hiçbir zaman ilerlemez. Kara para cenneti ülke olarak anılan bir ülkeden başka ne beklenebilir ki... |
Yemek kartları için yeni düzenleme! Marketlerde kullanıma kısıtlama (5. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
3 kere eczaneye gittim bu kış 3ündede 30 yıldır aldığım en basit antibiyotik ile ateş düüşürücü ilaçlar yoktu. gerçekten daha kötü olmadı bu ülke. yani tüp yağ falan diyecekler 60-70li yıllarda yahu 2022 deyiz heralde tüp yağ olacak. afrikadada porşa binen var 2022de. yani 1960 yılını 1920 ile kıyaslayamazsın. 2022yi neden 1960 ile kıyaslayim.
dolven yok, augmentin yok, bir ilaç daha var morfen gibi birşeydi adı o da yok. 30 yıldır augmentin olmadığını görmedim ben, 7-8 yıldır olmayan çocuk ilacı görmedim. eczane bas ey devlet eczaneler stokçu olmuş hadi bakim yiyormu eczane basmak? soğan patlıcan market diyip basıyorsunuz millet araba ilaç stokluyor gözümüzün önünde, eczane basın yerse. eczacı yanımda söyledi, herkese yok ama sürekli müşteri olduğunuzdandan size var dedi yanımdakine. hadi devlet yerse bas eczaneleri...
yanıma bir tanıdık aldım gittim sürekli ilaç kullanan birine dedim 6-7 eczaneye gittim bulamadım, sen al şu reçeteyi hangi eczaneden ilaç alıyorsan oraya gidelimde sen al dedim. anca öyle çözdüm. augmentinide bu gün 80 yaşında birinden rica ettim sen nerden alıyorsan bana bi augmentin bak dedim.
rezalet utanın o soğan deposunu marketi basanlar utanın. 7 market gezipte un yağ bulamayan oldumu hiç? 7 eczane geziyorsun 30 yıldır olan antibiyotik yok. taktılar marketlere. bunlar para istiyor markaetlerden bi bağış vs adı altında marketlerde vermiyor bunların derdi bu. bi yutubır bozuntusu "ne var 10 milyar versen" dedi bir videoda bim e. bim ceosuna cevap adlı videoda. dertleri mafya gibi çökmek.
-
güzel uygulama inşallah şirketler nakit olarak verir. Marketlere güzel bir darbe olur umarım. x markette 150 tl ye satılan yağı yemek ka 180 tl olarak alıyordum mecburdum şimdi yemek kartıyla almak zorunda kalmayacam. inş nakit olarak verilerde rahat ederiz
-
Augmentin gibi basit bir antibiyotik yok oldu mu? İlaçlara zam gelecek ya ondan kaybolur onlar. Zam gelince rafta görünür.
Bim konusu ise bunlar besledikleri, yol verip büyüttükleri şirketlerden zor zamanda para isterler. Al gülüm ver gülüm. Yoksa kim takar millet almış alamamış pahalıymış. Tek dertleri avanta.
-
Valla hocam bir seneye yakın yemek kartıyla kızıma süt mama aldım marketlerden, kendim çayla ekmekle akşam ettim, insanlar keyfiyetten değil mecburen kullanıyordu bu yöntemi, Allah kolaylık versin herkese
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Öğle saatinde bir calisanin karnını çöp yemeden doyurabilmesi en az 90-100 TL. İşyerleri komik paralar veriyor yemek için. Çalışanlar maaşından yiyor zaten. Bu yüzden özellikle yemek kartlarını kullanmak yerine simit gibi seylerle idare edip kartını evin mutfak masrafına destek için kullanıyor.
Ne işyerinde yenen yemeği, ne evinin mutfak masrafını tam olarak karşılamayan bu ödemeye alışveriş kısıtlaması getiren akp yine çalışan kesimin üzerine basmış oldu.
Yemek yemeyip marketten alışveriş yapıyorum en azından evime erzak yapıyorum diyen kişiler. O zaman setcar sodexo her neyse kartınız o zaman yemek ücretlerinin arttırılmasını isteyin. 1400 liraya şuan hangi mutfağın 1 aylık alışverişini yapıyorsunuz. (1400 en yakın arkadaşımın kart aylığını baz aldım) Şuan aylıık mutfak alışverişi için en az 3500 lira gerekli ki düzgün etini suyunu minimum alabilesin. Yemek kartlarınn aylık şuan 3000 olması lazım. Bir dürüm döner bile olmuş 45 lira. 2 dürüm 1 ayran alsan o gün zaten anca doyuyorsun. 45+45=90 ve ayran da 10 tl 110 TL etti. Ama yemek kartları aynen yukarıdaki söyleyen arkadaşların dediği gibi yetersiz. Arkadaşım bile cepten harcadığını söyledi bana.
Benim için hava hoş. Almanyada gittim çalıştım biriktirdim geldim mevduata yatırdım bekliyorum. Ama aynı durumda ben de olabilirdim. Bana ne ya boşver diyemem bu durumu. İlerde benim çocuğum belki bu duruma düşecek. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın olmaz. Herkes aynı gemide.
-
Merak etme maaşın içinde eritecekler o yemek paranı. Kart yöntemiyle en azından ne geldiği ne gittiği belliydi.
bu konuda çok büyük bir bilgi karışıklığı var.
şimdi şöyle , kartlar marketlerde kullanılırsa işveren teşvikten yarlanamayacak diyor
1-Benim kartı nerede nasıl kullanacağımı işveren nasıl tespit edecek
2-İşvereni görevi çalışanın kartı nerede nasıl harcadığını tespit etmek ye ya bunu kontrol etmek değil. Buna kimse uğraşmaz vakit ayırmaz.
3-Mantıken,konuşuyorum benim günlük kanuni olan vergi kısmı ve işverenin ödediği bu parayla istediğimi yaparım. İster retoranda harcarım, ister evime alışveriş yaparım. Bunda mantıken bir kısıtlama olacağını sanmıyorum. Ama tabi ki burası Türkiye, burada her şey mümkün.
Takibi ve uygulaması çok kolay olmayan saçma bir durum bu. Yani kartları tamamen sistemden bozup, market sektöründen çıkartmazlarsa bu işte bir değişiklik olacağını düşünmüyorum.
Konu benimde merakımda, bende yemek kartımı yuzde 80 oranda markette harcıyorum. Umarım bu işin içine etmezler diyerek sözlerimi bitiriyorum. TEşekkürler.
-
ikinci olarak , bu yemek ücretinin ben kart olarak kalmasından yanayım.
Neden derseniz, hatırlarsanız AGİ ücreti yıl içinde maaş içinde denilerek işverenler tarafından kaybedildi ve sonrasında tarih oldu.
Nakit verilen Yemek ücretleri de bizim ülkemizde, zam adı altında eritilip gitmeye çok müsait.
O nedenle kart olarak kalması bence kötünün iyisi olacaktır.
Örnek:
2022 aralık asgari ücret 5500 +1000 tl Yemek çeki
2023 şubat asgari ücret 7000 tl, aldığın maaş yemek dahil 7500 tl :)
çok büyük oranda bu durum olacak yani :) o yüzden kart kötünün iyisi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlyingHigh -- 20 Aralık 2022; 1:0:10 > -
bu konuda bir gelişme yok sanırım, olsa açıklanırdı
tek dedikleri şey market alışveriş yapılırsa işveren teşvikten yararlanamayacak vs.
bunu da kontrolü manuel olacak gibi . o iş yalan olur :)
-
evlenirken 6 yaşındaki çocuğa taciz oluyor. ama 6 yaşındaki çocuk can derdinde ilacını stokluyorsun bu eczacılar o 6 yaşındaki ile evlenenden daha aşağı konumda benim gözümde.
bim dediğin pandemi patladığında 11 liralık kolonyayı 17 liraya satarken hepsiburada 40 lira, berber toptancısı 20 liraya satıyordu. bim dediğin 3-4 starbaks olan cadde üzerindeki bim diyorum. şehrin varoşlarındaki toptancı kirasını ile kıyasla orayı.
yine 2020 mart pandemi patlamış... toprancıda 25kg makarna çuvalı atıyorum 25 lira iken, bimde cadde üzeri markette 1kg 1 lira idi. yani toptancı çuvalla satıyor varoş mahalle dükkan kirası = bim cadde üzeri tek tek 1kg satıyor vs vs... bim a101 e laf söylemek mankafalıkla eşit olsa gerek. toptancı dediğim metro market medimarkt alman grubu. şimdi dolar 3 kat artmış burada suç yok, bim a101 zam yapınca suç... yahu herkes anladığı işle uğraşsın. ticarete karışmasınlar.
-
pos cihazlarından market ve yemek sektörlerini ayırabiliyorlar zaten .
böyle birşey niye olay oldu acaba ?
baştan düzgün yapasalardıya
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X