Şimdi Ara

YENİ A4 1.8 tfsi mi? bmw 3.20 mi? (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
1
Favori
37.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mulligun arkadaşım bmw nin audi iç mekanından bir nebze geride oldugunu söyleişsin ben diycek bişey bulamadım. audi-bmw karşılaştırması yapıyoruz. sen mercedes- bmw karşılaştırması yapmadıgından emınmısın once onu bi anlayalım.

çık sokağa audimi prestijli bmw mi diye sor sokaktaki insanların %90 ı bmw der ki bu dünyanın hiçbir bölgesinde değişmez.

bir düşün. bu kadar prestijli bir marka ismine leke sürmek istermi? audinin iç mekanı bmw den daha ii dedirtirmi. hakikaten bir düşün.
  • ha yada şöyle yapalım birisi yeni 7 serisi mi A8 mi diye veya başka bir modellerı arasında forum açsın sonuçlarına göre konuşalım. isterseniz profesyonellere sorma imkanı olan sorsun. diyorum we konuyu burda kapatalım. lakin bmw ye yazık.
  • merturan273
    Sen ne yazdığını ne sorduğunu ne anlamak istediğini bilmiyorsun
    kendi cümlelerinden:
    "sen arabanı güzel kullanırsın arabanda bu kronık sorunların hiçbiri yoktur." Arka fren lambasının patlamaması ve fren borusunda delinmesini önlemek için nasıl güzel kullanmam gerekiyor. Anlatırmısın? Ampülün patlamaması için ne yapmam gerekiyor. Fren borusunun delinemesi için ne yapmam gerekiyor kardeş açıklasana. Aynı markadan olan BMW'nin fren borsunu alıp mı taksam.
    doğuşun belirlemiş oldugu sorunlar değildir diyosun adamlar bunları kafalarından mı atıyolar ne alaka. laflarını ölç tart öyle söyle ki türkiyede nam salmış araba dergilerine laf atma bari. Sana böyle kronik bir arızanın hiç olmadığını mı söyledim üstelik neden delindiği konusunda açıklama getirdim ve bu örnekte istatistiklerin neden kabarık olduğu açıkladım. Sana bu arızanın 1997 - 2002 yılları arasında olan bir arıza olduğunu açıkladım (B5-B6), Audi müdendisleri aptal mı yani neredeyse 8yıldır bu sorunu çözemediklerini mi anltamak istiyorsun... Araba dergilerin sponsorları birisi Doğuştur diğeri Renault dur bir diğeri Koç grubnun araçlarıdır. Bunların arasında objektif bir yorum çıkar mı??

Evet sokağa çıktım BMW mi Audi mi diye sağ sola sordum: Aldığım cevap : Audinin BMW den daha prestijli olduğunu söylediler. napcan şimdi ?

Tekrar seni Audi ye davet ediyorum; sen bırak ne bir BMW'ye ne de bir Mercedes ne de bir Audi dokunmuşluğun var ancak sağ solda yazanlarla yorum yapasın.
    Bir daha söylüyorum BMW iyi bir arabadır ve kalitelidir, Mercedes iyi bir araba ve kalitelidir. Aradaki fark görecelidir. Kimisi BMWnin böbrek şeklindeki sembolünü sever kimisi audi singleframe'nin veya artık ledlerini...
    Audi A4 B7'lerde kronik tabir edilen bir arıza şimdilik rastlanmamıştır. B8'ler daha yeni çıktı, şimdilik birşeye rastlanmadı.
    BMW 'de aynı şekildedir.

• evet söyledim.çünkü doğru olan o.

ben premium sınıf bir araç almaya karar verdiğimde iki markaya bakarım.bmw ve audi.mercedes e bakmak çünkü bana hitap etmediğini yaşımın daha genç olduğunu düşünüyorum.çünkü sportiflikten hoşlanıyorum.

bmw 3 serisini de inceledim ama malesef iç mekan kalitesi vasatın önüne geçemiyor.benim sana taviyem iki aracın içinide git showroom da incele.ondan sonra yorum yap.

prestij konusuna gelince.çevremdeki herkes audi nin bmw yi çoktan geçtiğini mercedes e ise çok yaklaştığını söylüyor.almanya daki kuzenlerim ise bmw nin prestij konusunda audi nin çok gerisinde olduğunu söylüyorlar.

şimdi sana mı inanalım çevremizdeki insanlarımı.

ayrıca almanya da kuzenimin 800 bin kmyi geçmiş a6 2.0 tdı var.hiç sorunsuz kullanıyor.araç sadece bakıma gidiyor.

bırakın kronik sorunları falan audi çokdan aştı butür problemleri.

quote:

Orjinalden alıntı: mertturan273

mulligun arkadaşım bmw nin audi iç mekanından bir nebze geride oldugunu söyleişsin ben diycek bişey bulamadım. audi-bmw karşılaştırması yapıyoruz. sen mercedes- bmw karşılaştırması yapmadıgından emınmısın once onu bi anlayalım.

çık sokağa audimi prestijli bmw mi diye sor sokaktaki insanların %90 ı bmw der ki bu dünyanın hiçbir bölgesinde değişmez.

bir düşün. bu kadar prestijli bir marka ismine leke sürmek istermi? audinin iç mekanı bmw den daha ii dedirtirmi. hakikaten bir düşün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mulligun -- 26 Eylül 2008; 9:12:05 >

• tfsı motorların problem çıkarma ihtimali fazla...volkswagenin tsi motorlarında oldu baya sıkıntı..ben a5 kötüdür demiyorum çok güzel bir araba ama tekrar tekrar söylüyorum ki mutlaka bir 320d test etmek lazım...ama iç mekan konusu gerçekten bmw de berbat etmişler....araba çok basit duruyor....benim audi 1995 a6....binenler içine hayran kalıyor...o bakımdan yeni bmwler çok kötü olmuş...bu arada neden audi aldın da bmw mercedes almadın diye sormuş ısblack..ben arabayı kullanılmış aldım ve çok iyi durumdaydı...benimkinin 2-3 katı km yapmış olan mercedesler az da olsa daha pahalıydı..ve de 2. el bmw ye de girmek istemedim çünkü kullanıcıları genelde paramparça ediyor arabaları...aslında daha yeni model almak istiyordum ama arabayı görünce hoşuma gitti...baktım baya da para cebimde kalacak...öyle aldım...
  • ZENGİNİN PARASI ZÜĞÜRTÜN ÇENESİNİ YORARMIŞ
  • NASIL YANİ?
  • ısback arkadasım mesela ford fusionlarda plastık gıcırtısı bır kronık sorundur. ama bu sorunu herkes yasamaz anlatabıldımmı yoksa senmı anlayamıyosun bılemıyorum. git dergi okuda azıcık arabanın ŞU ANDA kronık sorunları nelermış ogren.benıde yorma burda. bende cıktım sordum burdada bmw diyolar(dunyanın bır cok noktasında oldugu gibi) sen daha neyın tartısmasını yapıyosun. audı wv genın. bmw ıse bagıomsız. tamam baska bı markaya bagımlı olması prestıjı değiştirmez ama burası turkıye. babamda ne araba oldugunu bılıyomusun. ha koca adamız nbabamızın arabası bızı ılgılendırmez ama dokunulmuslugun yok duyenlere duyrulur.(bmw 730d war.) aynı şekilde buda züürt diyenlere guzel bı cwptır sanıyorum agzının payını almıstır. superonlıne arkadaşım senın agzının payını baska bı forumda werdım hala konusuyosun ya ne dıyeyım sana
  • kardesım banane almanyadan almanyada mercedesı taksı olarak kullanıyolar bıldıgınız uzere. gel turkıyeye. yaw kardesım atmayın be dıyorum gelın bmw yeni 7 serısımı audı a8 mı dıye forum acın gorelım sonucu.
    audı bmw yı gecmıs lafınada cok guldum. yok artık. doğanda mercedesı gectıydı zatende haberımız yok. haddı ordan be . ısback arkdasım audı ye gel audıye gel dıye soylenıyosun ya asıl sen bursaya gelde babamın arabasıyla bı tur atalım. gor kalıte, prestıj,performans vs neymıs gor. arabadan ınmek ıstemessın o audıden sonra.
  • mulligun arkadaşım madem aştı butun sorunları gır şikayet war a gor audı ıle ılgılı şikayetleri. bu kadar taraftar olmayın. dahada tartısıp barı bmwcileri üzmeyin.
  • bu yazdıklarından sonra sana cevap vermemem gerektiğini anladım.

biraz daha büyüyüp olgunlaştığında tekrar tartışırız bu konuları ama şuan aynı frekansda değiliz sanırım.

kendine iyi bak.
  • benim kimseyle tartışma amacım yok. ama gerçeklerı goremeyen buyuklerım veya kucuklerıme dugruyu gostermeyede calışırım. benceede cwp werme kalp kırmak istemöem çünkü. sizi bilmem ama ben 25 yasındayım. gencim yani.ama laflarınızdanda sızın cok aslı olmadıgınız kanısına wardı.

size kızdıgım nokta bu araçları incelede sonra yorum yap lafınızdı. ben bu araçların 2-3 sınıf uzerındekı aracı neredeyse hergun bınıyorum. yanı o lafı benı tanımadan yapamssınız. asıl sız once kısılerı tam olarak tanıyında oyle konusun.
  • mertturan273
    Haklısın senin babanın BMW'si hakikaten benim A4'ümü döver.
    Madem medeni olamkatan uzaksın ve yapıcılıktan birhaber söylemlerine karşı bende senin gibi çoçuk gibi hareket ederek; birazdan yeni bir topic açacağım: BMW 730D Chris de Brangle (Tasarımıyla az daha BMW'den kovuluyordu) vs Audi A8 (Tasarımıyla Walter de Silva ).
    Şahsen A8 beğenmiyorum, BMW 7Serisi ise BMW tarihin bence yüz karası arabasıdır. Ünlü Otomobil yorumcuları De Brangle Renault'nun tasarımcılarıyla aynı kefeye alarak (Velsatis ve Avantime Dan dolayı) ve üstelik senin saygı değer dergilerinde bu adamı ve 7 serisini topa tutup alay etmişlerdi.
    Senden hakikaten ciddi yorumlar bekliyorum, saygıyı bozmadan medeni bir üslupla bekliyorum seni diğer topicte görüşmek üzere.
  • ben bmw hayranı olarak son çıkan 3 serisini hiç beğenmiyorum.evet dizel motoru çok güçlü ve ekonomik ama gerisi hikaye.yeni a4 ise muhteşem bir yapıya sahip.içi mükemmel.ayrıca fiyat avantajıda var.kesinlikle a4.bir üst sınıfta 5.20d daha üst sınıfta a8 diye düşünürüm
  • arkadaşlar kullanmadan,araştırmadan bmw yi kötülemeyin bence..yeni a4 nasıl hiç sürmedim ama bmw 3 serisi boş keseden salladığınız kadar kötü araç değil,hele a4 den kötü hiç değil...

iki araç arasında seçim yapacak kişi kimseyi dinlemeden 2 aracıda test sürüşüne çıkmalıdır...hangisini beğenirse tercih onundur...

ben bmw nin yol tutuşunu,sert süspansiyonlarını,sert vites geçişlerini bahane gösterir bmw derim ama bir başkası audi nin tasarımını,rahatlığını hatta fanatiklik yapıp amblemini bahane gösterir audi der..

çok göreceli seçimler olduğu için insiyatif tamamen alıcınındır,burda yolda plakasını okuyan insanların değildir...
  • sevgili tacox ,

burada bmw audi den iyidir gibi bir tutum sergilemiyoruz.benim çocukluğum bmw hayali kurarak geçti.hatta ilk kullandığım araç bmw idi.

1985 yılında almanyadan gelen kuzenimin arabası idi.daha 8 yaşında idim ve sadece direksiyonu tutmama izin veriyordu.o gün bu gündür bmw ye ciddi bir düşkünlüğüm vardır.artı audi ye de hep kötü gözle bakmışımdır.

f1 de bile hep bmw nin kazanmasını isterim.

yalnız iş araç satın almaya gelince durum değişiyor.gerçekleri objektif olarak değerlendirmeye çalışıyorsunuz.

ben şansen bir önceki kasa bmw mi yoksa audi mi denseydi audi nin yüzüne bile bakmazdım.

ama şuan ne yazıkki bmw nin güncel tasarımlarını hiç beğenmiyorum.audi bu konuda bmw nin çok çok önüne geçti.

bu durumu Q7, A3 ve yeni A4 satışlarından da görebiliyoruz.audi bu üç segmentte birtek bmw değil bütün rakiplerine çok büyük üstünlük sağladı.

bu durum şuan böyle olabilir ama ilerde bmw nin lehine bir durum da oluşabilir.

tabi bmw tasarımlarını değiştirip tekrar bir düzene girebilirse.

bir dergide okumuştum aynen şöyle yazıyordu.

herhalde mercedes bir tane ajan tasarımcı tutup bmw ye yerleştirseydi,o bile bu kadar kötü tasarımlar yapmaya cesaret edemezdi..

benim penceremden durum böyle gözüküyor.

herkesin fikrine de saygılıyım.yeterki mantıklı fikirler olsun.

• bende küçüklüğümde bmw ve merco ya çok gıcık kapardım,hiç sevmezdim..nedenini bilmiyorum...

kuzenimde 78 model 518 vardı,ilk sürdüğüm bmw idi..her şey bir anda değişti gözümde, demekki her şey böyle başlıyormuş...ama hiç bir zaman kolay kolay bmw sahibi olamam herhalde,50 60 bin nakitim olsa 3 20ci alıcağıma gider 0 km c5 yada passat alırdım...

çünkü o kadar parayı milletin artığına vermek bizi aşar..

konu hakkında demek istediğim ise, burda bmw dandik,audi dandik diyen arkadaşlara yavaş olun demek istedim...bu kadar prestijli,pahalı,sahip olması çok zor olan araçlar hakkında kullanmadan,bilmeden asılsızca iddalaşmayalım demek istedim...

audi nin bmw ve merco ile rekabetini takdir ediyorum,çok büyük atılımlar yaptılar...ama şahsi kanaatim,ilerki süreçlerde bu atılımlar bmw ve merco i daha ileri taşır rekabet açısından...

• ısback arkadasım hersey tasarım olsaydı oooo. sen sadece tasarıma bakıyosan tamam gıt ıstedıgını al. hatta gıt kartal al altına ısık falan taktır. cafcaflandır arabanı. bmw nın werdıgı prestıjı werebılırmı audı . verdıgı guvenlıgı ve ıc mekan genıslıgını werebılırmı sorarım sana. madem bmw nın yuz karası neden bu kadar onem werıyo bmw bu arabaya. bu arada heralde yenı tasarımını gormedınız. bır bakın derım. sız heralde eskı kasa 7 serısınden bahsedıyorsunuz. tamam benımde tasarımı hıc hosuma gıtmez eskı kasanın helekı o arka lambalar ıgrenc gelırdı ama babamda olunca degıstı.
  • baba parasıyla övünme yeri değildir bu forum.sırf babanızda 7.30 var diye ne yapmamızı bekliyorsunuz anlayamadım.

bmw en iyisidir mi diyelim yani.

bmw bana göre en iyi üçlüden biridir ve öyle kalacaktır.kıyaslama yapmak yanlışdır çünkü gerisi tamamen zevkler ve renkler kısmına giriyor.

bana göre model bazında her üç markanında önde ve geride modelleri vardır.bmw nin hepsi çok iyide mercedes in veya audi nin hepsi kötü diye bir durum söz konusu olamaz.

yazım tarzınız ve babanızın arabasıyla hissettirmeden hava yapmaya çalışmanız yanlış.

kendi paranızla ne zaman ve hangi arabayı alırsanız o zaman konuşalım.belki sizde bmw değilde audi veya mercedes alırsınız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mertturan273

ısback arkadasım hersey tasarım olsaydı oooo. sen sadece tasarıma bakıyosan tamam gıt ıstedıgını al. hatta gıt kartal al altına ısık falan taktır. cafcaflandır arabanı. bmw nın werdıgı prestıjı werebılırmı audı . verdıgı guvenlıgı ve ıc mekan genıslıgını werebılırmı sorarım sana. madem bmw nın yuz karası neden bu kadar onem werıyo bmw bu arabaya. bu arada heralde yenı tasarımını gormedınız. bır bakın derım. sız heralde eskı kasa 7 serısınden bahsedıyorsunuz. tamam benımde tasarımı hıc hosuma gıtmez eskı kasanın helekı o arka lambalar ıgrenc gelırdı ama babamda olunca degıstı.

Birileri hava atmaya gelmiş galibaa..

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.